| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 09:49
- Nahlásit
Ketrin1
Jééé, tak to u nás prohrnuje kamarád, který to dělá zdarma. Vždycky vyráží v pět ráno, takže je to fakt bez problému. Vždycky jsme dojeli. Je to super, protože k našemu baráku máme cestu po vlastní louce a nebýt jeho, museli bychom si prohrnovat nějak sami.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 10:52
- Nahlásit
Marie Šustová
Nejsem členem KCHLS,ale držím palce,ať zdravý rozum zvítězí... za mě bych přidala diskuzi o ohodnocení za klid po výstřelu a diskuzi o slíění,resp. dohledání - jak pracovat s event.,že pes hned na začátku kus navětří a přinese....
Jo,veselé historky určitě budou, i když musím říct, že celkově se jeví klidnější než naše Fany, i když to jde říct skoro o všech psech, to není nic divnýho. V praxi to jen znamená,že umí občas odpočívat
Tak my ve sněhu s naší čtykolkou vyjedeme,ale ostatní mají problémy. Cestu k nám prohrnuje traktor,ale samozejmě jsme až poslední na řadě, když je to jen cesta k nám. Každopádně sníh chciiiii a zááávidím
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 16:40
- Nahlásit
Tak jsem vyrazila do města na malé nákupy a malé nákupy mi totálně zruinovaly peněženku. Nechala jsem tam 2 tisíce, brrrr. A to nemám vše, další nákup bude v pátek.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:38
- Nahlásit
bilksa nic si z toho nedělej - já jsem dneska konečně našla otevřenou čistírnu kde mi vyčistí peří ze dvou megaduchen ve kterých je poctivé drané peří z babiččiných hus a přešijí je na prošívané péřovky - záloha 5 tis. ale budou 3 péřové peřiny a 1-2 polštáře a vybrala jsem ten nejdražší sypek v očekávání, že bude opravdu nepropustný pro peří
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:57
- Nahlásit
Tak my byli na nákpu,už máme i kapříka a věci na salát
Barbucha si v době naší nepřítomnosti přelouskala německočeskej slovník
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 19:06
- Nahlásit
jana33
No tak to ještě dobrý, ne??
Doufám, že máte kapříka alespoň Třeboňského...
Vlasta
No tedy, to je pěkná darda. My měli také spoustu peřových dek - i prošívaných, ale díky tomu, že jsme všichni alergici, deky letěli do sběru. No babička to nesměla vidět...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 19:11
- Nahlásit
bilksa
Joo,taky tady měla tunu klacků a kartonovou krabici,takže bordel až na půdu,ale nevinej
Za peřový věci chtěj všude hrozný dardy, já jsem naštěstí taky alergik,takže dutý vlákno to jistí
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 20:07
- Nahlásit
jana33bilksa u nás nikdo alergický není tak už vytvářím zásobu pro kluky až konečně vypadnou z domu aby nešli s holýma zadkama doufám, že nevěsty nebudou alergické - ale v tom případě zůstanou deky doma - si ještě pamatuju jak jsem se bála těch hus co mívala babička na dvoře bo mě vždycky celé hejno pronásledovalo a chtělo poštípat... tak si toho peří považuju - joooo dobrá hospodyňka..... víte jak to bylo v Babičce od Boženy přece....
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 06:46
- Nahlásit
Taky máme prošívaný deky ze starých babičkovských peřin, ale jsou děsně těžký - mívala jsem pod takovou dekou pravidelně sny, že mě zavalila skála ... takže radši spím pod dutým vláknem. Ale někdo to má rád a návštěvy si nevybírají
jana33přelouskala německočeskej slovník Chápu, že Německo je nejbližší soused, ale neměla bys jí nenápadně podstrčit nejdřív angličtinu? - přece jen, země původu a tak...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:16
- Nahlásit
Tak máme nasněžíno i my - sice opravdu jen poprašek, ale je to skvělé!! Škoda jen, že to za chvilinku roztaje...
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 09:26
- Nahlásit
Tak já ráno v 5 vyšla s bafanama a mile mně překvapil sníh, došli domů úplně čistí a pořád sněží, tak snad to vydrží.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 11:03
- Nahlásit
Taky hlásím sníh, jen poprašek,ale dost na to,aby se psiska při venčení nezprasili bohužel pozítří má přijít velký oteplení
Ketrin1
Neboj anglickočeskej slovník je v knihovně taky,takže je asi na řadě
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:15
- Nahlásit
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:20
- Nahlásit
By me zajimalo, co je tak uzasneho na tom, ze se s radama vratime o 5 let zpet?
Jinak co se tyce ochoty k praci na hluboke vode, tak jsem na to fakt zvedav. 90% lidi neni schopno psy naucit slusny handling na suchu, takze na vode uvidime tak maximalne hazeni kaminku Navic to zklamani pro mladeho a nedocviceneho psa, kdyz na te vode nic nenajde a bude odvolan...quo vadis, KCHLS?
Co se tyce markingu, tam je to cele blbe...otoci se vitr, foukne proti, pes samozrejme pouzije nos - bum, snizena znamka. Vybere se nove misto o 20 kroku vedle, foukne ze strany minuleho dopadu, bum, snizena znamka. 20 psu na zkouskach x 20 kroku - no uz se tesim, kdyz by takovy prostor rozhodci meli najit. A zas si kazdy bude stezovat, ze sice ma nezapachovano, ale roste mu tam trava nakrivo oproti minulemu mistu. Posuzovani markingu neni o nicem jinem nez o selskem rozumu - vzdyt ti rozhodci jsou vsichni myslivci a vetsina vodi psy, i kdyz ohare. Na honech vidi, jak foukne vitr, vidi vsechno. A na zkouskach posuzujou nesmysly. At hazou do stejny oblasti, plus minus metr dva, no a co. Kdyz pes dobehne zhruba do oblasti, v podstate hned chytne, tak ma 4. Kdyz prebehne v rychlosti o metr dva, ale je videt, ze hned brzdi a vi, kde kus je, ma za 4. Kdyz prebehne o 3, 4 nebo 5m a je videt, ze teprve pak mu docvakne, ze prebehl, vrati se zpatky a hned chytne, tak ma za 3. Stejne kdyz nedobehne a zacne hledat driv, ale jde vicemene ke kusu. Kdyz prebehne o stejne nebo o vic, ale po ceste zpatky je videt, ze nevi presne nebo po ceste tam nevi presne a musi dost dohledavat, ma za dva. Kdyz je uplne mimo a nejak to prinese, dostane z milosti za 1. Myslim si, ze kdyz ma rozhodci v hlave srovnane, co chce od psa videt, tak takovyhle jednoduchy marking na 40m je radost posuzovat.
Slideni - retriever neni slidic. To hovori za vse, ten pohyb proste nema vrozeny a musi se naucit. Pro mladeho psa je to tezke a pokud ho chceme dobre naucit handling, tak slideni ucit az po handling, tj. rozumne provedene slideni realne tak ve 3 letech psa, jinak si ho ku*vime.
2 kachny na hluboke vode - zamena = 0. Bez pardonu. Kdyz psa poslu pro kus a ten donese jiny, neposlechne na povely atd, tak to proste je nula a pres to nejede vlak. Bohuzel. Kdyz pes nedokaze ani 8m plavat ve smeru, ktery mu ukazu (z toho vetsina psu tak asi 3m skoci do vody, pak je to zoufalstvi ).
K FT se ani nevyjadruju, tam se zmenil snad jen vek z 12 na 18 mesicu, jinak nic. Celkove je tam toho vic, ale je to asi zbytecne. Snad RK sepise neco rozumneho.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:42
- Nahlásit
Já jsem opravdu naštvaná kvůli slídění na vodě, jak psal Fresh, pošlu psa, ten tam slídí a nechá se navádět a nakonec si ho odpískám ke mně bez toho, aby našel kus ... tak co si ten pes z toho asi vezme ...
A jak budu učit člunkový pohyb psa, kterého učím handling a nechci si to kazit? Nemám k tomu slov.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:48
- Nahlásit
Ewka
Ad návrh KCHLS - no comment, chybí mi tu blicí smajlík.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 13:23
- Nahlásit
No, já si myslím, že tyto řády jsou společně dělané, minimálně za RK CZ je tam Eva Černá, za KCHLS Kubeš.....
Na rozdíl od RK tak KCHLS alespoň zveřejnilo nějakou pracovní verzi.
Ani jeden klub to nemá v programu schůze.
Já jsem napsala věci, co mi nevadí a co naopak ano.
A chci se k tomu vyjádřit. jestli to chcete nechat být, klidně, ale myslím si, že kdo vodíme psy na zkouškách máme k tomu co říct.
Ewka
Já používám jiný povel na slídění a jiný na handling. Ale nedělám WT, tak mi stačí naučit psa běžet cca 50m rovně.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 13:26
- Nahlásit
Petra Bailie
myslím si, že blicí smajlík bude vhodný, když se nepokusíme prosadit změny.
Ewka
Slídění na vodě není špatné, občas kachna zapadne a pes ji zrakem nevidí, Bruce svého času kvůli krásnému slídění na vodě i vyhrál zkoušky
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 13:31
- Nahlásit
Fresh
ad marking. Prosím tě nepředjímej, co si vůdce vymyslí příště. Tvůj popis posuzování je dobrý, ale hold rozhodčí někdy třeba ani nechtějí se trefit do stejného místa a stačí, když to hodí ve za cca 2 metry s větrem v zádech a pak už pes jenom dohledává nosem, pokud krytina není anglický trávník.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 13:44
- Nahlásit
Petra Bailie
souhlasím
Marie Šustová
Já neříkám, že slídění na vodě je špatné, ale je nesmyslně postavené, pes bude slídit a žádný kus nepřinese ... tím si mohu zkazit mladého psa velmi snadno, když ho někam posílám a stále tam nic není.
Marie Šustová
Jenže pes má slídit člunkovitě a když pes cítí kus na tu dálku, je to prostě jen paráda pro oko rozhodčích, že ho člověk posílá doleva a doprava a doleva a doprava a pořád dokola ...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 14:15
- Nahlásit
Fresh já vcelku souhlasím co píšeš - zapomněl jsi na vyražení bez povelu - zatím je to za 1 mimo trialu, kde tedy bývá za 0 - někdy - ale nechápu proč je trial hodnocený jinak - na běžných zkouškách by pes taky neměl vyrazit ne??
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 14:35
- Nahlásit
Vlasta
Tak upřímně se přiznám, že mě za 1 u markingu za vyražení bez povelu nevadí. Beru PZ,SZV a LZ jako nižsí typ zkoušek. Ale souhlasila bych s tím, že třeba na ZPR kách by to bylo za 0.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 15:35
- Nahlásit
Marie Šustová
ad marking - ja nepredjimam a ty vis moc dobre, ze to tak je. Jsem slysel hafo stiznosti - ze trava ma kus zakryvat jen zlehka, a ze tady je asi 10cm nad kusem, ze mezi vudcem a dopadnuvsim kusem byl pahorek, takze posledniho pul metru dopadu nebylo videt (takze to udajne nebyl marking, takovy nesmysl) a spoustu dalsich. A pokud to rozhodci nechce hodit do stejneho mista, tak proc ne, je to uplne jedno. Ale musi to pak podle toho posuzovat!!! A kdyz kus opravdu padne do krytiny, kde neni videt, treba 2-3m za dopadem nektereho z predchozich kusu, tak pes automaticky zacne hledat na miste predchoziho dopadu a rozhodci ho za to zcela logicky nemuze penalizovat - dokud se ten pes ovsem neodchyli nekam do pryc.
ad vyrazeni - retriever ma mit klidy pred zveri, pokud vyrazi, nema je a ma nulu, bohuzel. Pokud by se to melo tolerovat jednickou na nizsim typu zkousek, tak je pak nechme opravdu jen jako zkousky na loveckou upotrebitelnost a neudelujme na takovych zkouskach ani titul.
Ad handling x slideni - tady nejde o zadne WT, ty s tim nemaji nic spolecneho. Ja kolikrat i na honu ocenim, kdyz pes dokaze bezet treba 80m rovne. Navic jsem rad, ze psa muzu naucit i neco vic nez jen 50m rovne, ktere se muze naucit rocni stene. Jinak samozrejme, ze je idealni pouzivat jiny povel pro handling/slideni/dohledavku. Jenze jak jsem psal drive, toto je nesmysl naucit psa do roka a pul nebo do dvou let. Pak v tom ma bordel a neumi nic poradne Tak to myslela i Eva, obecne plati, ze je treba naucit psa nejdrive behat daleko rovne a pak teprve jej ucit slideni, ktere se ma odehravat pod flintou. Kdyz ho naucim nejdrive slideni, tak ho pak nenaucim (nebo naucim, ale hrozne tezko) behat rovne Proste vsechno ma svuj postup a rad.
Ad KCHLS x RK - jak bych to asi tak rekl...podle toho, co jsem slysel, tak v tom navrhu na strankach KCHLS neni ani veta od RK...nicmene nevim, kolik je na tom pravdy, ale pokud to tak je, tak je to fakt zlo
Ad slideni na vode - tak bud pes slidi (zveda) nebo dohledava. Kdyz mi kachna nekam zapadne, tak na to mam dohledavku v rakosi ne? Tady se bavime o tom, ze chceme, aby pes volne plaval na vode a reagoval na povely vudce. Tak bud udelejme dohledavku s tim, ze tam ten pes neco najde, ale to jsme zas u rakosi a to uz v radech mame, nebo kdyz to hodime na vodu, tak to vidime a pujde o handling (posilam psa na blind, nenecham ho cvachtat se ve vode, kdyz ten kus vidim). Ja nevim, moc proste v tehle discipline (ochota k praci na hluboke vode) nevidim smysl.
Me spis vadi neco jineho - chceme tady, aby pes slidil na vode a kdo vi co jeste, ale pritom na handling na 2 kachny posilame psy na smesnych 8m (bo dal skoro nikdo nedohodi). Pak prijdete na hon a mate kachnu uprostred rybnika - hodne stesti.
Vlasta
ja to taky nechapu - pravidla by mely byt jen jedny, zvlaste v techhle zasadnich a uplne jednoduchych vecech.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 16:33
- Nahlásit
Marie Šustová mě to přijde jako naprostý základ, když mi pes uteče ještě než stačím něco říct, tak nemám s čím cvičit přece a nemůžu říct, že by se mi to nikdy nestalo
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 16:40
- Nahlásit
Fajn, bezva, jsem zvědavá, kolik z vás přijde na schůzi si o tom popovídat nebo kolik z vás, tyto návrhy bude tlačit přes okresní kynologické komise.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 17:18
- Nahlásit
Marie Šustová jo to máš pravdu - za sebe - budu mít problém se dostavit na nějakou schůzi - ano, jenom o tom kecám na internetu - přiznávám - a nemyslím to nijak ironicky - je to tak.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 17:26
- Nahlásit
Marie Šustová
Mně na honu Eva Černá říkala( když jsme u oběda povídali v kruhu ),že se k tomu budou moci vyjádřit kluby,m.spolky i jednotlivci.Mám dojem,nevím to ale jistě,že na to bude poměrně dost času.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 18:22
- Nahlásit
Zuzana T
Nemáme dost času, kynologická komise má předložit námitky do 31.1.2012
My ji máme 4.1. a budeme tam nové návrhy projednávat.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 18:23
- Nahlásit
A já si pamatuju, jak to bylo v roce 2005. tenkrát, když byly všestranky, tak tam Bohoušek přinesl první návrh a to bylo v září. Pak bylo ticho po pěřině a pak byly řády .....
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 18:39
- Nahlásit
Já určitě nepřijedu, nejsem členem, zrušila jsem členství v obou klubech a ještě nevím, kam se s Cloe přihlásíme.
|