| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:50
- Nahlásit
slovak
Mám asi štěstí, že tvému příspěvku přes velkou jazykovou bariéru vůbec nerozumím.Škoda.
|
escape
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:51
- Nahlásit
v kolika měsících se zastaví růst psa (samce) velkých plemen /ohař/ - na výšku??
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:52
- Nahlásit
Ketrin
Já tam vidím pouze eleganci a grácii.Každý vidí něco jiného a možná taky jenom to co chce.Každého věc ne.Mimochodem hubeňouři se mi nikdy moc nelíbili.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:55
- Nahlásit
Endy
Jen se pochlub.Účel světí prostředky. Lepší než jí mordovat s vousy, když to nemá ráda a nebo na to není čas.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:58
- Nahlásit
Ketrin
něco takovýho jsem chtěla napsat...LR fakt není chrt,je to nádhernej kousek
|
slovak
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:00
- Nahlásit
dorfa
pro všechny chovatele (či množitele)
pes není tovar, jako muzete tak cynicky vypisovat:
ze neda se mi prodat
neni dopyt
taka cena
to je modní a nemodne?!?!?
tak mate psa pro radost, nebo na kseft?
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:08
- Nahlásit
Ketrin
Nevím, možná jsem to přehnala, ale nemůžu si pomoct, prostě mi ta asociace vlítla do hlavy. Sorry, ale já žádného labradora, tak akorát, neznám, všichni jsou (já nevím, jak to mám vyjádřit, abych někoho zase neurazila....)
No, rozkydnutá slečna je opravdu k sežrání, zatím....než sežere jiného psa, lidi vím, že mají rádi a jsou bez problémů. Asi je to blbost si hodnotit psy navzájem. Jenže mě na ulicích chybí rozmanitost, ať se nikdo nezlobí, zase budu hnusná, ale kam se juknu, všude se valí "žlutý mor". Nevím, co lidi na takovém psu přitahuje, kromě toho, že je hodný a "zaručeně vhodný k dětem".
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:09
- Nahlásit
slovak
Pokud něco směňuji tak je to obchod. V prodeji psů je to obchod se zbožím (komoditou pes).
Zboží je prodejné pokud je zájemce tudíž pokud je po něm poptávka. Jaké každé zboží, tak i pes podléhá módnímu vlivu. Prostředkem směny jsou peníze dokonce už několik století, výměnný obchod se psy je ale také možný a dokonce není ani tak neobvyklý. Obchod jde dělat jen pro kšeft, ale psi jdou chovat i pro radost ale i pro kšeft.
Na mě se nezlob to je skutečnost. Já jí tady jen přesně pojmenovávám. A výše uvedená skutečnost na můj vztah ke psu a k živým tvorům nic nemění
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:14
- Nahlásit
Istra
mám stejný názor s tebou.Jsem na tyto psi už alergická a to ho máme jednoho v rodině. Sice ho mám ráda,ale celá rodina skáče jen kolem něj, jen on je ten vyvolený. Každá krásná zahrada a dokonolá rodinka se neobejde ber retrívra. Já vím jsou to pohodáři a naprosto prostí v povaze,neublíží ani mouše,nechaj si všechno líbit,nejsou náročný,ale taky myslím,že je jich už moc a každého koho se zeptám,proč retrívra-tak odpovědi sem ani psát nebudu.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:15
- Nahlásit
dorfa
Tak já se večer pochlubím.Stříh na naháčka nosíme kvůli mé alergii na chlupy.Ale je to móc praktické.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:16
- Nahlásit
Istra
Koukám, že si se rozhodla, že si proti sobě poštveš všechny nadšence labíku a AST a pitů. No mě se líbí všechny plemena, která jsou mohutná a tyto rasy tam patří.Mají mít robusní postavu a to má knírač mít také, alespoň to ve standardu je tak napsáno- „robusní, lépe zavalitou než-li hubenou“ to je přesná citace.
Chrta bych mít nemohla, a tomu určitě eleganci nikdo upřít nemůže.Ještě, že si máme z čeho vybírat.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:18
- Nahlásit
Istra
hele možná slečna někoho sežere,ale myslím si že ne...pokudčlověk ví že toto hrozí pohlídá si to a dobře socializovanej pes je v pohodě,mám takový dvě slečny kolem sebe a jsou v pohodě k lidem i psům
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:18
- Nahlásit
Anu
každého koho se zeptám,proč retrívra-tak odpovědi sem ani psát nebudu.Anu
To napiš mě to zajímá.Mě se třeba líbí ale tady vím proč bych si zřejmě nepořídila.Ale zajímá co vede lidi k jejich pořízení.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:20
- Nahlásit
sarax
To mluvíš o labících nebo pitech?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:23
- Nahlásit
dorfa
no děkuju za zastání zmíněných plemen
je fakt,že každej kdo tohohle psa zná,jen že ho letmo viděl(AST) nebo o něm četl,mě odrazuje....prostě zabijáci..atd..,já teda fakt tvrdím,že psa skazí jen člověk..a že se to dá ukočírovat...a fakt je že jsme volili mezi 3 plemeny..a knír byl jedním z nich....jen přítel by radši kokra,takže to je AST
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:26
- Nahlásit
sarax
Mě se toto plemeno hrozně líbí po exteriérové stránce.Ale má hroznou pověst.Dá se říct, že lidi všechny tyto plemena řadí pod rasu „krvelačný zabíjácký pitbul“, jen ho zahlédnou. Vím jedné chovatelce velmi rozdpovědné, která mimo nich chová ještě bulteriéry.Říkala mi, že by nikdy nepustila z kotce proběhat dva psy dohromady.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:26
- Nahlásit
dorfa
Pravda já jsem koupila taky retrívra-před několika lety
za a)pes hodný k rodině-ˇ
za b)pes vcelku nenáročný na údržbu-nepočítám 3za týden vyčesat-máme dlouhosrstého
za c) nechtěla jsem aby byl náročný na výcvik-ale zase aby mu výcvik nedělal problém
za d)aby byl přátelské povahy a nekonfliktní
to jsou všechno důvody pro které jsem se rozhodla koupit retrvíra já a když mi je někdo řekne taky tak to beru.
Jenže na cvičáku řikám paní: Proč retrívr- nejdřív ticho a pak ,mě se líbí má ho sousedka, má ho soused.Další,protože ho má každý,tak ho musí mít taky. Další líbí se mi,řikám fajn a víte vy jaký je jeho původ,proč vlastně tady je -myslím celkově- ticho. Źádné znalosti o jeho původu,žádné znalosti o jeho pravých vlastnostech.Nevědí co maj vlastně za psa..a podobně na tom začíná být RR
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:30
- Nahlásit
dorfa
no a je možný že je problém třeba v těch kotcích??tohle jsou fakt plemena společenská a kotec jim nesvědčí....kamarád má právě feňuli AST 4 roky a k ní boloňačku asi 5 letou..ale spolu žijí cca 2 roky,psina je jeho přítelkyně..a musím říct že jeho čubina je fakt v poho....já teda pevně věřím že to zvládneme
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:31
- Nahlásit
Ještě něco-do našeho retrívra se zamilovala sousedka- má malé dítě-hned si šla koupit štěně- Řiká,já vybírala menší štěnátko,vlastně to nejmenší,co se nejmíň pohybovalo.Já nepotřebuji,aby byl velký jak váš,mě stačí když bude vypadat jak váš...
Za pár týdnů-pes sedí v paneláku,děcko a psa ven nebere,protože ho neudrží a chodí si stěžovat jak to táta dělá,že snim nechodí ven.táta sice zatím bydlí v paneláku,ale už koupil před 3lety statek a předělává ho.Celý den je pes venku a do paneláku jde jen na noc spát. Paní si totiž myslela,že když vidí tátu ráno a večer,tak pes nepotřebuje chodit víc ven. Myslíš že má nějakou knížku o něm,že ví odkud pes pochází?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:31
- Nahlásit
sarax Malá je kouzelná má hezkou barvu.
Bude asi hodně záležet na výcviku a na majiteli toho psa. Dám ti příklad znám jednu velmi dobrou cvičitelku. Ta cvičili a vždycky měla NO a teď je má také.Mimo to si pořídila i jednoho pitbula. Ten je tak dokonale vycvičený, že dokonce i když se dostane z nějakým psem do křížku, tak na její povel okamžitě poslechne.Akorát mi na ní mrzí, že když se stalo, že jí jeden NO, napadl už po několikáté, tak nechala toho pitbula aby ho zabil. Takže opravdu je to jen v lidech, a asi málo kdo dokáže tohoto psa tak dokonale vycvičit, že ví, že se může na jeho absolutní poslušnost spolehnout i při rvačce. To já tedy nemohu a to chovám malé skřety.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:34
- Nahlásit
Anu
mě se líbí má ho sousedka, má ho soused.Další,protože ho má každý,tak ho musí mít taky.
To bude asi nejběžnější důvod většiny co si pořídí psa. Má ho soused. Tečka a víc ho nezajímá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:34
- Nahlásit
Anu
To je chyba těch lidí, potažmo chovatelů co jim je prodají, ( a dál se nezajímají) a ne plemene.
Jsou to pracanti a potřebují aktivitu-jakoukoli, nemusí to nutně být jen lovecký výcvik.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:36
- Nahlásit
dorfa
já si fakt věřím,jak jsme byli u R.Desenskýho tak nás taky staršili a pak řekli a´t se štěndem jezdíme tam,že se socializuju s Rudovou smečkou a bude OK,takže jim věřím...a taky bude od mala vyrůstat s druhým psem,tak se to snad poddá...samozřejmě výcvik bude následovat celkem brzo,aby se to nezanedbalo a nemáš skřety,ale krááásný holky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:38
- Nahlásit
souhlasím s Ketrin,já teda byla poučena chovatelem o tom jak důležitá je socializace,výcvik a hlavně důslednost v přístupu k tomuto plemeni....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:39
- Nahlásit
sarax
feňuli AST 4 roky a k ní boloňačku asi 5 letou
Ta chovatelka co je chová už roky mi sama řekla, že jim prostě nevěří.Nevím třeba to bude tím kotcem. Ale znám ze svého okolí už pár případů, kdy roky společného soužití bez nejmenšího problému a pak se vrátili jedou domů a byl jeden pes mrtvej.Nikdo neví proč, co se stalo. Akorát bylo zřejmé, že ho ten druhý zabil.
Takže asi ta chovatelka má pravdu. Prostě pohoda nic, roky nic a pak se něco stane nikdo neví co a je neštěstí hotové.Možná proto je niky nepouští spolu.A co člověk ví co se doma děje když tam není.Fakt nevím co si o tom myslet. Ale pořád jsou to jen zvířata a stát se může vždycky cokoliv.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:40
- Nahlásit
Jenže je tady jeden rozdíl.Zatímco retrívr potřebuje pracovat,potřebuje pohyb,potřebuje si hrát,tak pokud ho nebude mít,tak bude trpět.Ano bude trpět,ale tiše,sám v sobě. Nedává to tak najevo a lidi,kteří si pořídí psa pro takový účel to vlastně ani nepoznají a jsou spokojený,né jejich pes.
Já kdybych měla mého psa denně zavřeného furt doma a nešla sním ven,tak mě udělá z bytu kůlničku na dřívi,bude tak dlouho otravovat a dělat bordel,dokud mě to nedokope zním jít ven.Ten si teda nenechá takhle se využívat. A v tu chvíli už není tak oblíbený. Fakt mám vztek. Na každoho kdo takového psa má. Na cvičáku je taky přeretrívováno a na psi je žalostný pohled,většinou jdou lidi na cvičák tak 2xtím to končí.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:41
- Nahlásit
Ketrin
Znala jsem pár velmi dobrých drogařů. Byli to ti nejfantastičtější psi jaký jsem kdy poznala. Jedny z prvních v ČR.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:43
- Nahlásit
Anu
Jenže sama vidíš, že problém je v těch lidech.Pravděpodobně si neměli pořizovat žádného psa ne jen retrívra.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:44
- Nahlásit
Anu
Opět nemůžu tak úplně souhlasit. Labradoři jsou ve většině případů dosti temperamentní a pokud nebude mít pes zaměstnání, tak tu kůlničku z bytu udělá zrovna jako tvůj pes.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:48
- Nahlásit
dorfa
no je fakt,že tohle je možný s stát se to může...prostě bude člověk psy oddělovat,když půjde pryč,protože je fakt že tyhle věci se dějí,když je pejsa doma sám,takže byt má 4 místnosti,holt je zavřu samostatně a bude ...taky jsem o tom moc přemejšlela,ale tím,že jsem doma bylo rozhodnuto,že psi nebudou skoro bez dozoru,což zas nechápe spousta známejch...ale je s podivem,že pokud žijí se svým plemenem je to OK
|