Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / libi se vam exterierovy nemecky ovcak?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:20
- Nahlásit

nooo .. pred 30rokmi malo CSV ako plemeno kolko
slony

56 kříženců mezi civilisty a přes 100 ks u ozbrojených složek
Pro registraci stále málo.
Fotku jsem umístila spíš pro zajímavost (to je furt samaj německej ovčák,německaj ovčák ...ú )
A oprava: je stará 20 let.

slony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:41
- Nahlásit

Smečka
Pro registraci stále málo
to som mal na mysli .. a sucasne to ze fenotyp asi nebol este celkom hotovy a teda ... i hentaka fotka mohla vzniknut

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:20
- Nahlásit

i hentaka fotka mohla vzniknut
slony
No,nech na hlavě.Třeba znakáči se rodili ještě relatině nádávno a psi s tmavou maskou se vyskytují v populaci stále.Dokonce vyjímečně i dlouhosrsťák.Ale jasně,že ve fenotypu kříženců byla větší variabilita než u dnešních čsv.

Řekla bych, že plemeno se výrazně ustálilo až tak v posledních 10-ti letech a pochopitelně se stále vyvíjí.

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:36
- Nahlásit

Jo a mluvím o situaci v ČR.U vás je to trochu jinak,protože slovenští šlechtitelé vsadili na příbuzenskou.Z toho důvodu se exteriér povedlo ustálit dříve,ale .... no co ci budem povídat

venda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 16:28
- Nahlásit

hele, a co mi řeknete na tohohle psa, teda kromě toho, že vám se nelíbí a je moc chlupatej; prostě by mě zajímalo, jak vlastně vypadá!:

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 19:18
- Nahlásit

slony
ale nestraš, pořád jsme na tom líp než vystrašení běloušci

Ale vážně, pořád ještě raději sáhnu po exteriérákovi na práci, než po BŠO...

venda
co z těhle fotek chceš vidět

záď nic moc, trochu sražená, vzadu nic moc úhlení, delší hřbet, vpředu jak když vbočený lokty, a tváří se jak když jí nadloubeš, možná kdybys ji líp postavila
když jí pořádně vyčešeš a vytrimuješ uši, možná i VD bude

Smečka
to je furt samaj německej ovčák,německaj ovčák
si laskavě založ svoje fórum

slony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 19:40
- Nahlásit

Ebony
ale nestraš, pořád jsme na tom líp než vystrašení běloušci

tche .. nevies o com hovoris neviem ci je moj blondak BSO vyhodene na ulicu lebo ma vyradujuce vady (rypacek ruzovoucky :d a divoka farba) alebo daky mix ale viem ze je sice cholerik ale od stenda ho nikto nevyhnal, kuslo len co uvidelo kozu, rukav pred nim treba schovavat a po kusackach s Ludkom Silhavym bolo konstatovane ze je skoda ze nema PP
Ale vazne - ked budem riesit dalsieho psa a budem riesit psa na sport/robotu a s PP tak tiez nesiahnem po BSO

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 19:51
- Nahlásit

slony
nevies o com hovoris
ale vím, sám jsi říkal, že tvůj není

u nás je jich dost, i na cvičáku jich chodívalo dost, ale dost mě zklamali
ani mi nevadí pes, co se dá "vyhnat" pokud má chuť do práce, vždy se to nějak dá, ale se psem, co "se mu nechce" prostě dělat nemůžu, tak nějak nás to musí bavit oba

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 20:08
- Nahlásit

si laskavě založ svoje fórum
Ebony
Nic takového,já jsem narušitel

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:26
- Nahlásit

Smečka
Nic takového,já jsem narušitel
já si to říkala

venda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 12:51
- Nahlásit

Ebony
dík
leší výraz z ní nedostanu, nesnáší to, takže se na výstavu nechystáme
ona má vůbec celou zadní část těla na vyhození, koukni na ty kyčle:
takže žádné VD nebude...

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 21:36
- Nahlásit

Ebony
Tak já můžu říct, že se svým BŠO sklízím uznání i od "klasických" ovčákářů. Je to sice mlaďoch, ale do práce se hrne jak ďas. A vystrašený nikdy nebyl. Jeho táta Aico je výbornej pracák. A v současné době je jich už i u nás dost, co jsou schopný skládat vyšší zkoušky z výkonu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 13:13
- Nahlásit

venda
děvče, tys ještě neviděla špatný rtg, viď. Já jsem viděla horší nohy a psi měli spokojený život...tohle není zas tak hrozný, nehledě na to, že ten snímek není dobře vyfocený

Baico
Je mi líto, možná jste výjimka, ale já žádnýho takovýho neznám. Jinak je mi to úplně jedno, to jen bylo rýpnutí na jistého zde člena za rýpání do mých oblíbených německých ovčáků , takže nic proti BŠO, prostě jdou mimo mě, nějak mi ani ta bílá barva neučarovala.

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 18:09
- Nahlásit

Ebony
Možná to bylo rýpnutí do vlastních řad ). Protože bílý ovčák Greif je dědečkem slavného Horanda von Grafrath, praotce německého ovčáka. Ale upřímně, záleží od koho máš štěně BŠO. A taky jsem chtěla upozornit, že ne všichni bílí patří do jednoho pytle.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 18:12
- Nahlásit

venda
Taky si myslím že jde o technicky velmi nekvalitní snímek,není to sice uplně ok ale zas to není žádná hruza.není duvod fenu odepisovat a nějak ji šetřit.

slony
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 08:32 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Baico
bílý ovčák Greif je dědečkem slavného Horanda von Grafrath
jj , len houst do nich, bez blondaka Greifa by NO nebolo NO

Je to sice mlaďoch, ale do práce se hrne jak ďas
gratuluj si, ono je to skutocne tak ako pise Ebony, vacsinou su to gaucaky bez chuti ..

ebony
nějak mi ani ta bílá barva neučarovala
rasistka ... nechcem velmi NO , davam prednost bradacovi ale nekupirovane to vyzera ... hm, divne ... takze mozno cerne NOcko, ebony&ivory

venda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 09:17
- Nahlásit

Ebony
KEISSA
za nekvalitní snímek já nemůžu, ale je na něm dobře vidět, jak by kyčle vypadat neměly s feňulí zacházim jako by jí nic nebylo, jen jí nedovolim lítat s moc divokejma psama, ale vzhledem k tomu, že venčim na Petříně, tak si za 5 minut najde hrací náhradu (když je druhej pes moc rychlej, kňučí čuba bolestí když se ho snaží dohnat, takže asi tak v pohodě neni)
dva veterináři mi nezávisle na sobě řekli, že ta levá kyčel s artrózou bude muset časem pryč a dostane titanovou hlavici, ale kdy to bude to se uvidí

wami
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 09:26
- Nahlásit

venda
nasvaluj ji, opatrne, ale dusledne...

Nase mala, kdyz jsme si ji privezli, rvala bolesti kazdy vecer, nemohla vyskocit ani na postel, nosila si nohu... diagnoza - DKK 3/4 s tezsi artrozou na horsi noze (to ji podle me jeste nebyl ani rok). No a ja s ni makam, beha, taha... na zadku, kde kdysi nebylo nic, se objevujou svaliky... Vytahala si s Lumpem treti misto na musherskych zavodech, ted jsme si dali dogtrekking - jenom mid, ale usla tech 44 km za den v tahu, aniz by kulhala! Taky v coursingovych zavodech vyhrala 3. nejlepsi mladou fenu mezi cca 30 fenama... Spi na Lumpove boude, kam musi tak metr dvacet z mista vyskocit nahoru...

Brecet kvuli noze jsem ji nezazila uz par mesicu, i kdyz obcas vidim, ze si ji trochu nadlehcuje...

Tak nejak jsem presvedcena, ze nasvaleni udela svy - byl to boj, setrit, nesetrit, ale verim, ze to zvladnem i bez resekce, bez titanu a dokonce i bez rimadylu.

A co se tyka radeni - bydli na dvore s Lumpem, valchujou se denne nekolik hodin...

venda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 09:49
- Nahlásit

wami
asi to máte podobný, co? hekle to taky začalo v osmi měsících, tak jsem se rozhodla, že do toho roku to ještě zkusim opatrně (tzn. tak 4-5 km denně na procházce + sem tam víkendový vandr kolem 20 km denně) a pak začnu postupně trénovat - běh u kola a tak, teď jsem jí přemlouvala aby plavala, vodu miluje, ale nechtěla opustit dno, před týdnem se trochu osmělila, tak jí nechci moc nutit, ale každý den je ve Vltavě a už jsem si našla rybník, kde můžu plavat s ní, tak budem trénovat, stejně je vedro na něco jiného

KEISSA
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:09
- Nahlásit

venda
nekvalitní snímek muže podstatně zhoršít výsledek i o několik stupnu a dle toho co tu vidím je to velmi špatný snímek,kdy nohy nejsou souběžné,je to celé nějak moc nakřivo.V 6-8 měsících ještě není uplně vyvinut jak kloub tak i kosti jsou ještě nedodělané.proto bych ti doporučila udělat kvalitní snímek u dobrého doktora a fenu normálně postupně zatěžovat.pro psa není moc dobré a obzvlášt pro zvíře mladé takvá střídavá a nárazová zátěž.To že s fenou přes týden ujdeš 4-5 km a o výkendu i dvacet není moc vhodné.já sama se zvířaty do roku ujdu jen pár km denně a jinak mají volný pohyb ve výběhu

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:15
- Nahlásit

KEISSA
nekvalitní snímek muže podstatně zhoršít výsledek i o několik stupnu a dle toho co tu vidím je to velmi špatný snímek,kdy nohy nejsou souběžné,je to celé nějak moc nakřivo
Soulasím,ale ta kyčel z našeho pohledu vpravo je hodně špatná,na kvalitním smímku nebude o moc lepší.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:23
- Nahlásit

KEISSA
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:25 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Tady posílám jen pro posouzení kvality snímku.A jinak co byste tady určily (odhadli ) za výsledek.Podotýkám že toto zvíře skáče a líce jako srnka a nemá sebemenší problém.

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:27 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

slony
vacsinou su to gaucaky bez chuti ..

Ono záleží od koho máš štěně. Ale je jasné, že pokud to chceš dotáhnout na vrcholnou púroveň, tak si bílého nepořídíš. Ale nechci, aby byli všichni BŠO paušálně označováni jako nevhodné plemeno pro práci! U nás tedy moc ne, ale v Rakousku jsou psi, kteří velmi dobře pracují a skládají zkoušky vyššího stupně Aico a Amaroq

želva
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:42
- Nahlásit

wami

Nase mala, kdyz jsme si ji privezli, rvala bolesti kazdy vecer, nemohla vyskocit ani na postel, nosila si nohu... diagnoza - DKK 3/4 s tezsi artrozou na horsi noze (to ji podle me jeste nebyl ani rok). No a ja s ni makam, beha, taha... na zadku, kde kdysi nebylo nic, se objevujou svaliky... Vytahala si s Lumpem treti misto na musherskych zavodech, ted jsme si dali dogtrekking - jenom mid, ale usla tech 44 km za den v tahu, aniz by kulhala! Taky v coursingovych zavodech vyhrala 3. nejlepsi mladou fenu mezi cca 30 fenama... Spi na Lumpove boude, kam musi tak metr dvacet z mista vyskocit nahoru...

mám na tebe dotaz:
necháváš jí skákat třebas přes klády,nebo ne? možná to bude znít divně,ale mě se ta tvoje'' praxe ''líbí
a jak jsi prosím začala na kole sní běhat? máš nebos měla jí přivázanou ke kolu nebo na volno?
dík za odpovědi

slony
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 11:08 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Baico
nechci, aby byli všichni BŠO paušálně označováni jako nevhodné plemeno pro práci!
BSO su tak trochu moja srdcovka ale ... holt proste mat BSO schopne na sport je fakt vynimka , dlho som pozeral aj tie pracovne linie . Dala si dva priklady - jeden je skvely stopar ale nie komplexak , o druhom sam chovatel pise "..ist einer der wenigen ruden in Europa mit IPO3" cim len dokazuje to co sa tu pisalo v ramci CR / SR ich tiez na otvorenych pretekoch vela nevidis ... to vsak samozrejme neznizuje hodnotu plemena, len proste su vyuzitelni inac ...

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 11:20
- Nahlásit

slony
Určitě si myslím, že překonat maliňáky nebo německé ovčáky je těžké. A taky je pravda, že kdo chce pracovat na vrcholné úrovni, tak nesáhne po BŠO nebo ČSV. Ale jenom jsem chtěla dokázat, že pracovat umí. A Aico je tatínek mého broučka, takže jsem si musela ohřát svojí polívčičku
A taky jsem chtěla zmínit, že můj pesa ve svých 15 měsících razantně zakročil, když si na mě kamarád z legrace počíhal za tmy za rohem. Myslím, že za takovou reakci by se nemusel stydět ani německý ovčák

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:07
- Nahlásit

Smečka
Soulasím,ale ta kyčel z našeho pohledu vpravo je hodně špatná
ale není "hodně" špatná, já viděla mnohem horší, náš dědek měl místo kloubů květáky, lítal a makal do alelujá, dožil se 13,5.
Kamarádky fena tam zase má hranolky místo hlavice, je jí 5 let a nikdy jsem neviděla tak akční zvíře.

venda

dva veterináři mi nezávisle na sobě řekli, že ta levá kyčel s artrózou bude muset časem pryč

prosím tě nestraš, veterináři si asi chtějí vydělat, jak jsem psala výše, měli jsme doma horší klouby, ale dělat novou hlavici bych psovi nikdy nedala a ani jsem nemusela. Hlavně zachovat chladnou hlavu a používat zdravý rozum...

želva
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:11
- Nahlásit

takže doporučujete: běhat,plavat a může i skákat jako třebas přes klády? poradte co by měl pes dělat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:14
- Nahlásit

slony

takze mozno cerne NOcko, ebony&ivory

tak já raději ebony&swarthy

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání