Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482 . 483 . 484 . 485 . 486 . 487 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 11:12
- Nahlásit

Zuzana T
No zatím je častěji bombarduju já s dotazama, jak zvládli noc, první procházku, atd. Všichni jsou fakt úúúžasní!! Moc se těším na první společné setkání na DUO-CACIBU. Vůbec únor bude fajn - na týden budu hlídat Athoska, tak se moooc těším.

Jinak babí léto taky miluju, jak začnou hrát stromy všema barvama a svítí slunce, to je nádhera!!

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 16:13
- Nahlásit

Tak jsem koukala na výsledky těch všestranek a teda fakt masakr. A hlavně to nebylo o jedné vražedné disciplíně,skoro každej pes vypadl na něčem jiném

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 16:47
- Nahlásit

jana33
Prý byla vražda vlečená srstnatá v půl metru vysokém borůvčí - místní specialita.

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 16:51
- Nahlásit

Zuzana T
Ale vypadly na ní jen dva psi,ale to možná proto,že se na ní dalších X psů už vůbec nedostal nj,půlmetru vysoký borůvčí se nacvičit moc nedá. I když teda zrovna z toho bych takovej strach neměla,u nás je v lese hustej různej podrost všude,takovýty vysoký čistý jehličnatý lesy u nás nemáme,ale je jasný,že když na to pes není zvyklej,může ho to rozhodit. Spíš na tom musí být zajímavá barva. Na tý taky vypadli dva psi

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 17:07
- Nahlásit

jana33
Třeboňské luhy a háje jsou pověstně těžké .Výhodu má trochu ten,kdo tam trénuje.Navíc roli hraje i počasí.

Co asi Vlastička v nové práci.Jak se jí vedlo holčině!

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 17:38
- Nahlásit

Zuzana T
Takže Šárka tam příští rok bude zářit
Nebo si ideálně vzít aspoň týden před volno a jet tam na trénink

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 18:38
- Nahlásit

Zuzana TJoo vedlo se mi skvěle - na zítra jsem si naplánovala návštěvu u Tebe abych Tě ohromila nabídkou - ale: auto v pátek odvezené z barazu - Octavia kombi elegance 1,9TDI v plné palbě včetně navigace ( moooc se mi líbí) má najeto 150 tis. byla ještě dnes na kontrole v Škodováckém servisu v Poděbradech - neshledány žádné vady a tak jsem chutě vyrazila ku domovu - trochu to škubalo, jedu dál a najednou mi při jízdě chcípnul motor. No nic zastavila jsem nastartovala a zase kus jedu, zase to občas škublo - doma mi to znovu chcíplo a už svítila kontrolka na výfukové plyny - tož telefony na firmu, zítra to dávám k Horejskovi tady v Lípě a podle odhadu Lukáše od Evči je to v řiti filtr pevných částic, který obnáší nějakých 60 tis. na opravě - tož jsem zvedavá co řeknou v servisu a potom co firma- asi to auto vrátí, což mě štve, bo se mi jinak moc líbí - nemám já peška???

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 18:43
- Nahlásit

Vlasta
Hele,jestli to bude v nové práci jediná závada,tak si myslím můžeš gratulovat. Držím palce,ať se ti tam líbí

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 18:46
- Nahlásit

jana33 teď mi syn sdělil že mít takové auto v té výbavě na sídlišti před barákem je akorát o průser - no ale já bych ho fakt chtěla - sakra... Snad ukecají bazar na slevu, to by bylo řešení - nechalo by se to opravit a já bych měla radost

bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 19:21
- Nahlásit

jana33
Příští rok se chystáme, ale rozhodně nebudeme zářit, jak nás znám a znám naši smůlu.

Vlasta
Jsem ráda, že se ti v práci líbilo!!

Jo a co se týče auta, tak máme stejné a po dovezení z bazaru úplně stejné problémy a po několika zbytečných a drahých návštěvách u odborníků jsme zjistili, čím toto odstranit:

Zkontrolovat tzv. "egr" ventil, ale i mechanicky!! (na diagnostice nemusí hlásit chybu, ale ve skutečnosti může propouštět, a tím pádem dochází k přetlakovávání v oblasti filtru pevných částic = DPF, následně k jeho zanášení a dalším problémům), pokud není DPF moc zanešený, tak by se to mohlo po dotažení ventilu zlepšit. Každopádně, téměř všichni doporučují DPF vyjmout mechanicky i ze softwaru, neboť snižuje výkon motoru a zvyšuje spotřebu. Při mechanické kontrole ventilu zkontrolovat i hydroštely, které se také můžou zadrhávat.
A po opravě důsledně měnit olej každých max. 15 tisíc (i když budou nabízet tzv. long life do 30ti tisíc), tyhle motory jsou velmi citlivé na viskozitu.

Není to z mé hlavy, ale od Michala.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 19:24
- Nahlásit

bilksa díky za radu - zítra mastím do servisu, ale myslím, že odborníci si to stejně udělají po svém a bude to.... už to vidím černě.

bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 19:27
- Nahlásit

Vlasta
No já jen, aby ses nenechala ukonejšit. My jsme vysázeli zbytečně 50 tisíc, protože nám odborníci tvrdili, že se musí vyměnit turbo, a pak další věci. Nakonec pomohlo jen tohle. Vždycky se to vrátilo do stejného stavu, nebo lepšího, ale furt to blbnulo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 20:08
- Nahlásit

bilksa já myslím, že jestli v servisu řeknou nějakou pláku tak auto jede zpátky do bazaru a mě koupí asi kolo, možná s přehazovačkou

Eda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 20:54
- Nahlásit

bilksa
hydroštely, to je super slovo
Vlasta
požaduj minimálně elektrokolo!

bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 21:09
- Nahlásit

Vlasta
No tak třeba bude nějaké jiné. Kolo je taky dobrý, ale těžko se na něj nandají tři psi.

Eda
No já nevím, jak se to přesně píše. Takhle tomu říkají.

EvkaS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:23 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit

Vlasta
Vlasti, s autíčkem držím palce. Luky říkal, že to chce opravdu dobrého mechoše, který umí a hlavně Vás nebude chtít natáhnout (takových je bohužel strašně málo). Pokud bys bydlela blíže, tak Luky by ti diagnostiku i opravu zajistil.. Bohužel je lepší koupit Octavii bez filtru pevných částic, protože je to akorát součástka k vzteku, auto je pak citlivé a opravy drahé. Proto jsme chtěli motor 2.0TDi, do kterého se tenhle filtr nedává.
Určitě dej vědět, jak jsi dopadla.. snad to bude OK a nepřijdeš o takové autíčko v tak super výbavě.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:26
- Nahlásit

No jo, krásná Pergola a okolí a slavné třeboňské borůvčí pokochala jsem se fotkama a zavzpomínala na staré časy borůvčí mým psům nikdy nevadilo, zato s tamním děsným rákosím jsme mívali trošku problém...
Tady se teď sklízí kukuřice a prasata se tím pádem přesouvají do lesů. Mírně se nám tím komplikuje pohyb venku, nutná je maximální ostražitost
Hádejte, které plemeno je nejpočetněji zastoupeno na naše veverky?
Vlasta ať se Ti v nové práci líbí a daří!

EvkaS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:27
- Nahlásit

Ketrin1
Neříkej, že goldíci?

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:34
- Nahlásit

EvkaS
Golden je zatím jediný, a to vy.
Nejvíc je fletů!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:38
- Nahlásit

Ketrin1
V Třeboni mají všechny terény extra .Prostě to chce mít štěstí a připraveného psa....
Prasata prý na vlečkách taky dost škodí

EvkaS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:38
- Nahlásit

Ketrin1
Tak to je opravdu překvapení, protože teď skoro na všech zkouškách jsou goldeni v převaze. Ale je fakt, že fletů je víc a víc.. jsou výborní na práci.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 09:32
- Nahlásit

EvkaS tak je to dobré: tedy zatím - auto nemá ten filtr pevných částic a je to jakási klapka ve výfuku - tomu by odpovídalo i to cukání při jízdě - tak snad se trefili. Bude to stát cca 8 tis. a odpoledne si pro to jdu - nový šéf jenom podotknul, že doufá, že zítra nebude svítit zase něco jiného
Jinak i tady v servisu se zastali toho včerejšího servisu že to nemohli vidět dokud se ta závada neobjevila - že to dopředu nezjistí že je něco na hranici pádu - škoda

EvkaS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 09:39
- Nahlásit

Vlasta
Jooo, tak to je super.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 11:26
- Nahlásit

Jo, fleti stoupají, zato labíci jdou nějak do kopru - poslední dobou na zkouškách bývá nejlepší labík tak čtvrtý, pátý, další ve druhé ceně. Přitom všude jinde ve světě na zkouškách retrieverů labíci jednoznačně vedou.

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 11:39
- Nahlásit

Petra Bailie
Protože je obecně na zkouškách labíků míń než před X lety. Celkově bych řekla,že boom labísů už je pryč a teď se do popředí derou právě flati a stálicí jsou zlaťáci. Koneckonců je to vidět i na výstavách.
Ale jinak já mám furt pocit,že z retrívrů jsou u myslivců nejčastěji právě labradoři,ale ti s nima na klubovky chodit nebudou. Tady v okolí v mysliveckejch sdruženích je min. osm labísů,když nepočítám naše, min. dva myslivci i odchovávaj štěńata,ale je to přesně o tom,že se psem se udělají podzimky a pak barvářky nebo lesky a to jim stačí,pes má upotřebitelnost na drobnou i spárkatou. Ti psi jsou od půl roka v praxi a ta práce je prostě jiná,nejsou to psi,kteří by chodili disciplíny přesně podle řádu,takže na nějaký tituly by stejně nedosáhli. Je to můj názor,ale když se s těma lidma bavím,tak se mi to potvrzuje. Koneckonců i my jsme na tom stejně, předevčírem jsem tu psala,jak mi F místo handlingu vyhnala zajíce,když mi to udělá na zkouškách,tak nás klidně můžou zaříznout,protože podle řádu nemá retrívr honit zvěř,nicméně já jí za to pochválím,protože to po ní na honech chci.O slídění jsme tady s Biksou psali už několikrát.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:00
- Nahlásit

jana33 mě připadá že na zkouškách jsou nejvíce goldeni a mám dojem že i proto, že s tou svou pomalejší náturou neudělají tolik chyb - ale nevím, jiného retrievera jsme neměla - je to můj dojem....

bilksa
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:05
- Nahlásit

Zuzana TKetrin1
No jo, my tu musíme mít všechno extra. Ale zase se nám tu dobře cvičí. Všude si stěžují, že nemají rákos, tak s tím problém fakt nemáme. Spíš jsou občas lidé překvapení, když byli se psem na zkouškách jinde, zvykli si na jejich "rákos", a pak jdou sem.

Vlasta
Tak to je fajn, že už je filtr vyndaný, přesně, jak píše Evča - jsou s tím neustálé problémy a opravy jsou drahé.

jana33
Naprostý souhlas. I u nás je spousta labíšků, co makají jako blázni. Jsou fakt vynikající, ale je to přesně o tom, že pes co nejrychleji absolvuje u OMS podzimky, lesky, páníčci vydrží 2x výstavu, a pak se věnují praxi a popřípadě odchovají štěňata, která v 90% zase prodají jen myslivcům.
To je problém praxe vs. zkoušky. Taky Charlotte pochválím za to, že mi vyžene zajíce, při praxi to po ní chceme, tak ji nemůžu trestat. Stejně tak, jako ji nechám "kousnout" do prasete, když ho táta střelí. O to radostněji mi ho pak dohledá. Je to boj.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:16
- Nahlásit

jana33
Což to není nic nového, že něco jiného se chce po psovi v praxi, něco jiného na zkouškách LU a něco jiného na WT. Jak se v tom má chudák pes vyznat. Ale to je problém všech plemen, ne jen labíků a podle počtu zapsaných štěňat jich není míň než goldenů. Když jsem chodila s Bailinkou, bylo to tak půl na půl s goldeny, flat max jeden. Změnilo se to hodně, a to jsou to jen čtyři roky.
Vlasta
Na tom možná něco bude, na zkouškách LU je spíš tlak na práci bez chyb než na rychlost, časové limity jsou hodně velkorysé.

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:26
- Nahlásit

Petra Bailie
No,já bych řekla,že u retrívrů je to ale od změny řádů nějak nejvíc. Co si budeme povídat,pokud se retrívr používá v myslivecký praxi,tak jako slídič. Vím,že to někdo řeší tak,že nejdřív třeba tři roky chodí na zkoušky a pak teprve do praxe a se zkouškama skončí,ale to bych třeba já neudělala,přijde mi to škoda a teda naši myslivci by na nás koukali jak na blázny. Ale samozřejmě kdybychom zůstali v Praze a pes se dostal max. dvakrát roka do bažantnice,tak samozřejmě budu psa vést podle řádů a určitě ho připravovat na klubový zkoušky,co si budeme povídat,to bych o nějakejch omsovejch zkouškách ani skoro nevěděla.
Ale určitě těch důvodů bude víc,jen jsem tím chtěla říct,že podle mě většina opravdu makajících labradorů není pro normálního člověka vidět.
Vlasta
Nj,zlaťáci jsou za všech okolností elegance sama,ne rozjetej tank jak labradoři

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:59
- Nahlásit

Petra Bailie
Praxe versus zkouškový řád- daleko více se tento rozdíl řeší právě od novelizace - nemyslíš?
Taky spousta " honičů" titulů ztratila zájem běhat 10x po vodkách a 15x po podzimkách,protože to jim na šampiona práce nestačí a udělat cact na Trialu,všestrankách nebo ZPR není tak jednoduché. V neposlední řadě je méně a méně lidí z důvodu finanční nouze.Pro LO myslivci stačí to,co píše Jana nebo Šárka - nikdy nemohli pochopit,proč někdo leze tolikrát na PZ.
Na druhou stranu číhněte např. na goldenky pí.Prašivkové - ty jsou vyloženě prac.psi v revíru a přesto podávají vrcholné výsledky na zkouškách.Labíci se nám rozdělili na pracovní a show daleko víc než FCR nebo GR,tak se to zatím skoro vůbec nerozlišuje.A pak děvčata - s LR chodilo dříve více chlapů,vůbec chodilo na zk. více chlapů.Dneska je přihlášeno daleko více ženských a ti mají obvykle spíše GR nebo Fcr.

<< 1 ... 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482 . 483 . 484 . 485 . 486 . 487 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání