| Autor |
Zpráva |
michna
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2011 17:09
- Nahlásit
ja vim, ze uz vite
Benji Golden Sirius - Mezinarodni field trail retreiveru (10.12.2011 - Třebon) - 3ti misto v I. cene, celkem dokoncili 4 psi (sami goldeni) z 9ti zucastnenych. Vyhrala Ivca Marikovic s Matesem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2011 17:10
- Nahlásit
michna Už jsem sice gratulovala na FB ale gratuluju ještě jednou - a kdo byl první a druhý??
|
michna
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2011 17:22
- Nahlásit
diky Vlasti.
1st place - Iva Marikova + Mates
2nd place - Jaroslava Bubenikova + starsi fenka goldena (ta skleroza)
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2011 17:32
- Nahlásit
michna
No jo, i k nám na hon se to dostalo - my jsme s Charlotte pracovali hned vedle v honidbě. Moooc gratulujeme, jste se teď rozjeli!! Jen tak dál!!
Jinak dnešní hon byl naprosto úžasný.
Střelilo se hodně bažantů, Charlotte slídila úžasně, vytrvale, pro křídlované byla schopná běžet (hm, spíš letět) i půl kilometru. Udělala mi oooobrovskou radost!! A dostala velikáááánskou pochvalu od myslivců!!
Já jsem si lehce zaplavala v bahně, při dalších překonáváních stok jsem již byla od přítomných myslivců přenesena... Hmmm, není špatný být jedna ženská mezi 50 chlapama.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2011 17:35
- Nahlásit
bilksa
dekujeme!
to kdybych vedel, ze jste vedle, tak jsme zaskocili pomoci
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2011 17:47
- Nahlásit
michna
Charlotte byla v takové ráži, že stíhala půlku leče sama. Než se milí ohaři rozhoupali, tak tam bylo to naše torpédo.
Jsem pěkně ušlapaná, přeci jenom honitba 1000ha už se nechá chodit. Jsem v poloze ležmo, jen Charlotte má pocit, že toho bylo málo a šťouchá tu do mne čumákem.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2011 08:27
- Nahlásit
Dobré ráno všem!! Tak u nás po delší době mráz, ale sníh žádný.
Já mažu do města na nějaký nákupy -pro stromeček, stojan a ozdoby. Líbí se mi české skleněné ozdoby, ale je to hrozná darda - 4 ozdoby kolem 500,- Kč. No uvidíme, co vyberu.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 09:42
- Nahlásit
Fresh
Asi jsem měla zrovna smůlu, škoda.
Je obtížné diskutovat, když vše překroutíš. Znovu píšeš, psa stopnout a poslat pro křídláka. Ale já psala o situaci, kdy pes cestou pro kus narazí na křídláka, o kterém já vůbec nevím, což se v hustém krytu stane snadno. Pro mne je v tu chvíli cennější, když mne pes v tu chvíli neposlechne a vezme toho křídláka, protože ví to co já ne - že tam nějaký je. Jinak mám doma asi dalšího génia, ještě se mi nestalo, že by Bailina pustila křídláka a vrhla se po jiném.
Chceš zavádět nový titul pro pět psů, kteří se na jednom trialu ještě ani jednou nesešli? Ty kecy o tom, co se komu nehodí do krámu si proto laskavě nech!
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 11:04
- Nahlásit
Petra Bailie
muzes si z toho delat srandu jak chces, ale ano, mela jsi smulu...ci popis vezmou lidi za bernou minci, to uz je na nich
A nic neprekrucuju, spatne sis precetla a spletla dohromady dve ruzne situace, o kterych jsem napsal. Takze to zkusim znovu:
Situace 1: pokud pes bezi pro mrtvy kus a po ceste narazi na kridlaka, o kterem ja nevim, tak je prirozene a nutne, aby toho kridlaka vzal a prinesl. A nejde o zadne neuposlechnuti, tohle je proste normalni. To, co ty povazujes za obdivuhodne pri vycviku, tj., ze pes toho kridlaka mine a bezi dal, to je chyba jako prase a takoveho psa si kazdy muze strcit za klobouk.
Situace 2: poslu psa pro mrtvy kus a nekde jinde (jinde!!! Tj. treba 50m mimo) padne kridlak, ktereho ja vidim, ale pes treba ne. Pak se muzu rozhodnout, ze toho psa zastavim po ceste k mrtvemu kusu a odhandluju ho nejdrive pro kridlaka, aby neutekl a pak ho necham prinest ten mrtvy lezici kus, pro ktery byl poslan jako prvni. A tohle je spise ten obdivuhodny vrchol vycviku.
Predpokladam, ze ted uz by to melo byt jasne.
Ad genius - znovu trochu prekrouceno - psal jsem to v te souvislosti, ze pes rozezna a hlavne uvedomi si, kdyz nese v morde mrtvou zver a tu pusti a jde za kridlakem, ale kridlovanou nepusti...to je potom fakt pes genius.
Ten novy titul samozrejme neni pro nejakych 5 psu, chce to videt (nebo chtit videt) kousek dale. Pristi rok tady doroste do trialoveho veku dalsich x trialovych psu, zlepsi se dalsi show, kteri toho budou schopni se zucastnit. A budou pribyvat dalsi psi - kolik jich tu bude za 2-3 sezony, 20, mozna 30? Porad ti to prijde malo? Vis moc dobre, jak dlouho trva zmenit rady, jak dlouho bude tak asi trvat pridat titul? Ale i kdyby tady ti psi nebyli, tak ten titul porad ma svou vahu (viz veci, o kterych jsem psal a ktere na LZ na studene zveri nevyzkousis).
A co je na tom, ze se nejakych 5 psu (a psal jsem, ze spise jeste vice!!!) nesejde na jednom trialu? Myslis, ze je pro vsechny tak jednoduche jezdit pres pul republiky na trial, ze vsem vyjde vzdycky jeden termin, kdyz se treba navic ten termin mesic pred trialem posune? A myslis, ze vsichni maji chut vyhazovat spoustu penez za to, aby se pak divali, jak jejich pes dostane trojku z radosti z prace, protoze musi vyhrat jiny pes? A jak vyhrava pes, ktery odmita vzit kridlaka? Nebo jak projde trial pes, ktery vyrazi? Vubec jsem to sem nechtel psat, ale ta tvoje posledni veta me nadzvedla. Kdyz tohle nechces videt, tak se pak fakt neni o cem bavit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 13:26
- Nahlásit
Tak přátelé,border teriérka definitivně nebude, smečka se včera rozrostla o osmiměsíční labinku, domácky Báru.Nic nezná,nic neumí, ani sedni,takže to bude ještě legrace, dneska jsem s ní svedla boj ve sprše a koupelna je na komplet gruntování. Ale smečka jí přijala sotevřenou náučí, i ona se chová dobře, nebojí se,ale dává najevo,že ví,kde je její místo,takže to je hlavní,to ostatní se časem poddá
A jinak v sobotu užasnej hon, na výřadu černá,bažanti i škodná, kromě toho jsme viděli velký hejna hus, asi deset sov, nádherný stádo muflonů.....prostě nádhera
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 14:22
- Nahlásit
Jani, gratulujeme k novému členovi smečky! To je ta holčička, o které jsi tady už kdysi psala? Žlutá?
Určitě se brzy plně začlení a bude báječná.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 15:39
- Nahlásit
jana33
Vejde se ještě do postele? Každopádně přeji hodně radosti s novou beruškou Baruškou.
Fresh Víš dobře, že levárny nesnáším, ale ani nový titul ani zkušební řád jim nezabrání. To je prostě o lidech. Můj názor je, že úroveň trialů může být jen taková, jaká je úroveň psů, kteří na nich startují. Pokud těch dobrých nebude víc, nebo se nebudou účastnit, těžko můžeš chtít zvedat obtížnost, což by byla podmínka pro zavedení prestižnějšího titulu FTCH. Zatím je psů na potřebné úrovni málo. Až jich bude víc, může se to začít řešit, ale ne obráceně, jen bys to předem zase shodil.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 16:30
- Nahlásit
Petra Bailie
titul neresme, k tomu jsme se dostali uplne nahodou, kdyz tady nekdo pronesl, ze si lidi pisi, ze psi jsou FTCH. Bylo by rozumne, kdyby byl, ale to je az nasledny krok.
Podle me jsou zasadni rady a pak hlavne to, jaci rozhodci a jak to v duchu techto radu posuzuji. Protoze si vem, ze kdyz tam prijde nekdo s fakt dobrym psem a stane se neco z toho, co jsem psal vyse, tak myslis, ze znovu prijede? A myslis, ze to neodrazuje i ty ostatni? Navic kdyz vidis, ze treba rozhodci vubec nevedi, co od tech psu maji vlastne chtit a chteji potom uplne nesmysly, aby si udelali carku v nejake kolonce, ze pes splnil? Napriklad jsme stali 40m od smrcku, 20m do nich spadl kus a rozhodci vzal psa a sli tech 40m ke smrckum, ze u toho psa nema znamku z dohledavky, ze musi vyzkouset dohledavku. Bohuzel, byl to kridlak a za tu dobu, nez se rozhodci poradili, dosli tam a poslali psa, tak byl kus v haji a uz ho nikdo nenasel. Nebo treba me se rozhodci na trialu po streleni kusu nejdrive zeptal, jestli to neni moc tezky, jestli to muj pes zvladne. Proste uroven trialu nezalezi zdaleka jen o psech, ale z velke casti na rozhodcich, potazmo radech. Kdyz se to bude posuzovat slusne, tak proc by i se stavajicimi rady nemel byt titul FTCH? Ale musel by mit vahu, prave diky tomu posuzovani! Porad rikas, ze psu je malo. A kolik by tu melo byt FTCH? 10, 20 nebo 30? I 5 je moc! Takovy titul maji mit opravdu ti nejlepsi z nejlepsich, kteri predvadeji vyjimecne vykony (a vubec to nemusi byt jenom trialaci, aby se do toho nekdo treba zase neobul). A nema to tak byt i na LZ? Vzdyt si vem, jak se tady nedavno rozhorela diskuse o degradaci titulu a zmenily se podminky pro jeho udelovani.
A jeste doplnim, proc rikam, ze to je o rozhodcich. 2 psi na trialu, kde jsem byl, sileli jak pominuti od prvni lece, trhali na voditkach, nejen knuceli, ale divoce stekali, jeden se dokonce urval a letel vzit kus jinemu psovi, ktery prave prinasel. Vysledek? Chovani po vystrelu 4, klidy pred zveri 2, vodeni na remeni 1, nakonec dostali 0 z prinaseni. Dalsi pes se mnou ve skupine skoro celou dobu vkuse knucel, vudkyne primo pred rozhodcima ho valila hlava nehlava, ja 30m od ni jsem to slysel. Chovani po vystrelu 4, klid pred zveri 2, vodeni volne 1, nakonec dostal 0 z prinaseni, protoze donesl kus na sracky - rozhodci mi rikala, ze bylo slyset celou dobu, jak to krupe, ze nemohla uz jinak. Jeste tam toho bylo vic, ale to uz v porovnani s timhle byly "drobnosti". A to mluvim jen o tom, co jsem na vlastni oci videl! Porad si myslis, ze to je jen o psech, a ze to rozhodci, i v duchu nasich soucasnych radu, posuzuji spravne?
Lidi se boji o takovych vecech mluvit, protoze jak mi rekli, tak se boji, ze je priste rozhodci zariznou nebo si neco vymysli a nepusti je vubec na zkousky. Tohle je normalni?
Tana nechce, abych to sem psal, ze uz je to moc drsne. Ano, je, ja si to taky uvedomuju, ze si akorat tak koleduju o pruser. Ale budeme nad tim porad zavirat oci a lebedit si, jak je vsechno fajn?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 16:58
- Nahlásit
jana33
Jakou labrošku ? Jsem nějak mimo?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:10
- Nahlásit
jana33
Tak přejeme hodně pevných nervů a spoustu radosti!! Jak se k vám holčička dostala?? Je s PP? Povídej, jsem moc zvědavá!!
Jinak my dnes absolvovali další vánoční nákupy, peníze jen lítají, hrůza...
Zuzana T
Byla jsi vánočním posezení u Evy a Jindry? Jaké to bylo? Neříkali předběžné termíny táborů??
|
Zita
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:11
- Nahlásit
Musím bohužel souhlasit, že s nefér hodnocením na LZ a trialech mám taky problém. Když projde kňučící pes na WT, kde jde v podstatě jen o zábavu a trénink a stojí mě to 400, tak nad tím mávnu rukou. Ale když dám 3x tolik za zkoušku s udělením titulu, tak bych holt chtěla nějakou úroveň, jinak je to fraška! Opravdu nebudu vyhazovat peníze a tahat se na trialy, abych tam koukala na to co píše Fresh. Radši půjdu na hon kde se nemusím nervovat, je to zadara a ještě dostanu bažanta Možná nejsem sama, kdo ten problém má, a proto se tam ti psi nikdy nesejdou...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:12
- Nahlásit
Ewka
Jj,na měsíc se to uklidnilo,teď zas něco rozkousala a nakonec z toho bylo,že jim prej nepřirostla k srdci či co,vůbec se nám to nehodilo,ale týden už počkat nemohli,doma už by jí nesnesli,tak jsme pro ní jeli....jsem si dělala srandu,že kdybych věděla,že si vybírám čubu pro sebe,poslala bych je do ciziny
Petra Bailie
blbě musíme postel obložit psíma matračkama,aby se někdo necítil uzurpovanej
Zuzana T
Psala jsem to asi před měsícem,jak si Karlův šéf,resp. jeho manželka pořídila labradorku (pomáhala jsem jí z vybranejch vrhů vybrat štěndo s předpokladem zdraví) a teď se diví,že čuba doma ničí,když s ní nejdou ani na procházku
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:17
- Nahlásit
jana33
Jo, já si to říkala, jestli je to ta, co jsi vybírala, tak se těším na nějakou fotečku!! Každopádně přejeme hodně úspěchů a hlavně zdraví!! Fenečka je mladá, tak s ní toho ještě hodně dokážete!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:22
- Nahlásit
bilksa
Zatím je nevyfotitelná
Hlavně to zdravíčko, s ostatním si už poradíme,i když jsem se fakt dneska smála,když po ní Karel něco chtěl (jednoduchej povel,věc) a divil se,jaktože to nefunguje. Jak je už odrostlá,tak to člověku nedochází,že ani slovo sedni nezná
|
michna
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 18:33
- Nahlásit
to Fresh, Petra Bailie a Zita
Nechci tady vyvolavat zadny flamewar, jen se pokusim reagovat pohledem uplneho zacatecnika.
Myslim, ze mate vsichni pravdu, jen ze rozchazite v pohledu na vec
Jsou to urcite spojene nadoby (řády, rozhodčí, vudci a uroven vycvicenosti psu). Sice samozrejme muzete chtit prisne a spravedlive posuzovani, ale tim padem to zavisi od vudcu, jake ponauceni si z toho odnesou, tim chci rici, ze kdyz nemam napr. handling a vyletim na tom, ze nejsem schopen psa navest do urceneho prostoru, tak se zrejme na to budu muset pri dalsim vycviku soustredit. A ne si stezovat, ze rozhodci byli prisni a poskodili mne. To je o vudcich.
Samozrejme se muze stat, ze trial nedokonci nikdo, ale v tom nevidim problem, i kdyz rozhodci by meli brat v potaz uroven psu a dle toho take posuzovat, jinak na trialy nebude jezdit vubec nikdo, nebo jen tech opravdu par vyvolenych, kteri maji sve psy na potrebne urovni.
Ja jedu na jakekoliv zkousky nejen proto, abych si overil, jak na tom jsme, ale zaroven s tim, ze se chci poucit sledovanim zkusenejich, a pokud tam tito nebudou, protoze je ti nezkuseni "otravuji" a kazi jim pocit ze snizujici se urovne, tak to pro mne ztraci sve kouzlo. Pokud vam ale vadi uroven posuzovani, tak to neni o vudcich a jejich psech, ale o rozhodcich, kteri bud neznaji dobre rady, nebo posuzuji az prilis benevolentne a tim srazi celkovou uroven.
Co se tyka toho kdo jezdi na zkousky - ten, kdo se prihlasi a zaplati, pokud budeme chtit neco jako sampionat FT, tak se bude muset poradat nejaky kvalifikacni zkouska, coz si pri celkovem poctu trialu poradanych u nas dost dobre nedovedu predstavit.
A ted do mne
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:06 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Nepřísluší mě soudit jakýkoli trial neb jsem se žádného ještě nezůčastnila. Mám to nastavené trochu jinak,než michna,na zkoušky chodím až tehdy,když mám z práce své a svého psa dobrý pocit.Pak,když vypadneme ( ještě se to nestalo,vyjma 1. WT ),nebo spadneme do nižší ceny, je to o nějaké naší chybě,momentální soustředěnosti a co já vím ,co ještě.Také si z každých zkoušek přivezu ponaučení,kde nás bota tlačí a snažím se na tom dál pracovat.Ale zkušenost se zkažením mé 1.feny mě naučila nespěchat.
Nejezdím na zkoušky,abych si uhnala titul za každou cenu - díky tipům od mých zkušenějších přátel jsem měla štěstí na zkoušky,kde bylo fundované,ale přísné posuzovaní a prima
soupeři. Vítěz si trofej opravdu zasloužil.
Situace na zkouškách není až tak rozdílná od výstav.Když se umístí nebo dokonce vyhraje ten,který na to nemá - není to vina vítěze,ale posuzujícího.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:11
- Nahlásit
Zuzko, a kde a kdy si dosla k nazoru, ze nemam z prace sveho psa dobry pocit?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:18 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
michna
Asi máš,ale spěcháš a víš,že tento názor mám.
Chtěl si diskusi ne ?
|
michna
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:22
- Nahlásit
A jeste abych to uvedl na uplne spravnou miru, protoze Zuzky komentar se mne trochu dotkl - prihlasuji se na zkousky, ktere myslim, ze muj pes zvladne, ostatni vudce se dozvim vetsinou prave od Zuzky a kdo bude posuzovat je mi uplne sumafuk, protoze to stejne nemohu ovlivnit (ostatne stejne jako ostatni ucastniky). ROZHODNE nejezdim na zkousky JEN proto, abych ziskal nejaky titul, i kdyz jeden z duvodu to samozrejme je. Kdo mi ted a tady bude tvrdit, ze tam jezdi vlastne jen pro svoji zabavu, tak je kecka vodafonacka!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:26
- Nahlásit
michna
Michale sakra,chtěl si diskusi,tak se neurážej.
Rozdíl mezi námi je asi v tom,že ty si myslíš a já si to nechám raději posoudit někým zkušenějším,jestli si to myslím správně .a pak jdu.A můj názor na tvé starty znáš - to nepopřeš.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:27
- Nahlásit
Zuzko, viz Tvuj predchozi komentar - myslis jako, ze psa tlacim nekam, na co nema? To nedokazu posoudit, ale na druhou stranu trial jsme dali jiz 2x v I.cene, tak to uz asi nebude jen nahoda, i kdyz samozrejme netvrdim, ze mam hotoveho psa, kazdy kdo mne zna vi, ze si MOC dobre uvedomuji nase mezery a pracuji na nich. Ostatne nic Ti nebrani na trial taky jit, je to otevrena akce pro kazdeho
|
michna
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:31
- Nahlásit
Ale ja se neurazim, to bych tady s tebou nediskutoval A nechces prece po mne, abych pristi rok stravil na 10ti PZkach ))) Ja preci netvrdim, ze Benji je kdovijaky pracant, ale proste ma klidy v poradku a to ostatni se dopiluje, a kde jinde si to vyzkouset, nez na ostrych zkouskach..... a ze je to zrovna trial, no ja za to nemohu, ze ted jiz jine zkousky nebyly vypsane, nic jineho v tom nehledej vazne!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:33 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
michna
Bohužel se nechápeme navzájem.
Nic mi samozřejmě nebrání,ale já chci jít až bude má fena na patřičné úrovni.Tak jako nechodím s neupravenou a nepřipravenou fenou na kvalitní výstavu,nejdu ani na top zkoušky,když si nevěřím.
To bude asi ten hlavní roudíl v pohledu na věc.Ty se hlásíš na zkoušky a ověřuješ si ,co zvládneš a jak říkáš učíš se - v celku je putna s jakým výsledkem.Já jdu,až si myslím,že jsme připravené a taky se učím.Ale pomíjíš fakt,že se neučíš jen ty,ale i tvůj pes - ale to dobré,stejně jako to špatné.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:38
- Nahlásit
No pockej, to bych nemohl jit nikdy nikam, neb ja si neverim nikdy A otazkou je proc si neveris? ze na to pes opravdu nema? A jak zjistis, ze ano, nez tak ze na ty zkousky pujdes?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:43
- Nahlásit
michna
Tak to je blbý,věřit by sis měl neb pes to hezky rychle zjistí. Nepleť si to s trémou.
|