| Autor |
Zpráva |
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:39
- Nahlásit
rozpoutavam opet novou diskusy,nechci byt valecnym stvacem,hned vam pisu jako nestranna,piste vsichni,co k tomu mate co napsat,sve pocity a nazory,a prosim vas,hlavne se mezi s sebou neurazejte a nenapadejte,jsou to jen emoce a pocity,pokud by se nasel chovatel mezi vama,tak bych chtela,at k tomu napise svuj nazor.dekuji za pochopeni.dana
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 21:54
- Nahlásit
Mě se líbí všechny, jsme přece jejich milovník. Ale nelíbí se mi že takový exteriáci jsou chováni hlavně pro krásu a výstavy. A taky že mak zkoro adek u země. Já osobně bych exter. nechtěla. Sama mám tzv. pracovního a zdá se mi hezčí. I když znám lidi co maj exteriáky a taky s nima nechodí an výstavu ale mají ho jako kamaráda. A hlavně za to zen pejsek nemuže, takže kdybych ho měla tak se o něj budu starat stejně s láskou ´jako s pracovním
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:00
- Nahlásit
nemethova5
Podle Vás, je tohle exteriérák, nebo je to pes "pracovní"? Jak se to vlastně pozná?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:01
- Nahlásit
Pupy
ja jsem taky milovnik NO,mam taky pracaka,jsou to nejuzasnejsi psi s uzasnym talentem na kazdou praci,jo jo ta srazena zad.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:09 - Změnil/a: Víťa
- Nahlásit
nemethova5
A tenhle pes, je dost pracovní, nebo je to jen "exterierák"?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:15
- Nahlásit
Víťa
To prvni zvire je mi nejaky povedomy co je to zac?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:20
- Nahlásit
nemethova5
Jo oni jsou zkrátka nej ,,, Za nic jinýho bych ovčouna neviměnila. Mám ted jen jeden problém, nevím co ji mám dalšího učit ...nemáš náhodou icq?...Mohly bychom kecat
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:28
- Nahlásit
Gass Naspo - http://www.naspo.cz/gass.php - skoro čistá pracovní linie, přesto výborný v exteriéru, velmi kvalitní povaha, výborně hodnocený na svodu plemeníků - teď kryje v Německu, škoda!
Ten druhý pes je VA Larus Batu - http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/11982 4.html - podle vidění některých jedinců "pouhý exterierák", ale já bych chtěl někdy psa s takovou pracovitostí a povahou.
Na těch fotkách jsem chtěl jen naznačit, že existuje pořád jen jeden německý ovčák...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:34
- Nahlásit
Ten Gass Naspo ma hodne peknej pracovni rodokmen. uz nejakou dobu moc ovcaky nesleduju, ale pulka toho rodokmenu jsou pojmy.
Toho druheho rodokmenove neposoudim neb tam ty zvirata vubec neznam.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:35
- Nahlásit
Pupy
mam i skype i kameru i mikrofonVíťa
ja nevim mily pane,proc jste na me nabrouseny,ja psala,ze jsem NESTRANNA,oba dva psi jsou pekni,vadi vam,ze mam rada psi s rovnou zadi a take vam vadi tahle diskuse?i kdyby jste mel krizence ovcouna,nebo bez PP ovcouna tak je mi to uplne jedno,jestli muzu dodat,ten druhy pes je moc pekny v barve.myslim si,ze nemluvim sproste a nikoho neurazim,proto jsem psala,at pisou i chovatele,pokud k tomu maji co rici,vy hned na me vyletite,jak bych ja vas osobne urazela,dobre si prectete,co jsem napsala uplne poprve!dana
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:42
- Nahlásit
nemethova5
Me osobne podobne dizkuze taky vadi, muj nazor je ze u NO jsou zkutecne dve plemena, ale rozhodne nejsou delitelna podle exterieru. Spousta tzv. pracovnich NO jsou povahove naprosty sr**ky. A dokud nebudou lidi co NO chovaj koukat hlavne na povahy a zdravi spojovanejch jedincu tak porat ty sr**ky budou. Exterier stim ma ale pramalo spolecneho. byt nektere pruvodni jevy vykonost snizujou. (jak uz jsem psal jinde prilisne preuhleni snizuje zatizitelnost a vydrz psa a prilisna mohutnost zase obratnost) Ale to jen pokud jsou tyhle veci dohnany do extremu.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:46
- Nahlásit
Tchor
vam taky vadi ma diskuse?ja myslim,co clovek to nazor.taky mi vadi,ze je to rozdelene,ja to nerozdelila,ja stim nic neudelam,ptam se na nazor,tot vse,videla jsem hodne veci dojit do extremu.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:49
- Nahlásit
Pupy
jestli chces pokecat,tak mi napis,at si to zapnu.dana
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:52
- Nahlásit
nemethova5
Ani ne tak konkretne tahle dizkuze, ale dizkuze na tohle tema obecne. Protoze podle mne je real nekde jinde, NO je porat sluzebne nejpouzivanejsi pes, dnes uz jsou ve sluzbe pouzivanny v podstate akorat maliny a NO. Obcas se sice objevi nejaky jiny plemeno, ale to jsou spise vylimky potvrzujici pravidlo.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 23:02
- Nahlásit
Tchor
Mě vadí oba extrémy, jednak to, že "chovatel" hledí jen na exteriér a kašle na povahu, ale i to, druhá skupina zase nehledí vůbec na vzhled a klidně kryjí dobrou fenu D psem - hlavně, když to dělá. Můj názor je ten, že chovatel má mít na paměti, že NO je pes UŠLECHTILÉHO vzhledu a VYJÍMEČNÉ povahy. Kombinace obou těchto faktorů dělá NO jako rasu tím čím pořád je.
nemethova5
Nejsem na Vás nijak vysazený, možná jsme se jen nepochopili, vážím si každého návštěvníka, který zde vystupuje slušně! A vy slušná rozhodně jste. Jen se mi zdá celá ta debata o NO krapet zbytečná. Exteriér NO určuje především mateřský německý klub SV a naším (nejen jim) chovatelům nezbývá, než se němcům přizpůsobit. Podle mě je NO pořád pracovně i povahově vyjímečný pes a jedinci tohoto plemene se kterými přicházím, především v práci, do kontaktu mě o tom neustále znovu a znovu přesvědčují!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 09:00
- Nahlásit
Mi se moderní německý ovčák co se týče exteriéru velmi zamlouvá. Jen kdyby byli trochu robustnější. Ta sražená záď je prostě nádherná, u jného plemene to nenajdete. A povahy? S tím ať se vyrovná chovatel. Když kryje psem s blbou povahou, není chovatel.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 10:34
- Nahlásit
nemethova5
No já mám jen icq ale mikorfon nic tak moje číslo kdyžtak 211 781 568
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 13:13
- Nahlásit
Pupy
326-111-326
jestli chces,tak to je brachovo,ja jeste nemam.Víťa
dekuji za pochopeni,jsem rada za vsechny nazory,co kdo napise,skoda,ze se musime vzdycky ridit podle nekoho,ten druhy ovcak te nadherne barvy a postava,to neni nas pes?moc pekny,na vystave jsem nic takoveho nevidela.danaTchor
v tom mas pravdu,co pises.ja bych rekla,vseobecne,ze ovcak je poklad mezi plemeny.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 15:20
- Nahlásit
nemethova5ja bych rekla,vseobecne,ze ovcak je poklad mezi plemeny.
jo,ale ten žlutej,ostružinatej veverušák
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 18:18
- Nahlásit
Sali
nemethova5
stejně nevím pořád o co vám jde, nejdřív brojíte proti výstavákům, a v konečný fázi pochválíte nejkrásnějšího (tudíž nejsraženějšího) výstaváka planety oba dva psi jsou pekni,...já už asi blbě chápu
Víťa
Máš velmi vytříbený vkus - gratuluji
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:26
- Nahlásit
Ebony
mne o nic nejde,akorat,ze takovy ovcouni na zadne vystave videt nebyli,pokud vas urazim svyma otazkama,tak to pardon,chtela bych se neco priucit,taky jsem psala,ze nebrojim,ze jsem NESTRANNA,rada bych vedela vic,pokud si nemyslite,ze jsem uplny pitomec,kdyz zakladam ruzny diskuse,taky si myslim,ze zijeme v demokracii a ze mam pravo na svuj nazor,nebo,ne?chtela bych vas videt pri praci,dekuji za pochopeni.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 19:04
- Nahlásit
tak já NO mám ráda jako celkově,ale prostě se mi nelíbí ty sražený zádě
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 19:27
- Nahlásit
želva
no,nesmis to tu moc psat,nebo ti co maji exterieraky,by te ukamenovali jak me,no prave psi se srazenou zadi ztraceji asi 30%z kondicky,dobre o tom pise pani eva soukupova ve sve knizce nemecky ovcak.
|
Erynka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:04
- Nahlásit
Nevím kde jste přišli na to že pes ze sraženou zádí ztrácí kondičku,mimochodem ta sražená zád je dělaná ve výstavním postoji a a v klusu na napnutém vodítku.Jde to udělat s kterým koliv plemenem.Já mám osobně (exterieráky)moc ráda a taky je vlastním.Mimochodem jejich velikost je na hranici standartu a něktěří ji i docela dost překračují tak nechápu kde berete že jejich velikost je malá.Také musím dodat že mě se nelíbí když má někdo vlkošedáka který má složenou ZM a na výstavě by neprošel ani na dobrou a jeho majitel bude vykládat že exteriéer mít nemusí že je to přeci pracák.To je přece nesmysl pracák je pes se kterým se prostě maká a je jedno jestli je takovej nebo puntíkatej.Nehledě toho že na výstavu je vůbec nepřipravují,není to jen vina rozhodčích že vlkošedej pes stojí na zadních místech ale je to proto že tam přivedou psa na krátkým vodítku a vodího u nohy.Samozřejmě že to neplatí pro všechny,ted jsem byla na výstavě a vlkošedá fenka skončila třetí a trumfla pěkný exterieračky ale taky proto že na tu výstavu byla perfektně připravena.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:20 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Dost OT, ale taky k tematu...
Neni to sice NO, ale je to k tematu "srazena zad"... neverila jsem tomu, ale fakt to jde:
bezny postoj:
a výstavní:
Tak bych rekla, ze to asi nebude linii... neb pes neni ani exterierak, ani pracak, ba dokonce ani NO...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:22
- Nahlásit
Mucholabka
Ta sražená záď je prostě nádherná, u jného plemene to nenajdete.
Zaplať pánbůh!
Nedávno jsi v jiném tématu ale psala,jak NO v povahách nestojí za nic,že u vás na cvičišti mají všichni reakci na nápřah a vůbec to pro NO nevyznělo nějak pozitivně..ale třeba jsem tě zas špatně pochopila,tak mne kdyžtak oprav,prosím.
|
Erynka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:29
- Nahlásit
wami
Jo jo přesně o tom mluvím,jde to s každým pejskem ale ty co do NO nedělají o tom vědí prdlačku ale jsou nejchytřejší.
Souhlasím s tebou.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:35
- Nahlásit
Líbí se mi NO, nelíbí se mi sražená záď a ten postoj - přijde mi to umělé až úchylné
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:45
- Nahlásit
hm tak já se taky přidám se svým názorem. Vzhledově teda zrovna upřednostňuju jiný psy,než sou NO, ale neřikám že se mi neíbí ani trochu - ti s tou sraženou pr*elí ale teda fakt ne....(onehdá se jich u nás na cvičáku slezla pěkná banda - vypadali že maj špatný zadní nohy - toť muj laický pohled na to jak chodili...... ) ti "normální rovní" - ti se mi líbí teda vážně víc
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:50
- Nahlásit
davidkova renata
No, však ano. exteriér se mi líbí, jakže fakt nejsou škaredí, ty prdele na zemi nejsou špatné, akorát že teda povahy, to čumím každým dnem čím dál víc. Nejlíp z toho vycházejí padesátikiloví bezpapíráci.
|