Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / libi se vam exterierovy nemecky ovcak?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:38
- Nahlásit

Smečka
spíš bys jim nevysvělila proč mají jít na test povahy takový jako NO a udělat ho tak jako NO....to běhání na výdrž by bylo až jako druhý crux.

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:06
- Nahlásit

Vzhledem k jejich původu - rozhodně nevysvětlila.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:12
- Nahlásit

Smečka
nechápu to úplně přesně, co máš na mysli, ale mám dojem že ty "divoké" geny co nesou je nepustí do takový bezprostřednosti ve hře na lov člověka...

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:25
- Nahlásit

Sali
Tak nějak to bylo myšleno

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:27
- Nahlásit

Smečka
Ten vytrvalý pohyb v kruhu by měl zvládnou fyzicky každý trénovaný pracák
právě že nezvládne, je to jiný druh pohybu, než akční zátěž na place a já viděla dost zkolabovaných pracáků právě ve výstavním kruhu

Sali
A jest otázka JAK by dopadla zvířata cíleně nepřipravovaná na akci typu Bundessiegerschau,kde špička běhá v kruhu i hodinu...
i u nás se běhá klidně hodinu, proto také ty vodiči, on málokterý majitel by tohle vydržel, to už musí být opravdu trénovaný člověk, to znám na vlastní kůži...

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:46
- Nahlásit

Ebony
i u nás se běhá klidně hodinu, proto také ty vodiči, on málokterý majitel by tohle vydržel, to už musí být opravdu trénovaný člověk, to znám na vlastní kůži...

Ja taky, malem jsem chcipla a ruda jsem byla jak ruskej prapor

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:54
- Nahlásit

viky
já jsem jednou zkolabovala na Slovensku, 30 ve stínu a rozhodčí nás nechal tedy vyšťavit dokonale, bylo nás v kruhu asi třicet

a najust sem hodím našeho krasavce

Kalliope
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit

Ebony
ten je ale krááásnej !!!

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:15
- Nahlásit

Ebony
nadhernej, pocky ja sem dam Vikina s prdeli dolu... akorat nevim jak to pujde z tech estranek...

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:22
- Nahlásit

viky
já jsem si tam najela sama, ale je pěknej

tys byla kousat na Zbraslavi na MM?

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit

Ebony
jj byla v nedelu, to vis ja se vetru uplne vsude

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:26 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

právě že nezvládne, je to jiný druh pohybu, než akční zátěž na place a já viděla dost zkolabovaných pracáků právě ve výstavním kruhu Ebony
No měla jsem spíš na mysli fyzický trénink zaměřený na tento druh akce.
Takhle by to totiž mohlo vyznít,jakože exteriéráci mají všeobecně větší předpoklady výstavu zvládnout...ale tak to snad není? ( v porovnání s pracáky)

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:31
- Nahlásit

viky
no já nevím, mně by tam nikdo zrovna nedostal

jaký to bylo?

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:35
- Nahlásit

Ebony
prave, ze super. Ja jsem na MM kousala poprve ( teda ja ne... ) a novej xicht je pro Vikina vzdycky odmena Jirku uz ma moc vokoukanyho nebo spis vokousanyho.

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit

Smečka
jakože exteriéráci mají všeobecně větší předpoklady výstavu zvládnout..

No to je k zamyšlení...

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:40
- Nahlásit

Ebony
A myslíš,že to tak je?

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:40
- Nahlásit

viky
aha, takže se choval normálně? u nás pár psů odnaučil totálně kousat
ale je fakt, že silné povahy se ho nezaleknou

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:42
- Nahlásit

Ebony
nene byl prave dobrej, Jozin nan ho dohlizel neb nase psy zna, tak mu rikal co a jak ( a me delal drzak ).

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:43
- Nahlásit

je to jiný druh pohybu, než akční zátěž na place
je to aerobní vytrvalostní pohyb,zatímco většina práce na place je výbušná anaerobní záležitost...běh v kuse nad 15 minut se teprv začne přesouvat do výdržových parametrů, skoro vše co se dělá na place se dá urvat na laktát,i těch 6 maket...

to je to s čím se te´d peru když jsem se konvertovala na záchranařinu, revír na ploše spadá do aerobní výdrže, a malina mi udělá jedno poctivý kolo na dva lidi a polehne v autě na dvě hodiny tak,že jí ani kousačky v dohledu nezvednou...

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit

Ebony
jak odnaucil ? Byl moc drsnej nebo co ? Abych vedela pro priste...

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit

Smečka
Ebony,
A myslíš,že to tak je?

kolik lidí s pracákama co mají co dělat aby stihli ten objem tréninku co si naplánovali,a čekají až se jim udělá prostor na place na poslušnost nebo až se jim uvolní figurant,a tráví ten čekací čas postáváním u placu se psama ve vozejkách ,má pak ještě čas na to aby obden vzali kolo a psa a šli makat na výdrži,nebo aby si vzali trekový postroj na sebe i psa a šli běhat na výdrž pro oba???? pro výstaváky je to běžná rutina...ti zas netrácejí čas čekáním,až se jim uvolní ta chvilka na place...
A možná to je paradoxní,ale méně na tom place znamená někdy více,když je nálada i kondička na takový výši,.že to splavně odsejpá všem zúčastněným...

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:48
- Nahlásit

Smečka
člověče, nevím,třeba moje výstavní holky jsem fakt moc nemusela učit, ty zapřáhnu a jedou a jsou opravdu vytrvalý, ale to je i moje vlkošedka, s tou si dokonce běhám sama, protože ona miluje ty pobíhající a řvoucí lidi kolem kruhu - všichni jsou to potenciální figuranti a mastí za nima jak divá

jenže já si psy držím všeobecně v kondici výstavy, nevýstavy, pracák, nepracák, tak to nemohu tak posoudit

ale znám spoustu pracáků, co mají opravdu problém vydržet běhat, klusat, nepasovat, a hlavně se předvést a netahat s hlavou dolů jak bulík...a pak se vyflusnout nadoraz...ale nakolik je to přípravou, nevím

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:54
- Nahlásit

viky
ne, jen nemá žádný zkušenosti a neumí řešit nestandartní situace, a bohužel si myslí opak

ale to není tady do fóra, jen je třeba si ho hlídat, občas dělá věci bez domluvy s psovodem

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit

Sali
má pak ještě čas na to aby obden vzali kolo a psa a šli makat na výdrži,nebo aby si vzali trekový postroj na sebe i psa a šli běhat na výdrž pro oba
jo to je fakt

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 15:09
- Nahlásit

SaliEbony
No já teď zas až tak neřeším,jestli je prakticky možné zvládnout poctivý výcvik pracáka plus trénink na výstavu... spíš esi by byl právě výstavák (pokud by byl ve srovnatelné zátěži,jak ve výcviku tak v např.tréninku u kola) svými exterierovými znaky zvýhodněn kv pohybu v tahu ve výstavním kruhu, oproti pracákovi.
Všichni víme,že stavba těla vytrvalců v přírodě má poněkud jiné parametry,než je tomu u výstaváků...proto mě právě zajímá ten pohyb v tahu se zvednutou hlavou.

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 15:20
- Nahlásit

Smečka

svými exterierovými znaky zvýhodněn kv pohybu v tahu ve výstavním kruhu, oproti pracákovi.
Já myslím, že ano, protože právě pohyb, ne ten kapří postoj, který je tu zdůrazňován, je u NO cesta k výstavnímu úspěchu.

Jenže co je v dnešní době pracák a co výstavák? Když se podívám na vylučovačky, tak se to tam "rexama" celkem dobře hemží a na druhou stranu počet úspěšných vlkošeďáků na klubovce se taky zvyšuje. Já pamatuju doby, kdy to nebylo oboustraně ani ve snách možné.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 15:51
- Nahlásit

Ebony
nechápu protože právě pohyb, ne ten kapří postoj, který je tu zdůrazňován, je u NO cesta k výstavnímu úspěchu.
čím se kromě spádité zádě která se modeluje do kapřího postoje liší pracovní a exteriérový model? Délka femuru,úhlení zadních končetin? měla jsem za to že to vinglování dělá ta snížená záď...že jinak i pracáci s rovným hřbetem sedí v úhlech mnohem ostřeji než třeba malinois...
Měla jsem za to že předkrok je trochu nesmyslný,a že rovnohřbeťák s dobrým zaúhlením a shodnou výdrží na tom bude úplně stejně i po tý hodině...

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 16:04
- Nahlásit

Sali
ne, je to právě úhlení, nejen zadních, i předních - co dělá pohyb, a ani tak položení zádě, jako její délka, a dokonce tzv. sražená záď, tedy moc spáditá, je horší, než záď rovná, ale dostatečně dlouhá

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 16:15
- Nahlásit

Ebony
a tak to je jasný,že rozumně dlouhá záď a pěkně zaúhlený zadní nohy dělají hlavní mechaniku pohybu...a když je k tomu ještě slušnej předek tak už není co řešit....ale pak se mi zdá že se rozdíl mezi exteriérovou a pracovní variantou v poslední době dost stírá,a že hlavní odlišnost je teď délka srsti a výraz hlavy...

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 16:45
- Nahlásit

ale pak se mi zdá že se rozdíl mezi exteriérovou a pracovní variantou v poslední době dost stírá,
bingo a vo tom tady celou dobu mluvím! konečně mě někdo pochopil

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání