| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2015 21:05
- Nahlásit
Včera jsem byla cizinecké policii, dnes to samé (tedy na odboru azylové a migrační politiky). 50 stupňů jeden chudáček větrák...Už mě to počasí vážně neba.
U nás zatím žádný pokrok, i když to je svým způsobem dobře, ale člověk tak nějak podvědomě pořád čeká zázraky :-/ . Jen bych se přimlouvala za lepší počasí, děda má Medvěda neustále v obýváku (je tam chladněji než venku), Medvěd už vyčíhnul ideální pozici u průvanu do ložnice, nicméně táta se na Medvěda netváří (už asi 3 x omylem rozlil umyvadlo pro Medvěda na zemi v koupelně). Sousedům schnou bramborové natě, takže jestli nezačne pršet, tak brambory letos nebudou.
Dost masakr jsou teda prochajdy. Medvěd je na určitou porci pohybu zvyklý, pořád na mě vyčítavě kouká, proč nejdem alespoň ještě kousínek. Ale když povolím, tak to pak vypadá, že se nedoplazí domů . Nevím, kdo je z toho frustrovanější.31 jdeme na další RTG, tak uvidíme.
Byli jsme minulý týden v Jizerkách. Táta na dodatkové dovolené na Slovensku někde loni natrefil na babu v jeho věku, co pracuje taktéž u dráhy. A pořád ho zvala, že má penzion v Jizerkách... Až jsem byla docela překvapená, jeli jsme s tátou, bráchou a ségrou + můj a její chlap, takže vcelku velká partička. Snad poprvé na rodinné dovolené jsme měli všichni vlastní pokoj s koupelnou, což byla naprosto boží.
Hned první den jsem si totálně opařila ruku . Paní měla rozbitý bojler a já jsem si nic netuše hned po příjezdu odskočila, pak si opláchnu ruce, teplota dobrá a než jsem si ruce namydlila, tak teplota trochu povyskočila , takže mám pravou ruku nádherně prasečí, ale naštěstí se to celkem hojí. Letos, co dovolená, to nějaký luxusní úraz, takhle jsem si to alespoň vybrala hned na začátku. (P.S. Pořád dlužím zážitky z Německa
Jizerky krásné, ale trochu pro nás byl zklamáním terén - velké procento asfaltu a betonových panelů, cyklisti holt nejsme. Chystáme se vyrazit na podzim ještě na prodloužený víkend, obrazit výšlapy, které jsme nestihli.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2015 14:41
- Nahlásit
Chviličku jsme rozjeli tu ,,mrtvolu", tak honem Neprší, voda už asi dneska v potoce konec, jestli nezaprší...nevím, co bude dál Kluci upečení - stejně jako my
Včera večer hrál Tom tenis a já šla s klukama ještě na potok natrhat mirabelky na buchtu. Zašla jsem s nima i k Jersey - stejně by za ní utekli A pak jsme potkali Marťu s Gogem a šli s nima pod splav, osvěžit se. Přijdeme domů, už se stmívalo a Tom mi letí naproti v kuchyni s baterkou,,honem se mi podívej na stehno zezadu, já jsem si v obýváku na něco sednul, ono mne to píchlo a asi zdechnu, jaková je to bolest..co tam mám?!? A pak mi to sedlo na prsa a bylo to něco velké..." A to se nemůžeš dívat, na co si sedáš? A jak asi, když jsem si nerozsvítil A nebyl to koník, nebo to obr koňské hovado(ovád)? Měl tam jako by kousanec, bez žihadla a kolem červený nafouklý kruh tak 10cm v průměru. Dala jsem mu na to ocet, ječel, dal si na to Fenistil, ječel ještě asi hodinu. Trochu pomohla kostka ledu, umrtvila to alespoň na 10minut. Peču buchtu, cca za hodinu jdu za ním do obýváku, rozsvítím tam a koukám, u televize po zemi leze sršeň. Nelítá, jen pomalu leze. Ty vole, ty jsi zmrzačil sršeň Dopr...ještě jsem na ni mohl v druhém kole šlápnout!! ,,Máš si rozsvítit" Tak jsem ji nabrala do zavařovačky a vyhodila ven, no nevím, jestli to rozchodí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2015 15:18
- Nahlásit
Noemi
koukám, ty jsi taky ,,kalamity Jane"
Ještě, že Médimu je alespon stejně, když ne líp...i to je dobrá zpráva, vzhledem k diagnoze...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2015 21:20
- Nahlásit
Kdyby někomu přišlo na um, že na Moravě pršelo, tak nám konečně popršelo a přestanu remcat...tak ne-e Za včerejší bouře + noc...1.5mm
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 06:53
- Nahlásit
worick
Tady tedy napršelo víc. Chvíli dokonce taková trošku jako průtrž. Ale ochlazení se moc nekonalo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 07:13
- Nahlásit
Pondělí ráno, první den dovolené - prší. Nevadí mi to, jen na chvilku by mohlo přestat, potřebuju jít na procházku s Elzou. Pak jedeme na nákupy - pro záchodovou mísu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 10:42
- Nahlásit
Ráno jsem se vzbudila a na terase mokro...srdíčko se mi rozplesalo, což mne přešlo už cestou k meteostanici, kdy jsem viděla, že pod pergolou s vistárií už mokro není. Na meteostanici srážky - 00nic. Tak je mi spíš do breku. Už týden letí listí z topolů jako na podzim. Jednu vrbu u jezera tu, co tam má u kořenů trubku s vodou(meliorační, kterou jsem nakopli, když jsme kopali jezero) máme zelenou, ta druhá je úplně žlutá Jediné pozitivní - je pod mrakem.
Kluci přestali jíst a to se mi zdá, že Jersey už dohárala, zájem u plotu o ni už skoro není, ale v noci se vylo o 106...tak nevím, co kde zase mají Po dlouhé době jsme domů nešli přes potok(voda už smrdí) ale zpátky a po cestě(nepraží to slunko) a kavkazačka Molinka to není, ta nehárá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 10:45
- Nahlásit
Evey
Vlčáčková
Zapomněla jsem dodat, že pršení vám závidím tak, že jsem zelená jak brčál...ono to není ani tak závidění..to už je čiré zoufalství. Včera jsem k večeru přišla k rajčatům a ta visela tak, že nebylo poznat, jestli je podryl krtek, nebo jen potřebují vodu Honem jsem každé zalila, aby se alespoň trochu zvetila.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 22:07
- Nahlásit
worick
Přes den párkrát zapršelo, ale nic moc. Byla jsem v lese, přes koruny stromů se to ani pořádně nedostalo.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 23:11 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
U nás už schnou i natě od brambor, jestli nebude pršet, tak brambory nebudou :-/
U nás byl velmi zábavný víkend. Můj chlap (40 +), ač 20 let držitel řidičského oprávnění, se rozhodl, že začne řidičák využívat i na něco jiného, než další průkaz totožnosti. Asi jsem ho s autoškolou inspirovala. Blbý je, že mu to pořád nejde...
V sobotu ráno šel otočit auto. Vždy jde tak hodinku předtím, než vyrážíme, abych ho neprudila. Posléze jdeme k auto, auto odemčené a obě levé dveře nad prahem promáčklé a odřené. Ničeho si nevšimnul. Naštěstí to je mámina malá Kia, která už je tak oddělaná, že tohle už je opravdu jen kosmetika. Jeli jsme kousek na blešák, kde jsme s mamkou prohodili auto. Mám jela rovnou na chalupu a my domů vyzvednout Medvěda a příbuzenstvo, protože odpoledne byly Šakalí hry u nás na chalupě. Součástí je i podvečerní exhibiční běh do sousední vesnice (4 km tam a 4 km zpět, v sousední vsi se musí vyžahnout alespoň jedno pivo či limča)). Přítel se velmi pečlivě připravoval již několik týdnů předem, tak se zapsal do hlavní soutěžní kategorie. Ostatní jsme se zapsali do "Flegmatiků (rychlost se neřeší..). Při registraci každý dostává tričko a startovní číslo. Aby byl chlap v kondici, šel si ještě před závodem lehnout. Neprozřetelně jsem mu sebou dala i moje triko a číslo. My jsme zatím zůstali na dětských soutěžích.
Cca půl hodiny před startem vypukla velká přípravní horečka, následně se ukázalo, že můj chlap nemá s sebou čočky. Času dost, tak si pro ně dojede (máme to asi 6 km). Pospíchal a byl nervní, takže chudákovi autu zarval řadící páku takovým stylem, že s ní naprosto nešlo nic udělat. Tak jsem chvilku řešili, páka se ani nehla. Nakonec teda sebral klíče od druhého auta.
Brácha slavnostní start stihnul, já jsem s mámou čekala na chlapa, protože půl běžeckého vybavení samozřejmě nechal na chalupě. Nakonec jsme to vzdaly, napsaly SMS a věci mu vzaly sebou.
Dohnal nás skoro na třetině trasy a to na rozdíl od nás běžel . I přes velké přípravy letošní čas rozhodně nepatřil k těm lepší.
Poprvé za poslední roky bylo slušné počasí - větřík a příjemná teplota. Posledních x let byly pořád tropy. Konečně když by mohl člověk vzít Medvěda do party, tak Medvěd ani náhodou není v kondici, aby těch 8 km ušel .
Večer jsme se snažili poodtlačit druhé auto (t o s tou zablokovanou pákou) zpět . než přítel tu páku zadřel, tak kousek couvl, čímž zablokoval komunikaci. Auto se ani nehlo. Na druhý pokus jsme prohodili řidiče a nějakým zázrakem se nám podařilo tu řadicí páku odblokovat....
V pátek jedeme na kontrolu do Brodu, tak mám obavy, že nám řeknou, že už ho jen trápíme. Jak to pořád vypadalo OK, tak teď o víkendu jsem měla dost tvrdý pocit, že začínáme prohrávat . Blbý je, že není apatický, nestěžuje si, pořád je maximálně společenský. Ale třeba v neděli jsem ho česala a asi pro něj nečekaně jsem mu začala rozčesávat chlupy zezadu té bolavé nohy. Nikdy jsem ho tak zvláštní zvuk vydat neslyšela. Jinak se vůbec netváří, že by ho cokoli bolelo (léky proti bolesti nedáváme). Babi nedělá nic jiného, než že co dvě hodiny lítá kolem psa...
Při obědě jsme to i tak nějak naťukli s babi a dědou. Evidentně mají stejné pocity . Alespoň na rozdíl od druhých prarodičů (na podzim nám odešla po dlouhých zdravotních trablech jejich kočka, samozřejmě už nikdy žádné zvíře nechtěli - teď si kočku nemohou vynachválit, ale co nás to stálo úsilí...) se na dalšího pejsu tváří pozitivně. Jen si myslím, že bychom potřebovali něco menšího, tak kolem 30-35 kg. Ono se to nezdá, ale na seniory po sedmdesátce je BSP poměrně velký pes na běžný provoz. Děda vytáhl článek o brazilské file, že to tu kdysi měli nějací chataři a nebyl to tak velký pes a v magazínu píšou, že je to skvělý rodinný pes. Tak bych řekla, že to bude ještě zajímavé . Děda čerpá informace jen ze sobotní přílohy novin, kde je vždycky celá stránka věnovaná fauně, tak má poměrně omezený rozhled.
Paradoxně jsem to teď já, kdo už by asi psa nechtěl.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2015 23:26
- Nahlásit
Jo a sousedi (ten totální *****) přišli taky o psa - měli kníračku, víc jak 16letou. Děda jen 2 týdny zpět komentoval, že už psa nemají a dalšího pořizovat nebudou, že jsou staří a kdyby se jim něco stalo, tak mladí se nepostarají a pes by skončil v útulku. Tak jsem si říkala, že teď bude vůči nám a hlavně Medvědovi ještě nerudnější...
Děda ho teď potkal na nákupu, tak prý jim to nedalo a koukají na inzeráty - jenže štěně za 15 k a výš . Tak jsem zvědavá, jestli se nakonec odhodlají. Řekla bych, že by to životu u nás velmi prospělo.
Až teď jsem se dozvěděli, co se tomu pejskovi stalo - prý během grilování spadl do ohně - asi se zamotal, přece jen už to byla starší dáma. Nějakou dobu byla v Poříčí na jipce , ale výsledek stejně nijaký.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 06:23
- Nahlásit
Noemi
Až teď jsem se dozvěděli, co se tomu pejskovi stalo - prý během grilování spadl do ohně To stejné u našich sousedů před týdnem. Tahle stará fena ale na jipce neskončila. Ani jsem to sem nepsala, byl to dost brutální zážitek, Michal pro ni skákal přes plot a vytahoval ji. Že jsou tito naši sousedi divní jsme věděli již dlouho, ale to co se stalo a následné procesy nás utvrdili v tom, že jsou to kokoti. Už se pomalu ani nezdravíme.
Děda vytáhl článek o brazilské file, že to tu kdysi měli nějací chataři a nebyl to tak velký pes a v magazínu píšou, že je to skvělý rodinný pes. Fily co znám já jsou 100% daleko větší váhová kategorie než BSP. Nezdá se mi to jako dobrá volba.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 09:15
- Nahlásit
Noemi
během grilování spadl do ohně
Nedokážu si to představit. Na čem grilovali? Myslím tím ohniště, ...
magazínu píšou, že je to skvělý rodinný pes.
Jedna známá, velmi zkušená kynoložka, se musela vzdát fily, protože to nebyl rodinný pes. Ale fotky, jak sedí v křesle u TV jsou mimořádné.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 09:38
- Nahlásit
Strejda
Pokud vím, tak grilovali/opékali kýtu, přímo nad ohništěm...
Já jsem i uvažovala i o mixíkovi z útulku, ale muselo by to být štěně. U nás je moc velká koncentrace problémů (od důchodců s holí, přes bráchu s rychlýma a nečekanýma pohybama po totálně vzteklýho a řvoucího tátu), takže dospělák nepřipadá v úvahu, nemáme tak velké zkušenosti, aby jsme ho byli schopni adaptovat na naše hoodně specifické podmínky. Ještě jsme to neřešili s tátou, máma už s námi od podzimu nebydlí, takže on bude hlavní vodič, třeba má taky nějaké tajné přání...
Děda už 14 dní chodí a kvílí, že si na jinýho psa už nezvykne...Mě pořád vychází BSP jako jasná volba pro naše potřeby, ale jsem teď trochu otrávená, že jsem se snažili dobře pořídit štěndo, dobře ho živit a tak a stejně to dopadlo takhle :-/
Je to trochu morbidní řešit teď nového člena rodiny. Máma nám nadává, že už jsme Medvěda pohřbili, ale ono moc nejde ignorovat, když člověk vidí, že žádný obrat pozitivním směrem nenastává, spíše naopak...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 10:09
- Nahlásit
Noemi
Vnuť jim zlatého retrívra.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 11:08
- Nahlásit
Noemi
Mě pořád vychází BSP
Vlčáčková
Vnuť jim zlatého retrívra
Když jsme vybírali fenu za ovčandu, dostal se do finále zlaťák a BSP. Vyhrál BSP. Neznačková fena BSP je desetiletá, loni nám umřela neznačková fena ve čtyřech letech a jediná fena s PP je Barbína, která je sice zdravá, ale velká jak borderka.
I když se mi BSP zdají hodně poruchoví, asi bych už jiné plemeno nechtěl.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 11:16
- Nahlásit
Noemi
jejda, jejda, to nejsou dobré zprávy, je mi do breku, chudinka Médi
Berunka se po tom Jersey hárání zase zhoršil, nežere kosti, má průjem doufám, že už zase nemá ten zánět močových cest Musím zase začít poctivě vyplachovat pindíka snad to pomůže. Ovšem co je to proti Medvědovi...
Woriček kulhá pořád, kopřivový sirup jsme dopili a nový musím uvařit, jenže nevím, jestli vůbec bude z čeho. Teď je na Aptus aptoflexu - co zůstal po Berunkovi od loňska. Na té kontrole jsme zatím s nohou nebyli(nebylo auto a bylo strašné vedro) ale asi zajedem, když se to nelepší. Trošku mi vrtá hlavou, jak mi vet ukazoval ten úlomek nějaký...jestli si to právě neudělal při tom posledním zdrhnutí, když se pak vrátil kulhavý a od té doby kulhá - možná mu to tam vadí víc, než to vypadá. Ale nechat ho operovat se mi moc nechce
Jiný pes pro Noemi...filu pro důchodce to fakt ne. I když jsem slyšela také, že je to rodinný pes, tak co tady měli jedni, tak ten jim zdrhal tak, že přeskakoval plot. Mlaďoch je divoký(jako každý pes) a je to tele...důchodce ho nezvládne.
Vlčáčková
zlaťák...pro mne, co zná tchánů Arga, je to pes blbec...s prominutím. On za to nemůže, je to blbou výchovou, či spíš totální nevýchovou a nezájmem o psa, ale bohužel já už jsem poznamenaná..
Noemi
to s tím během a autama...to je moc pěkná storry Opravdu jestli je někdo schopný překonat ty naše průsery, tak jste to vy
add
a psi v ohništi?!! kristepane, já nic takového nikdy neslyšela vždyť ona by ani srst neměla moc hořet, jenom se seškvrkne, ne? Alespoň Worka by o tom taky mohl vyprávět Pokaždé, když Tom spaloval nějaké roští(růže, napadené maliny) co se nemá kompostovat, tak si Worka ožahnul chlupy tak, že ty konečky měl černé, seškvařené, protože leze k tomu žáru, přes chlupy ho necítí, ale se mu to právě ožahne. Letos se povedlo ho uhlídat
Včera nás chytly dvě přeháňky a jeden větší mrak...celkem 4mm. Ale v horách pršelo asi naštěstí víc, protože v potoce se dala trochu téct voda, už není stojatá Bohužel mi sestřenka hlásila, že u nich ve vedlejší vesnici u sámošky, už se pstruzi o víkendu udusili taky Pro ně už pozdě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 11:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
I když se mi BSP zdají hodně poruchoví - hezký výraz Taky si jiného psa nějak neumím představit(teda krom samojeda, to je taky moje srdcová záležitost) Já ještě uvažovala nad novofundlákem, ale vadí mi ten celočerný obličej psa, nevypadá mile(i když je) Máme jezero a potok u baráku, takže by to ani nebyla špatná volba...ale si prostě nedovedu představit, že bych neměla Berunku...
Tom včera přinesl papíry s výběrem nového počítače, hodil si je ke compu a ten od té doby jede Normálně odpadá co 10minut. Jinak...máte někdo tip na něco kvalitního? Vidím tu nějaké Lenovo, Acer, Comfor, HP...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 11:28
- Nahlásit
Musím říct, že štěně si vůbec představit nedokážu, Medvěda máme vymazleného přesně na naše potřeby. A teď budu hledat kolem baaráku rozkousané boty.
Já tak nějak neznám zlaťáka, který by byl OK, buď mají problémy s klouby nebo jsou povahově mimo...Medvěd nemá tyhle blonďáky rád a ví proč
Já se psů dosud bojím, fily bych se bála tuplem.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 11:36 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
worick
Já se musím přiznat, že jsem si před časem pořídila tablet yoga od Lenovo (To je taky pěkná historka - byli jsme v Německu a brácha nechal baťoh na benzínce na Svaté Kateřině, vzpomněl si asi po 50 km - v baťohu byl i náš starý tablet, netřeba dodávat, že batoh se nenašel...).
Mám osmipalcový a přemýšlíme o nákupu ještě desetipalcového vysloveně "nadoma". Od té doby, pokud nemusím, tak notebook nepouštím. Perfektně si zaserfuju, napíšu sice omezeněji,ale bez problémů, ta jóga má i stojánek. Máme tam navigaci, turistické mapy, knížky, filmy...Dlouho jí vydrží baterka. Super je, že prostě popadnu tablet a jedu, nic nemusím pouštět a tak. Jo a taky je to dobré na prohlížení fotek..Konec reklamy
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 13:16
- Nahlásit
worick
kristepane, já nic takového nikdy neslyšela To buď ráda, že jsi to neslyšela ani neviděla...
vždyť ona by ani srst neměla moc hořet, jenom se seškvrkne, ne? To jo, ale i s kůží.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 13:19
- Nahlásit
Strejda
Nedokážu si to představit. Na čem grilovali? Myslím tím ohniště, ... Slepý starý pes zná jen cestu podél plotu. Najednou je v jeho trase odkrytá díra s ohněm (vedl do udírny).
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 13:39
- Nahlásit
I když se mi BSP zdají hodně poruchoví
i přesto do toho jdu taky znova dle mě to není o rase, ale o "kusu". Známí, kteří mají jiná plemena, mají taky zkušenosti s rakovinou, ledvinami, atd. atd.
Noemi
vám všem i Medvědovi přeju ještě hodně sil
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 13:41
- Nahlásit
a rozhodně nechci, aby to vypadalo jako lákadlo a agitace, jen se chci pochlubit včerejší fotkou, která se celkem povedla
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 14:46
- Nahlásit
Evey
Slepý starý pes
Na slepotu jsem nepomyslel.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 16:12
- Nahlásit
Janiii
To je nadílečka, super A ten druhý zprava je nádherný, celý malý Berunek - ty ovislé pyšťůrky už jako mimčo, takový malý starosta
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 00:52
- Nahlásit
Strejda
I když se mi BSP zdají hodně poruchoví, asi bych už jiné plemeno nechtěl.
NO, vidíš. Já mám bezporuchové velššpringršpaněly a jeden OK, druhý artroza a plotýnky (ačkoliv mohlo to být způsobeno způsobem života) a nyní třetí má asi autoimunitní onemocnění.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 03:30
- Nahlásit
worick
Nechci Ti zkazit náladu, ale včera mi psala známá z Ústí nad Labem, že už jí to nebaví, jak pořád prší.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 11:05
- Nahlásit
Vlčáčková
Nechci Ti zkazit náladu... tak si to vyměníme my už jsme tady jak banda černochů(obávám se, že by nás z Ústí deportovali jako běžence ) a ráda přijedu zmoknout do Ústí, ona ať se přejede opékat sem Ne, dneska nevrčím i když Tom mi trošku pokazil náladu tím že, když jsem mu řekla: hmm, včera 4mm, dnes 4mm, jedeme na červencový rekord ale do průměru (kolik je vlastně, nějakých těch 50mm?) máme hodně daleko...mi odpověděl, že červenec je nejdeštivější měsíc v roce prý průměr 100mm....tak to mne málem kleplo..nejsme zdaleka ani na 20mm
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:44 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Koukám, že máš ty mm prokoumaný zepředu zezadu. Máš meteorologickou budku na zahradě?
Jinak Ústečačce řve za barákem lev. V noci, teď prý už i ve dne. Tak bys to musela ustát.
Každopádně má dva berňáky, to byste si rozuměly.
|