| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:05
- Nahlásit
Ewka
Zvládnete to určitě na jedničku a Denda bud nadšený,uvidíš.
Jj,máme. A hlavně mi Karel furt tvrdil,jak bude borderka jeho,jak s ní bude cvičit,ale už obrátil a prý jí cvičit a vodit budu já a on jen střílet
Nj,umí si nás vychutnat. Naštěstí F šla poslední cvičnou barvu krásně,jinak bych fakt asi zkolabovala
bilksa
Nafoť a hoď odkaz mimisáků
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:36
- Nahlásit
Jani, vždy jsem měla jednoho psa, no vlastně jen Dendu, takže opravdu nevím, zda bude mít radost, že doma bude další pesan. Ale předpokládám, že každý normální pes je rád za parťáka.
Bude to určitě ze začátku pěkná fuška.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 15:32
- Nahlásit
Ewka
Gratuluji k černému přírůstku. Holčička je moc krásňoučká, tak ať ti dělá jen samou radost.
My se teď vrátili z Kosiček. Byli jsme juknout na ZuzkuT a ten rákos byl fakt masakr, tam asi vypadlo nejvíce psů. Navíc to šílené vedro nikomu nepřidávalo na optimismu.
A za chvíli si mají přijet pro naši oblíbenkyni fialovou holčičku Amálku.. ach jo.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 16:14
- Nahlásit
Evi, děkuji, dívala jsem se, že nakonec jste neodolali chlapečkovi, moc se mi štěňátka líbila, povedla se! Už se těším na další jeho fotky.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 16:33
- Nahlásit
Ewka
Ano, neodolala jsem. Jsem asi šílená, ale tak ať. Bohužel se nenašel ten správný páneček a já jsem prostě nechtěla dát štěně za každou cenu. Hodně jsem jich odmítla, protože to, co někdy volalo za exoty, to se ani nedá popsat.. Andrýsek je náš, má úžasnou veselou povahu a hezky se začleňuje do naší velké psí smečky. Nějaké fotky určitě zase dám. Teď budu mít zase čas na focení a aktualizaci stránek, ten poslední týden už se to moc nedalo.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 16:37
- Nahlásit
A já si to stejně myslela, že neodoláš . Já jsem si tedy říkala, že to bude asi holčička, kterou si necháš, ale jak jsi pak neměla pánečky pro toho krásného chlapečka, tak mi bylo jasné, jak to dopadne
Já si docela umím představit, co občas volá za lidi, člověk si musí říkat, zda s ním žijí vůbec na stejné planetě...
Já jsem si říkala, že jsem šílená, že si pořizuji druhého psa, vy jste už na vyšším levlu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 16:42
- Nahlásit
Ewka
Uvidíš,jak se sám začne chovat jako štěně
EvkaS
hele,já jsem zvědavá na ty vodky u nás,když jsem se s hospodářem domlouvala,že bych si tam zajela s F zacvičit,tak mě ujišťoval,že tam nemá Fanča šanci prorazit ani omylem. Tak teda taky nevim
S Amálkou s tebou soucítím,já bych na to fakt asi neměla nervy,ještěže aspoň jedno štěndo zůstává domat,tak to je přece jen útěcha
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 16:57
- Nahlásit
Jani, to nevím, zda chci, ráda bych, aby byl stále vychovaný
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 17:08
- Nahlásit
Ewka
já myslím,že s malou bude řádit jako štěně
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 17:12
- Nahlásit
Ewka
Já souhlasím s Janou. Maxík s Larou taky hrozně ožil!! Dokonce teď ten poslední týden už blbnul i s miminy.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 17:18
- Nahlásit
Tak to jsem moc zvědavá, neumím si to představit to dám určitě vědět
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 17:33 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Jj,Samouš si od pořízení Fanuše zase daleko víc aktivně hraje,nejen na okusování hlav vleže a má zase "blbnoucí běhavý kolečka"
prostě se štěňaty omládnou
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 18:52
- Nahlásit
Ewka
Souhlasím se všema - Brita, když jsme si pořídili Charlottku, tak s ní týden vůbec nemluvila a od té doby úplný přelom a hraje si jako malá. Dokonce se začla mazlit a to nikdy nedělala.
EvkaS
Já to taky říkala hned, že zůstane doma.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 19:31
- Nahlásit
Jani, jo, to je Deniho typická hra, okusování hlav vleže
Já právě doufám, že omládne a bude mít ještě větší radost ze života. Čekám právě, jak dlouho bude uražený, až zjistí, že Cloe není jen návštěva, ale že zůstává s námi. Tedy co vím, většina psů byla naštvaná nějakou dobu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 19:46
- Nahlásit
Tak prásknu info od Zuzky- skončila na 4.místě v Poháru myslivosti - moc psů vypadlo a vyhrál kudrnatý retriever - Zuzi gratuluju!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 19:52
- Nahlásit
Tak to je velký úspěch,gratuluju Zuzko
Ewka
Samouš teda uraženej nebyl,ale on si Ferdu našel sám ale je fakt,že on do roka a půl vyrůstal a žil ve velký smečce,takže to pro něj bylo přirozený. S Fančou si jen musel obhájit svý postavení a ukázat jí,že on to tady vede,ale třetí den už změknul. Akorát ho piraňa pak kousla do pindíka,tak se na pár dnů zase radši stáhl a od tý doby nenechává štěňata lízt si pod břicho
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 19:56
- Nahlásit
no do pindíka, to se snad nestane. Právě byl zvyklý celou dobu být jedináčkem, ale naštěstí je zvyklý z našich srazů na více psů, hromadné spaní, krmení, všechno a tam je naprosto vzorný.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 19:56
- Nahlásit
jana33
Chudák!! To je tedy Fanča pěkně zákeřná...
Gratulujeme Zuzce, to je skvělý úspěch!!
Přináším slíbené fotečky: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.132756 373484859.28698.100002514909639&type=1
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 20:04
- Nahlásit
Ewka
bilksa
no,ona jak byla ještě zvyklá od mámy,tak prostě všechno,co viselo dolů z břicha,považovala za cecek
mimča krásný,už aby otevřeli očka,to bude teprve krása
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 20:10
- Nahlásit
jana33
Jo, taky se těším, až budou koukat. Snad za týden. Uvidíme.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:09
- Nahlásit
bilksa
Ti rostou jako z vody, krásný pigment
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:43 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Halo halo,jsem vracím se z Poháru.Jsem K.O,stejně tak pes.Zatím jsem nic tak těžkého nešla a jsem vděčná holkám z cvičáku,Nollíkům a Danče,že mám dopomohly tyto dvoudenky dojít.V sobotu 19 psů( z toho 14 GR ) - došlo 12 psů,jen jedna goldenka Chelsy z Rudolf.skály alias Majda byla v 1. ceně a s Cactem.Já díky limitní 1. ze slídění ve stylu donesu to jako James Bond v 0,007 sekundě a 2 z markingu,který byl poněkud nešťastně na strništi a Lexy šla v brázdě a pak v pravem úhlu zatočila ke kusu...no jo golden estét ))) ve 3. ceně třetí od konce.
Dnes nastoupilo 21 psů,dokončilo 8 z toho 5 v 1. ceně a zbytek ve druhé ceně.1.Chunny Chl.štěstí s Cactem,druhý Erwin Aurea Rosa ( 15 měs.) a rcact.Vražedné bylo rákosí - nic podobného jsem v životě neviděla
My s Lexy měly samé 4 až do markingu,který šla přesně,ale přeběhla cca o 6 m .No jo no.
V POháru myslivosti došlo 6 psů 5 GR a jedna curly
1. Chelsy alias Majda
2.Erwin Aurea rosa
3. a 5.nevímjak který - jestli Argo z Libl. rákosin nebo Chunny
4.Lexy
6.Curlička z ledenických zahrad - ta dnes v 1.ceně cact
takže tak
Jani moc gratuluji k leskám!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:08
- Nahlásit
Ewka
Díky, zatím jsou to fešáci, tak snad jim to vydrží. Z pigmentu mám radost.
Zuzana T
No tak to bylo fakt vražedné!! Jste holky jedničky, že jste to tak zvládly!! A co bylo s rákosím?? Neprostupný rákos??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:17 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Tak si představuji Vietnamskou džungli z filmů o Rambovi .4 m vysoké po obvodu skoro celého velkého rybníka a min 50 metrů hluboke,mokré a skoro neprostupné.Před rákosím místama cca 2 m široký pás kopřiv,který se alespoň částečně snažili pořadatelé pokosit.Zhruba po 50 m sotva viditelná ulička,kam rozhodčí vešel 35 kroku a odhodil kachnu dalších 10m v pravo nebo vlevo - dohledávka je na čas. Slídění bylo z důvodu více psů jinde,každý měl svůj úsek,ovšem velmi krátký,ale hluboký až na vodu a tam jsme poctivých deset min slídili a pak vhodil rozh.kachnu.p.Řezníček umí házet! )))
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 07:36
- Nahlásit
Zuzana T
No pěkný!! Takový tu taky jedno máme a je tedy síla. Většinou tam ale s Charlotte chodí táta v rybářských kalhotách, tak já se tomu vyhnu.
Jste prostě jednušky!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 08:26
- Nahlásit
bilksa
No jsem velmi ráda,že jsme oboje zkoušky došly.Sobotní PZ byly asi standartní,ale nějak se podepsal na psech i nás úplněk nebo co a hodně pejsků vypadlo.Pravda je,že je revír silně zazvěřen,takže např. při našich vlečkách pobíhali zajíci i bažanti před psy i námi v koroně .Lexy se asi trochu také stalo osudným ,že malá slepička bažanta byla na straně rozhodčích a na opačné straně živí bažantí kohouti - stále ji to táhlo do leva .
Ale vodky byly opravdu těžké v náročných terénech a za úmorného vedra.
Ale musím říct,že pořadatelé měli vše moc pěkně připravené a byli velmi přátelští.Moje skupina po oba dny vyfasovala přísné rozhodčí,ale posuzovali dobře.Co je kámen úrazu a stále více začínám tuto dosciplínu nesnášet je marking.Mám dojem,že rozhodčí mají tajnou dohodu,že když už to máme v řádech,tak to budou extra přísně posuzovat.Je opravdu nelogické chtít po psovi na vodkách pracovat nosem a na markingu mu to zakázat a chtít,aby přepnul na vizuální kontakt a nos vyřadil z provozu.
Marking se mi líbí na WT,ale do lovecké praxe podle mého názoru nepatří.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 08:39
- Nahlásit
Zuzana T
Naprosto s tebou souhlasím. Pro psa je nejdůležitější nos, paměť v praxi téměř nevyužije. Je vidět, že má Lexynka vynikající nos a to je hlavní!! Teplá stopa, je teplá stopa.
Je fajn, že jste měli na slídění každý svůj úsek - já zase nesnáším, když psi slídí pořád na stejném místě.
Tak jsme se doma stále nedohodli, který mrňous u nás zůstane... Tak tedy čekám, jestli se ještě někdo ozve na dvě holčičky.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:02
- Nahlásit
bilksa
Je dost času,buď v klidu.
No jo no.Brácha si to musí rozhodnout sám.Psa nevyužiješ do chovu pro sebe,fenu ano.Pes může makat celoročně,fena má hormonální výkyvy ,Musíte si rozhodnou,jestli bude vaší smečce vyhovovat víc pes či fena atd.Máte čas,uvidíte,jak se budou rozvíjet povahy,vlohy sebevědomí atd - až tak od 4-5 týdne.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:14
- Nahlásit
Dobré ráno, právě jsme se probudila a šla se podívat co nového.
bilksa jestli bude bydlet u bráchy a ne u Vás a chcete ho na práci - tak bych brala psa. Jestli bude napůl u Vás a tak nějak napůl všechno - tak fenu já to mám vyřešené, chovat nechci takže psi jsou moje láska
Zuzana T tak ještě jednou velká gratulace
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:34
- Nahlásit
Vlasta
Děkuji .Jsem ale dost vyšťavené.
Ví někdo,jak dopadl konkurenční Podbrdský pohár?
|