Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / libi se vam exterierovy nemecky ovcak?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 18:11
- Nahlásit

Sali
jako sorry, ale zlatí moji vytrénovaní hrbáči, neměnila bych za takovýhle sud sádla

Erynka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 19:35
- Nahlásit

Ono je hrozně lehký někoho odsuzovat a pošklebovat se jakej kdo dělá u kruhu vyrvál ale když musíte běžet několik koleček a udržet psa celou dobu v klusu ,nemůžete se nikomu divit.Nikdy nemůžete jet sami ,vždy musíte mít sebou někoho kdo bude vedle kruhu motivovat psa,jestli teda nechcete bejt poslední.
Nevím kdo to tady už psal že kdyby na výstavě u všech kruhů byl takovej povyk jako u NO tak by se tam nedalo vydržet ale já si teda ted nemohu vybavit že by třeba na MVP v Praze někdo běhal s rachtačkou.Výstava NO je převážně na samostatná bez jiných plemen a už vůbec jsou ojedinělé výstavy v halách.To jen ty mezinárodky a podobně ale to už jak jsem psala je bez povyku a celé je to slabší ,i ta účast.

sue
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 19:51
- Nahlásit

Jestli se můžu přidat do diskuze...já osobně si myslím, že plemeno NO by mělo být jednotné,nemělo by se dělit na exteriérové a pracovní psy, ale mělo by se ujednotit jako plemeno dohromady.Žádné extrémy ale prostě ,,kompromis,,.Ale co je nejdůležitější hledět přitom na zdravotní stav...ten u ovčáků není nejlepší ba naopak...já sama mám ovčandu,která má problémy se střevama.A bude stále hůř....opravdu mě mrzí,že jde jen o povahu či exteriér a výkonnost...a jestli jsem to napsala špatně tak se omlouvám..

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 21:10
- Nahlásit

sue
jako poukazovat na zdravotní stav plemene podle jednotlivce je trochu odvážné

Erynka
jo, nejlíp vyzkoušet na vlastní nohy, já když běhám klubovku v pracovní třídě, tak bych chtěla vidět psa i člověka, co by to tady zvládl, včetně těch kousaček, co jim předchází

sue
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 21:18
- Nahlásit

Ebony
ale já nepoukazuju na zdravotní stav dle jednotlivce...já jen že jsem jedna z těch co maj nemocnýho ovčáka.Ale stojim si zatim že zdravotní stav ovčáků se zhoršuje...znám jich opravdu hodně co jsou nemocni

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 21:33 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

sue
sue, určitě jich znáš víc než já? Já chovám a cvičím ovčáky už dvacet let, teď jich mám doma 7, jen jeden z nich má problémy se zádama, kupodivu čistej pracák. Jinak jsou to zdraví, vitální psi, včetně toho třínohého, i všichni ti, co už nejsou, byli zdraví a pracovití. A moji tři výstaváci jakbysmet, a stovky těch, co mají moji přátelé a známí. Zdravotní stav populace NO není o nic horší než kteréhokoliv jiného plemene této moderní doby. Samozřejmě že ve velké populaci se narazí na více problémů, to je snad jasné.

sue
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 21:40
- Nahlásit

Ebony
ale já neříkám že jich znám víc než ty...znám jich hodně a setkávala jsem se s nima i v ordinaci..a to nejčastěji...můj názor je takovej že u ovčáků už nikdo tolik neřeší jejich zdraví a šlechtí v klidu dál...jsou plemena co maj taky problémy ale tady se bavíme o ovčákách pokud já vim a když to srovnám s dřívějškem tak se to hodně zhoršilo...já mám doma dva ovčáky a oba jsou zdravotně postižený....

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 21:43
- Nahlásit

sue
jako, já fakt nevím, co ti mám na to říct, abys to pochopila...a ani se mi nechce, nakonec si každý může vybrat plemeno jaké chce, pokud ti ovčák nevyhovuje, tak už si ho nepořizuj, jednoduché, jak facka...

sue
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 21:44
- Nahlásit

Ebony
nechápu proč tak stroze a nepříjemně jen říkám svůj názor to se nesmí??

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 22:02
- Nahlásit

sue
prosím, mně je to upřímně jedno, říkej si, piš si, co chceš, evidentně nechceš reflektovat na moje příspěvky, tak toho necháme, opravdu si nemyslím, že je tohle plodná debata

PS. strohá a nepříjemná vypadám jinak

sue
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 22:06
- Nahlásit

Ebony
víš jak každej máme nějaký zkušenosti...

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 22:14
- Nahlásit

sue
ano, ale záleží, co si z těch zkušeností vezmeme a jak je zpracujeme

Kdybych měla mluvit o svých zkušenostech s labradorem, kterého nemám, tak podle mých zkušeností by to bylo nejtupější a nejagresivnější plemeno, protože jsem měla zrovna štěstí na samý nevychovaný a agresivní jedince, ale to by asi Ketrin chuděra omdlela kdybych to někde psala jako svatou pravdu

Takže když vemu, že NO je nejpočetnější plemeno, tak je asi více než pravděbodobný, že nejpočetnější návštěvníci v ordinaci budou zrovna NO, toť jen malý příklad ze statistiky....

a konec, už k tomu nemám co říct...

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 22:24 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Nevím kdo to tady už psal že kdyby na výstavě u všech kruhů byl takovej povyk jako u NO tak by se tam nedalo vydržet ale já si teda ted nemohu vybavit že by třeba na MVP v Praze někdo běhal s rachtačkou.Výstava NO je převážně na samostatná bez jiných plemen a už vůbec jsou ojedinělé výstavy v halách.Erynka
To jsem psala já,byl to zážitek k Hagiboru z výstavy pod širým nebem.
Čsv patří do první skupiny stejně jako NO,tzn.obě plemena se vystavují v sobotu.Např. na MVP v Praze je výstavní kruh vždy umístěn v hale a NO bývají poslední roky úplně oddělení od ostatních plemen.V extra hale,či části haly.

Jaji
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 23:58 - Změnil/a: Jaji
- Nahlásit

sue
znám jich hodně a setkávala jsem se s nima i v ordinaci..a to nejčastěji..
>no do ordinace moc zdravých psů nechodí...

Ale jinak, podle mě ovčáci nejsou co se zdravotního stavu týče nějaká vyjímka oproti ostatním plemenům. Akorát osobně nechápu "chovatele", co kryjí i přes vyšší stupeň displazky. To je podle mě naprosto zbytečné...

sue
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 00:50
- Nahlásit

Jaji
na preventivky i zdarví a na očkování že jo

to víš někomu to nepřijde zbytečný...kolikrát si myslim že nad tim ani nepřemejšlí

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 08:06
- Nahlásit

Ale jinak, podle mě ovčáci nejsou co se zdravotního stavu týče nějaká vyjímka oproti ostatním plemenům.Jaji
Také si myslím,že nejsou vyjímkou,některá zdravotní postižení mohou mít spojitost i s tím,že se s nimi všeobecně hodně dělá.
Akorát osobně nechápu "chovatele", co kryjí i přes vyšší stupeň displazky. To je podle mě naprosto zbytečné...

U plemene s tak širokou chovatelskou základnou je to zbytečné.

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 08:54
- Nahlásit

Teda téměř mimo téma, ale co dnes rozhodčí hodnotí v kruhu jako výstavní kondici, to by člověk zaplakal. Do NO moc nevidím, mám lovecké plemeno a tak občas kouknu na labradory, kteří se vystavují vedle a přemýšlíl, jestli takovej pes ve výstavní kondici vůbec vydrží na nohách celej hon.
A ten dobrman nahoře ve výstavní kondici, to je s prominutím na zvracení. Pro mě je dobrman lehký atletický typ a ne prasátko s břichem až po kolena.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 10:01
- Nahlásit

Hafina
No, to samé o stafordech, viděla jsem video z Westminsteru, a byly to samé vyžrané prasátka, fakt hrůza. Přitom to má být ehký atletický pes s vystouplými posledními žebry, to už není sportovec!

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 10:09
- Nahlásit

Hafina
tam hore na tej fotke sa este navyse ocividne potvrdil aj pravidlo - aky pan taky pes

Hafina
Mucholabka
toto sa deje dost vseobecne - minule som videla fotky ako neuveritlne sa zmenil ziaduci exterier GR a LR - zavalite telo, kratke nohy, mohutna konstitucia a zial cosi podobne sa deje aj u SH, co je u sanoveho psa uz uplne scestne

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 10:13
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=Xdmylmlvw3g tady jsou ty vyžrané hovádka

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 10:35
- Nahlásit

Bela
I u těch loveckých psů je to hrozný. Vem si, že ti má pes vydržet celý den běhat na honě a že je to sakra zátah. Bych chtěla vidět, jak to ti psi ve výstavní kondici zvládnou.
Můj pes je podle názoru rozhodčích hubenej. Možná by mohl to kilo přibrat, ale je v perfektní kondici, krásně osvalenej a výdrž má za tři psi. Radši takovýho hubeňoura, než psa ve výstavní kondici.

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit

Jinak jak jsem koujala na ty fotky těch dobrmánků ve výstavní kondici, tak jsem si vzpomněla na souseda z vedlejšího baráku. Přesně stejnej typ psa a že ten pes má pohybu. Jdou celých 100 m tam a 100 m zpátky. Já myslela, že se mu moc nechce venčit a on mu asi udržuje výstavní kondici

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 10:44
- Nahlásit

nejlíp vyzkoušet na vlastní nohy, já když běhám klubovku v pracovní třídě, tak bych chtěla vidět psa i člověka, co by to tady zvládl, včetně těch kousaček, co jim předchází
Ebony
přesně, říkám že když jsem si přečetla propozice vaší klubovky a vybavila si jak to vypadá, tak jsem byla vděčná za dobrmana...mimochodem my šli loni na klubovce na povaháč s tím že levou zadní a pes si kous až v záchranný couvačce...
Není to v reálu až taková sranda, jako se snadno praští pěstí kategoricky do stolu vedle klávesnice v tom nekonečném virtuálním výcviku,kde skoro každej je chytrej jak rádio na plyn.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:12
- Nahlásit

No chtěla bych vidět jiné (pracovní )plemeno které by zvládlo klubovku NO.Docela by mě to ted zajímalo protože když čtu o tom jak jsou na tom exterieráci špatně tak by nebylo od věci srovnání s jinejma plemenama.Ono by to možná i někomu vytřelo zrak....

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:17
- Nahlásit

KEISSA
Jedině malinois.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:21
- Nahlásit

tahle čuba současně maká i vystavuje se....a myslím že to je v kondici rozumný kompromis.
Ad "maká" - více na webu ZKO Sezemice,je to Graciella Halit Paša.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:52
- Nahlásit

Sali
a další?Tady se dost kritizuje ovčák ale myslím že asi málokteré pracovní plemeno by to zvládlo .

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:17
- Nahlásit

KEISSA
Ten vytrvalý pohyb v kruhu by měl zvládnou fyzicky každý trénovaný pracák,tedy dle mého.A pokud mohu mluvit za svoje plemeno,vlčákům by nejspíš po pěti minutách běhu stále ve stejném oválu, přišlo nesmyslné v pohybu pokračovat,možná i dříve... i když co se vytravlosti týče,těžko je s jiným plemenem srovnávat.

viky
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:20
- Nahlásit

Jee, uz se zase probiraji ovcaci... Nekonecne tema, kdo ovcouna nema - nepochopi

KEISSA
Ahojik, co mlada, uz nosi micek ?

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:36
- Nahlásit

KEISSA
obávám se že v tuto chvíli bez zásadní změny přístupu k výstavám a přípravě na ně by to z voleje nikdo jiný než malinois nezvládli...nevím jak bordery...
Malinois mají sami od sebe potřebu se životem pohybovat tak,že 15 minut běhání v kruhu s kousáním před tím by je asi v globálu na kolena nedostalo...otázka je JAK by dopadlo to kousání....v malinois vedených výstavně se asi na kontrolákách tolik nebazíruje...
A jest otázka JAK by dopadla zvířata cíleně nepřipravovaná na akci typu Bundessiegerschau,kde špička běhá v kruhu i hodinu...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání