| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:55
- Nahlásit
Smečka
ty si chtěla napsat něco dlouhého??? tak to pošli navíckrát.
To sem chytrá viď
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:57
- Nahlásit
Petra
Už jsem to zapoměla
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit
Smečka
tak to se mi taky stává, asi to nebylo tak důležitý, ale určitě to bylo něco o psech viď
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:02
- Nahlásit
ale určitě to bylo něco o psech viďPetra
To doufám, ale už taky nevím
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:12
- Nahlásit
Smečka
teda ty dneska válíš
a nešlo o ty výstavy NO
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit
..už mi to zas nejde
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:25
- Nahlásit
Smečka
no prosím tě a co píšeš za román když se to sem nevejde
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:26
- Nahlásit
Nebo jde?
Mluvila jsem o tom,že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:27
- Nahlásit
no prosím tě a co píšeš za román když se to sem nevejdePetra
Mělo to semd řádek asi
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:32
- Nahlásit
Smečka
že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu.
ale o to jde přeci u každého plemene ne jenom u NO nebo se pletu?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:37
- Nahlásit
slony
negativní je 0...jinak já to opisovala a nesčítala,ale chyba se někde vloudila asi u mě...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit
že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu. Petra
Tak to rozhodně,ale šlechtitelé NO prostě všechno ženou do extrémů.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit
Smečka
tu větu pod tvou připomínku jsem napsala schválně, že je to hnané do extrémů právě u těch zmiňovaných NO
Byla jsem napnutá jak velký-dlouhý referát o výstavách od tebe vyběhne na monitor
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit
Petra
že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu.
ale o to jde přeci u každého plemene ne jenom u NO nebo se pletu?
obávám se že se dosti pleteš,jest to jen můj názor dodrbankáře,ale společenská miniplemena v srsti až na zem se dříve jen procházela sem a tam a srst se jim vlnila,o mechanice pohybu se moc mluvit na těch 10 m nedalo,
a v posledních letech se takto zachází i s dobrmany, rozhodující je statika, pohyb se hodnotí když jdeš úhlopříčku kruhu tam a z5,může to být taky 5 m, a pak když 2-3x oběhneš na prověšeným vodítku kruh se soupeři jako komu to líp běží...
O běhu v tahu na výdrž,který pak teprv ukáže vady mechaniky pohybu při únavě,se jinde než u NO vůbec nedá hovořit...
Přitom zrovna dobrman když má prostor a může se "rozplavat" dlouhým klusem, ukáže nejlíp jak na tom s kondičkou a vůbec konstitucí je...to co ve statice vyniká jako přednost (kratinký široký hřbet a prsa metr před psa) se v delším běhání mění na nevýhodu...a pes má být harmonický kvadrát,atletický kvadrát,každý extrém škodí a jen delší běh toto ukáže...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:48
- Nahlásit
Sali
Není tam uvedeno,kolik zvířat bylo rentgenováno? také by mě zajímalo procento rentgenovaných psů v souvislosti s počtem narozených.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit
Byla jsem napnutá jak velký-dlouhý referát o výstavách od tebe vyběhne na monitorPetra
Asi žádný,neboť mě už s..r,že to nejde odeslat
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit
Co je exteriérový ovčák? Mě se líbí černý se znaky.
Třeba tento:
Janos v.d. Noriswand
a pro srovnání postoje:
předpokládám že Lorda z Lipin nikdo za exteriéráka nepovažuje.
a tenhle je který?
ten zadek hm fakt nevím asi to bude exterierák.
Ale tohle mi fakt přijde zbytečný protože kdo chce ten si to přečetl už mnohokrát kdo nechce "přehlídne"
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:55
- Nahlásit
a v posledních letech se takto zachází i s dobrmany, rozhodující je statika, pohyb se hodnotí když jdeš úhlopříčku kruhu tam a z5,může to být taky 5 m, a pak když 2-3x oběhneš na prověšeným vodítku kruh se soupeři jako komu to líp běží... Sali
Hm,je fakt že na národkách,mezinárodkách... je velikost kruhu většinou opravdu směšná.
V sobotu jsme měli klubovku v Litoměřicích na cvičáku,to byl rozeběh to se to pohybovalo,i bez řehtání.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit
Essi
zuatím nevím nic o tom,že by něco jiného než RTG DKK bylo povinné...
U mého plemen dobrmanů se ovšem chovatelé chytají za hlavu nad neutěšeným zdravotním stavem populace zjm.kvůli nedomyšleným příbuzenským spojením, a selekci na určité exteriérové znaky (nesoucí s sebou i vady zas jinde, stačí si představit že na alele je hned vedle znaku pro žádaný rys i znak pro něco co až tak supr není ale zatím to jako nevadí,a když se to štípe tak spolu...),
a začínajkí si dobnrovolně dávat laťku vysoko,předhánějí se v tom kdo bude mít plemeníka/plemenici testovaný na přítomnost/absenci více dědičných chorob...oční choroby,malfunkce štítnice,kardiomyopatie,krvácivost....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:59
- Nahlásit
Smečka
no právě.....klubovky na cvičákách mívají víc místa....ale u nás už to taky až tak neplatí....
Víš,když výstavní kondice dobrmana se od pracovní liší až o 1O kg,tak dej tomu dlouhej běh a volej na ARO ať připraví postel
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:01
- Nahlásit
výstavní pes v kondici 55 kg,na klubovce kde jsem u toho byla
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:02
- Nahlásit
Smečka
tak jo no takže referát nebude jo
Sali
tomu co jsi napsala plně rozumím, ale řekni mi pravdu není to trochu k zasmání když sleduješ předvedení a caviky a pokřikování a podobně prostě to všechno co se děje kolem kruhu NO?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:11
- Nahlásit
Sali
Žírná kondice děs běs.
|
Terri
Člen |
- Nahlásit
výstavní kondice dobrmana se od pracovní liší až o 1O kg,
ano a knír který je "pracovní" je hubený, nežto ten "druhý" je ve výstavní kondici místo tlustý
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
Petra
hele kolem dobrmanů bejvá takový psycho,že nic jiného nesleduju a ani nemůžu,NO jsou jiný den,v sobotu a my v neděli...ale když jsem se byla podívat na sobotní plemena,tak NO a mezinárodka je o ničem...speciálka podle proslulosti je až něco co vypovídá...a zas mi přijde na těch 2 co jsem viděla že je to lid od lidu...ale fakt jako běhají a to tak že na výdrž.
Ono udržet to zvíře v tahu před sebou se asi moc jinak nedá,než že před tebou ve svý dráze běží lákač....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:16
- Nahlásit
Terri
přitom by podle mě úplně stačilo 14 dní před výstavou přidat na krmení aby se jen v podkoží udělala 15 mm silná vrstvička co obají a zjemní hrany žeber,pánve a muskulaturu...
Jsem na to zvědavá, čeká mě Mladá Boleslav s párečkem pinzet.
Obě mají kondici aby se s nima sutiny nepropadly a při kousání figurantovi nevylítla plotna...pes má 72 v kohoutku a kostru podle toho...mladá čuba taky není drobeček.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 16:16
- Nahlásit
Sali
negativní je 0.
som si myslel a nechcel sam sebe verit - cize inak povedane , ziadny pes s DKK 0 ??? ...des aj keby sa jednalo o vzorku 10 psov iba
Alexa
..a vidis na tych foto kapri chrbat u exterieraka ? Lord ma malen vyklbene zadne nohy aby mal chrbat "spravny spad"
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 17:00
- Nahlásit
slony
cize inak povedane , ziadny pes s DKK 0 ???
Čiže ješte inak povedané - Jsi normálně slepej
Sali píše:
z vyhodnocení RTG DKK za loňský rok: neg. 67.12 %
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 17:01
- Nahlásit
slony
DKK neg. = 0 tedy přes 67% bez DKK
ten kapřák vidím spíš u toho vlkošeda
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 17:07
- Nahlásit
..a vidis na tych foto kapri chrbat u exterieraka ? Lord ma malen vyklbene zadne nohy aby mal chrbat "spravny spad"
slony
A co takové úhlení. Může být?
|