| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:30
- Nahlásit
Vlasta
Tak to je dobře,že to nic není,i když je zvláštní,že to má po Prurivetu,kterej je lokální,takže by to neměl způsobovat. Jinak celkový kortikoidy určitě jo,Samoušovi se po nich vůbec nezahušťovala moč.
My byli s F cvičit a opakoval se loňskej rok - jak začnou hony a Fany čuchne k teplý zvěři,tak se na studený mrtvolky tváří jako na největší eklhaft,takže jsem jí musela přesvědčit,že nic teplýho prostě nebude Ale pak pracovala moc hezky, zejména při nácviku handlingu mě fakt mile překvapila,tak snad jí to vydrží
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 20:01
- Nahlásit
Ketrin1
Super soutěž - loni byla závodit Brita s bráchou a sestřenka s goldenem - myslím, že jsem to tu psala. Sestřenky pes byl myslím ma 3. místě ve všestranném vodním psovi (loni bylo pět disciplín).
Vlasta
Chudák, držím palce, ať je brzo fit!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 20:02
- Nahlásit
bilksa
Tak co pan zelený?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 20:15
- Nahlásit
jana33 on dostal kortikoidy i v té injekci.... tak proto.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 20:27
- Nahlásit
Zuzana T
Na 80% půjde pryč. Ještě mi to nepotvrdili. No těžko se mi se zbojníkem bude loučit. Je dokonalý!! Neustále se tváří jako velký pes, takže v ohradě prostě nebude - když leží Brita s Charlotte na pelechách, tak si lehne na volný pelech taky. Neustále se tváří hrozně inteligentně a vidí ho člověk jedině s úsměvem a vrtícím ocáskem.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 21:00
- Nahlásit
bilksatakže vy jste loni reprezentovali GR- letos už nikdo
jj, říkali tam ti co byli už loni, že letos už je víc psů a nestihlo by se to, tak byly jen skoky a potápění, a to ještě asi tak půlka psů na potápění nešla. Organizace byla dokonalá, odsejpalo to a navíc výborný moderátor, který celou soutěž komentoval + ozvučení, super divácká kulisa, tleskalo se a povzbuzovalo všecky bez rozdílu. Prostě bezva akce.
Vlasta
To je fajn, že je lépe!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 08:41
- Nahlásit
bilksa
osudový pes....
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:01
- Nahlásit
Koho to zajímá: plzeňská Genomia vyvíjí genetický test na EIC, takže v budoucnu to bude všecko v rámci tuzemska, jednodušší (a levnější?). Zřejmě kontaktujou lidi, u kterých ze stránek zjistili, že mají doma přenašeče - psali mi že potřebujou pozitivní kontrolu - DNA psa, co je N/E, a jestli jsem ochotná jim poslat vzorek. Takže Corálek poslouží dobré věci
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 11:01
- Nahlásit
Ketrin1
Tak to je dobrý. Ad EIC,zjistili jsme,že border teriéři mají něco hodně obdobného.Bohužel u nich se to nedá zjistit,testy ještě nejsou. Tak mám neblahej pocit,abychom si nepořídili příští rok další zvíře s obdobnou chorobou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 11:39
- Nahlásit
Ketrin1
Chtěla jsem u genomie testovat PRCD,ale mají tam napsáno,že momentálně tento test nedělají - ze slin.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 11:46
- Nahlásit
Zuzana T Tak z krve??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 12:04
- Nahlásit
Zuzana T
Osudový pes, ale bohužel nemůže zůstat. Sama nechci kombinovat psy a feny a navíc máme teď dost starostí se stěhováním, tak bych na něj neměla ani tolik času, kolik bych mu chtěla dát.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 12:14
- Nahlásit
bilksa
já vím
Ketrin1
oni to teď nenabízejí vůbec.O kokrařů vím,že to jde ze slin.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 12:32
- Nahlásit
Zuzana Tze slin.
třeba je s tím nějaký problém? když jsem dělala Borgovi Optigen a Coralce prcd (profesor Dostál dělal odběry na výstavě na Hluboké - možná si vzpomínáš, asi 2008), tak to vždy bylo z krve.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 12:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ketrin1
No to si vzpomínám.Právě mě líká to ze slin - žadné uchovábání krve atd,sliny si odebereš sama.No není to tak akutní,stejně půjdu po novém roce znova na vyš. očí před krytím.PRČD je jen jedno z více děď. onemocnění,tak stejmě musím na klinic.vyšetření.
|
Zita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 17:46
- Nahlásit
Ahoj ženy, měla bych dotaz. Někdo jezdíte dělat RTG na posouzení k Dr. Štorkové na Dobříš a psalo se tu o pěkných cenách... můžu se indiskrétně zeptat, co to jsou ty pěkné ceny? (U Duchka by to prý stálo kolem 3tis - kyčle, lokty, ramena) Díky!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 18:02
- Nahlásit
Zita pěkné ceny jsou kolem 1500 až 2000 za kyčle a lokty - ramena se do toho nepočítaly... tedy bez posouzení, pouze za zhotovení snímků na posouzení, včetně sedace apod..
Cena nejvyšší tady byla zmiňována asi 5 tis. u posuzovatelky RK někde v Hradci Králové a nebo okolí - tak to je fakt hodně.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 18:10
- Nahlásit
Zita
Já tam byla osobně s jedním štěňetem a poslala jsem tam druhý odchov.Cena za 4 klouby byla cca 1400,- K4.Nevím,jestli se třeba něco nenavýší,když nevyjde snímek.Vše si dělají sami a přístup výborný.Můžu doporučit.
|
Zita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 18:46 - Změnil/a: Zita
- Nahlásit
Vlasta
Teď v tom mám trochu hokej, těch 1500-2000 za posouzení včetně RTG? To mi přijde nějak málo... Ceny za posouzení snímků má RK na webu, takže mě zajímá jen ten rentgen. Ano, slyšela jsem že Hypská v Hradci rentgenuje draho.
Zuzka Díky - takže jste rentgenovali u Štorkové a posílali... někam. Ona není ofiko posuzovatel žádnýho klubu, nebo se pletu?
|
Zita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 18:52
- Nahlásit
Za odměnu vám můžu říct, kdo vyhrál WTčka, chcete? :-D
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 18:58
- Nahlásit
Zita
Myslím,že to Fresh už na sebe práskl na FB. Vítězství opět nečekané
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Zita Tohle bylo jen za rtg,700,- za posouzení musíš buď poslat hodnotiteli a nebo když si vybereš např. Deckera,tak ti výsledky přijdou na dobírku a zaplatíš hodnocení na poště.
Ne Líba Š. není hodnotitel.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:05
- Nahlásit
Zita ne za vyhodnocení RTG se posuzovateli platí zvlášť - teď nevím cca 700 za lokty a kyčle - většinou posílají výsleky na dobírku a přede jenom je to nějaký pátek co jsem je nechávala dělat - tak nevím přesně. Ta částka 1500 až 2000 je za sedaci, vyfocení a tak kolem toho RTG Jo a WT E jste vyhrála Vy přece ne???
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:08
- Nahlásit
Zuzana T Zuzi teď jsi zmátla i mě - jakých 700 - předtím píšeš 1400 ??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
uááá ještě jednou
lokty + kyčle vyšly cca na 1400 ,- Kč u veterináře za rtg ,700,- Kč jsme poslali poštou Šebkovi za hodnocení.Takže 2100,- Kč celkem za vše.Už je to jasné ?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:22
- Nahlásit
Zuzana T nerozčiluj se ne? Praskne Ti cévka a budeš tahat za sebou nohu - nebo chytneš migrénu
|
Zita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:26
- Nahlásit
Aha, tak díky, už chápu (snad).
Tak koukám že WT už někdo nabonzoval... já nevím akorát M-ka..?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:40
- Nahlásit
Vlasta
nech si to babo jóó!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:44
- Nahlásit
Vlasta
Zuzana T
Evko,nejdeš zítra náhodou na ty podzimky? Jestli si to pamatuju dobře,tak držím palce
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 19:54
- Nahlásit
jana33
jj jde ,taky držíme palce!
|