Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 07:46
- Nahlásit

Michall
Díky hmmm, koukala jsem a nic jiného než ty jsem nenašla...Že by to bylo ono? Akorát nevím, proč ten jorkšír vytuhnul a taky tam o tom prakticky nic nepíšou - co to obsahuje atd. Má to psa zastavit jen tím zasyčením spreje? Naši se spreje zase až tak nebojí. To se mi zdá na rozzuřenou bestii málo

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 07:54 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Myslim že syčením to nebude spíš něco jako pepřák. Ale mohl to být úplně obyčejný paralyzer.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 11:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Někdo nám sem asi hodil kočku. Takové asi půlroční kotě. Je to mourované, akorát ještě nevím, jestli kočka nebo kocourek. Ale je vidět, že je ochočená, chce se mazlit a ani psů se nijak přehnaně nebojí. Tedy prská na ně, ale nijak moc nezdrhá a hlavně chodí po zahradě i když ví, že jsou tu. Je tu už od včera. Odpoledne se objevila, pak jsem ji neviděla a od rána je tu zas. Popravdě nevím co s ní. Ani moc mazlit se s ní nechci, nebude očkovaná, tak abych něco nepřenesla na naše kočky Ale už jsem jí dala nažrat, vypadala chuděra strašně hladově. Tom mi vynadal, že se jí už nezbavíme. Ráno ji honila Gůča po zahradě. Zkusím ji vecpat tchánům, oni nemají. Jenže přes tři baráky tam bydlí ten magor myslivec s jezevčicí, co ji štve na kočky - tudíž tam ani jedna kočka nevydržela dýl jak rok

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 12:33 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Dnes 10.10.2010 je Báře 5 měsíců a váží cca23 kg.Tak ještě nějaký fotečky z tak hezkého datumu.

- Bára našla žábu je to hrozná šelma chytá i myši Žábu dnes vezmeme k rybníku

- nastavuje se na podrbání bříška

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 13:53
- Nahlásit

Michall
Fotečky krásný, Báře to tam moc sluší. A všimla jsem si, že máte pěknou zahradu...tolik květin a keříků kdyby měl Barney k dispozici, tak by na zahradě nezbylo nic. Ale z toho zahrad-ničení už naštěstí vyrostl. Takže příští rok na jaře se odvážím nějaké květiny na zahradu vysadit.
Jo a co to je za žabku? Je pěkná, zajímavě zbarvená.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 14:20
- Nahlásit

MartinaBarney
Bára kytky ani nelikviduje kousáním spíš si na ně sedne nebo tak.Tak to fakt netuším co to je asi nějaká ropucha nevim...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 14:44
- Nahlásit

Michall
MartinaBarney
Taky koukám, že máte nový domek i hezkou zahrádku Hlavně já valím oči, jak máte všechno krásně uklizené, zametené....no paráda - že mamku obdivuju Mě se tady pořádek udržet nějak nedaří (to bude asi tím, že hlavní bordelář v baráku jsem já )
A Baru jak už je velká - to je normálně už velký pes! Šílené jak rychle rostou, moji určo tak rychle nerostli Pořád byli mimi (ještě pořád jsou )
A ta žabka je vážně krásná - takovéhle u nás nejsou, to je tvoje terarijní, nebo vám to tam snad skáče po zahradě? Koukala jsem na NET, ale žádná z našich žab takhle nevypadá Teď jsi mi nasadil brouka do hlavy
P.S. Kočka je kocourek a vnutila jsem ho sestřenkám, které sice už mají tři, ale počet koček u nich se neustále mění a už měly i 8! Snad mi ho brzo nepřivezou zpátky....

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 15:35
- Nahlásit

Tak jsem si právě ve Wordu napsala nápis ,,Uklízejte po svých psech!!! Děkuji´´ a k tomu jsem tam přidala výstižný obrázek, tak doufám, že to bude plnit účel a před domem na trávníku už žádný psí bobek nenajdu. A konkrétně vím, od kterého psa z naší ulice ty dárečky na trávníku jsou. Jeho majitel totiž jezdí z práce pozdě a venčit jde až třeba v 22:00, psa má na volno a protože je mu už 12 let, tak stačí procházka po ulici. Takže milý pejsek označkuje všechny stromky a keře v ulici a některému šťastlivci zanechá na trávníku dárek, který majitel ovšem už neuklidí.
No a trpělivost mi došla teďkom v pátek, kdy jsem sekala před domem trávník a nestačila jsem se divit, kolik že tam toho bylo!

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 15:46
- Nahlásit

worick
Mamce a taťkovi vyřídím;).V katalogu taková žába není protože je to zakletá princezna.Ale zkoušet to nebudu SORY máli někdo zájem může mi napsat na mail a rád přenechám... Jinak je pravda že roste před očima

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 16:27
- Nahlásit

Michall
máli někdo zájem může mi napsat na mail a rád přenechám... - já já bych ji chtěla, i kdyby to nebyl princ - je fakt moc hezká! Kruciš, štve mně, že jsem ji nikde nenašla - není to nějaká anomálie?? (i když se mi zdá, jako bych už někde takovou žábu viděla...v časáku třeba )

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 16:35
- Nahlásit

worick
No možná v nějakým pohádkovým Můžu ti ji poslat v obálce

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2010 23:24
- Nahlásit

Michall
Hele Mišane, já si nedělala srandu, u nás vážně tahle žába nežije. Hodila jsem dotaz na zahradnické fórum a tam mi poradili, že je to ropucha zelená Na Wikipedii je, že nežije v chladnějších oblastech a vyšších polohách - tak to bude ono.... Ale fakt je krásná, jsem se zamilovala... Škoda, že by jí bylo u nás zima, hned bych k vám v létě jela na pulce

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2010 18:31 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

No já koukal ve škole do atlasu jako ropoucha zelená vypadá až na ten podklad.My ji našli pod zastřením bazénu tam je klidně přes léto 40 takže podmínky by měla

Jinak dneska jsme byli na prochajdě s ještě jedním berňákem (fena o měsíc starší(než Bára ) a panička je má vrstevnice ) Ta druhá berňačka šla Báře po krku pak se honily (byly na volno).Ale Bára celkem slušně provokovala No tak zítra znova!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 06:41
- Nahlásit

V noci mě lehce probudilo dění na vedlejší posteli - Jirka se pokoušel získat nějaké místo na spaní na úkor psa) Nakonec se mu podařilo psa sesunout na zem. Ten doťapal na jejich ložnicovou matraci vedle mé postele a svalil se tam. Jenže v uličce mezi mou postelí a matrací spal ten druhý, toho to taky vzbudilo, takže vstal, obešel postele a pokusil se vlézt do postele. Jenže to už Jirka číhal a rovnou mu to zatrhnul.
Spala jsem dál

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 06:53
- Nahlásit

Drakopes
Jirka se pokoušel získat nějaké místo na spaní na úkor psa

Nemám nic proti psu v posteli, ale nevejdeme se. Jednou mi Sally spala na nohách, teda žádné pohodlí to nebylo. Inu holt každý musíme mít svůj pelech.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:15
- Nahlásit

Drakopes
Strejda
To mě by pes v posteli taky nevadil a krásně bychom se vešli. Ale v pokoji by mu bylo nejspíš horko a Barneyho funění mi stačilo poslouchat tu jednu noc na Svodu.
Tak jsem přemýšlela, jak to dělají ostatní lidi, kteří mají třeba dva berňáky? To si na to funění zvyknout nebo jsou jejich psi jako myšky? Ale je fakt, že když Barney usne, tak je potichu. Ale na tom Svodu byl v cizím prostředí, tak celou noc pořádně nezabral.

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:49 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak jsem přemýšlela, jak to dělají ostatní lidi, kteří mají třeba dva berňáky?
Dva berňáci nejsou žádná komplikace, pokud se ovšem necpou do postele. Sally leží tak, aby viděla na všechny dveře a Neli leží tak, aby co nejvíc překážela.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 15:32
- Nahlásit

Tak říkám, že nejlíp se mi spí, když se ložnicí line trojité lehké pochrupování
Ale musí být lehké, cirkulárka umocněná na druhou nebo na třetí je moc - zajímavé, že jim třem to vůbec nevadí )
Naštěstí hafani si na tlačeni moc nepotrpí, takže do obsazených postelí se necpou, jen když se uvelebí dřív, musí přijít ke slovu povel "běž spát jinam"

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 18:02
- Nahlásit

Dva berňáci nejsou žádná komplikace
Mě jde spíš o to funění

Kessie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 21:03
- Nahlásit

Zdravím vás všechny!

Opět po dlouhé době... prodloužený sváteční víkend jsem trávila v zemi, kterou obdivuji po téměř všech směrech - ve Švýcarsku, udělala jsem si výlet k naší nejvyšší evropské krásce ve Francii... byla to nádhera a moc silný zážitek (jsem horomil - stejně tak, jak Worick miluje les - tak je lesomil - já musím jednou za rok vyjet do hor... Ten víkend, co doma manželovi a Kessičce propršel a byli z toho oba nervózní, jsem si užívala v místech asi 3 a půl tisíce metrů nad mořem, a ten krásný víkend, který před dvěma dny skončil, jsem si opět užila už s těmi, kteří jsou pro mě nejvíc důležití, na dloooouhé procházce... Kessie má 16 týdnů a její sobotní váha byla 16,1kg. Už ji pomalu neunesu a když se natáhne, tak má přední ťapinky už skoro nad mým břichem... za půl roku se zřejmě budeme dívat z očí do očí...
Doufám, že jste všichni zdraví, jak páníčci - tak psí miláčci...
(Letos se mi podařilo vychytat Mont Blanc tak, jak ještě nikdy, tak se o to s vámi musím podělit - přidám pár foteček ze Chamonix... bylo tam dle domorodců počasí, které tam bývá maximálně deset dní v roce)

Kessie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 21:27
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

Hezký týden všem!

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 21:35
- Nahlásit

Kessie
naprostá nádhera!!!!!!!!! jak hory, tak kessinka
za rok bude moct do hor už s tebou

worick
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 23:18
- Nahlásit

Kessie
Čau horomile - no nádhera
To jako horomil, že miluješ až lození po těch skalnatých vršcích?? Jak jsem valila bulvy na ty krásné fotky - tak tam mají lesy nádherné! Ta fotka celého kaňonu s městečkem je něco To už je Chamonix? Já byla jen kdysi autem Vaduz (shodou okolností, tam hráli dnes naši fotbalisti ) a přes Bodanské jezero (bydleli jsme v Lindau) do Mnichova a před 20lety autobusem v Lucernu, Bernu a Ženevě - Monaco - Španělsko - kdybych neměla fotky, nepamatovala bych si lautr nic A pak už jen jednou v Ženevě letecky Ale to, že je Švýcarsko krásné - to si pamatuju. A když je Tom naštvaný a vyhrožuje, že se odstěhujem do Thajska - tak já mu vždycky oponuju, na to ať zapomene, že kvůli klukům jedině do Švajcu A to je zajímavé, že když mám vylézt na nějaký tady pidikopec, tak každých 10m umírám , ale před každou horou co kde vidím vzdychám:,,jé, tady by se s klukama cáralo....To než by jsme vylezli nahoru, to by byl ale pořádný výlet!" Ty, co jsi tam měla Ty - to by se výletilo!!! Nádhera, už jdu rýpat do Toma, že třeba příští rok s klukama.....
Jak říká Janii, příště už můžeš trajdat s Kessinkou - taky tam vidím nějaký vyčítavý pohled - že ji panička nechala doma

worick
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 23:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jinak se vracím k diskuzi Drakopesové, Strejdy a MartinaBarney - mě by se velice líbilo tulit se s těma kožichama v posteli ale prakticky si to představit nedovedu Nejsem cimprlich (to spíš Tom, ten vždycky říká, že já jsem čuně ) ale jak už jsem psala: kluci vlezou do baráku, projdou poleží....a já pak vysávám tunu chlupů, kamínků, semínek z kytek, sem tam obrovské nacuclé klíště....tohle bych v posteli nezvládla ani já Jo, mimochodem se mi tam včera po dlouhé době uvelebil Leon, já šla večer spát a první jsem si musela vyklepat bordel z prostěradla a že na něm byly mírně obtiskané paciny od bláta jsem našla až ráno při normálním světle
a teďka jsem usnula u telky, probralo mně vrnění Gucci, která si lehla ke mně (což jsem v polospánku taky zachytila) a jak jsem jí uhýbala, abych ji nezalehla a neprobudila chudinku, tak mně teď bolí celá kyčel Spát celý život se psy, bych označila za hrdinství a totální sebeobětování Drakopesových! Proto jsou ti vaši čoklindi tak skvělí určitě si to uvědomují a vrací vám to

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2010 06:20
- Nahlásit

Kessie
Moc hezký fotky. Pejsek taky.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2010 08:14
- Nahlásit

Kessie
Nádherný fotky! V Chamonix jsme byli loni a vlastně i předloni a krajina je tam fakt nádherná.

Kessička roste jak z vody teda!

Přidávám ještě dojmy ze cvičáku:
Včera jsme dělali znova přivolání, chůzi u nohy (tentokrát přiběhl pokaždý a u nohy chodil perfektně - asi to bude párkem, co jsem mu tentokrát nakrájela jako pamlsky ) a pak došlo na sedni, lehni u nohy, kde nám bylo vytknuto, že se vychyluje od nohy, aby na mě viděl - a to je pravda, protože při lehni mi div nezahřejvá obě špičky nohou ...budeme to muset ještě dopilovat

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2010 08:58
- Nahlásit

lehni u nohy, kde nám bylo vytknuto, že se vychyluje od nohy, aby na mě viděl
To moooc dobře znám Nebo nám bylo vytýkáno, že by si pes neměl u nohy sedat na svou kýtu Tak že bych ho měla vždy upravit do správné polohy. Jenže už tenkrát to byla fuška s jeho váhou. A co sedává tak doteď A teď už ho do správně polohy upravovat fakt nebudu. Zkoušky neplánuju (i když by se mi líbilo mít nějakou složenou).

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2010 09:40
- Nahlásit

LuckaM
a pak došlo na sedni, lehni u nohy, kde nám bylo vytknuto, že se vychyluje od nohy,
V řeči rozhodčích: "Leží do trojúhelnika".
Když mu dáš povel lehni, tak měj v levé ruce pamlsek. Ruku s pamlskem polož na zem tam, kde má být hlava. Ruku s pamlskem dáváš tak, aby byl pes mezi rukou a nohou.

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2010 10:12
- Nahlásit

worick
kluci vlezou do baráku, projdou poleží....a já pak vysávám tunu chlupů, kamínků, semínek z kytek, sem tam obrovské nacuclé klíště...
Psí návštěva je doprovázena přípravným ceremoniálem a závěrečným úklidem.
Než přijdou, tak musím zahradit vstup na schody do 1. patra, protože tam holky kradou.
Když přijdou tak jim musím umýt nohy a břicho. Sally se mi snaží namluvit, že má jen jednu nohu a Neli, že nemá nohy vůbec. Vlastnictví břicha nepopírají.
Po jejich odchodu se musí vyluxovat a vytřít.

Včera se mi Nelina na kopci vytratila a mžiku se vyválela v hovně. Už jsem spěchal do práce, tak ji umyla moje žena. Dnes už zase měla namířeno ke kravám, ale po každé jsem ji odvolal. Hlásím, že máme slušné přivolání i ve ztížených podmínkách. Ještě to budeme trochu pilovat a potom si půjčíme testovacího kohouta.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2010 10:22
- Nahlásit

Strejda
děkuji za tip, vyzkouším. Zatím tam jdu s pamlsek v pravé, protože levá ruka hlídá, aby se Barneymu nevyvalil zadek ...uvidíme jak to půjde

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání