Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:49
- Nahlásit

Koukam, vikend zrusen. Neni se cemu divit.. U nas uz zase chumeli. Ale je to skoda, tesila jsem se aspon na fotecky

Nikita
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:02
- Nahlásit

Fifi
Ty na tom můžeš jen vydělat! Zbývá pravděpodobnost, že se to posune do termínu, který Ti sedne.
Stejně jsi to zařídila Ty, aby se to zrušilo! Když nemůžeš jet, tak ať z toho nic nemáme nikdo - a poslala jsi na nás tuhle sibérii!!!

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:12
- Nahlásit

Nikita
Me to mrzi... Tezko se brzo takhle kousek od nas sejdem, cvicaky budou mit plne terminy, vcetne pejskaru - vystavy, svody, bonitace... A ze te huba neboli rict, ze kdyz ja jet nemuzu, at nejede nikdo!!! Ja vam to tak prala!!!! A sibir uz si preju odlozit na pristi rok, pomalu sami v baraku nemame cim topit!!!!

Nikita
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:28
- Nahlásit

Fifi
Jo jo jo, je mi to jasné, stejně Ty jsi na tom nejlíp! Zvládneš obojí - erdelí sex i víkendový výcvik v náhradním termínu!

A mám výborný nápad! Když nás ubytuješ u sebe, pomůžeme Ti se socializací erdelčátek.

Nikita
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:29
- Nahlásit

A teď vážně - taky jsem zvědavá, jak se sejdem na tom náhradním termínu. To už opravdu budou všechny možné akce
Nezbývá než nám všem držet palce

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:36 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Nikita
Pokud erdeli sex vyjde a Agata fakt bude mit mimi, pocitej s tim, ze zhruba nekdy v cervnu vas rada ubytuju povicero Cvicak k dispozici taky bude a koneckoncu jsem tady takhle vloni uz u nas na velikonoce mela slusnou bandu
Ja se vas nebojim!

Nikita
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:39
- Nahlásit

ž na to koukám! Jen ta hrubajzna - AÚÚÚÚÚ!

jessiertw
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:26
- Nahlásit

Pavka

Jsem z Hronova, znám tě jen trochu od vidění ze cvičáků

J_J
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:33
- Nahlásit

hronov - tak to je snad oblast ovcounu(Juristovi) ne? co tam dela rotvikar

jessiertw
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:57
- Nahlásit

Ty znáš Jurištovi??? no vždyť k nim jsem chodila na cvičák a beru od nich granule pro malýho..s rotvikem jsem tam byla já a ještě jedna čubinka, ovšem myslím, že tam je to hlavně o ovčounech...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:07
- Nahlásit

Ahojky! Tak zírám, že vám počasí pěkně zhatilo ten prima víkend... Neví někdo, kdy má začít jaro? ) Dneska jsem slyšela, že prej letos bude rovnou léto.To by mě ale vadilo! Chci jaro!

J_J
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:09
- Nahlásit

no u nas ted pekne chumeli...
jessiertw
proc bych neznal..znam hodne lidi co dela kolem psu a nejsou to jen rotvikari

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:44
- Nahlásit

ach jo holky, Píďa zlobí....

jessiertw
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:46
- Nahlásit

Kalliope

Tomu nevěřím...copak???

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:54
- Nahlásit

Ani nemluvim, včera jsme byli na prochajdě, byl na stopovačce, celou cestu byl tak hodnej, až mě to bylo divný, pak jsme se vraceli a já v dálce uviděla pobíhajícího labradora na poli i s páníčkem. Max (ten labrador) je asi o dva měsíce mladší než Píďa, takže oba dva puberťáci v plný ráži, proto, když ho vidim, tak se mu radši vyhejbám, protože se oba vzpínaj – zřejmě se nenáviděj a chtěj si to vyřikat či co.

Každopádně jsem ho tam viděla, tak jsem si stopovačku vzala pořádně do ruky a jako že přivolám Píďu, světe div se - on přišel, tak jsem ho pochválila, dala odměnu, v pohodě, a tak teda jako že jdeme….. no, jenže já jsem pěkný nemehlo, neviděla jsem tam ten obrovském šutrák na tý silnici, zvrkla se mi noha, bylo by to v pohodě, jenže Píďa využil mýho zabalancování nabral plnou rychlost a už byl v prdeli – běžel za Maxem, já hnedle bez ruky, bolestí jsem si málem učurla, ale vstala jsem a běžela za nim, jenže to už byl u Maxe, pán Maxe zvedal do výšky aby na něj Píďa nemohl, ten se hned cejtil jak machr, tak na něj vyjížděl ještě víc než obvykle, tim pádem na něj ale Píďa o to víc útočil, chtěl se na něj dostat, naštěstí „v nejlepším“ jsem tam konečně totálně vyřízená přiběhla, psa seřvala, spartakiáda nastala k tomu nakonec jako perlička odložení….. Max s pánem odešli, a Píďa musel zůstat v odložení, ale šel by na něj znovu, kdybych ho neměla na šňůře, kterou jsem si pro jistotu uvázala kolem stromu.

Co teď, chtěli si to jenom vyříkat, nebo se mi ze psa stává pěknej hajzl….. na malý psy je v pohodě, zřejmě je nebere jako konkurenci nebo co…ale ten Max, hrozně mě Píďa zklamal……ještě teď jsem z toho nějak rozjitřená……

jessiertw
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:16
- Nahlásit

Kalliope

Bak je taky takovej, velký psi jsou pro něj prostě konkurence a nedej bože, aby na něho ještě vrčeli, to je zle. Malý pes mu zas až tak nevadí a i by si sním hrál. Nevím, Bak se mi nikdy neserval a ani to nechci, je fakt, že pokud na nás pes vlítne, tak jde Bakýs taky proti němu. Myslím, že to jsou prostě rotvici a já beru jako nejdůležitější povel přivolání, které Bakýsek ovládá jen když se mu chce nebo když mám piškotky Baruna když dospěla, tak se to přivolání naučila tak nějak sama a teď opravdu musím málokdy volat dvakrát. Dá se odvolat i od psa, jediný od čeho ne, jsou srnky, kočky a podobná havěť..

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:43
- Nahlásit

Ale já bych prostě chtěla mít pohodovýho, vyrovnanýho psa, kterej neútočí hned na všechno co vypadá jako příslušník jeho druhu. Nechci chodit jak schizofrenik a očekávat co za psa se vynoří za rohem, abych toho svýho blbouna udržela, nechcu po něm aby se se všema kámošil, ale když už je nemusí, ať je nechá bejt, bohužel po včerejším zážitku se nezdá, že by to na něm zanechalo nějaký stopy, jako že příště alespoň zaváhá než vyrazí. Nechci mít sportovního přeborníka, nebo psa co všechno udělá jak robot, ale chci mít parťáka na kterého se budu moct za všech okolností spolehnout, ale psovi je 14 měsíců a nevypadá na to, že by si s tim dělal hlavu, když se ztratí, tak se ztratí, co aspoň nějaký vzrůšo…..

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:23
- Nahlásit

Kalliope
Bohuzel, nekteri dospivajici rtw pejsci jsou takovi. Pidovnik se ti ze stenatka meni v dospelyho sebevedomeho samce. A k tomu patri i tyhle snahy o porovnani kdo z koho a ulety...
Ja si se starym psem taky uzila, na cvicaku zhruba do dvou let jen pokukoval po ostatnich a premyslel, kde by co by... Odlozeni jsme vzdycky delali jen na snure, sice si nedovolil vypalit, nebot vedel, ze by nastala takova Ceska soda, ze by se z toho hned tak nevzpamatoval, ale snuru jsem mu sundala poprvy az na zkousce. Privolani na vychazkach mel solidni, nestalo se mi, ze by teda zdrhnul za psem, ale predevsim ja jsem chodila jak ufoun s ocima na tykadylkach, a neustale jsem mela zmonitorovany okoli. Kdyz sel pes, vzdycky jsme ho mijeli na voditku.
Nenech se otravit , a hlavne bud i nadale dusledna. Snura, spartakiada, odmeny, a neboj, on se casem vyklidni. Jen to proste budes muset nejaky cas s nervama vydrzet.
Presne kvuli temhle rtw samcim ramenum jsem si poridila fenky, ty nejsou zase az tak namachrovany, jsou jemnejsi a lip ovladatelny.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:34 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Fifi

Taky jsem původně chtěla fenku (mezi námi děvčaty mám je radši), ale pak nakonec vyhrál Píďovník, pač by chudák fenka furt byla voblejzaná tamníma voříškama….. Taky už si někdy připadám jak blázen, když jdem do lesa, oči mám na šťopkách, z procházky se často vracím unavenější než pes, protože furt zjišťuju jestli něco támhle nebo támhle, abych včas stačila zareagovat, ale tohleto byl fakt podraz, a takhle je to vždycky, když ví, že ho mám pořádně pod kontrolou, poslouchá, ale tohle zabalancování mě stálo důvěru a jsem z něj naprosto otrávená, příště dostane chlapec takovou sodu, že se z toho pos…. - nejhorší je, že si ho těmahle chybama hrozně kazim, víc a víc a víc a víc.....nakonec z něj díky mý výchově bude asociál...

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:43 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Kalliope
Fakt, nenech se otravit! Sodu asi potrebovat bude, ale zase vseho s mirou, aby se te nezacal bat. Ja, kdyz jsem vedela, ze psa treba na ledu nekde neudrzim, zarvala jsem Lehni, a on zblblej ze spartakiad proste v klidu lezel, za vsech situaci, samozrejme byl na voditku a ja vedle nej.
Jestli chodite na cvicak, tam ti urcite poradi, bude tam vzruchu vice nezli dosti a Pidovnik se bude muset chovat slusne... Pokud vyrazil za tim psem primo od tebe - to ja bych si ruku radsi nechala od snury utrhnout, ale nepustila bych ji, a pak by chlapec neco zazil! Ovsem - jen v mezich, ja sve psy nebiju.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:44
- Nahlásit

Kalliope
A jeste mne napada, kdyz si treba hraje nekde s fenkou, odvolas ho od ni? Nebo na tebe prdi?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:49
- Nahlásit

No to je právě taky problém a nevim ja na něj, ono totiž těch příležitostí tohle cvičit je minimu, teď mám rozbitý auto, takže na cvičáku jsme nebyli pomalu dva měsíce, nemá si s kym hrát a já ho nemám od koho odvolávat, ale všimla jsem si, že mě spíš poslechne venku, než na cvičáku, teď jak v poslední době používám tu žabku, celkem se to zlepšilo, když přiběhne, hodně chválím, dám pamlsek a zas ho pustim, ale když tak nad tim přemejšlim, když si v lednu hrál s Megginou na cvičáku, odvolat ho nebyla šance (ale to hárala, tak nevim)

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 16:14
- Nahlásit

Kalliope
Dokud budete na louce sami, jasny, poslechne nadsene. Zblejskne psa - a problem... Ono je to porad na pytel s tim snehem, ale fakt se zkus s nekym, kdo ma fenku domluvit, a vytahnout ho, at si hraje, ty ho privolavas atd.. Az se otepli, urcite bude vic moznosti, ale zatim mu zkus zajistit aspon tohle minimum.
Bodejt by na cvicaku poslouchal - vsude kolem psy, a pokud na to neni zvyklej, ani se mu nedivim, potrebuje se rozkoukat. A pevnou ruku panicky, aby nedelal kraviny. Ja treba u mlady rtw mam privolani celkem v pohode, ale taky se na cvicaku obcas zamysli a kouka touzebne za psama. Od toho mam na ni ale lehounkou snuru, a hned dostane drbanec, kdyz neprijde na prvni povel. Na hratky mame nase osobni hafany, s jinyma, ktery nezname od mala, ji nepoustim. Prave kvuli pripadnym konfliktum.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 16:31 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

..... jo díky za radu, až se na ten cvičák dohrabu, někoho požádám, problém je, že to jde jen s tou Megginkou, ona je takový potrhlo a hned kvůli každý kravině nevyjíždí, jinak jsou tam potom asi tři dalši feny - jedna rotvajlerka, ale ta se jen s Píďou proběhne a nic, pak druhá, ale to už je madam, ta ho vůbec nemusí no a pak megginka, uvidíme, požádám je a zkusíme to. Radši nejdřív na šňůře Píďa se začíná pěkně vybarvovat, a já dělám co můžu, někdy mi ale přijde, že je to úplně k ničemu. Pes jednim uchem sem a druhým to ani nestačí vyletět a už to neví...... Vim, že mu nic nesmim tolerovat, ale ten hajzl vždycky využije nějaký mojí chyby, viz ten podělanej šutr, teď si kvůli tomu rvu vlasy z hlavy.

Nic díky za ochotu poradit, musím už jít, za pět minut mi jede bus a zejtra dělám zkoušku z výpočetky - musim šprtat (jako vždy na poslední chvíli, každej už se učí 14 dní, jenom mě na to stačí 1 den, co naděláš, asi jsem génius no....)

Papa a užijte si víkend, ahoj.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 16:39
- Nahlásit

když byl Píďa ještě malý štěně, hrál si na cvičáku s asi o tři měsíce mladším NO, byla jsem ráda, že si pes alespoň vyhraje s někým svýho druhu, ne furt jenom se mnou a přetahovadlem, popř. balonkem, no a že se trochu alespoň socializuje a naučí se správnýmu psímu chování, teď už se ti dva nesnesou, vim je to příroda, ale je mi to líto, žádnej pes si s nim nechce hrát, je moc hrrrr. Malý raťafáci na něho ve vesnici štěkaj, fena co je u našich, ho taky nesnese, ač je jinak na starou bábu celkem hravá. Vždyť on vlastně nemá piřádnýho psího kámoše, musíme něco vymyslet, takhle to dál nejde. Jejda, musim letět, papa !!!

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 17:31
- Nahlásit

Tak co, rotvici, jak jste si uzili vikend, ktery byl puvodne urcen Skalici? U nas probehl erdeli sex, a vypada to, ze - ale nechci to zakriknout- zacina neco jako JARO!! Sice tu jeste snih lezi, ale notne odtalo, tak snad se snehuli a bleduli nekdy preci jen dockame!

ati
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 06:41
- Nahlásit

ahoj ,krásné ráno. Snad už konečně jaro

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 07:32
- Nahlásit

Krásné ráno! U nás skoro všechen sníh odtál. Včera to vypadalo vážně hodně jarně, byli jsem celé odpoledne venku a dělali jsme stopičky. Byla to paráda. Kytička pak upadla rovnou v předsíni a spala 6 hodin v kuse. Ani nehlídala, páč spala tak tvrdě, že neslyšela ani co se šustilo v baráku. Vypadá to, že se sem polehounku vkrádá jaro!!!!!!

ati
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 08:05
- Nahlásit

Pastelka
sláva,no my na stopy zatím nee, pole je tak mokré že se nedá

jessiertw
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:20
- Nahlásit

Ahojky, u nás je pořád kupa sněhu, ach jo

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání