Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak naučit aport
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2009 21:52
- Nahlásit

kachna_

Nezkazit si neproblémovýho psa, ten zbytek se uvidí

Tak si eště víc nezavírej dveře k aportu tím, že ho budeš nudit bezsmyslným vybíháním k aportu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 18:04
- Nahlásit

kachna_
Pani, já mám taky úplně neaportovacího psa, co nemá pražádnej zájem vo hračky. Všecko děláme přes jídlo, bo Maryje je jedlík skoro jako já A ten aport sem taky začínala přes jídlo. Udělala sem to tak, že sem moc smardlavej sýr, nebo kousek masa dala do krabičky vot stopanginu, psa sem děsně nalákala doma v obýváku na tu krabičku, jak kousla do krabičky, už sem jí přivolávala a ze začátku trochu i přitáhla, a odměnila sýrem z krabičky. Takhle si postupně spojila, že když přinese krabičku, dostane dobrotu. Krabičku sem potupně dávala do dalších obalů, co už trochu tvarem připomínaly peška a tam sme s nácvikem skončily...někdy se mi jí podaří rozdovádět s pešíkem, pro ten je pak třeba jednou ochotná vyběhnout a kousek ho ke mě poponýst. To JEDNOU si necháváme právě na to ZZO ))) A jak řiká walda - odměňovánim za aport sem dosáhla toho, že to pes fluše, ale na ZZO to zatim stačí, do budoucna se s aportem chcem popasovat nějak úspěšněji ))

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 18:13
- Nahlásit

Gerda
Takhle si postupně spojila, že když přinese krabičku, dostane dobrotu.
Tohle Beska ale chápe naprosto přesně - cíl hry je dostat krabičku ke mně. Dělá to tak, že jí prostě přišoupe rypáčkem. Jako vypadá to efektně, to zas jo, ale obávám se, že tohle mi nikdo jako aport neuzná

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 18:29
- Nahlásit

kachna_
A nemůžeš jí namontovat pod nos háček? Že by to jako nabrala na háček a donesla ti to...vyhnula by ses učení držení....

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 18:47
- Nahlásit

Gerda
Mi pripominas, jak jsem svyho prvniho psa v zivote ucila aportovat. Temer zvracel pri pohledu na hracku, cinku, klaciky, pesicky, balonky.. Sla sem na to stejne jako ty, akorat bylo zradlo od pocatku zabudovany ve vycpany ponozce. Rychle pochopil a naucil se i predsednout, predat a cekat, nez mu z fusky flakotu vydoluju.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 19:00
- Nahlásit

Fifi
bylo zradlo od pocatku zabudovany ve vycpany ponozce
No tim, sme pokračovaly, krabičku sem dávala do tlustý vlněný fusekle, bohužel z toho vzniklo to, že Maryje teď nosí výhradně tlustý vlněný fusekle, který má nejradši, takže když hrajem hru na přines - že jí z obýváku pošlu do pokoje, ať něco přinese - dycky donese fusku. Ovšem je tak všímavá, že nosí celej pár, a skoro dycky je přinese správně. Tak nevim, možná než na peška budu učit aport na fusku, na ZZO můžu mít vlastně co chci )) Jinak Mařena na hračky taky dělá hnusný ksichty, těch pískacích se bojí, když nemá den, tak předstírá i kolaps, aby nemusela za míčkem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 19:08
- Nahlásit

Gerda
možná než na peška budu učit aport na fusku, na ZZO můžu mít vlastně co chci
Zase samotnou fusku neodhodis do vzdalenosti pozadovane (by ti ji moh vzit vitr), musis ji mit vycpanou necim, tra dalsima fuskama. A kdyz budes mit vypln radne navonenou nenapadne predem, tak ti vyfikne aporta za plny body.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 19:18
- Nahlásit

Fifi
A kdyz budes mit vypln radne navonenou nenapadne predem, tak ti vyfikne aporta za plny body.
A to by byl podvod! A to já necííííí Zkusim jí naučit nosit aspoň tu fusku, bude naplněná peškem ))

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 19:22
- Nahlásit

Gerda
A to by byl podvod!
Jakej podvod?? Sem myslela, ze bys vypln predtim radne unosila v tech nabutejch trekovejch pohorach!

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 19:23
- Nahlásit

Fifi
To by se v tom jen vyválela a já bych jí zas musela koupat v ostružinovém šamponu )))))))

matti
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 17:31
- Nahlásit

ja mam trosku inaci problem s aportom a dufam ze mi poradite. Mam rocnu fenku nemeckeho ovciaka a aportovat vydrzi aj hodinu v kuse ale pri neseni palicky spat ju neprinesie az ku mne ale po ceste spat ju pusti 2-5m odomna. Ako ju mam naucit, aby mi ju zlozila k noham alebo max 1m odo mna??

Radecha
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 18:52
- Nahlásit

Nauč ji napřed aport v klidu držet v sedě před tebou. Pak to spojíš s vybíháním a přinášením.

KetyLove
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:34
- Nahlásit

Dobrý den, nevíte co mám dělat, když můj pejsek nemá o nic zájem? Dám k ní míček- nic, dám k ní uzel- nic, nějakou jinou hračku- nic. Pes mé kamarádky má svou oblíbenou hračku a nikomu ji nedá, ale naše Kety nic. Nevíte jak ji mám tedy naučit aportovat, nebo aspoň aby za tou věcí běžela?? Děkuji za odpověď..

madryjiri
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2016 11:25
- Nahlásit

ahoj,mám 3/4 roku starou fenku jacka russella.A rád bych jí naučil aportovat. Bydlím s ní sám v bytě 1+1 a jestliže si jdeme hrát do kuchyně a nechám otevřené dveře do ložnice kde spí a hodím jí nějakou hračku a řeknu aport,tak to odnese do ložnice tam kde spí,což je v mé posteli,nebo to přinese ke mně ale tak 1m ode mě.Co tady dělám špatně? Nebo jsme byli nedávno venku jelikož bylo pěkně tak jsem vzal její oblíbenou hračku a hodil jí a řekl aport a ona pro ní doběhla a když už to vypadalo že to nese ke mně tak mě přeběhla odnesla si jí 3m za mě.Vždycky jí pochválím ikdyž to přinese dál ode mě ale nevím jak jí to naučit ,abych si neaportoval sám.Můžete mi poradit prosím?Dík Jirka

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2016 13:14 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

madryjiri

Můžete mi poradit prosím?

Tady a tady a tady a tady . Tam všude o tom je

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2016 00:51
- Nahlásit

madryjiri
Můžete mi poradit prosím?Dík Jirka
Tak začal bych tím, že bych ji nechválil za to, když udělá něco jinak neý chci, aby to udělala a když psa učím, tak mu prostě neumožním dělat věci jinak, než chci, aby je dělal, jinak ho prostě nenaučím je dělat správně - aspoň tedy ne efektivně.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání