Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Fresh
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2011 19:02
- Nahlásit

Vlasta

presne tak, nic jako MS nebo ME neni. Ac tohle by se nejakym tim ME dalo nazvat. Kazda clenska zeme FCI muze nominovat max. 4 oficialni narodni tymy po 3 psech. V nekterych zemich, kde maji hodne dobrych psu, probihaji v prubehu roku kvalifikace. Max. pocet tymu je tusim 33, kdyz se nezaplni, jako treba letos (bylo 31 narodnich tymu), maji moznost se zucastnit i tzv. free tymy. Letos se jich prihlasilo asi 10 a mezi nimi probehlo losovani o ty 2 volne mista. Jinak jen tak pro zajimavost, letos to byl uz 20. rocnik IWT, Madarsko ho poradalo poprve a zaroven jako prvni zeme byvaleho vychodniho bloku.

choco
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2011 20:46
- Nahlásit

Fresh

Tyjo,tak to si ráda ještě počtu, to musí být něco Nemáte třeba video? ´Já měla za to,že se tam sice sjedou lidi z různých států,ale že soutěží každý sám za sebe jako jinde,tohle mě fakt nenapadlo. Mazec! To by měl o vás někdo napsat i do nějakýho časáku

Vlasta

Pro mě nerváka by to bylo taky jen na koukání

Fresh
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2011 20:51 - Změnil/a: Fresh
- Nahlásit

choco

myslim, ze budou i nakresy disciplin, kdyz se Peter pochlapi, aby ty nase popisy byly pochopitelnejsi

Ja myslim, ze se neco napise, uz by se s tim melo pohnout...nechci predbihat a neco zakriknout, ale ted by mel vyjit prvni clanek o WT a pak budeme kdyz tak dal pokracovat

Jo a Tibor byl tak hodny, ze nas tocil asi na 8 z 10 disciplin, tak z toho neco pouzitelneho zkusime vybrat.

choco
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2011 21:25
- Nahlásit

Tak super! Jj,už je na čase o tom někde napsat, vždycky když se o tom někde zmíním,tak horkotežko vysvětluju, cože to vlastně ta wt jsou

Fresh
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2011 22:45
- Nahlásit

choco

uvidime, snad se povede a uz pak budes odkazovat jen na nejaky clanek ;)

Jinak tady jsou komplet vysledky IWT - http://working-retriever.hu/docs/IWT2011results.pd f

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 11:54
- Nahlásit

Fresh
Jéééééééé, druhé bylo goldenové německé družstvo - to byli asi taky trialový GR co??

Fresh
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 12:16
- Nahlásit

Vlasta

jj, mamka s dvema "stenatama" po ni Ona rocnik 2002, decka 2005 a 2006, vse o nich tady - http://www.golden-worker.de/11.html.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 13:37
- Nahlásit

Fresh
No jo, mají tam málo obrázků a hodně textu kterému nerozumím, ale koukala jsem, že se zdravím to u nich taky není valné - myslím DKK a DLK u těch odchovů - jako všechny čest, že tam má i ty nic moc výsledky a ne jenom nulové jedince.... oni prý goldeni trialových linií nemají takovou výkonnost jako trialoví labradoři, slyšela jsem, že je to hodně individuální u každého jedince, že prostě ta povaha tam není ještě tak fixovaná na práci jako u labrošů. Jak je to u labrošu trialových - ti jsou zdravější ne?? Tedy na nohy myslím...

Fresh
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 14:31
- Nahlásit

Vlasta

priznam se, ze nemam predstavu, jak to je s DKK/DLK napric chovama trialovych goldenu. Asi nelze usuzovat jen z par odchovu po jedne fene. Takze porovnani GR/LR po tehle strance bohuzel neposkytnu. Co se tyce prace, tak je to vzdycky individualni. LR je samozrejme vice videt, protoze jich proste nepomerne vice je, a jak spicka, tak i vetsina ostatnich lidi si historicky porizuje hlavne LR. Nemyslim si, ze by tam mel byt nejaky zasadni rozdil, co jsem videl trialove GR, tak byli na praci fixovani az az, nekdy az moc Je to jine plemeno, je tam potreba trochu jiny pristup a ne kazdy na to asi ma nervy

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 14:33 - Změnil/a: Petra Bailie
- Nahlásit

Vlasta
Neřekla bych, že jsou na tom trialoví labroši zdravotně líp, stačí se podívat do anglických statistik: http://www.ardenbrook.co.uk/healthschemes/scoretab les.shtml
Jeden z nejpoužívanějších trialových plemeníků na kontinentu Tibea Tosh měl nulové kyčle jen u asi 35% potomků, častý problém jsou lokty, spousta anglických pracovních chovek je ještě dnes vůbec netestuje. Na druhou stranu, lehoučký trialák s dvojkovými kyčlemi bude mít patrně menší problémy než o hodně těžší výstavák se stejným výsledkem. Ale jinak si člověk moc nepomůže. Trialáci mají mnohem menší chovnou základnu, takže u nich rychleji stoupá koeficient inbreedingu, třeba Pocklea Remus je snad v každém trialovém rodokmenu.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 14:46
- Nahlásit

Petra Bailie
mě se tam nic neukazuje.. když kliknu na odkaz...

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 14:47
- Nahlásit

Vlasta
Už jsem to zpravila, nabrala jsem to asi špatně.

Fresh
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 15:12
- Nahlásit

Petra Bailie

jen tak pro zajimavost, odkud mas tu informaci o Tibea Tosh, bych si rad pocetl?

Jinak se zdravotnimi vysetrenimi jsou proste v Anglii porad na stiru, i kdyz uz se to pomalu zlepsuje, hlavne u mladsich chovatelu. Ja si dovezl fenu s komplet gentestama clear, lokty u vetsiny predku tak do treti generace. Dalsi znama si dava pozor na COI, u prvniho vrhu 10ti generacni COI jeste cca 9%, u druhyho s druhou fenou 5,95%. Snad se to bude zlepsovat, pomalu, ale bude.

Velikost chovne zakladny by asi bylo zajimave cislo, asi dva roky zpatky jsem se o tom bavil s jednim anglicanem a z nej vypadly cisla - celkovy pocet stenat za rok 35tis a trialovych 5-7tis. Netusim, zda-li to brat za bernou minci nebo ne, nikde jsem to nikdy neoveroval ani nehledal. Kazdopadne to jsou obrovska cisla.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2011 15:57
- Nahlásit

Fresh
V databázi německého DRC, určitě to nejsou všichni jeho potomci, ale i letmým pohledem si člověk všimne, že zrovna po něm to ujíždělo dost. http://www.drc.de/adr/listen/nachkommen.php?zbnr=9 3-5104&what=Hunde&race=Labrador-Retriever
Obrovská čísla to možná jsou, ale stejně vždycky záleží, kolika tatínků a dědečků jsou to potomci, tím se efektivní populace dost smrskne.
Databázi K9 určitě znáš, co jsem se dívala na trialáky, většinou měli koeficient inbreedingu přes deset procent, což mi přijde hodně. Tím nechci říct, že u show chovu to není problém, často se ještě dělá liniovka, protože výsledek je snáz odhadnutelný. Názory jsou na to různé, já radši budu mít méně ustálený exteriér a větší genetickou variabilitu, ale jiný chovatel se bude hádat, že to je špatně.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 09:29
- Nahlásit

Dobré ráno, včera měl můj starší syn velký maturitní den - tak to moc nedopadlo - z češtiny jde na podzim - nějak neustál klasicismus - sakra! Tedy ne že bych dokázala říct jediného spisovatele který tam patří, ale přece jeno to nějaký pátek nepoužívám - ale stejně mě to štve, myslela jsem, že po těch letech bude konečně klid - ne nebude.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 10:01
- Nahlásit

Vlasta
To je mi líto... Doufám, že já zítra dopadnu lépe, i když záleží, co si vylosuju za otázku. Zvlášť z psychny - nějaké pojetí já a jáství to je pro mne španělská vesnice...

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 10:23
- Nahlásit

Vlasta
To je blbé snad se aspoň dokope na ten podzim připravit...
bilksa
Hodně štěstí!!
Fresh
Gratulace, sice spoustě věcí cos psal nerozumím ale přesto si myslím že jakožto průkopníci jste byli velmi úspěšní !!
Petra Bailie
radši budu mít méně ustálený exteriér a větší genetickou variabilitu, ale jiný chovatel se bude hádat, že to je špatně.
exteriér je kapitola sama o sobě, před pár lety jsem napůl v nadsázce některé psy nazývala karikaturou na LR, teď už mi to slovo přijde zcela na místě, když se koukám například na fotky z výstavy v Humpolci ...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 10:34
- Nahlásit

Vlasta
Vlastičko,soucítím s tebou.znám to velmi dobře!!
Pokud tě zajímá moje zkušenost - přes léto žádné výhody,penízky ani dovolená a brigáda - docela to zabralo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 10:44
- Nahlásit

Zuzana T
JJ, my máme tento režim nastavený už dlouho, on ani nic jiného nečeká - sám je naštvaný, bo plánoval zaměstnání a pronájem bytu s přítelkyní - teď má smolíka a to místo už bude obsazené, tož jsem zvědavá co vymyslí. Brigádu neměl žádný rok, ale jeho boj, kupuju mu max.spodní prádlo a nic jiného, takže trička stárnou a tak, ale má smůlu, nedělá - nemá! Chápu, že teď už brigádu sežene těžko, bo už dávno to je zamluvené, ale stejně má smolíka. Mladší už několik let chodí brigádničit na automotodrom do Sosnové, ale maká tam jak šroub fyzickou práci - to ten starší je líný jak veš..

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:13
- Nahlásit

Vlasta
Je to škoda,ale země se kvůli tomu nezhroutí a jestli je to jen jeden předmět,tak to dá
bilksa
Tak budu držet palce,já nestíhám,prostě vvšechno se naučit nemůžu. Z psychiny bych klidně šla dělat státnice znova,to byl pro mě nejlehčí předmět

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:18
- Nahlásit

Ketrin1
Při pohledu na ty fotky mě napadlo to samé.... Mě by se nejvíc líbilo něco mezi, jenže dualy dneska skoro nikdo nechová, na slušné úrovni snad jen Izabella Kraft a Joy Venturi Rose. Doufala jsem, že ta nedávná úprava standartu v Kennel clubu trochu pomůže, ale zatím to moc nevypadá. Vždyť už to jsou spíš molosi než lovečtí psi! To chtějí to plemeno úplně zlikvidovat?! Nakonec taky skončím u trialáků.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:23
- Nahlásit

jana33
Taky neumím všechno. U něčeho řeknu tak pět vět, víc fakt ne.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:41
- Nahlásit

bilksa
jenom se nepodceňuj jo??? Ty se alespoň učíš - ten můj zmetek se začal učit den před.... a potom čumí!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:42
- Nahlásit

Vlasta
No jak říkáš,jeho boj.
bilksa
To dáš,jsi Hujerka!

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:48
- Nahlásit

Petra Bailie
Ketrin1
Moje slova. Ale u trialáku teda neskončím,snad se budou dát i nadále najít "průměrní" psi zlaté střední cesty,co sice nebudou šampioni,ale za to parťáci na celodenní túry i hony.
bilksa
Stejně je to o štěstí,co zrovna za otázku člověk dostane. Ale je tto děs,potřebovala bych mít státnice taky rozdělené do více termínů a ne se učit všechno najednou,to fakt nejde

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:16
- Nahlásit

jana33
No já nevím - zase toho chtějí moc, když tam člověk jde kvůli dvoum předmětům...

Každopádně všem díky, držte mi prosím zítra palce!!

choco
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:17 - Změnil/a: choco
- Nahlásit

Vlasta
Oni si tahali takhle otázky? Co mi vysvětlovala ségra,tak ti mají dopředu připravneý seznam četby,co přečetli a z toho si budou tahat a co si vytáhnou,tak budou rozebírat....za to dostanou nějaké body a pak je čeká ještě ta písemná státní a pak teprve dostanou známku...

bilksa
tsss, to dááááš,fááákt

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:46
- Nahlásit

Když si vzpomenu na juniorovo seznam četby k maturitě před 2 lety, tak se mi dělá mdlo ještě teď... pár foglarovek, pár válečných románů, něco o Jágrovi a něco o Haškovi (ne tom spisovateli) ale hodně se bál a celý svaťák se poctivě učil

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:53
- Nahlásit

Ketrin1

choco
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:57
- Nahlásit

Ketrin1
Nj,ale to ještě nebyl tenhle typ matury....já toho teda taky neměla moc načteno, ale my jsme měli ještě furt klasický otázky z češtiny - tady už se to šrotit nemusí - jako musí něco málo vědět asi o té době,spisovateli,který knížku napsal,ale v tomhle je to jednodušší....těžko říct,co pak mají v těch písemných to je zas na houby...

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání