Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 10:48
- Nahlásit

Eda
no, že (pokud se pamatuju) nemluvíš v holých větách, ale měla jsem dojem, že ten jazyk moc nemusíš, a to byl kámen úrazu... nebo se pletu?
Jj,tak nějak to bude když mě se fakt líbí akorát ruština,ale ta už je zase dneska k prdu. A ta mi taky jako jediná šla

Eda
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 11:32 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Zuzana T
Ale je to boj...
tak to je jasný a držím palce, ať překonáš nepravidelná slovesa... a nevzdávej to, až začnete s frázovými myslím si, že ta radost, když si můžeš třeba jen povídat s kamarádama na výstavách stojí za tu dřinu!
Ketrin1
sme určitě z Québecu
to je vůbec švanda, když mluvíme anglicky venku... ještě se mi nestalo, že by mě někdo odhadl... (nebo se alespoň trefil do střední Evropy)
letos už jsem ve fázi, kdy se vždycky od rána nezřízeně těším
a napřesrok už budeš první v sále a budeš se rozjíždět ještě půl hodiny před začátkem lekce

EvkaS
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:22 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit

No tak já se učím AJ celý život - 9 let na škole (základka + střední), ale víc mi dávají filmy v originále nebo texty, co čtu na internetu. Jinak jsem něco jako Irča, hodně rozumím, ale než ze mě vypadné kloudná věta, tak je to občas docela boj (jsem trochu stydlivka). Ale díky pejsanům jsem začala AJ zase hodně oprašovat, tak snad to bude časem taky lepší.
Jinak jsem se 4 roky učila na střední francouzštinu, i jsem z ní maturovala, ale už jsem ji víc jak 8 let nepoužila, takže už bych se nedomluvila, což mě dost mrzí.

No jinak jsme dlouho nebyli na veterině, tak jsme se tam prostě "museli" jet podívat. Bocínek od pondělí měla šílený průjem i zvracela a dietka nepomohla. Po dnešní probdělé noci jsme ráno jeli. Tak jsme byli pro jistotu i na sonu, tak má zánět v tlustém střevě. Tak jsme dostali medikaci, dietu a klid na týden a uvidíme. Když už mi Bocka začala hezky nabírat, tak teď je po 4 dnech zase jako reklama na bídu. Ach jo.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:24
- Nahlásit

EvkaS
Chudák, a to je nějaká viroza nebo někde něco zblajzla?Tak držíme palce,at je brzo fit a hlavně,at to nechytnou i ostatní

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:31
- Nahlásit

Eda
budeš první v sále a budeš se rozjíždět
tak to dělám-půl hodiny ne, ale takových 20 minut je potřeba rozhýbat staré tělo a co Ty, pořád trénuješ nebo už není čas? Nedávno jsme viděly ten rozdíl - jednou zaskakovala jiná trenérka, nepřipravená, ledabylá, všichni byli naštvaní, o to víc si ceníme té naší, která to má pokaždé perfektně připravené a promyšlené, takže hodina vygraduje vždy do dechberoucího finiše
Ten Québec se vztahoval k francouzštině. Anglicky si pokecám tak akorát s domorodcem na Lomboku, to jsme zhruba na stejné úrovni

EvkaS
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:31
- Nahlásit

jana33
Podle vetky by to ostatní neměli chytit, nemělo by to být infekční. Zatím jsou ostatní v pohodě (ťuk ťuk). Nejspíš někde něco oblízla venku a rozjelo se to pěkně.
Děkuju, určitě to bude brzy v pohodě.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:38
- Nahlásit

EvkaS
Ti naši dárečci nám dávaj co? Greeny měl v zimě taky 2x průjem z ničeho nic a taky jsme museli na veterinu - dostal i ABT, a že s nima náš veterinář jinak šetří... jo a Kejsa taky nic od něho nechytil, tenkrát nám vet říkal,že má v poslední době plnou ordinaci pokaděných psů, jak slezl sníh že olizují humáčky....

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:43
- Nahlásit

Tak ještě štěstí,že kančí a srnčí bobky dělají našim psíčkům v bříškům dobře,jinak bychom byli na veterině nonstop
Tak hlavně,že by to nemělo být infekční,to je moje noční můra

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Eda
no na frázích a slovesech odlišného významu s různými předložkami atd., to mé učení ztroskotalo.Dnes mám chabou slovní zásobu a hlavně se mi plete gramatika.
Jsem nucena angl.používat ať už díky psím aktivitám nebo ve styku s částí angl.hovořících příbuzných a je to hrůza.Poradila by jsi mi, kam bych měla upřít svůj zájem znovu se angličtinu učit?Nechci začátečníky,spíše mírně pokročilé,kteří zapomněli,co se dlouho učili,menší kurz, ne ve stylu " Pan Kaplan má třídu rád" a hodně zaměřený na konverzaci,jo a v Praze.Díky
EvkaS
tak se brzy uzdravte - klubovky se blíží.

EvkaS
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 12:54 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit

Vlasta, jana33
Ti naši taky rádi oblizují vše, co venku potkají. Nejraději mají kobylince a srnčí, zaječí bobečky - to je lahoda.

Zuzana T
to víš, že uzdravíme... Bocík má tuhý kořínek. Na ultrazvuku mi normálně usnula.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 13:02
- Nahlásit

EvkaS

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 16:01
- Nahlásit

EvkaS
Jejda, tedy Bocinka si to vybírá!!! Přejeme brzké uzdravení!

U nás vedou kančí bobky a ryby v rozkladu. Jo a ještě slepičince.

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 16:59
- Nahlásit

jana33
Teprv teď jsem si přečetla to téma, jak paní (slečna) shání GPS lokalizátor a nestačím se divit.... Čekala jsem, že má honiče, který jí uteče na hodinu a ona shání lokalizátor kvůli tomu, že jí fena 3x za dva roky utekla na 2 minuty po stopě... No tak to jsem se pobavila.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:16
- Nahlásit

bilksa
No,podle mě to tak nebude a napsala to,když jí ostatní kritizovali. Původně píše,že psa v lese prostě neodvolá,takže to asi nebude jednou do roka. Bohužel takovýhle přístup není ojedinělý

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:19
- Nahlásit

jana33
No jo, ale když oni přece chudáci nemají kam chodit venčit, když všude jsou revíry...

Napsalas jí to správně. Nevím, kde hledala, ale kolega má na svého brakýře lokátor a říkal, že ho stál kolem 9 tisíc. Vždycky pozorujeme, kolik toho pesani na naháňce naběhají a kam až zaběhnou - to je fakt zajímavý.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:30
- Nahlásit

bilksa
Jj,já o tom četla diskuzi na loveckým foru a je to do té desítky. Jestli bude časem ta teriérová,tak to určitě pořídíme,nebudu na honu trnout,kde mám psa.
Hele,já to nechápu, i kdyby mi bylo ukradený, že se chovám bezohledně k zvířatům,tak přece mám svýho psa ráda natolik,že neriskuju,že ho někdo zastřelí,přejede auto,spadne ze skály atd attd

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:39
- Nahlásit

jana33
Taky tomu nerozumím. Navíc píše, že se vrací, to znamená, že jí lokalizátor nepomůže - ten je fakt platný u psů, který jsou schopný hlásit u zvěře několik hodin. Takhle jí na dálku stejně nedožene, takže by měla řešit odvolání ze stopy.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:43
- Nahlásit

bilksa
Já tomu nevěřím,prostě jí pes zdrhá,vodítko nechce,stopovačku nechce,eletriku nechce,chce prostě psa najít,když se proběhne a zaběhne za zvěří,podle mě

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:48
- Nahlásit

jana33
To je taky možný... No tak to opravdu nemůže čekat příjemnou reakci od myslivců.

Jo koupila jsem si novou knížku:

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:55
- Nahlásit

bilksa
tak napiš poznatky,tohle zkupuje Karel a pak perlí

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 18:04
- Nahlásit

jana33
Mám jí tu schovanou - teď se babrám v knížkách k diplomce. Dám vědět, jestli to nebudou jen slátaniny.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 18:10
- Nahlásit

bilksa
Oni to slátaniny nebývaj,ale znáš to - kniha a pak ta praxe.To je největší zábava

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 18:33
- Nahlásit

http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2 011&GroupID=GUN&ScheduleID=19
Vlasti -
koukej,ve fenkách vyhrávají mé obdivované favoritky od Ramchainů,Fenwoodů .Pracovku vyhrála Sadie kamarádky Ester z Maďarska- jupí.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 18:50
- Nahlásit

Zuzana T
na cruft tv dávj závěrečky,teď jsou tam chov. skupiny

Vlasta
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 19:41
- Nahlásit

Zuzana T jsem to letos nějak vůbec nestihla sledovat, třeba mě kamarádka fakt ukecá a příští rok se poletím podívat. JJ, na Ramchainy taky chodím koukat, ale moc aktualit tam nemají. Já teda nemám moc přehled, ale znám tak 3 chovky podle toho, že jsem je už někde četla - jinak mi ty jména vůbec nic neříkají

Vlasta
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 19:45
- Nahlásit

bilksajana33 šla jsem si přečíst to téma - hm - docela krátký, paní na to má jasný názor a tím to končí! No tak hlavně že si 8kg kříženec polítá po lese - potom si asi pořídí jiného - přece s ním nebude chodit kolem komína, tož kam by příšla??

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 19:53
- Nahlásit

teď jde závěrka - držte palce retrieverům!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 20:03 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

flat je mi připadá tlustější,ale prý je mu 9 let,tak to je tedy třída.Jo a vyhrál,golden byl čtvrtý - neviděla jsem to,těsně před finálem mi vypadl obraz .

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 20:15 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Zuzana T
taky mi přišlo a labradorka malej tank. Mě se moc líbí černá kokřička,německej drátnosrstej a curlík taky hezkej. A teď sussex,ty jsou k sežrání

Eda
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 20:20
- Nahlásit

Zuzana T
Poradila by jsi mi, kam bych měla upřít svůj zájem znovu se angličtinu učit?
spíš než kurzy, tak individuální hodiny. tam se zaměříš na to, co ti dělá problémy, rozmluvíš se a hlavně celou hodinu se musíš soustředit...
z vlastní zkušenosti vím, že tohle lidem nejvíce pomůže

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání