Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / libi se vam exterierovy nemecky ovcak?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:55
- Nahlásit

Smečka
ty si chtěla napsat něco dlouhého??? tak to pošli navíckrát.
To sem chytrá viď

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:57
- Nahlásit

Petra
Už jsem to zapoměla

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit

Smečka
tak to se mi taky stává, asi to nebylo tak důležitý, ale určitě to bylo něco o psech viď

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:02
- Nahlásit

ale určitě to bylo něco o psech viďPetra
To doufám, ale už taky nevím

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:12
- Nahlásit

Smečka
teda ty dneska válíš
a nešlo o ty výstavy NO

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit

..už mi to zas nejde

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:25
- Nahlásit

Smečka
no prosím tě a co píšeš za román když se to sem nevejde

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:26
- Nahlásit

Nebo jde?

Mluvila jsem o tom,že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:27
- Nahlásit

no prosím tě a co píšeš za román když se to sem nevejdePetra
Mělo to semd řádek asi

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:32
- Nahlásit

Smečka
že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu.

ale o to jde přeci u každého plemene ne jenom u NO nebo se pletu?

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:37
- Nahlásit

slony
negativní je 0...jinak já to opisovala a nesčítala,ale chyba se někde vloudila asi u mě...

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit

že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu. Petra
Tak to rozhodně,ale šlechtitelé NO prostě všechno ženou do extrémů.

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit

Smečka
tu větu pod tvou připomínku jsem napsala schválně, že je to hnané do extrémů právě u těch zmiňovaných NO
Byla jsem napnutá jak velký-dlouhý referát o výstavách od tebe vyběhne na monitor

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit

Petra
že způsob předvedení je hlavně nutnost k vyniknutí těch "správných" tělesných proporcí plus mechaniky pohybu.

ale o to jde přeci u každého plemene ne jenom u NO nebo se pletu?

obávám se že se dosti pleteš,jest to jen můj názor dodrbankáře,ale společenská miniplemena v srsti až na zem se dříve jen procházela sem a tam a srst se jim vlnila,o mechanice pohybu se moc mluvit na těch 10 m nedalo,
a v posledních letech se takto zachází i s dobrmany, rozhodující je statika, pohyb se hodnotí když jdeš úhlopříčku kruhu tam a z5,může to být taky 5 m, a pak když 2-3x oběhneš na prověšeným vodítku kruh se soupeři jako komu to líp běží...
O běhu v tahu na výdrž,který pak teprv ukáže vady mechaniky pohybu při únavě,se jinde než u NO vůbec nedá hovořit...
Přitom zrovna dobrman když má prostor a může se "rozplavat" dlouhým klusem, ukáže nejlíp jak na tom s kondičkou a vůbec konstitucí je...to co ve statice vyniká jako přednost (kratinký široký hřbet a prsa metr před psa) se v delším běhání mění na nevýhodu...a pes má být harmonický kvadrát,atletický kvadrát,každý extrém škodí a jen delší běh toto ukáže...

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:48
- Nahlásit

Sali
Není tam uvedeno,kolik zvířat bylo rentgenováno? také by mě zajímalo procento rentgenovaných psů v souvislosti s počtem narozených.

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit

Byla jsem napnutá jak velký-dlouhý referát o výstavách od tebe vyběhne na monitorPetra
Asi žádný,neboť mě už s..r,že to nejde odeslat

Alexa
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit

Co je exteriérový ovčák? Mě se líbí černý se znaky.
Třeba tento:

Janos v.d. Noriswand
a pro srovnání postoje:

předpokládám že Lorda z Lipin nikdo za exteriéráka nepovažuje.
a tenhle je který?
ten zadek hm fakt nevím asi to bude exterierák.
Ale tohle mi fakt přijde zbytečný protože kdo chce ten si to přečetl už mnohokrát kdo nechce "přehlídne"

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:55
- Nahlásit

a v posledních letech se takto zachází i s dobrmany, rozhodující je statika, pohyb se hodnotí když jdeš úhlopříčku kruhu tam a z5,může to být taky 5 m, a pak když 2-3x oběhneš na prověšeným vodítku kruh se soupeři jako komu to líp běží... Sali
Hm,je fakt že na národkách,mezinárodkách... je velikost kruhu většinou opravdu směšná.
V sobotu jsme měli klubovku v Litoměřicích na cvičáku,to byl rozeběh to se to pohybovalo,i bez řehtání.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit

Essi
zuatím nevím nic o tom,že by něco jiného než RTG DKK bylo povinné...
U mého plemen dobrmanů se ovšem chovatelé chytají za hlavu nad neutěšeným zdravotním stavem populace zjm.kvůli nedomyšleným příbuzenským spojením, a selekci na určité exteriérové znaky (nesoucí s sebou i vady zas jinde, stačí si představit že na alele je hned vedle znaku pro žádaný rys i znak pro něco co až tak supr není ale zatím to jako nevadí,a když se to štípe tak spolu...),
a začínajkí si dobnrovolně dávat laťku vysoko,předhánějí se v tom kdo bude mít plemeníka/plemenici testovaný na přítomnost/absenci více dědičných chorob...oční choroby,malfunkce štítnice,kardiomyopatie,krvácivost....

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:59
- Nahlásit

Smečka
no právě.....klubovky na cvičákách mívají víc místa....ale u nás už to taky až tak neplatí....
Víš,když výstavní kondice dobrmana se od pracovní liší až o 1O kg,tak dej tomu dlouhej běh a volej na ARO ať připraví postel

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:01
- Nahlásit

výstavní pes v kondici 55 kg,na klubovce kde jsem u toho byla

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:02
- Nahlásit

Smečka
tak jo no takže referát nebude jo
Sali
tomu co jsi napsala plně rozumím, ale řekni mi pravdu není to trochu k zasmání když sleduješ předvedení a caviky a pokřikování a podobně prostě to všechno co se děje kolem kruhu NO?

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:11
- Nahlásit

Sali
Žírná kondice děs běs.

Terri
Člen
- Nahlásit

výstavní kondice dobrmana se od pracovní liší až o 1O kg,
ano a knír který je "pracovní" je hubený, nežto ten "druhý" je ve výstavní kondici místo tlustý

Sali
Člen
- Nahlásit

Petra
hele kolem dobrmanů bejvá takový psycho,že nic jiného nesleduju a ani nemůžu,NO jsou jiný den,v sobotu a my v neděli...ale když jsem se byla podívat na sobotní plemena,tak NO a mezinárodka je o ničem...speciálka podle proslulosti je až něco co vypovídá...a zas mi přijde na těch 2 co jsem viděla že je to lid od lidu...ale fakt jako běhají a to tak že na výdrž.
Ono udržet to zvíře v tahu před sebou se asi moc jinak nedá,než že před tebou ve svý dráze běží lákač....

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:16
- Nahlásit

Terri
přitom by podle mě úplně stačilo 14 dní před výstavou přidat na krmení aby se jen v podkoží udělala 15 mm silná vrstvička co obají a zjemní hrany žeber,pánve a muskulaturu...
Jsem na to zvědavá, čeká mě Mladá Boleslav s párečkem pinzet.
Obě mají kondici aby se s nima sutiny nepropadly a při kousání figurantovi nevylítla plotna...pes má 72 v kohoutku a kostru podle toho...mladá čuba taky není drobeček.

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 16:16
- Nahlásit

Sali
negativní je 0.
som si myslel a nechcel sam sebe verit - cize inak povedane , ziadny pes s DKK 0 ??? ...des aj keby sa jednalo o vzorku 10 psov iba

Alexa
..a vidis na tych foto kapri chrbat u exterieraka ? Lord ma malen vyklbene zadne nohy aby mal chrbat "spravny spad"

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 17:00
- Nahlásit

slony
cize inak povedane , ziadny pes s DKK 0 ???
Čiže ješte inak povedané - Jsi normálně slepej

Sali píše:
z vyhodnocení RTG DKK za loňský rok: neg. 67.12 %

Alexa
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 17:01
- Nahlásit

slony
DKK neg. = 0 tedy přes 67% bez DKK

ten kapřák vidím spíš u toho vlkošeda

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 17:07
- Nahlásit

..a vidis na tych foto kapri chrbat u exterieraka ? Lord ma malen vyklbene zadne nohy aby mal chrbat "spravny spad"
slony
A co takové úhlení. Může být?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání