Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Danuš
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:32
- Nahlásit

dorfa

Chápu, že se nechceš veřejně odintimnit . Pokud máš zájem, písni mi na mailík daniela.kolacova@csa.cz. Odtajním ti i to, který ten pes měl postižení ledvin

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:34
- Nahlásit

jira_hera
Jo podařilo se ti to vyjádřit opravdu dobře. Heriet je moc pěkná. A povahy si vystihla velmi přesně.Jinak jsem měla fenku taky z chov.stan.Re-Ro.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:44
- Nahlásit

Danuš
Tak už jsem se ti odtajnila.Poslala jsem ti e-mail.

Danuš
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:46
- Nahlásit

DORFA

Díky. Hnedkyn si ho přečtu a odpovím. Jsem ráda, že už konečně vím, s kým mám tu čest. Ostatně, nedávno jsme na tebe vzpomínali, co asi s tebou je

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:47
- Nahlásit

Danuš
Jo a kdo si na mě vzpomněl?

Istra
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:53
- Nahlásit

dorfa
Víte, my jsme i toho čistokrevného knírače bez papírů měli. Střeďák, velmi těžko zvladatelný. Bylo to z malé chovatelské stanice, jeho otec byl jeden z kníračů Miloše Kopeckého. Matka se dala zvládnout pouze s gumovou hadicí v ruce, nádherná, super rodokmen, ovšem uchovněná kvůli své povaze nebyla a její potomci samozřejmě neměli nárok na papíry. Majitel rozhodně takového ďasa množit neměl, ale proč by si pár štěňátek nevyrobil, pro prachy to rozhodně nebylo, neměli to zapotřebí. Takže PP považuji za alespoň malou naději, že se to nebude opakovat. To je jen jeden z řady důvodů proč PP ano! A ta babička na vesnici, to byla taková nadsázka, protože moc velký rozdíl mezi množením a rozením bez PP taky nevidím. Ale to je na jinou diskuzi, která už tady, tuším taky běžela. Nebo to bylo na KCHK?
Jo, černý byl po Waskovi, ale to byl v té době pěkný pes. Kdyby náš huňáč měl postavu jako on, nemuseli bychom načesávat a uhlazovat partie, které nejsou zrovna ideální. Pod ty štětiny se prostě nic neschovalo. Ale krotit bejka už bych nechtěla, našim bumrdlíkům nemusím stále dokola dokazovat, kdo je vůdce smečky, jsou to pohodáři a kamoši.

Danuš
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:56
- Nahlásit

dorfa

Martina Zemanová, Mirka, Hanka Kurfurstová,.. Prostě všichni. Přijď se někdy kouknout na výstavu. Uvidíš sama.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

Danuš
Jo tak na ty občas taky vzpomenu. To bych mohla a docela ráda.Potřebuju holkám koupit nové obojky takže spojím užitečný s docela možná i přijemným zážitkem.Jinak jsem ti poslala další e-mail. Měla jsem tu černou fenu ze stejného chovu, takže už vím proč ty kameny. Tenkrát mi vet. po operaci řekl, že se s tím bohužel nedá nic dělat protože je tam geneticky změněný metabolismus, který zapříčiňuje tvorbu těch kamenů.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:46
- Nahlásit

Istra
Povahy u střeďáku to byl vždycky problém.U malého se skoro nestalo aby neprošel bonitací kvůli povaze, ale u střeďáků to bylo běžné. No mě se postavy amer. kníračů líbí více než těch klasických německých. Vůbec jsem u nich nezaznamenala takové vady jako třeba spáditá záď, nebo strmý zadní končetiny atd. kdežto u německého typu je to běžné a to už vůbec nemluvím pohybu.Tak prostorný pohyb se u německého typu nevidí. Ale dneska už stejně čistě německý typ není ani v zemi původu.Prostě plemeno se vyvíjí. I navzdory nepřejícím ignorantům typu Doc.Procházky.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:10
- Nahlásit

Istra
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:27
- Nahlásit

dorfa
Nádherná hlava, nojo ty uši tomu hodně pomáhají, ale už jsme si na plácačky zvykla. Pohyb je u amíků famózní, umí se nést jako rozčílený hřebec. Hlava a pohyb, to je moje slabost.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:51
- Nahlásit

škoda, že není slyšet ten ječák

moje správná dvojka

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:56
- Nahlásit

Istra
Plácačky už mě taky nevadí.Už jsem si taky zvykla.Teď mám doufám ještě pár let dokut tady ještě holky budou abych si zvykla na ty ocásky.Zatím mi to nějak nejde.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 20:24
- Nahlásit

Endy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 20:30
- Nahlásit

dorfa
Když nekrmíš suchým,to jim asi musíš po každém krmení vydrbat vousy.?

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:51
- Nahlásit

Endy
teda nevím jak nírové ale náš KOPUK si hubu utírá do křesla v obýváku,nebo do koberce...dřív než ho utřu sama

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:18
- Nahlásit

Endy
sarax
Ano po každém krmení, otírám vousy mokrým ručníkem a rozčešu je. Pokud to neudělám, tak pak následují psí samoobsluhu v podobě křesla v obýváku a koberce. No ale ty vousiska přece za trochu práce stojí ne?

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:43
- Nahlásit

Zdravím příznivce fousáčů, a přidávám typického představitele tohoto plemene přesně před 25 lety. Delší formát, spadlá záď a strmé zdaní končetiny.

Ale jinak typický domácí mazel

jira_hera
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:03
- Nahlásit

Dorfa
Máte překrásný vousiska! Já to vymývání vousů bohužel teď během její nemoci zanedbala a pěkně jsem si naběhla. Ona taková rozvařená rýže je tužidlo k pohledání a vousy se nám bohužel trochu olámaly. Už zase poctivě vymývám a češu a tiše doufám, že dorostou a dají se dohromady.

Endy
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:49
- Nahlásit

Tak to já sem tu svojí vypleskanou kníračku ani nemůžu dát,u nás platí čím kratší,tím lepší.

Istra
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:19
- Nahlásit

dorfa
Jak tam vkládáte ty obrázky?

slovak
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:32
- Nahlásit

pre všetkých chovateľov (či množiteľov)

pes nie je tovar, ako mozete tak cynicky vypisovat, ze neda sa mi predat, a nie je dopyt a taka cena, to je modne a nemodne?!?!?

tak mate psa pre radost, alebo na kseft?

Istra
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:34
- Nahlásit

Evicka
Velmi se mi líbí foxíci, ta jejich elegantní hlava a rošťácký výraz. O hladkosrstém jsme uvažovali také předtím než jsme se vrátili ke kníračům, bohužel práci s loveckým psem nerozumím vůbec a to rozhodlo. Myslím, že jejich doba přijde znovu také. Aspoň budou kolem nás pěkná těla, ne samí rozkydnutí stafordi s přestavěnou zádí a vepřoidní labrouši. Vždycky si říkám - má se mi to líbit nebo je to divný? Teď jsem někde četla, že proporce ideálního psa se mají blížit proporcím ideálního koně. Vždycky jde o sílu, efektivitu pohybu a vyváženost při práci (konkrétně se to týkalo ovčáků), ale myslím, že by se to dalo aplikovat na spoustu plemen.

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:39
- Nahlásit

jira_hera
Když jde o zdraví a klid pro pejska, tak jdou vousy stranou. To už máme taky za sebou a ikdyž po takovém zanedbání musely ty nerozčesatelné chuchvalce pryč, tak každá srst jednou doroste.Akorát, že to chvíli trvá.Hlavně, že už je Heriet dobře a nebude mít žádné následky. Dorostou žádný strach a péče o ně udělá divy.

sarax
Člen
- Nahlásit

slovak
tady ty co píšou,tak pro radost,ale ono když ti zbyde doma halda štěňat,tak taky nic moc..a modnost??je důležitá,protože ti co psi milují nemají šanci štěnda udat,protože potencionální budoucí majitelé jsou modou ovlivněni...

Ketrin
Člen
- Nahlásit

Je toto "vepřoidní"?

Je jasné že se každému líbí něco jiného, ale snad trocha umírněnosti ve výrazech by neškodila.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:43
- Nahlásit

Ketrin
není ,je to nádhera...
Istra
rozkydnutí stafordi s přestavěnou zádí a vepřoidní labrouši
no to je fakt pejskařskej názor
a tohle je naše rozkydnutá slečna..

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:45
- Nahlásit

Ketrin- nenazvala bych to vepřem ale fakt je že ten pesan je tlustý. Né vyloženě obézní,ale rozhodně pár kil dolů by mi neuškodilo-pokud to teda není fena po porodu nebo před...

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:47
- Nahlásit

Istra

Nejdříve musíš fotky dostat nějakým způsobem na net.Třeba na Atlas, tam jdou dobře fotky ukládat. Pak si otevřete 2 okna jedno s Atlasem fotkami a druhé se stránkou na této diskusi kam chceš fotku dát.
1.Pravým tlačítkem myši, otevřít vlastnosti obrázku
2.Zkopírovat adresu obrázku
3.Přejít zpět na diskusi a 4tlačítko takové barevné před tím místem kam vkládáš text – pravým tlačítkem otevřít,
4.Potvrdit O.K. tím se do textu tvého příspěvku dostane adresa
5.Smazat tu adresu celou, nechat pouze ty hranaté závorku . Mezi ně najet myší a vložit tu adresu, kterou sis zkopírovala z Atlasu, nebo jinde na netu, kde budeš mít fotky.
6.Vložiš tak, že klepneš na pravé tlačítko myši a dáš vložit.

Snad jsem to popsala dobře a už se těším taky na nějaké foto.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:49
- Nahlásit

Anu
Lituji, ale nemáš pravdu. Je to fena v optimální kondici (stvrzeno výstavními i pracovními výsledky). Labrador není chrt ani setr.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání