| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:16
- Nahlásit
želva
to co sám v pohodě zvládá
|
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:17
- Nahlásit
Ebony
to co sám v pohodě zvládá
dík a myslíš že může i skákat? co si myslíte o skákání?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:28 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
želva
necham skakat, jak sama chce... chodi se mnou na agi, ale prekazky ma ty pro jorksiry a zatim spis chodi mezi tyckama, nez ze by vylozene skakala, ale bavi ji to, tak si rikam, ze treba casem az budou nozky v pohode, tak ty mini vysky ji necham hopsat taky... ale s citem, nepotahnu ji na rychlost a vykon, ale jen pro ovladatelnost a zabavu.
Jinak na kole tahala - v postroji a v zaprahu (nejprve asi mesic jen behala vedle navolno). Pak jen kousek v tahu, 3-5 km, postupne jsme pridavali, ale ona je silena a miluje behani, takze sama mi zacla tahnout i Lumpa dopredu... my teda zacali s bezkama, pac jsme si ji privezli v lednu... Ale proste v tom tahu se psum pekne obali telo svalama a to plati i pro ni, je to rovnomerny pravidelny pohyb, roztahne me ale vzdycky Lump, takze kdyz uz on zpomali a mala me treba chvili tahne jen sama, jsem uz rozjeta...
No a ted v lete zacla i plavat... A i v tom je silenejsi, nez oba kluci, dokud jsem ve vode ja, snazi se byt porad se mnou, takze je schopna plavat i 3x dal, nez oni... musim na to davat pozor, teprve zacina, tak at se neunavi moc...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:36
- Nahlásit
jé, vy mě vždycky tak potěšíte, tak já už o tom přestanu mluvit že jí vůbec něco je, prostě normální zdravej mladej pes kterej může všechno, na co si sám troufne, možná se jen snažit o plynulejší pohyb a nenutit ke skákání
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:50
- Nahlásit
ale není "hodně" špatná, já viděla mnohem horší, náš dědek měl místo kloubů květáky, lítal a makal do alelujá, dožil se 13,5.Ebony
Ale jo,asi máš pravdu,jsou i horší.Jen mi nepříjde dobré se tím utěšovat.Každý pes je individualita,žije a vyvíjí se v odlišných podmínkách,jeho organismus odlišně reaguje.Dobře,měla jsem spíš napsat - jsou to spíš horší klouby.
P.S. Rozhodně nevynáším žádné prognozy o konkrétní psu do budoucna.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:52
- Nahlásit
wami
díky,já mám toho dastyho a byla jsem sním 3x na Flyballu,páč má místo mozku tenisák a určo má dysplazi,chci jít na rengen,ale ta tvoje praxe se psema mě velice zaujala,jak lítáte,běháte,trekujete....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:55
- Nahlásit
Smečka
ale na druhou stranu není ani dobré přehnaně plašit
oni ti psi naštěstí nejsou tak zahledění do sebe a zvládají to líp jako my
já vždy říkám, že příroda si poradí
našeho třínožku mi veterinární kapacity doporučily utratit, prý to po třech pes jeho velikosti nezvládne - zvládá to už pět let v pohodě a nijak ho neomezuju, dělá si co chce a jak chce
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:01
- Nahlásit
želva
páč má místo mozku tenisák
jenže kdo odhadne, co je pro psa lepší? Jaký život? když vemu psímu magorovi jeho tenisáky a budu ho šetřit a držet na uzdě - bude mít spokojenej život? nebo závisí kvalita života od jeho délky? Sice se bude válet doma a nudit hodně dlouho - ale bude spokojený?
Každý si přeci musíte sám svého psa zhodnotit a vědět, co je pro jeho psa nejlepší.
Já nemůžu psát za cizí psy, moji by bez práce umřeli, dysplazka je od ničeho neodradila, proto jsem je v ničem neomezovala a omezovat nebudu, nakonec se mi to vždy vyplatilo. Byli šťastní a byli tu nakonec stejně dlouho, jako ti "zdraví".
|
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:10
- Nahlásit
Ebony
souhlasím s tebou a dík
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:14
- Nahlásit
ale na druhou stranu není ani dobré přehnaně plašitEbony
To máš pravdu,to jsem nechtěla
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:18
- Nahlásit
Zdravím.
Mám psa s DKK 4/4 (RTG děláno v 5-ti měsících - pejsek knikal při vstávání apod.) Prosím prosím, napsali byste mi někdo k tomu RTG, zkusím jej sem vložit. Vet samozřejmě říkal, že je to hrůza a že u člověka je to v dospělosti na invalidní vozík. Další vet mi říkal, že pokud bude pes bez zátěže na překážkách apod a bude chodit na procházky, běhat u kola apod. a zpevní se mu vazy a svaly a podrží mu to ty klouby, tak prožije s největší pravděpodobností dobrý život. Takže cvičíme stopy a poslušnost bez překážek. Překážky a obranu ne. Procházky psa nebaví, chce pořád jen pracovat. Celou procházku jde vedle mě a vnucuje mi klacky apod. Tak mu je pak hážu, ale ne celou procházku. Nemám to srdce ho omezovat ve všem, co vet říkal. Pro něj ne nejvíc super, když cvičíme, což mu dopřávám i hážu klacky apod. Starý pes je to samé - hyperaktivec, ale tomu je 13 let a klouby ani nevím jaké má je bez PP. Ale nikdy problémy neměl. Mlaďochje s PP. Děkuji moc za reakce.
Tady jsou RTG. Nevím zda to nemám focené opačně, ale snad to neva.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:21 - Změnil/a: Nero
- Nahlásit
Ještě jsem zapomněla dodat, že psovi je teď 1,5 roku a pořád dobrý. Ale jak jsem psala necvičíme obranu a překážky. Obranu jsme cvičili než měl problémy a byl super. Škoda těch nohou. V povaze je fakt super a moc mi vyhovuje.
Určitě půjdeme ještě jednou teď v dopělosti na RTG, abych viděla jak se to vyvíjí dál. Doufám, že to nebude o moc horší.
Jo a ty klouby mu jdou i vidět jako takové hrboly. Vypadá to škaredě. Tak i proto jsem z toho vedle. Nikdy jsem nic takového neviděla. Jestli najdu někde fotku, tak ji večer nebo zítra přiložím. Teď už musím jít, můj synek už je netrpělivý, půjdeme s kočárkem a se psama ven.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 19:09
- Nahlásit
Nero
Drž se rady druhého veterináře, my měli pořád ještě horší snímek, jen už ho nemám, naskenovala bych ho, aby jste byli v klidu
Jsou tam hodně mělké jamky, chce to opravdu ty svaly, svaly, svaly. A já bych i kousala, pokud mu to nebude dělat problém. A samozřejmě chondra.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 20:40
- Nahlásit
Ebony
Moc děkuji za odpověď.
Dávám Alavis. Ale ten pro koně -vyjde to totiž levněji a z Alavisu mi napsali přesně dávku pro psa jeho váhy. Prý ty látky v tom jsou totožné jak pro psy tak koně - to mi na můj dotaz, jestli můžu přípravky pro koně dávat psu, napsali. Bere Alavis MSM a Alavis Dual. Dále vařím vepřové nožky.
A Ty jsi měla pejska s ještě horší DKK a kousala jsi s ním? A co překážky - metrovku a Áčko? I se obávám dělat žebřík ...
Moc děkuji za odpověď, velmi si toho vážím.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 20:41
- Nahlásit
Ebony
To víš, je to moje zlatíčko a bojím se, abych ho přílišnou námahou nepřivedla brzy "do hrobu". Aby se mu ty klouby předčasně neomlely.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 20:52
- Nahlásit
Ebony
Tu jsi i ta Ebony z www.nemeckyovcak.cz? Já jsem totiž na té adrese jako Eva.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 21:02
- Nahlásit
Nero
já jsem všude jako Ebony
Dělala jsem s ním vše, i metrovky i áčka i žebřík, nakonec jako záchranářský pes toho musel zvládat hodně. Metrovku přestal skákat v devíti letech, ale to by asi přestal i jinak zdravý pes. Jinak v té době žádný Alavis a nic takového nebylo, dávala jsem mu potravinářskou želatínu no dorty , čert ví, jestli to pomohlo, ale on byl srdcař, to taky dělá hodně...
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 21:17
- Nahlásit
Ebony
Moc děkuji za odpověď. Byl to asi vyjímečný pes, ten tvůj hafík.
Porťas by si asi taky klidně nohy i vykloubil, aby dostal svůj aportek. Je schopný pro něj asi i zemřít. Nic jiného nevnímá (teda kromě mých povelů, což musí, to je pro něj svaté). A to co předvádí, když jej chytá, nechápu. Šílenec.
Starý pes je taky šílenec, ale má nižší práh bolesti. To co Porthíka ještě nebolí, tak staroušek už knikne. A kór když se Porťas soustředí na aportek, enbo kousání, tak to prostě nic jiného nevnímá ani kdyby jej snad řezali. ))
Potravinářskou želatinu na dorty ..mrknu na to. Děkuji za tip.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 21:21
- Nahlásit
Tak my zkusíme tu obranu, když předtím kousal, než se zjistilo to DKK, tak to jej bavilo jak blázen. Pomalounku polehounku, nikam nespěcháme.
Taky udělám ještě RTG teď v dospělosti, abych viděla, jak se to zhoršilo od těch 5-ti měsíců. Prostě abych věděla, na čem jsme.
Ještě jednou moc děkuji za odpovědi. Člověka to potěší, že někdo, kdo s tím má zkušenosti má takové pozitivní zprávy.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 21:22
- Nahlásit
Promiň ještě za další dotaz, jen mě tak napadlo, jak jsi tu želatinu dávkovala?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 22:53
- Nahlásit
Nero
od voka
no byli to takový malý pytlíky, tak půlku na den, ale už si to moc nepamatuju, ale fakt to byla z nouze ctnost, dnes je těch přípravků hodně, já dávám Proenzi+ a dobrý je taky ArthroStop
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 23:26
- Nahlásit
Ebony
Taky dávám humání přípravky.Vyjde to levněji a účinná látka je v podstatě stejná.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2007 07:25
- Nahlásit
Děkuji za rady a za dávku optimismu.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2007 20:14
- Nahlásit
Smečka
přesně tak
|
Bluecrazy
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:46
- Nahlásit
Dobrý den,
chtela bych jen malinkou zasahnout do vasi ovcandi diskuze s jednim dotazem: v parku se potkavam s dvema ovcandima slecnama, stenda, dokonce i stejne stara. Chovatelske postupy majitelek nehodnotim, ale jedna z nich se se mnou pre, ze jeji stene nema PP jelikoz byla ve vrhu 7ma a ze ti uz papiraci byt nemohou. Vim, ze to takhle bylo i u jinych plemen, ale je to uz minulosti, tudiz se domnivam ze to je blbost aby u ovcaku tomu stale tak bylo. Muzete mi vy jako zkuseni rict kde je zakopeny pes? Pro muj klid. Diky moc
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:48
- Nahlásit
Bluecrazy
U NO musí dostat všechna štěňata z vrhu PP, i kdyby jich bylo "sto". Někdy se stane, že chovatelé nenatetují štěňata, která jsou v té době zjevně nestandartní, a pak je prodají jako bezpapíráky, ale nesmí se to. Každé štěně narozené z oficiálního spojení musí rodokmen dostat.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:51
- Nahlásit
Ebony
Ahojky, co u tebe novyho ?
|
Bluecrazy
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:53
- Nahlásit
Ebony
Diky Ti moc za odpoved, ja jsem si to myslela.. Jen jsem netusila ze chovatele delaji i takovato "smecka"... Mozna to bude i pripad teto Nelly, jelikoz uz od malinkatata se mi zdala divna, ale nejsem zadny odbornik, takze to nahlas moc neresim... Kazdopadne diky.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 16:31
- Nahlásit
viky
máme nový koťata...
někdo nám hodil do stodoly 4 vychrtlý miniaturní kočičí mimina, tak mám zase o zábavu postaráno...ale jedno už jsem udala
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 16:47
- Nahlásit
Ebony
ale jedno už jsem udala
se tim radsi ani nechlub, bo to je jak poslat pod kudlu jinam...
|