Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:52
- Nahlásit

Ketrin
dorfa
Kůlničku z pokoje udělala v létě i má vycvičená, dobře socializovaná 11 letá seniorka.Nechápu proč, co jí to napadlo ale celý pokoj byl plný molitanové nábytkové drtě.
Asi jen proto, že jsem jí nedovolila bouřlivě přivítat návštěvu a v tom pokoji jsem jí zapomněla. Tak po celou dobu co u nás ta návštěva byla ona usilovně demolovala.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:53
- Nahlásit

Já neřekla,že to je blbé plemeno,je to jak píšou v té knížce o nich ,pravděpodobně nejideálnější pes co vůbec může po světě chodit,ale všeho zase s mírou.
No nevim já pokud čtu dotazy ve všech možných i nemožných poradnách tak tam skoro žádného retrívra nevidim. navíc většína labradorů je víceméně tlusčí a že by byli hyperaktivní si teda taky nemyslim.

Jednou mi někdo řekl že má psi rozděleny do třech skupin
1)retrívři
2)bojový psi-tedy bestie-to není můj názor,jen překládám dál co jsem slyšela
3)všechny ostatní plemena včetně oríšků

začínám tomu tvrzení věřit

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:55
- Nahlásit

Anu

pravděpodobně nejideálnější pes co vůbec může po světě chodit,

Ale jen pro někoho.Každý máme doma psa jiného a to je ten nejideálnější pes na světě pro každého z nás.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:56
- Nahlásit

dorfa
Každý máme doma psa jiného a to je ten nejideálnější pes na světě pro každého z nás.
ANo nezbývá než souhlasit

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:57
- Nahlásit

ale fakt to tam píší. tak kterého psa si koupí nováček? dle rad odborných knih?

Pastelka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:58
- Nahlásit

Má ho souded, tak ho musím mít taky....Jasný příklad labinky Aury.

Anu
Člen
- Nahlásit

Pastelka
přesně

dorfa
Člen
- Nahlásit

Anu
Zajímavý názor, ale retrívři to je snad pracovní skupina psů v myslivosti ne?Aspoň jsem si to myslela. Pak tam jsou norníci, slídiči atd.
Já bych to s tím členěním psů na pouhé tři skupiny neviděla zase tak horký. Pes se dá dělit určitě i z více hledisek. ale to tvé hledisko mi přijde jako dost omezené.Tedy jako, že retrívr je praotec pes všech psů, pak dlouho nic a pak všechno ostatní.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:00
- Nahlásit

Anu
nováček si vybere buď dle modnosti anebo o tom usilovně přemýšlí a nějaké plemeno si zvolí...podotýkám,že i ti nejzkušenější kynologové byli někdy nováčci ne??

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

Ale to není můj názor. Vůbec ne,já ti jen řikám,že jsem to slyšela před pár lety,když jsem koupila Andyho-retrívra.V duchu jsem se tomu smála a myslela si to stejný jako ty. Jenže teď po pár letech musím uznat,že to je v celku reálný-ale tím myslím názor neodborníků,laiků,né kynologů.

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:02
- Nahlásit

sarax
No to máš pravdu a musím tedy říct, že já jsem se na svém prvním psu dost podepsala. Snad už mi to Arnika ve psím nebíčku odpustila.

kokoška
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:04
- Nahlásit

chybí tu rozmanitost, všude jen retrívři

nemůžu souhlasit - je nás parta pejskařů, kteří se schází nepravidelně na stejném místě k procházkám a zastoupení psů ve smečce je následující: pudl, kokr, hladký terier, boxer, amstaf a skutečně jen občas bígl (takže žádný retrívr) )
naopak se mi zdá, že retrívři jsou na ústupu a hitem se stávají RR, maďarský ohař a RTW

Istra
Člen
- Nahlásit

Já tomu zas tak nerozumím, ale vím o otřesných zkušenostech přímo z mého okolí, kdy rodinu milující AST již skolil několik větších i menších "protivníků". Asi je to pes na náročnou práci, špičkový výcvik, ostrou ochranku...Myslím si, že by něměl být využíván jako společenské plemeno.Chtěla jsem napsat "jsem přesvědčená", ale snažím se mírnit. Je to obtížné i pro milující majitele. Náš přítel si takového psa pořídil, zpočátku byl v pohodě a pak začal na vycházkách vraždit. Již několik let řeší dilema, zda se psa zbavit nebo se neustále zúčastňovat soudních sporů. Zatím je pes doma, mají ho strašně rádi, výborně se snáší s jejich malou holčičkou, byli jsme u nich, je to zlatíčko. V jeho okolí již nežijí žádné kočky, tchýnin jezevčík a starý ovčák. Všichni padli za vlast.

dorfa
Člen
- Nahlásit

Anu
Já vím, je to tím, že jsou na každém kroku.Jenom v mým okolí je jich je aspoň 5.A to je i na mě dost.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:05
- Nahlásit

dorfa
určitě,protože další tvé činy jasně mluví ,aspoň dle toho co píšeš,pro psy
ale prostě si myslím,že názor,že takový plemeno si neměla,tak si pořiď kokra je na nic,nikdo kdo si pořizoval nějaký to plemeno třeba "bojový"... prostě někdy začal......jinak to snad nejde ne?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:06
- Nahlásit

istra
To musí být radost mít takového psa v okolí?

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:06
- Nahlásit

kokoška
S tím hitem souhlasím, ale retrívrů je opravdu hodně. U nás ji je přinejmenším 5 ne-li víc a z toho 2 kousavý, agresivní svině. Vůbec nechápu, kde tu povahu vzali.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:07
- Nahlásit

kokoška
a prosím tě amstaf na vašich vycházkách vraždí??
Istra
ale ono je to vážně společenské plemeno a jak jsem psala,v mém okolí jsou zatím tito psi bez problémů,ale musím říct teda že na cvičák chodí krom zimy nonstop,jen proto aby se vyběhali a byli v kontaktu s ostatními psi....

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:09
- Nahlásit

dorfa
jo je fakt,že teda znám momentálně víc agresívních retrívrů než AST,ale je to vždy v pánovi...vždyť třeba mezi agresivní psi patří i boxík,dle poslance Kořistky,a myslím,že majtelé budou těžce nesouhlasit...prostě špatnýho psa udělá pán....nedá mu to co má,bez ohledu na lásku,ta vážně u některejch plemen nestačí

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:10
- Nahlásit

pravda je lepší módní retrívr než RR-protože ten tak nenáročný zas není a je to potom postrach.taky jednoho znám -s elektrikou kolem krku..

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:11
- Nahlásit

sarax
No já si myslím, že člověk, který si pořídí bojové plemeno, tak už by určitě měl o psech něco vědět a nějakou zkušenost mít.Což ty máš, tak že to u tebe bude určitě v pohodě.Mě by na bojovým plemenu vadila ta pověst.To že jdeš po ulici a lidi se bojí, a už z dálky na tebe řvou držte pevně tu bestii aby se vám nevytrhla.Počítáš s takovými reakcemi lidí?

kokoška
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:13
- Nahlásit

sarax
nevraždí, je to ještě nevinné štěndo ( 8 měsíců), doufám, že vraždit ani nezačne, protože moji pejsu si zvolil za dámu svého srdce a dopadlo by to špatně, buď by ze žárlivosti zamordoval ji nebo jiného nápadníka.
Ne, teď vážně, myslím, že amstaf bude ok i jako dospělák, je výborně socializovaný a jestli nezcvokne v pubertě, bude z něj super pes.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:15
- Nahlásit

dorfa
jasně že počítám,poslouchám to už tedka..ale zas musím říct že AST nepozná dle vizáže každej lidi měli řeči a jak přijel kamarád s Ginou,tak to bylo jen to je krásnej pes on je menší jak pitt nebo i boxík..feňule má kolem 20-25 kg,takže je to celkem ok,taky nemám zkušenost s tímto plemenem osobní,já měla jednu kříženou čubinu,něco s něčím,teďka mám Kopuka a přítel měl kokry a filu doma..a dle toho co vyprávěl,tak fila byla horší..roztrhala jim kokřici na zahradě na kusy

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:15
- Nahlásit

Istra
Tak sejný problém znám i ze svého okolí.Pes byl do 20 let úplně v pohodě, spíš se ostatních psů bál.Pak se asi 2x popral a své protivníky ošklivě zranil.No a pak už jen zabíjel.Naposledy to byl malý pejsek asi 80 letého pána v 22.00hod večer.Pán akorát s pejsem vyšel ze vchodu baráku ven. Pes ještě chvíli žil ale bylo to hrozný, musel ho vet.ihned utratit, a pána museli s potrhanou rukou odvézt do nemocnice. Majitel byl nakonec ze svého psa nešťastný a ke štěstí všech okolo se odstěhoval neznámo kam. Byl to pes a vraždil i feny bylo mu to jedno.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

kokoška
to jsem malinko klidnější puberta bude problém asi určitě,ale důslednost to prej ukočíruje...jen teda nevím jak u amstafího kluka..zkušenosti mám s holkama,i chovatel mi říkal at si vezmeme holku,nejsou tak dominantní a agresorama se nestávaj tak často jako psy....

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:17
- Nahlásit

Do 2 let ne do 20.Je to překlep.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:17 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

dorfa
mluvíš o AST??a pes nebo fenka??
těch 20 by bylo záviděníhodnejch

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:18
- Nahlásit

sarax
tak si vezmu holku.Já myslela, že si holku budeš brát a ne kluka.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:20
- Nahlásit

Jednou napsa někdo že si pořídil AST.Na psa byli patřičně hrdí,suepr výchova,super socializace.Prostě pohoda. Přijel k nim na návštěvu známý a když odcházel tak řiká, pamatuj DO HLAVY PSA NIKDY NEVIDÍŠ A NIKDY NEŘIKEJ,ŽE NIC NEUDĚLAL DOKUD TEN PES TU JEŠTĚ JE. No a asi za 3týdny pes potrhal syna,mámu a soused který to viděl,ho musel umlátit lapatou aby mámu pustil. Nevím co se mezi nimi stalo. Nejde o to že to byl AST,pitbul,kokr,jezevčík.jde o to,že by se fakt nemělo asi řikat,můj pes nikdy nic neudělala a neudělá-dokud ještě žije. psovi do hlavy fakt nevidiš. Párkrát jsem je viděla v akci a stačí mi to.Má ho náš cvičitel,tedy bych řekla,osoba více než zkušená a taky se mu stalo,že pes málem zabil-včetně jeho zetě!!!

Istra
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:20
- Nahlásit

sarax
Budu Vám držet palce, protože všichni, co to chtěli zkusit, to vzdali. Kromě našeho známého, ale on je bohatý, takže na ty soudy má a taky se mu k baráku ostrý pes hodí. Nedavno zapomněli zavřít elektronickou branku a vešla pošťačka....Žije a vyrovnali se s ní na místě, raději. Pokud si takové plemeno pořídí kynolog sportovec a má program, který je šitý na míru takovému psu, pak ví co dělá. Dilema knírač-staford-kokršpaněl je opravdu zvláštní.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání