| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 11:25
- Nahlásit
worick
Hysterický ani snad ne. Bylo tam pár pejskařů, kteří moc nechtěli, aby se psi očuchávali, ale to bylo minimum. Moc mile mě překvapil jorkšírek toho pána na fotce. Byl takovej akční, chtěl si s Barnym a tou fenkou vedle strašně hrát (asi první jorkšír, kterýho jsem viděla co se neklepal a nezdrhal)...jen ti dva raubíři na něj trochu kašlali.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 11:28
- Nahlásit
Drakopes
cože??? 4 roky neočkovanej??? To snad ne! Tak to mi hlava nebere, zvlášť když bych měla takovýho nerváka co startuje po rukách, tak bych si očkování hlídala...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 11:52
- Nahlásit
LuckaM
viď, a ona místo toho pomlouvá a poštvává proti našim psům. No, teď jak mi přinesla potvrzení, tak viděla normální psy - neštěkali na ni, že vešla do dveří, nesápali se po ní, že je cejtit jiným psem, na moje klidné napomenutí se poodešli svalit k dalšímu spánku ...
Můžu ti říci, že jsem dlouho nemohla usnout, jak jsem byla vynervovaná.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 12:40 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
první jorkšír, kterýho jsem viděla co se neklepal a nezdrhal
v parku je hromada yorkšírů, kteří zalehnou, číhají na naše psi a pak po nich skáčou. Alfréd už na ně kašle, ale Níloušek, stejně jako dřív Alfí, se občas nechá "přemoct" svalí se na záda a prckové z něj mají přelejzačku ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 13:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
ale Níloušek, stejně jako dřív Alfí, se občas nechá "přemoct" svalí se na záda a prckové z něj mají přelejzačku ... -
My máme taky kámoše jorka Dafynka a pak znám několik těch co lítají kolem štěkají a páníčci je odchytávají a berou na ruce - prý když takhle velkého psa provokuje, tak ten se pak naštve a jedním zkousnutím ho může zabít No je to pravda, mohl by, ale normální pes to neudělá, dokonce se ani po něm neožene, nanejvíš by snad zavrčel, aby mu vysvětlil co a jak
Ježíš, teď si uvědomuju, co se nám stalo v pátek - já to sem asi ještě nepísla. Teď už nemám čas, tak až bude chvilka
Tedy slečna je asi vážně pako Tak já s nekonfliktním prckem Alfíkem, jsem nevěděla, jestli si vzít na triko nezaočkovat ho už letos na vzteklinu (veterinářka mi teďka potvrdila, že ho už s tím trápit nemám) a ona koza se psem, který jen tak kousne člověka, který jde kolem, si ho klidně roky neočkuje Vztekliny se dávno nebojím, to ne, ale je na to zákon a ty nepříjemnosti, potažmo pro psa, by mi nestály za to
Áji, už jsme to otevřeli, díky To jsem koukala, jak krásné ,,umělecké" fotky Eva nafotila - ten západ přes lípu a vodu - vážně krásné A dokonce vypadám jak hybrida jen na jedné :up díky mému neustálému pitvoření )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 14:09
- Nahlásit
worick
ještě jsem tam přihodila Nílouška v autě při cestě tam a Nílouška u garáží čekajícího, až vyměníme tu zničenou gumu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 14:38
- Nahlásit
Drakopes
ještě jsem tam přihodila Nílouška v autě - je tam pěkně zaskládaný, cestovatel.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 16:40
- Nahlásit
Drakopes
Slečna je opravdu nezodpovědný pako. O náhubku asi ještě neslyšela, že?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 17:26
- Nahlásit
Tak jsme se dnes vrátili ze Zárybničné Lhoty ze Svodu. Na to, že jsme spali v pokoji s pavoukama, bylo tam horko, vůbec jsme se nevyspali a na to, že dneska byla kosa, čekali jsme od asi 8:45 do 13:00 než na nás přišla řada a to na nás málem zapomněli, to byl přece jen super výlet, který stál za to.
Barney nakonec zuby nedobrovolně ukázal I když nám bylo řečeno, že při bonitaci musí zuby ukázat naprosto v klidu.
Dále: skus nůžkový, kratší ocas, oko červenohnědé a povaha (jak jsem předpokládala) temperamentní a lehce rozrušitelný
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 19:21
- Nahlásit
MartinaBarney
jo a teď jde jako vo co? Ste uchovněný nebo to teprve bude? Berunkovi by tak jako ani nevadilo ukazovat zuby, ale jsme to nikdy netrénovali a kdyby se mu někdo začal sápat na tlamici, tak by se asi leknul a chtěl utéct každopádně by uhýbal. On třeba, když jdou tcháni dozadu, tak je zvědavý a jde s nima. Ale jen pokud na něho nemluví. Pokud ho začnou lákat stylem:,,Berrynku, poď s náma do zadu, poď projdeme se" - tak si myslí, že je to na něho nějaký podraz a just nejde
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 19:53
- Nahlásit
Tak páteční story:
scházíme od lesa po polňačce ke vsi, zhruba uprostřed a v těch místech jsou jen zahrady a stojí tam vzadu jen jeden dům. Mají tam hovawarta (panebože, kdybych to psala 100x - po 101 si zase na to hovawart nevzpomenu a musím kouknout do atlasu ) a když jsme tak 50m od plotu, tak pouštím kluky(i Worku z vodítka) aby se s ním vylítali kolem plotu. Nemají předzahrádku jen trávu s trnkama, tak jim tam nic nepošlapou(akorát mi kdysi jedna paní říkala, že šla kolem se setrem a on jim utekl ze zahrady a setra jí napadnul, tak si pokaždé na to vzpomenu a taky že hovík je celkem ,,ostrý" pes) A jak tak scházíme dolů, pejsek už číhal u plotu z boku, nějaký jejich synátor zhruba 9letý jezdil se sekačkou a jejich děda šlapal kolem plotu nahoru, nám naproti. Známe se dlouho, pracoval léta s našima v pálenici, jezdili jsme spolu na podnikové dovolené - tak jsme prohodili pár slov, já pak popošla a vypustila ty naše kluky. Ti vypálili k plotu za pejskem, letěli spolu pararelně bokem, přes roh zahnuli k přednímu - odtud chodíváme, tak lítají většinou jen kolem předního a mě se zazdálo, že je tam nedovřená branka, ale proletěli kolem, tak jsem myslela, že blbě vidím a ještě se ohlídla po pánovi a najednou psí řev, kouknu a mela tří psů uvnitř! Já jsem od nich byla ještě víc jak 50m, dítě na ně civělo s otevřenou pusou a zapomělo vypnout sekačku tak, i když jsem začala řvát fuj a ke mně, stejně mně asi neslyšeli. Naštěstí to trvalo snad jen pár sekund, ani jsem nestihnula dořvat ty povely (jen jsem zaregistrovala jak hovík škube Worku za ten límec - ještě, že ho má pořádný )a zůstali stát, něco si vysvětlili a kluci vyběhnuli ven. Pejsek ještě vyběhnul za nima a očividně nechtěl útočit, spíš si pohrát. Já už jsem se blížila, tak se zase schoval, já jsem kluky pochválila, že se nepozabíjeli a vysvětlila jim, že do zahrady mu chodit nesmí, načež pejsek pochopil, že je všechno OK a zase vyběhnul za nima. Já jsem je chválila, že jsou hodní a mají nového kámoše a už jsme šli dál, pejsek ještě kousek s náma a to už se na kole dohnal doprotivky jeho páník a vyvalil oči, co tam ten jeho pes dělá?? Jen jsem mu řekla, ať je v klidu, že už se servali u nich v zahradě a teď jsou kámoši Napodruhé se mu povedlo ho odvolat domů - chtěl jít s náma
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 20:30
- Nahlásit
Už dlouho jsem tu nepodal info. Bára chytila egzém. Takže ji vyholili záda a teď ji musíme dávat antibiotika a natírat záda takovym roztokem. Pak ještě mejt šamponem. Už se to ale lepší.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 20:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Vidím Michall a už jsem chtěla bafnout:,,čéče a ty jsi kde??"
Hmmm a ty máš takovéhle starosti... Ekzémy jsou pěkná mrcha kór, když se nemůže přijít na to, z čeho to je Vy snad budete mít štěstí, když léčba zabírá Berrynek měl jako menší taky něco na tlamici, dostal na to taky nějaký pěnící šampon, kterým se to mělo párkrát denně vyšamponovat a dobrý, taky se to vyléčilo a teďka už nic, klep, klep Odskočila jsem si z basketu, to je zase drámo mám já to zapotřebí - u toho nervit
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 10:56
- Nahlásit
Michall
Bára chytila egzém
To mi připomíná, že bych měla zkontrolovat ten Barneyho egzém na ocase. Budu doufat, že zmizel, protože ted v té zimě se mi ho šamponovat nechce. Ono by to asi ani nešlo a musela bych to spáchat v garáži. V létě mu to už skoro zmizelo, ale pak se egzém znova objevil a naposledy jsem ho šamponovala před Řeckem.
Tak ať jste brzy bez egzému a netáhne se to jako u nás.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 16:37
- Nahlásit
worick
No máme podezření že ho chytila v ordinaci My to máme šamponovat 2-3x týdně.Co je ale špatný že nemůžeme na procházky by ji ten obojek řezal
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 16:38
- Nahlásit
MartinaBarney
Děkujeme
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 09:45
- Nahlásit
Michall
téda, konečně se ozveš a takovýhle zprávy ach jo. Přeju Barunce, aby ji to brzo přešlo. Já z toho mám taky strach(ale já mam strach ze všeho), berňáci na to prý trpí. Asi před týdnem, když jsem Barneyho vyčesávala, tak sem nad ocasem narazila asi na půlcentimetrový zaschlý místo (už tam byl strup), asi tam měl nějaký štípanec a rozkousal si ho, ale naštěstí to samo zaschlo a nerozlezlo se to...
Prve jsem vstala (jsem ostuda, já vím) a už je tu zas hnusně. Celý týden to docela šlo a zrovna dnes se to zase pokazí. Máme jít na ten cvičák, tak doufám, že dnes konečně to už vyjde. Teď tam mrholí, ale vypadá to, že to už ustává, tak snad.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 10:03
- Nahlásit
LuckaM
Tak já teprve nestala už mám obstarané kluky, zkontrolovanou zahradu a snídám a přemýšlím, jestli vyrazit na houby jen sama s klukama, jelikož se mnou nikdo už nechce jít (mamka by šla, ale ta zase od báby nemůže )Včera bylo obstojně (jen strašný vichr už od pátku), ale svítilo i sluníčko. Dnes ráno to vypadalo nadějně, taky svítilo a najednou nízká oblačnost, mrholí - no typický sychravý podzim
Asi už věkem taky blbnu Celé léto nadávám na horko a říkám si, že v zimě to bude pro kluky lepší......a teď když se blíží na mně snad poprvé v životě jde nějaká depka či co. Když si představím tu dlouhou zimu zase, tak mně jímá hrůza. Vždycky mi to bylo úplně jedno - tepla už bylo dost a změnu jsem uvítala. Teď mi to léto připadlo nějaké krátké, hrozně rychle to uteklo. Teprve jsem čistila po zimě zahradu a už je po ní Dyť říkám - nějaká depka Ještě, že alespoň kluci mi dělají jen radost
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 10:05
- Nahlásit
Celý týden to docela šlo a zrovna dnes se to zase pokazí.
Přesně tak. Já jdu dneska po dlouhé době zase do školy a fakt se mi chce. Hlavně to dojíždění do Brna a zpět...na to se mooooc těším.
LuckaM
Jestli vám cvičák vyjde, budu se těšit na zprávy, jak bylo.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:48
- Nahlásit
MartinaBarney
jooo škola, tam jsem byla včera :-D Nejdřív dva bloky ekonometrie (jestli se ptáte, co to je, tak se neptejte, sama nevím) Každopádně pán byl sympaťák, jen jsem jaksi moc nepobírala, o čem že to mluví... no a pak jsem si zašla na přednášku z mikroekonomie. Včera jsem se zapsala na zimní termín státnic z ekonomie, tak mě z toho nějak jímá hrůza. Taky dojíždím, už druhým rokem (předtím jsem byla na koleji a to bylo supr), ale aspoň mám k dispozici auto, tak ta cesta utíká...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 21:08
- Nahlásit
Tak cvičák se dnes konal a jsem nadšená! Bylo to moc fajn. Chodí s námi dva boxeři, dva labradoři, bígl, jack russel, flat, velš corgi a kříženka Beky, se kterou jsme se seznámili už v sobotu na Voříškovi. Dělali jsme přivolání a chůzi u nohy a Barney byl moc šikovný, jen jedno přivolání se nám nepovedlo a to když byl Barney zabraný do hry s jiným psem...tak musíme ještě pilovat
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 18:13
- Nahlásit
LuckaM
Kamarádka taky přišla s tím, že začne chodit na cvičák se svým psem místo té psí školky. Tak mi zase vrtá hlavou, že bychom začli chodit, spíš dojíždět, taky. Ona možná ta psí školka nebyla zase tak úplná výhra, protože platím 150 kč za jednu ,,hodinu´´ (hodinu a půl), kde si půl hodiny povídáme, psi lítají, pak uděláme jednou přivolání, následuje zase půl hodiny povídání, pak se udělá po jednom další cvik - například jednou se proběhne tunelem a zbytek času zase prokecáme. Takže ta školka není to pravé ořechové. Kdežto na tom cvičáku sice chtějí za rok 2 300, což je zhruba 192 kč za měsíc. Ale výcvik je v neděli a navíc i v sobotu, kdy je to zdarma prý. A to se vyplatí!
LuckaM
Jak to probíhá u vás na cvičáku? Mě totiž nadšení z toho ,,našeho´´ vyškovskýho docela rychle přešlo.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 21:33
- Nahlásit
MartinaBarney
U nás je to za 1200 kč 15 lekcí (60 minut).
A více méně se celou tu hodinu pod dozorem cvičí, takže na nějaké psí hry moc čas není, ale je fajn, že hned za cvičištěm je veliká louka, kde se můžou pejsci po hodině spolu vylítat. Zatím moc nemůžu hodnotit, jak to tam chodí po první hodině, ale ta probíhala následovně:
Vždy nám bylo vysvětleno co se po nás chce, předvedeno na nějakém jedinci, co máme dělat, čemu se vyvarovat a pak jsme to po jednom předváděli a paní cvičitelka opravovala chyby (to bylo třeba při přivolání). Pak jsme dělali ještě chůzi u nohy, kdy jsme chodili v kruhu a opět nás upozorňovala na chyby a chválila, když jsme postupovali dobře. Když to někomu jooo nešlo, tak si ho vzala stranou a názorně se psem předváděla, co a jak, jak motivovat a tak.
Zatím se mi líbí hlavně to, že se paní snaží jít hlavně přes pozitivní motivaci a není to takovej ten klasickej cvičák, dril, dril, dril. No ale víc asi povím příští týden...to by mělo dojít na sedni, lehni a náš poleh alá prostitutka
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 21:37
- Nahlásit
worick
co je s Tebou, už jsi den a půl nenapsala
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 23:46
- Nahlásit
Ahoj všichni a hlavně Woricku
Dlouho jsem tu nebyla,ale nějak toho bylo doma moc Ale momentálně stav stabilizován a vše se varcí do normálních kolejí,sláva!!
Koukám,že tady vše při starém a to je dobře taky jsme měli problémy s Mášou,vymkla si přední packu v horním kloubu,tak oddělit a naprostý klid,ale udržte někdo štěně,které se dá nazvat silně hyperaktivním?Museli jsme koupit klec a byla doma v kleci Já trpěla,ale máša si to užívala a ochotně se ihned sama vracela na místo...nechápala jsem ,no pravda,vždy tam něco dobrého našla po 8 týdnech jsme ji vypustili a za tři dny začala pajdat znova tak hned veterina a rentgeny...no operace naštěstí ne,je to vrozená vada,nemá ještě dovyvinute klouby,což není dobré a pro ni i bolestivé,tak dostává 2krát denně calcium a dopujeme stále chodroprotektika,prý by se to mělo srovnat,čekají nás zase kontrolní rentgeny.Ach jo Pořád něco Dávkuje se to ale lehce,stačí hodit tablety ke granulím a ta malá Piraňa to sežere ani nekouká co to je....je to kyselina,že jsem větší neviděla
PS: Woricku,díky za email,jakmile bude chvilka písnu Ti na soukromej jen je toho času málo...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 06:43 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Ráno jsme přešli přes silnici už ke Kapse a na chodníku u lampy ležel rohlík - ukousnutá špička, jinak krásný, jak čerstvě upečený. A naši kluci mají rohlíky hodně vysoko na žebříčku oblíbenosti.
Všimla jsem si ho v momentě, kdy Níloušek se skloněnou hlavu prováděl důkladnou čichovou zkoušku.
Upozornila jsem ho, že je to na chodníku, tudíž fuj. Tak dobře, poodešel dva kroky a pohled na mě, pohled na rohlík, na mě, na rohlík. Tak jsme mu to zopakovala .. šel, tedy vlekl nohy za sebou ... a kus dál stál Alfréd. Tomu to předtím uniklo, protože hned metelil vlevo na trávník přečíst pár pesemesek. Ale ten upřel pohled na mě, kdy se tedy pohnu směrem k rohu a on se dostane z mého zorného pole. Jeho pohledy směrem k rohlíku byly velmi nenápadné a velmi rychlé ...
No, nakonec šli oba, oba hodili ještě jeden lítostivý pohled a aspoň si navzájem postěžovali, co mají za krkavčí paničku - nesnáším jejich štěkání ráno v šest, v té úzké ulici se to rozléhá ...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 09:09
- Nahlásit
Ivisek77
Jéé Ivisek žije! ...ale ty zprávy teda nic moc Koukat na pajdající štěně je strašnej pohled, ale tak snad doktoři ví, co mluví a srovná se to. Máša už musí být taky kus feny, nebyla by fotka?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:45
- Nahlásit
LuckaM
Pohled na pajdající štěně je hroznej-navíc když na něj koukáš třeba 10měsíců v kuse jako já Naštěstí u nás seto tak nějak víceméně samo srovnalo a teď koukam na zparchantělýho dospěláka co mě má hustě na háku...zlatý pajdavý štěně
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:49
- Nahlásit
Dines
10 měsíců? tak to je síla. Mě stačilo těch 14 dní a teď máme už cca měsíc pokoj (Ťuk, ťuk), tak snad to vydrží.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:03
- Nahlásit
LuckaM
Nojo...takový celý na levačku to bylo.. Holt to chce dobrýho veta,jenže poznej kterej to je
Nikdo nic neví,nikdo nic neřekne, každej si za stejnou operaci řekne diametrálně rozdílnou částku,a po 7mi měsících se dozvíš,že kdybys před aspoň 5-6ti měsíci investovala 25tisíc,že by ten pes mohl být úplně OK...skvělý když tito řeknou ve chvíli,kdy můžeš investovat tak akorát 5tisíc,aby ti řekli,že těch 20tisíc už nic nezachrání.
Hrozně dlouho jsem byla na ty vety (hlavně toho jednoho) naštvaná....ale přešlo mě to zhruba po roce,kdy mi jinej vet psa málem zabil (svojí demencí a špatnou diagnózou úplně normálního banálního psincáku (jenže to vim až teď co to bylo a jak se to pozná) a ten druhej vet mi ho za pakatel vytáhl doslova hrobníkovi z lopaty
Teď už na toho veta nedám dopustit - jako na klasickýho pro běžné problémy -ale taky vím,že jsou veterináři specializovaný snad úplně na všechno jako lidský doktoři, a až budu mít nějaký vážnější problém,tak zrujnuju účet,pojedu třeba 150km,ale tam,kde mají specializaci...
|