| Autor |
Zpráva |
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 10:24
- Nahlásit
Ketrin1
Slysel jsem foxredy?
http://www.ettinsmoor.co.uk/page5.htm
Tady bude zrovna jeden pekny vrh, nebudou to cisti foxredi, ale neco se tam nejspis urodi. Jill dba celkem dost i na zdravi a exterier, vypada to hodne zajimave. A Spicey skoncila druha v Gamekeeper's Class na letosnich Cruftech A Magnus ma za sebou v rodokmenu Tasco Brimstona, coz byl hodne mohutny pes a zaroven skvely pracovne (kryla s nim i Rita). Bohuzel uz odesel http://www.blackthorn.hu/LitterH/Brim.htm
|
Kluci
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 10:40
- Nahlásit
Ahoj všem, po dlouhé době době všechny zdravím, i když tady znám jen Janu, Helču a Evču ). Banýsek nám během zimy také zešedivěl, měl vždycky tmavou masku a teď má čumák a kolem očí úplně světlé. Jinak máme za sebou nelehké období, Banďák se nám v půlce listopadu otrávil, takže byl ve vážném stavu 11 dní hospitalizovaný a na infuzích, málem jsme o něj přišli. Velice špatné jaterní testy atd. a stále se nedařilo zastavit zvracení, tak mu byl podán jednorázově lék, který ovlivňuje centrální nervový systém, aby nebyl schopný zvracet. Naštěstí se začal pomaličku zlepšovat, akorát se dostavila reakce na ten lék a asi po měsíci se celý oboulovatěl obr boulemi a další 3 týdny trvalo, než boule začaly mizet. A aby toho nebylo málo, v rámci klidového režimu si natrhnul kolenní vazy na druhé zdravé noze, když chtěl přivítat mojeho tátu a uklouzl na podlaze a nohu si pod sebe zkroutil a přisednul . Operace naprosto nepřipadá v úvahu, protože je stále v rekonvalescenci a prý by jí nemusel zvládnout. Máme jaterní dietu, takže je po třech letech opět na granulích . Naprosto se změnil, hodně zvolnil tempo a doma hodně leží a spí, což jsme neznali, protože do té doby s Lindou dělali samé kraviny, nosili hračky atd., teď se většina her odehrává u něj v pelíšku. Jediné "pozitivum" na tom všem je to, že jsem skoro měsíc a půl nemohla pořádně ani nic pozřít, takže mých 7 kilo, co mi zbylo po porodu je dole, bohužel ještě něco navíc. Jediný normální je u nás Gučík, zdravý jako řípa ). Jako doufám, že už si ten BanĎák všechnu smůlu vybral, protože tohle už je fakt moc.
A teď už můžete psát zas jen pozitivní zprávy )
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 10:57
- Nahlásit
Fresh
Troufám si tvrdit,že by Ketrin a o tralaláčky nestála
Kluci
Ježiš a jaktožes nenapsala a nesvěřila se? nemáš mail nebo co,babo? Moc vás lituju,ale snad už bude všechno lepší, já měla kluky taky otrávený a nikdy na to nezapomenu,brr. A víte z čeho to měl? A co ty vazy,může chodit nebo jak na tom je? To je smůla,že si ještě musel přivodit úraz a ke všemu na tý zdravý nožce. Banďáskovi je teď kolik?
Nj,praštěnej teriér,ten by si akorát mohl způsobit úraz,když by se hnal za kočičkou nebo něčím podobným. Nevim,jestli jsem ti psala,jak měl náš sprateček na podzim natrhlej teřich od prasete. Ale on nad nima asi ten psí pánbůh drží ochranou ruku nebo co
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:04
- Nahlásit
jana33
ano, velice pravdepodobne. Ale ja vybiram to, co je pracovne/exterierove/zdravotne zajimave - a zrovna tohle tam spada, tak me to jen tak napadlo sem hodit a cekat, kdo se ozve ) Jinak se daji najit i show foxredi, ale nevim, jak moc by me to tahlo.
Kluci
Taky si vas pamatuju, tusim jeste z LW. To jsou teda strasti Drzime Banyskovi palce
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:15
- Nahlásit
Fresh
Petra měla v tom poslední vrhu hodně žlutozrzavý štěnda (některý),nejsou to přímo foxredi,ale tmavý jo. Stejně to byl od Helči jen vtip, určo si nechá jednou štěndo po své lásce,Borgouškovi
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:20
- Nahlásit
Fresh
Já vím, Greeny je momentálně úplně bez formy, takže jsem to vzdala, pojedu až na další - teď v sobotu máme výcvik tak uvidíme jestli se to pohlo směrem kupředu...
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:21
- Nahlásit
jana33
je to mozny, ale proste zalezi, co komu vyhovuje.
U Helci je to jasny, vubec bych se nedivil, Borgo je krasny pes, vzdycky se mi libil Ale to nam jiste nebrani sem takovy odkaz hodit a rozsirit si obzory, ze;)
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:23
- Nahlásit
Vlasta
ok, ja jen, abychom vedeli Tak cvicte, cvicte, at se to brzo zlepsi
|
Kluci
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:24
- Nahlásit
jana33
No já chtěla napsat, ale pak jsem si říkala, že ti vždycky píšu samý negativní zprávy, tak jsem si to rozmyslela. No Michal s nima byl v noci venku a říkal, že se mu zdálo, že Bandas něco žral, páč vylezl ze křoví a olizoval se. To bylo cca ve 3 ráno a před šestou začal zvracet a pak už to jelo. Pak jsem tam našla v křoví nějaký žebra - -zbytky. Docházeli jsme ambulantně, ale po 3 dnech se najednou tak zhoršil, já byla sama doma, Michal na noční, tak jsem musela volat mámu, aby mi pohlídala malou, volala jsem si taxíka a vezla ho do Ústí na pohotovost a už tam zůstal. Prostě hrůza, nejradši bych na to úpa zapomněla. Banďákovi bude teď teprve 7 právě, ale co už si všechno prožil, fakt hrůza. Teď nosí venku neustále košík, tak to víš, chodí s ním jak ponocnej, ale jsem neoblomná. Jinak kulhá, no. Máme takovou trasu, kterou zvládá, jsou to cca 2 km a pak už si sedá, takže ho víc ani netahám. No je to změna, celou dobu to byl magor schopnej se zabít i s tou jednou bolavou nohou a teď je vidět, jak zvolnil. A hlavně mu začalo téct z očí, nemá zánět, spíš takový jako slzy, ale má od toho pod očima u koutků takový hnědý chlupy, to nikdy dřív neměl. A má to od toho listopadu. Nevím, jak se toho zbavit. Jinak Gučík měl nevěstu z Polska, tak už je "velkej kluk" ). Ale taky se změnil, hodně se drží Banýska a pořád si ho hlídá. Když byl Baňula pryč, tak ani nežral.
šiši, Ferda šel zabít prase???!!! A díru v břiše? No to je hrozný! Předpokládám, že už je v cajku, nezmar jeden. Furt něco s těma spratkama, viď?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:25
- Nahlásit
Fresh
Vždyt já nic neříkám a barvu mají fakt hezkou
Vlasta
Hele já si na tebe vzpomněla,když jsem se dívala na Cruft a byl tam zase ten trénink trial labradorků. Byli to teda začátečníci,ale ten jeden letěl pro aport a pak místo k pánečkovi oběhl všechny přítomné,vychechtaný jak opice
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:30
- Nahlásit
Kluci
Chudák,to je děs. A nepomohla by mu nějaká ortéza nebo tak něco? Nebo půjdete časem na operaci? Aby chudátko nepřestal chodit časem úplně,když má obě nohy blbý a příště napiš,na negativa jsem připravená,my máme taky furt něco
Jooo,pablb šel bachně se seletem vysvětlovat,kdo je tam pánem vysvětlila mu to ona ještěže nosí tu eletriku,protože díky ní jsme ho odvolali,jinak by se samozřejmě rval do umření, i když Karel už měl nakročíno s pistolí,takže by to nějak dopadlo. Já mezitím svolala labradory,aby se nešli přidat a Ferdáska chránit. Naštěstí to nebyla až tak velká rána, vet říkal,že má kliku,že je kastrovanej a nemá kulky,jinak by se o ně zasekla a trhla by ho víc Ferda byl samozřejmě nasranej,nejdřív,že jsme ho nenechali,pak že jsme ho vzali na veterinu,prostě spratek,vždyť to znáš
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 12:28
- Nahlásit
Fresh
jsem koukala na ten odkaz a ten pes je krásně nasvalený - mooc hezký je, ale na wt občas vidím takové "mrchy" že proti tomuto jsou tak o 5 tříd níže...
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 12:34
- Nahlásit
Vlasta
Myslis Brima jo? No to uz tak je, ze se cas od casu neco takovyho urodi
Kurna, ale vazil jsem Vika, a on ma normalne 29,5kg, bych tomu vubec neveril, ze se az tak "spravil" Chtelo by to kilco dolu a bude akorat
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 12:56
- Nahlásit
Fresh
nee, nemyslím nikoho konkrétního protože většinou ty psi podle jména ani neznám, ale někteří jsou fakt na pohled strašní - malí, vychrtlí - to ten pes na odkazu je fakt krasavec, ani bych neřekla že je to trialák.
Greeny má 40kg a to je hubený - na show parametry...
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:04
- Nahlásit
Vlasta
No vzdyt jo, ten pes v tom odkazu je Brim Jinak nekteri trialaci mozna jsou mali, ale vychrtli bych jim fakt nerikal:P
Jako to je mazec, 40kg na goldena a hubeny
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:16
- Nahlásit
Fresh
no on je vysoký, takže i tím má vyšší váhu, ale mohl by být více jak nasvalený tak mohutný...
Jo já jsem myslela že Brim je hezký a někteří jiní jsou moc hubení. Mě se moc nelíbí když psovi jsou vyloženě vidět žebra, třeba Míšiným fenám nejsou a nemylsím že by byly tlusté a nebo ne v kondici. Mia je typově vyloženě moc hezká.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:28
- Nahlásit
Fresh
foxredy? jsi slyšel dobře, ale přeslechl jsi možná, někdy ale díík za tip i za chválu Borga a to s tim hubnutím 29,5 kg psa je trošínku provokace, že jo?
jana33
to byl od Helči jen vtip určo si nechá jednou štěndo po své lásce,Borgouškovi
co ty víš? dovezu fox red fenu,a nakryju ji Borgem a budu mít oboje
Kluci
ježiš to je strašný, chudák ten Bandas má takovou smůlu! to tam někdo něco schválně pohazuje? ty lidi jsou takový s**ně tak hlavně ať už máte vybráno a ať je dobře.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:31
- Nahlásit
Fresh
Jo tak takovýto trialáci,jako jsou těch tvých odkazech - tak tomu říkám sportovní labrador .Je to labík na první pohled - osvalený jako pitbull - to je krásné.Ale to co máte v ČR např. od Rity K. už ani jako labrador nevypadá,nezlob se.Samozřejmě jim neberu chuť a radost z práce,mluvím o tom,jak vypadají.
Jinak 40 kg u Goldena samce na horní hranici výšky při standartní síle kostí není moc.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:34
- Nahlásit
Ketrin1
co ty víš? dovezu fox red fenu,a nakryju ji Borgem a budu mít oboje
jasněěě,to bych tě nesměl znát,paní
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:35
- Nahlásit
Fresh
jana33
Mně se třeba dost líbil ten pes, co s ním chtěla původně krýt Petra.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:35
- Nahlásit
Zuzana T
že jo - vždycky když předvede stopku na 5m - tak dlouho mu trvá než fakt zastaví a sedne - tak to Míše vysvětluju, že než on tu hmotu zastaví tak to trvá déle než její lehké Ferrari, která si sedne hned
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 13:56
- Nahlásit
Ketrin1
nepreslechl, jen selektuju a pouzivam to dulezite A davam tu tipy, ktere by se mohly sem tam nekomu, vyjma ortodoxnich zastancu mohutnosti a "svalnatosti", libit
A provokace to neni, kdybys videla nekdy Vikyho nazivo...on je na trialaka velice pekny pes...a to nerikam jen proto, ze je muj Ale porad to kilco dolu by mu docela pomohlo, to proste na psovi vidis, kdyz pracuje.
Vlasta
jasne, o koukajicich zebrech nikdo nemluvi, to v zadnem pripade. Ale treba u Misi bych si uplne jisty nebyl, o vikendu to tam rikali v podstate vsichni, ze by jim prospelo, kdyby je malinko shodila. Ale to je kazdeho vec
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:01
- Nahlásit
Zuzana T
ja se nezlobim, co clovek, to nazor a v nekterych pripadech nepomuze zadna argumentace
Jen znovu zopakuji, ze pes jako Brim je mezi trialakama naprosta vyjimka.
Jinak "labik na prvni pohled - osvaleny jako pitbull" - nechces mi rict, ze nasi show "labici na prvni pohled" jsou osvaleni jako pitbull?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:05
- Nahlásit
Fresh
on je na trialaka velice pekny pes
věřím, to je vidět i z fotek.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:07
- Nahlásit
Ketrin1
myslis takoveho toho uplne tmaveho?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:11
- Nahlásit
Moji příbuzní mají fenu z USA, s trialovou krví, děsně hubenou, drobnou, (Jana ji viděla) a jelikož čuba tráví celé dny v bazénu, kde se potápí a strejdu už štvalo pořád čistit filtry, tak ji stříhají strojkem to bys Vlasto teprve koukala, jak taky může vypadat labrador
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:13
- Nahlásit
Fresh
myslis takoveho toho uplne tmaveho?
teď asi nechápu dotaz - Vik je černej, takže asi jo, ne?
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:21
- Nahlásit
Ketrin1
promin, to jsem se ptal na toho, co s nim mela kryt Petra, jak jsi se o nem zminovala...zmatek;)
Ufff...tak ta fena z US musi mit teda ranu
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:21
- Nahlásit
Ketrin1
tak to musí být hustý - strojkem ojetého labraše jsem ještě neviděla..
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 14:27
- Nahlásit
Fresh
jmenoval se Sesam, ne?
musi mit teda ranu
to jo, ale jinak je správná ona se třeba dokáže hodiny zabavit sama ve vodě aniž by si jí někdo všímal nebo jí něco házel, hraje si pod jezem, potápí se, cáká tlapou a pak tu vodu chytá a tak. A má pevné nervy - každý rok lítala 2x z USA sem a zpět, tzn. v kleci v nákladovém prostoru letadla atd., bez zklidňujících léků a nic jí to nedělalo.
|