| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 13:51
- Nahlásit
Ketrin1
No tak super!!
Taky už jsou jen přeháňky. Po 15 lidech?? To už je jako u nás..
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:00
- Nahlásit
bilksamyslím, že 15 povlečení ani doma nemám... byli jsme na houbách a sekla jsem Greenovi 2 barvy. No tak začátek dá, od půlky už nedává pozor... houby taky nic moc, pár torzmočených chudinek tak na smaženici máme, bylo 21 °C ale dusno jak v prádelně.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:25
- Nahlásit
Vlasta
Tak pokud máte klasický stav, tak je to v pohodě. Nás je o víkendu i 12, tak to už je znát.
U nás houby vůbec nerostou - ani na tu smaženici. To jste měli celkem teplo, tady když vysvitlo sluníčko,tak to šlo, ale když lilo, tak byla celkem zima.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:24
- Nahlásit
hurááá,máme to doma! Lesní zkoušky v první ceně,barva ukázková za čtyři a jen jedna trojka z odložení - byla na řemenu a jedna dvojka z klidu na stanovišti - byla uvázaná a furt vstávala,sedala,lehala,takže tak. Já jsem tááák šťastná! Rovnou jsme se přihlásili na vodky,ty jsou za tři týdny,tak se máme zase čemu věnovat.
Jinak barva - udělala jsem to,co se má,totiž spoléhala na psa, když přecházela v ostrým úhlu cestu,říkala jsem si,že jde určitě špatně,ale odolala pokušení jí vrátit a ukázalo se to jako správné řešení
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:29 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
jana33
No paráda!! Obravská gratulace!! Fanča je ohromná šikula!!
Koukám, že jste se do toho teď pěkně obuli... My snad až příští rok - od zimi jsme necvičili, tak to to asi bude vypadat...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:42 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
bilksa
No obuli,letos to jsou první zkoušky a vodky jsem u nás chtěla určitě,loni jsme se byli dívat a byli úžasný,myslela jsem,že budou jako každej rok v Úštěku,ale budou na Klapým,což je kousek a na zkouškách byl i místní hospodář,tak jsem si s ním rovnou domluvila,že si tam můžeme jet zacvičit.
Jinak si mě ale F vychutnala na slídění,začala tam lítat jak blb a rozhodčí mi říká,že je tam teplá stopa,že tam těsně před náma šel srnce. A pak tam ještě byla jáma,ze který se vyvrbilo ohniště,kde zjevně někdo nedávno pekl buřty a ještě tam byly brambory a buřty. Dostat jí od těhle dvou lákadel bylo docela o nervy,ale nakonec se povedlo,ale v poslední minutě pro 4
Vy zas máte jiný krásný činnosti
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:50
- Nahlásit
jana33
Nervy musí být... Ne, zvládli jste to fakt skvěle!! Já se těším, až si konečně zacvičíme a myslím, že už i Charlotte.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:56 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
bilksa
To věřím,Fany byla po zimě,kdy jsme necvičili,taky strašně natěšená. Však se ještě nacvičíte dost. Zas je fajn,že si mateřství vyberete teď a na hony už bude bez povinností
Jo,ještě nervy - samozřejmě hned jako první disciplína klid na stanovišti - to nejhorší a k tomu pro mě neměli střelce,takže nervy pěkný. A pak šla rovnou na odložení,kde jsem jí šoupla na řemen (ale ani se nehla) a pak na následování,kde když jsem rozhodčímu řekla,že půjde navolno,tak mě začal přemlouvat,a´t si to ještě rozmyslím,abych tak neprojela celý zkoušky chudák nevěřil,že to ten náš natěšenec dá
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:03
- Nahlásit
jana33
To je šikula, že zvládla následování navolno. Tohle nám taky dělá problémy, když jsou ty "klidný" disciplíny hned na začátku. Je to otrava.
No Charlotte už je zblázněná - měla pupek, že už skoro nemohla chodit, ale jak něco navětřila, tak kdyby měla padnout, tak letí. S mateřstvím to vyšlo výborně, jsem ráda. V září už máme hony na kachny, tak to už mimiňáci doma chvilku vydrží a mamina si odskočí odpočinout. No a pak až do ledna, i když letos bude míň naháněk - už není tolik prasat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:08
- Nahlásit
No vidíš,to by víc mrzelo,kdybyste museli vynechat hony. Zkoušky si můžete udělat příští rok,času dost
Ona obecně chodí líp navolno,ať už u vodění nebo následování,než na vodítku. Ale je fakt,že je to i moje vina,chůzi navolno má dobrou od malinka,ale tím,že víceméně vodítko vůbec nezná a mě to nebaví cvičit,tak to na řemeni prostě nemá vychozený
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:11
- Nahlásit
jana33
Jo, tak to známe. Já vodítko u nás nevezmu, jak je rok dlouhej...
Celkem dobře umí šoulačku, jen se ještě musíme doučit lehat na povel ruky a obě holky jsou naučený, že jakmile si vezmeme dalekohled a dáme ho na oči, tak zalehnou a ani se nehnou - to je fajn. Odložení bychom taky měli zvládnout - na ZOPkách to bylo bez problému a taky jsou zvyklý ležet odložený pod posedem, když tam s tátou sedíme.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:15
- Nahlásit
bilksa
Tak s odložením jsme měli problémy,uměla odložení,když mě viděla,ale ne,když jsem odešla,ale docela hezky už to umí,nicméně na zkouškách bych jí navolno nedala,je to zbytečnej risk,v naší skupině takhle zbytečně vypadl jezevčík,pán říkal,že ho má stoprocentní a zrovna se prostě zvedl a odešl...
S tím dalekohledem je to fajn
Co ta Zuzka,neví někdo něco?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:21
- Nahlásit
jana33
O Zuzce zatím nevím... Měla by snad mít zprávy Vlasta, ale ta taky nic nepíše...
Já jsem cvičila odložení se zákrytem, když jsem chtěla jít se Charlotte na ZPU-1, a máme to taky v rámci canis zkoušek. Ale je fakt, že bych jí na zkouškách možná taky nechala na řemenu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:25
- Nahlásit
bilksa
Fany se nikdy úplně nezvedla a neodešla,ale umí se hezky nenáadně plazmo posouvat každopádně bych jí prostě navolno nenechala. Ale odložení bylo fajn,protože jsem ho celý s rozhodčíma prokecala a neměla se tak čas nervovat,co tam to trdlo dělá
ZPU je prosím tě co,v tomhle se fakt nevyznám
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:27
- Nahlásit
jana33 ještě jednou moc gratuluju - fakt krásný výkon!
Zuzka se ozvala - mám taky gratulovat - je na Poháru myslivosti, takže se sem nedostane osobně - dneska šla PZ - mají je ve 3.ceně díky 2 marking a potom ještě slídění donesla Lexy v poslední možné sekundě - tam je to myslím za 1 - doufám, že jsem to nezkazila při interpretaci celkově to byl prý masakr, vypadlo asi 7 psů, a jenom myslím jeden došel v 1.ceně - berte to s rezervou....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:35
- Nahlásit
Vlasta
nj,o Poháru myslivosti se myslím zmiňovala. Tak to je fakt masakr,a zítra mají co,vodky?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:36
- Nahlásit
jana33 jo vodky. Na loŇském Poháru myslivosti jsem taky byla na PZ a taky za 3.cenu - to se Greeny válel v té močůvce, to ještě byl v Malešově
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:38
- Nahlásit
Vlasta
To si pamatuju
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:38
- Nahlásit
jana33
ZPU = Zkouška pracovní upotřebitelnosti 1. stupně. Je to klasická poslušnost + aport, stopy a pár dalších disciplín. Viz zde: http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-zop-zup.php
Nakonec jsem si to rozmyslela, protože nechci, aby se mi naučila chodit po lidské stopě a občůrávala mě pak při cvičení lovečiny.
Vlasta
No tak hlavně, že to mají!! Gratulka! Tedy, koukám, že taky umí vypéct. To je jak mne loni Charlotte, když 9,5 minuty vyštěkávala zalehlého rozhodčího při vlečce. A v posledních vteřinách se tedy rozhodla, že ten aport přeci jenom donese. Sem myslela, že ji zastřelím!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:52
- Nahlásit
bilksa
hihi,Fanča si skoro všechny disciplíny,kde jen trochu může,zjednodušuje jako stopu vůdce. Dneska to slídění bylo opravdu slídění jen proto,že jí tam přešel ten srnec,takže byla jiná stopa zajímavější. A to jí ještě hráblo a rozmýšlela se,jestli toho bážu vezme,to mi nikdy neudělala
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 07:51
- Nahlásit
Dobré ránko!! Tak u nás to vypadá na lepší počasí - v šest bylo úplně jasno, teď jsou tam lehké cáry, ale snad nebude pret.
Vlasta
Na webu KCHLS jsou propozice na SEVEROČESKÉ derby, tak ti ho nezrušili.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 09:13
- Nahlásit
bilksa
Já už to včera Vlastě psala,ale měla nějakej zášprc v počítači a objevovali se jí tam jen aktuality z desátého
U nás zataženo,před chvílí ještě poprchávalo. Ale já jsem včera nastydla (chytl nás tam pěknej slejvec) a jsem teda dost nalomená,takže budu pod peřinou s čajem a paralenem. A F trochu pokulhává,tak si dáme oddychovej den a na procházku do lesa půjdeme až zítra
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 09:27
- Nahlásit
jana33
Jen odpočívejte, obě si to zasloužíte!! Já jdu zadělat na kynutý švestkový koláč.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 09:35
- Nahlásit
bilksa
Radši bych odpočívala bez bolení v krku
Ale když jsem viděla ty davy,co zas mířej do lesa,kde stejně nic nenajdou,to bychom tam stejně nešli
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 11:04
- Nahlásit
Jani, ještě jednou gratuluji, barva je vždy napínavá, ale když se povede, je to velká radost! Já se naučila vždy věřit Denimu, ikdyž mne táhl přes potůček a cesty a vyplatilo se.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 11:07
- Nahlásit
Zkusím vložit fotku, snad to vyjde.
Pokud se zadaří, tak by na ní mělo být černé štěně budoucí člen smečky, jedeme pro ni v úterý. Jmenuje se Cloe.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 11:13
- Nahlásit
Ewka
Díky,ona se mnou poslední dobou laškovala,že někdy šla krásně a někdy se tvářila,že neví,o co jde,takže jsem fakt byla na nervy a nemít to zaplacený,tak jsem na zkoušky ani nešla
Holčička je krásná,určitě ti bude dělat jen radost
mimochodem Karel všem vykládal,jak příště jdeme na lesky s borderteriérkou,to už bychom se měli začít rozhlížet
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 11:30
- Nahlásit
Já vím, já to tady četla a smála jsem se, protože to mám doma . Hlavně poslední barvu před VZ, tak mi ji nakapala kamarádka a Deni mne dovedl k oplocence a tam se snažil protáhnout pod plotem tak to jsem si říkala, že tama asi kamarádka nelezla...a taky že ne, jen tam byly srny
Takže jsem šla další den na zkoušky opravdu s pocitem "jistoty", ale na zkouškách barvu vyšvihl skvěle, on mne jen napíná.
Je velmi akční a kontaktní, moc se mi líbí, tak jsem zvědavá, jak to spolu zvládneme.
Vy těch psů máte málo, co
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 12:07
- Nahlásit
Tak koláče jsou v troubě, jdu zkusit nafotit mimiňáky.
Ewka
Krásná holčička!!
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 12:20
- Nahlásit
bilksa
Děkuji! Máš krásné mimísky, sleduji to tady a jsem moc zvědavá, který zlaťáček to nakonec vyhraje!
|