| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2010 21:41
- Nahlásit
ale co říkáte na tohle?
Tak to, abych v následujícím týdnu nechala přezout na zimní...
já s něčím takovýmhle počítám tak kolem 23. prosince
Nápodobně. Vůbec nejsem na sníh ještě připravena.
fotky Bárníka z dnešního výletu
Fotky jsou krásný. A Bárník má krásně lesklou srst. Přidávátě něco ke krmení (řasu, vajíčko?) nebo to je granulemi?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2010 21:45
- Nahlásit
Janiii
já hlásím návrat z dámského víkendu v lázních Poděbrady a musím říct, že naprosto bomba - nemám ráda dámské sedánky, nemám ráda aby na mně někdo sahal... - tudíž do lázní s babama bych nikdy nejela.... ....ale onehdá jsem v telce sledovala zrovna něco o lázních Poděbrady a volala jsem Toma:,,jé, pojď se kouknout, jak to mají v těch Poděbradech hezké, to je ale pěkné město Tam bych se i ráda podívala, nechtějí jet vaši pro změnu do Poděbrad?!" (jezdí do Luhačovic, je to kousek)
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2010 22:20
- Nahlásit
Janiii
jj jsou tam i fotky z Riegrovky, tam jsme byli minulou sobotu, dnes jsme se courli jen ze Zásady do Vrší a pak těmi lesy pod Černou Studnicí.
MartinaBarney
Přidávátě něco ke krmení (řasu, vajíčko?)
je to granulemi. Vet říkal nic nepřidávat kvůli tomu pajdání, takže jen Britky a pak na klouby ten Aptus Apto-flex, jak používá i Drakopsová. Na sluníčku se opravdu krásně blejská, ale ve stínu už to taková sláva není, štěněčí chocholka na hlavě jde hodně do hněda
worick
Barney je na klacky tak trochu úchyl. Jen co vyrazíme, tak první klacek, co na vycházce potkáme má v hubě. Sem tam mu nějakej hodíme, ale vůbec to není potřeba, on si vybere sám, kterej se mu líbí a pak příjde machrovat a vrčí na nás, že by se rád přetahoval
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2010 22:47
- Nahlásit
LuckaM
Barney je na klacky tak trochu úchyl. Jen co vyrazíme, tak první klacek, co na vycházce potkáme má v hubě. Sem tam mu nějakej hodíme, ale vůbec to není potřeba, on si vybere sám, kterej se mu líbí a pak příjde machrovat a vrčí na nás, že by se rád přetahoval - to dělají kluci jen doma, spolu...Venku je něco takového absolutně nezajímá Worku jen co se kde šustne a Berunka čte všechny - jak říká Drakopsová - pesemesky Dnes jsme přesazovali jeden stromkový angrešt a jeden rybíz na jiné místo a čekám, jak dlouho tam vydrží. Druhý angrešt vydržel na jaře jeden den a první noc byl na polovinu Jak je zaujme co a proč jsou tam - tak je s nima ámen
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 07:42
- Nahlásit
Jak je zaujme co a proč jsou tam - tak je s nima ámen
U nás se "zahradničí" pořád...
Médi nás zřejmě onehdá slyšel, jak se bavíme o tom, že na předzahrádce je potřeba dát novou broskev (broskve jak známo nejsou zrovna dlouhověké a tahle už fakt přesluhuje a je napůl proschlá). Médi vedle broskve vyhrabal během dopoledne kráter metr hluboký a stejně tak v průměru... Asi aby se nám snadněji přesazovalo.
O víkendu jsem stěhovali na chalupě brambory na uskladnění, takže byla venku váha. Médi má ani ne 43 kg... Asi bude podzimní výkrm
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 10:20
- Nahlásit
Noemi
Bohajeho a ty jsi pořád kde?? Málem jsem na tebe zapoměla... A zrovna jsem tě potřebovala minuĺý víkend, když jsem lítala po vesnici s tím přitrajdaným kocourkem. Nakonec jsem ho vrazila sestřenkám, které mají sice tři kočky svoje, ale před měsícem se jim další dvě ztratili (je to asi stejný případ jako u vás-někdo ze sousedství ) Na druhý den teta říkala, že kocourka pustili ven a a je v čudu. Mamka mi tvrdila, že předevčírem šlapal kolem po silnici. Je to po hlavní silnici, od tety cca 2km. Nás minul, my jsme cca v polovině trasy, jenže po jiné souběžné cestě
Děcka musím zajásat, ale bojím se to zakřiknout: psiska žerou Žerou svoje dávky, žerou uvařené maso s těstovinama a mám pocit, že Woriček trošku přibral. Jenom to nemám doložené - odvážené. Určitě to dělá i zimní srst, ale přeci se to musí projevit, když žere, ne?
V sobotu jsme seděli právě u babči i s Tomem a ten na nás s Woričkem kouká a říká:,,hele, není ten pes nějaký větší??" Ona jak se mu i popravila ta srst, tak vypadá mohutněji, ale pod ní měl pořád prdlajz. Teď to bude snad trošku lepší. Mínus toho je, že ho už pak asi neukočíruju
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 12:23
- Nahlásit
worick
Děcka musím zajásat, ale bojím se to zakřiknout: psiska žerou
Hele, nepřipisuj si zásluhy a přiznej, že's jim pustila instruktážní video.
Platí ještě nabídka zapůjčení EVO?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 14:28
- Nahlásit
Noemi
Hoď jsem prosím foto Médiho? Já chci vědět jak vypadá "miss Dachau"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 14:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Platí ještě nabídka zapůjčení EVO? - samozřejmě platí
Ty jseš drsoň - to chceš vážně použít na holky? No jak myslíš, máš mnohem víc výcvikových zkušeností a taky kolegů, co poradí....Pokud do toho jdeš, písni mi ádres na maila, obratem zabalím a pošlu. A děj se vůle boží
Hele, nepřipisuj si zásluhy a přiznej, že's jim pustila instruktážní video - zásluhy si připsat nemůžu, fakt netuším, čím se to stalo A ty si nemysli, taky je nemáš , jelikož kluci se neumí koukat na televizi, tak video viděl jen Tom Holky televizi sledujou? Tak jak kluci Drakopsových? Naši i když jsou s náma v obyvču u telky, tak je ani nenapadne na to koukat. A když tam štěkne pes tak vyskočí, ale nenapadne je se mrknout, že je to v telce
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 14:56
- Nahlásit
worick
Ty jseš drsoň
Myslím, že nejsem. Hodně jsem toho přečetl a nechal jsem si to předvést. S berňákem se nic násilím nepořídí a tak jak mi to předvedl zkušený člověk, nešlo o násilí, ani drsné metody. Píšu adresu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 15:10
- Nahlásit
worick
Holky televizi sledujou?
Nerad to přiznávám, ale jsou nekulturní. Nejen že nesledují hodnotné vzdělávací programy, těžko pochopitelné divadelní kusy a opery, ale dokonce ani telenovely je nezajímají. Snad kdyby byla TV vedle ledničky nebo aspoň v kuchyni.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 15:44
- Nahlásit
Hoď jsem prosím foto Médiho? Já chci vědět jak vypadá "miss Dachau"
O víkendu, teď jsem buď v Praze nebo je tma
No upřímně, EVO je u nás také hodně aktuální téma, neb Médi stále páchá podvečerní/večerní procházky bez doprovodu...
K těm srážkám... Asi 14 dní zpátky jsem blbě šlápla na schodech a vykloubila si nějaký kloub na nártu (ani jsem netušila, že je něco takového možné), měla jsem dostat sádru, ale usmlouvala jsem ortézu, protože představa 3 týdnu nemoci naprosto nic mě docela děsí... Noha už byla teď o víkendu docela OK, no a v sobotu odpoledne jsem zavírala Médiho do výběhu (vchod je za barákem velice úzký), on kolem mě proběhl a nějak do mě kopl/šťouhl a noha uděla křup a myslela jsem, že nedolezu do baráku Obávám se, že tu ortézu budu nosit nadosmrti...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 15:45
- Nahlásit
Jak už se zmínila Worick, naši psi televizi sledují, občas i dlouhodobě upřou pohled a viditelně pozorují pohyb na obrazovce. Odlišují rány a rachot z obrazovky od rachejtlí za oknem. Ale to nějak normálě, úplně jiná kapitola je klasická hudba, kterou miluje především Alfíček. Zalehout nejlépe zády k reprobednám a přimáčknout se - Mozart, Beethowen, Vivaldi,...
Noemi
zřejmě onehdá slyšel
v sobotu jsem byla vyprovodit děti a kolegyně na švp. Co si budeme předstírat, hlavně se ubezpečit, že opravdu odjely a bude 14 dná klídek )
Po odjezdu autobusů jsem dostala nabídku, že nás (mě i oba psy) hodí autem nahoru k nám. S díky jsme odmítla - bylo příjemno a že se s hafáky projdu.... a Alfréd mě táhnul k tomu autu, že ON se chce svézt
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 16:14
- Nahlásit
NoemiEVO je u nás také hodně aktuální téma, neb Médi stále páchá podvečerní/večerní procházky bez doprovodu...
Nepotřebujete spíš el. plot? To je zakopaný drát jako anténa a pes má obojek, jako EVO.
Drakopes
Alfréd mě táhnul k tomu autu
Jak se někdo z nás pohybuje kolem auta, tak jsou holky ve střehu. Když otevřeme bránku, tak vyletí k autu a když není otevřený kufr, tak letí, jinak se pohyb nedá popsat, k domovním dveřím. Auto má přednost před vším.
Ovčanda nastupovala do všech aut, která byla otevřená, asi jako Alfréd. Silnější byla jen hospoda.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 16:38
- Nahlásit
Ovčanda nastupovala do všech aut, která byla otevřená, asi jako Alfréd. Silnější byla jen hospoda.
Alfréd byl už před lety ve Vršovicích označen jako "kavárenský povaleč", myslím, že objevit se pojízdný výčep, Alfí nastoupí i zavřenými dveřmi. A přitom je zapřísáhlý abstinent. Před lety malého Nílouška tvrdě odnaučoval přichylnosti k pivním lahvím.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 19:22 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
nemám ráda dámské sedánky, nemám ráda aby na mně někdo sahal... - tudíž do lázní s babama bych nikdy nejela....worick
dámský víkend prosím nepřekládat jako zájezd plného autobusu bab do lázní
to jako že jsem vyrazila s mojí kamarádkou prostě na víkend do Poděbrad tomu, aby na tebe někdo při masáži sahal, se teda ale fakt nevyhneš ale při zábalech tě natírají štětkou, to neni sahání
Poděbrady jsou pěkný, mrňavý, ale pěkný, a hlavně fakt vyšlo počasí takže tam je krásný podzim - v parku spadané barevné listí, šustící pod nohama, kaštany ... no paráda
ale z pohledu pejskaře teda nic moc do kaváren a hospod psi nesmí akorát do té páteční, irské, pesani směli, a jeden ridgeback toho hned využil a šup vedle páníčka na koženou sedačku
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 20:19
- Nahlásit
jako zájezd plného autobusu bab do lázní
Za starého režimu jsem byl na zájezdu učitelek a rodinných příslušníků. I večer ve vinárně se oslovovaly soudružko učitelko a nic je nedokázalo polidštit. Jsem rád, že jsem to zažil, protože kdyby mi to někdo vypravoval, tak neuvěřím.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 06:28
- Nahlásit
Strejda
Myslím, že nejsem. Hodně jsem toho přečetl a nechal jsem si to předvést. S berňákem se nic násilím nepořídí a tak jak mi to předvedl zkušený člověk, nešlo o násilí, ani drsné metody. Píšu adresu.
Na jaký problém si EVO pořizujete, mohu-li se optat?
U BSP bych ho raděj nepoužívala, pokud je to nevyhnutelné tak jen VELMI VELMI citlivě.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 06:34
- Nahlásit
Evey
Na jaký problém si EVO pořizujete, mohu-li se optat?
Potřebuju u starší salašnice spolehlivé přivolání v jedné specifické situaci.
U BSP bych ho raděj nepoužívala, pokud je to nevyhnutelné tak jen VELMI VELMI citlivě.
Nic jiného nemám v úmyslu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 06:46
- Nahlásit
Strejda
Pokud Vám použití EVO už někdo ukazoval, tak Vám jistě vysvětlil, že je třeba aby ho pes nějakou dobu nosil bez použití, jen aby si na tu krabičku zvykl. Navíc jsou víc chytřejší než si my myslíme... brzy dokážou zanalyzovat, že to co je jim nepříjemné vychází právě z té krabičky, což může být potíž až EVO vrátíte.
Ale Vaše salašnice je jistě řádně vychovaná holka a velmi brzy pochopí jak se má chovat.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 07:01
- Nahlásit
Evey
Pokud Vám použití EVO už někdo ukazoval
Ano
brzy dokážou zanalyzovat, že to co je jim nepříjemné vychází právě z té krabičky, což může být potíž až EVO vrátíte.
EVO si půjčím a zkusím vyřešit svůj problém. Potom buď EVO koupím nebo se se vyhnu zmíněné situaci.
salašnice je jistě řádně vychovaná holka a velmi brzy pochopí jak se má chovat.
Ona ví jak se má chovat, ale nemůže si pomoct a nechová se tak.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 08:05 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Strejda
Ona ví jak se má chovat, ale nemůže si pomoct a nechová se tak.
To je jak psané o mě...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 08:21
- Nahlásit
Strejda
Ona ví jak se má chovat, ale nemůže si pomoct a nechová se tak
Evey
To je jak psané o mě... - právě! Přesně tak to je Já si ho blbec pořídila v zoufalství z toho, že mi samojed zdrhá za zvěří a chtěla jsem docílit toho, že bude moct chodit taky navolno jako berňucha. Nemám na to nervy, bojím se, že nezareaguje a pak zase, že když to zvýším, tak mu dám velkou ránu....a mezitím je pes v lese a tam mu může dát ránu debil myslivec
A tak jsem nad tím uvažovala, že prostě každý máme nějaké necnosti a slabosti a Woriček má prostě tuhle a buďto si to v kebulce strovná sám (asi ne, na to on právě nemá ) a nebo bude prostě chodit pořád na flexině - což zřejmě bude Hledala jsem názory dalších chovatelů samojedů a ti potvrdili, že pro samíka je vodítko opravdu nejbezpečnější
Kolikrát bych taky potřebovala obojek proti chození do lednice, sezení u compu atd......
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 08:33
- Nahlásit
Evey
worick
To je jak psané o mě...
Nevím, jestli vás to potěší nebo uklidní, ale jsme na tom všichni stejně. Když rozpoznáme nebezpečí, tak se přemůžeme. Ti, co se nepřemůžou, skončí jako obézní, za mřížemi nebo na vodítku.
U Sally se jedná jen o jednu situaci a když se jí vyhneme, tak se svět nezboří. Udělám poslední pokus.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2010 23:34
- Nahlásit
Ha, nikdo nikde
Strejda
Tak to máš odeslané snad to přijde První jsem na poště bojovala se skládací krabicí potom s místním magorem, který do mně hučel tak, že jsem málem zvrznula adresu Bylo to až pozdě odpoledne, tipuju to u vás nejdřív ve čtvrtek.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 00:54
- Nahlásit
Právě jsem dokoukala film Hachiko: Příběh psa. Moc pěkný film podle skutečné události. Až na to, že je docela smutnej.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 07:28
- Nahlásit
MartinaBarney
Právě jsem dokoukala film Hachiko: Příběh psa. - dej pokoj Filmy podobného ražení, kde je napsané, že jsou o zvířatech a pokud ještě s poznámkou drama - zásadně nesleduju - ani dětské Od jisté doby si vybírám v zájmu zachování duševního draví a veselé mysli jenom komedie, či nanejvíš ,,romantický film". Dramat a hrůz o tom, jak dokážem životy ničit sobě a zvířatům je všude kolem až, až Stačí kouknout na zprávy - momentálně viz. Anička
Ale koukám na všechny kriminálky - Vegas, Miami, Sběratelé kostí, House a Zoufalé manželky - to je můj výběr N1 Vyšetřovací postupy a metody, lékařské problémy a zoufalky - to je super relax. Zoufalky - a netuším, jak se to stalo - sleduje i naše mamča která je zapřísáhlý odpůrce amerických filmů všeho druhu - jí to nějak mozek nebere Pro ni je úžasná německá produkce - detektivky, romantické.....Když na to kouknu, tak mi to připadne, jako by to natočili děcka na základce. Děs
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 07:36
- Nahlásit
Odpoledne jsme byli v zahradnictví - kupovat lísky a meruňku. Lísky neměli meruňku jinou Zato jsem konečně koupila borovičky a modříny, jednu mišpuli, kdouloň - no tak ty jsem zvědavá, jestli u nás přežijí rybíz, angrešt, pokryvné růže a okrasné keře Nejtíž někam vlézt - jak se říká u nás
Do tmy jsme sadili alespoň ty bez květináčů a ten zbytek nechali rozestavěný na místech.............nechci vidět, jak to tam do rána vypadá Jestli to rozkousali, tak jim urvu hlavy
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 08:17
- Nahlásit
Dramat a hrůz o tom, jak dokážem životy ničit sobě a zvířatům je všude kolem až, až
Ale tam nikdo tomu psíkovi život nezničí. Právě, že pes žil dlouho. Jenže mu umřel jeho pán....Ale je fakt, že jsem probrečela polovinu filmu. A to jsem si říkala, že se na to radši dívat nebudu.
Zoufalky
Ty jsou super. Ještěže už v Americe jede 7. série
A německý filmy nesnáším
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 10:35
- Nahlásit
Tak jsme se vrátili z hodinové procházky v dešti - oba zmoklí na kost. Tom potřeboval odvézt auto do vedlejší vesnice na opravu a tak jsem si řekla, že vezmu Barneyho s sebou a spojíme to s procházkou...jen to počasí nám moc nepřálo. Barney ale naopak ožil a takhle akčního jsem ho snad ještě neviděla, tak jen doufám, že mu tím zas nepřivodím kulhání. Už s ním chodíme normálně na volno, protože se většinou courá někde kolem, sem tam popoběhne a zase zpomalí, žádné akční starty a brzdění, ale co předváděl dnes...ze všeho byl úplně unešenej. Šli jsme lesem, to běhal od klacku ke klacku a nevěděl, kterej vzít dřív, šli jsme vedle zoraného pole, hrrr do něj ...prostě jak kdyby byl týden někde zavřenej (a to nebyl). Teď spokojeně chrupká v chodbě, protože jsem neměla to srdce poslat ho na déšť. Než pojedu do školy tak aspoň trochu oschne.
Jinak na včerejším cvičáku jsme byli pochváleni za pěknou chůzi u nohy a sednutí u nohy a lehni jsme prý už taky hodně vylepšili ;)
|