Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 22:00
- Nahlásit

michna
Já opravdu nevím, ale u nás jsou myslivecké sdružení rádi, když za nimi přijdou pejskaři a snaží se nějak dohodnout. Dost často jsou naopak rádi, že znají dalšího psovoda, který se psem pracuje a mohou mu tak zavolat, když mají málo psů na honech.

Ano, sama znám i blbce myslivce, ale v poměru je to tak 2 z deseti, o kterých si myslím své.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 23:42
- Nahlásit

michna U nás je to stejné, jako píše Šárka. A to sama nejsem aktivní myslivec, ale běžně s nimi spolupracuju (i vzhledem k tomu, že bydlím uprostřed honitby, mimo intravilán) a mám mezi nimi kamarády.
Samozřejmě,jsou mezi nimi i nějací blbci, stejně jako mezi pejskaři, to snad nemá cenu probírat.
Spíš si myslím, že vzájemná nevraživost obecně pramení z osobnostních zvláštností některých lidí (viz vedle), a samozřejmě z neznalosti. Pokud jdu se psem navolno cizí honitbou, potkám myslivce a hned na něj nastoupím v tom smyslu, že omezuje moje práva, pokud chce aby můj pes nerušil zvěř, a co si to vůbec dovoluje, když sám akorát tak vraždí nebohá lesní zvířátka atd... tak kam asi taková debata může vést. Ono i tady platí, že co člověk vysílá, to se mu vrací.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 07:33
- Nahlásit

michna
tipuju nedohodu ne??
My tedy ve městě myslivce nemáme, když je potkám na louce tak pozdravím a v poho ( ale potkala jsme jenom jednou v životě) - nic se neděje a jinak do majetku Vojenských lesů Mimoň máme povolený vstup se psy, ale pro jistotu vždycky volám hospodáři než tam jdeme a nahlásím kde budeme cvičit - většivou je tak hodný, že nám ještě nechá otevřenou dohodnutou závoru abychom tam mohli dojet autem....

Eda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:45 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

bilksa
Také pak v létě nesnášíme návaly kolařů, kteří se sem k nám hrnou a ještě nás mají tendenci poučovat, jak správně na kole jezdit. To bychom vraždili!
jedno léto jsme se vsadili, že celý týden budeme tam u vás jezdit na kole, aniž bychom přeřadili z velkého "tácu" a šlo to, samozřejmě další týden jsme už jeli do Novohradských hor, tak tam to nešlo...

bilksa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 09:04
- Nahlásit

Eda
Já také vůbec nepřeřazuju... Většina lidí tady jezdí na kolech starých dvacet let. Pak nás rozčilují lidi, co na kole sotva umí, mají kolo za 40 tisíc a ještě nás budou poučovat, jak se na kole správně jezdí, a kdy přeřazovat....

VlastaKetrin1
To je ta ohleduplnost...

Eda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 09:58
- Nahlásit

bilksa
Já také vůbec nepřeřazuju

včera jsem jela po delší době na svém zimním kole (tj. sestaveno z nejrůznějších odpadových součástek) a nešlo mi zařadit, tak jsem si připomněla jízdu na ukrajině

bilksa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 12:26
- Nahlásit

Eda
Tak ukrajina je nejčastější kolo u nás...

Eda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 20:56 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

bilksa
ukrajina je nejčastější kolo u nás..
bez urážky, ale já jsem místní vídala spíš na neidentifikovatelných typech kol, i když piznávám, že ukrajina by se mezi nima našla taky

držte mi palce, když to vyjde, změním práci a budu to mít snad lepší nebo minimálně pestřejší zatím nechci nic zakřiknout...

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 07:43
- Nahlásit

Eda
Tak to držíme změna místa je vždycky tak trochu krok do neznáma...

To víš, my si na svých kolech zakládáme!!

Já jsem dnes v práci mimořádně dýl, po obědě naložím vybraná děcka a jedeme na další kolo recitační soutěže.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 07:48
- Nahlásit

Eda
Ať to vyjde!

Jsem 3.den po tom stomatochirurgickym mučení a že by ta bolest nějak mizela, to teda říct nemůžu nejvíc se diví psi, že na ně nemluvím a asi si myslej že něco provedli

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 09:43
- Nahlásit

bilksa
Chceš li poznat co je dřina,
kup si kolo Ukrajina!
Tenhle slogan mi nějak utkvěl, ale vlastně nebím, jak vypadá. Já mám Favorita, kterého si koupil tatínek v šestnácti letech za peníze z první brigády. V té době to byl nějaký speciální závodní model, táta ho opečovával jako by bylo ze zlata, cyklistiku dělal závodně. Dodnes ve mně zůstává pocit, že je to drahocenné kolo a musí se s ním podle toho zacházet, přitom už je to vlastně muzeální kus. Ale objela jsem na něm bez problémů celé Skotsko!

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 09:51
- Nahlásit

Petra Bailie
No tomu říkám kolař!! Paráda. Já mám tedy trekkingové kolo, dostala jsem ho k 13tinám, tak už to taky není nejnovější model, ale jezdí dobře. Jen majitelka by se měla polepšit.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:26
- Nahlásit

Tak to já jsem siloni na podzim zakoupila kolo za účelem posilování Greenových svalů a jela jsem na něm tak 5x - potom napadl sníh a když jsem ho chtěla na jaře vytáhnout zjistila jsem, že mi ho někdo ukradl - asi ho potřeboval víc než já...

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:28 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Kola, to jsou vedle rodiny a psa můj největší koníček a zároveň relax) darmo mluvit

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:52
- Nahlásit

Eda
JO, tak ty se pohybuješ v jiných rovinách. Já teď ujedu 20km a jsem zničená... Tedy hlavně mě bolí zadek.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 11:07
- Nahlásit

Zuzko,
další variace na tvůj oblíbený příběh:

<a> Zdá se, že vzpoura robotů je tady...
<b> Jaks na to přišel?
<a> Máme doma baseta. A baset pouští chlupy. Tak jsem dostal geniálni nápad pořídit si Roombu. "Inteligentní" robotický vysavač.
<b> a co, sežral ti psa?
<a> Nic tak trapně přízemního. Vysavač šmejdil pravidelně po baráku, zametal a vysával chlupy, měli jsme doma jako v klícce. Nicméně u toho dost ječel, tak jsem ho naprogramoval, aby uklízel, když jsme v práci. Tedy bez dohledu.
<b> Nenapínej!
<a> Všechno v pohodě do doby, než pes dostal nějaké střevní potíže. A jak byl doma, tak se pos... Což je u psa velikosti baseta průser sám o sobě.
<b> začínám tušit, kam to směřuje
<a> No nedokážeš si představit, co s tím defekátem ten vysavač provedl. Naprosto dokonale to rozjezdil po všech pokojích, nabalil si to na ty kartáče a rozetřel po všech pokojích, kam měl přístup. Tzn všude. Ten odér, když jsem dorazil domů, to si nedokážeš ani přibližně představit...
<b> ) Asimov by asi čuměl

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 12:12 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

bilksa
tedy hlavně mě bolí zadek.
zadek je nutno osedět a pak je to dobré
Ketrin1
bezva, konečně důvod proč si nechat starý dobrý smeták a mop...

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 12:55
- Nahlásit

Ketrin1
Jsem se pobavila, ještě, že nemám robotický vysavač. Já mám na chlupy nejověřejnější kadeřnické koště.

Eda
Já vím, dokod jsme neměli tolik psů, tak jsme jezdívali i 60km, ale co máme hodně psů, tak ujdu 30, ale neujedu 60...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 13:51
- Nahlásit

Ketrin1
,tak a to mají pánečkové za lenost.
Jinak viděla jsi ta krásná mimina u Ilonky Bártové? Jak je může mít nezadané ,jsou úžasná.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 14:39
- Nahlásit

Zuzana T
A to kdybys je viděla naživo..... nemít Barbuchu,tak je ta čubina moje, je to dračice k pohledání a ten hlásek jak konipásek a kluci jsou taky krásný
Ketrin1
dokážu si to představit

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 16:02
- Nahlásit

Zuzana T
jana33
Souhlasím, štěnda jsou opravda nádherná!! Jednomu pánovi jsem posílala kontakt, tak nevím, jak to dopadlo...

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 17:15
- Nahlásit

A jsou to sympatický akčńáci, akorát černej chlapeček je "kam mě postavíte, tam mě najdete"

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 17:37
- Nahlásit

Tak se tu mějte hezky přátelé, já jedu na operu.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 19:19
- Nahlásit

bilksa
Don Pasquale, že? -koukala jsem teď na fb. Krásná hudba a ještě se člověk baví, třeba u tohohle duetu

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:16
- Nahlásit

Tak tu práci mám moc se těším a zároveň i trochu obávám, jestli to zvládnu...

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:30
- Nahlásit

Eda
A co to je, povídej, přeháněj. Každopádně držím palce,ať je to to pravé

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 08:17
- Nahlásit

Dobré ránko všem!! Dneska se mi vůbec nechtělo z postele...

Ketrin1
Tak Dod Pasquale byl skvělý. Moc jsme se pobavili. Úžasné pěvecké výkony.

Eda
Tak co to bude?? Co budeš dělat?

Eda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 13:25 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Co budeš dělat?
potěším snad jen Ketrin1... opět se vracím ke svým pravým kořenům po odučených letech angličtiny
vedoucí knihovny a lektorka tady http://uvi.lf1.cuni.cz/
(bývalá pitevna, aby bylo jasno)) ale moc se těším, konečně smysluplná práce, pro kterou jsem tolik let "chodila" do školy a navíc jsem k ní přišla bez povinného kolečka a velikou náhodou

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 14:10
- Nahlásit

Eda
potěším snad jen Ketrin1...
To teda nechápu
Každopádně to je práce snů. Zrovna jsem předevčírem byla v knihovně a říkala jsem si, že je to hezká práce mezi tolika knížkama

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 15:38
- Nahlásit

Eda
Souhlasím, práce v knihovně je krásná!!

<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání