| Autor |
Zpráva |
jessiertw
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 13:41
- Nahlásit
Před chvíli mi volali z toho cvičáku kvůli něčemu, tak jsem se ptala jak je to s plochou tam a paní říkala, že sníh tam je, ale udupanej a slehlej a že na tom normálně cvičí, že nemusíte mít strach kvůli obranám. A taky, že tam je nějaké dřevo na topení, ale neví jestli to bude stačit na celý víkend, je tam i ve společence krb.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 13:44
- Nahlásit
Anu
jsi fakt dobrá - to já kdysi takhle brávala Dobrmana (od vietnamců) - na to, že nebyl vůbec socializovanej apod. to byl skvělej pes, sice nevychovanej, ale co chceš, ke psům a lidem naprosto báječne, to mý pometlo Píďovský to je takovej halama, vůbec se neumí chovat nežně, já ležim on mi šlápne na hlavu a jde si klidně dál
nemůžu pochopit jak si takovýhle lidi vůbec můžou pořídit psa - třeba ti naši sousedi, pořídili si ho na zimu, to mu byl asi 6 - 7 měsíců (odhadem), nevěřili byste co ti blbci udělali, venku -15 stupňů, mrzlo až praštilo a oni ho uvázali na 3 metrový vodítko k plotu, kde se pes sotva otočil (jednou se takhle málem uškrtil, chtěl přeskočit plot a visel u nás na zahradě, fakt tupci), tak jsem tam přelezla dekou ho přikryla a asi do dvou do rána u něj byla, zmrzlá jak sobolí hov... jsem se pak odebrala na kutě, pořád kňučel, trhalo to srdce.......co si mám myslet o paskvilech, který krměj psa neoloupaným banánem, müsli tyčinkou zabalenou v obalu, a když už se měl teda pes fakt dobře, dostal nějakou šlichtu - fakt nevim co to bylo, po čase se mi teda podařilo ty máča alespoň přesvědčit, jestli s nim můžu chodit ven, no nakonec jo, až teď si uvědomuju jak jsem riskovala, ve 13 chodit s dobrmaním puberťákem po městě, no jo..... takže Anu držím palce, aby to pánovi s fenkou vydrželo (a snad někdy v budoucnu si ji vzal třeba domů....- kéž by)
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 13:51
- Nahlásit
kalliope
jak jsem psala,spíš to bylo protože chlap nic nevěděl a dostal velice odborné rady od odbornějšího chovatele. S těma procházka zabiju 2mouchy jednou ranou-psa vezmu ven,když tam není majitel a můj se vyblbne. Spíš by ten chovatel potřeboval ....Já myslím,že sní to půjde už jen k lepšímu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:01
- Nahlásit
Anu
jasný, ale i když je člověk naprostej laik, tak snad chápe alespoň ty pidi zásady. Když mě bylo 12, tak už jsem chápala, že pes potřebuje společnost, že musí chodit ven apod. - a to pocházím z naprosto nepejskařský rodiny, ani kámoše co by měli pejska jsem neměla, nikde jsem to ani nevyčetla a přesto jsem to věděla, jen jestli to pro pána nebylo i trošku pohodlné, ale nechci urážet, to v žádnym případě, neznám ho, ale je to škoda, já mít takovou "můru" doma tak se s ní mazlim od rána do večera
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:38
- Nahlásit
Kalliope
taky s tebou souhlasím.Jenže některé pravidla přežívají i přes nepejskaře,jako že pes,má být venku a doma nemá co dělat,neboť je chudák v bytě. Že fena musí mít štěnata jinak bezpodmínečně umře na rakovinu atd.Já ho nijak neomlovám,nic méně s porovnáním s chovatelem ,je to ještě zlatý člověk..
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:22
- Nahlásit
jo jo, aspoň si to nechá vysvětli, střelení vietnamci vůbec třeba nechápali co po nich chuc, tak jsem jim řekla, že je udám, dyž mu neudělaj boudu, no a za dva dny ji tam měl, sice nazteplenou, ale aspoň měl nějaký závětří - tak tak pes má bejt venku, já kdybych teď svýho Píďu vystrčila na mráz ven, tak by tam umřel chudinka můj malej. A navíc by tam byl úplně sám........ ne ne - nejsem z těch co by měli psa venku, jen ať je pěkně doma s náma.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:26
- Nahlásit
Kalliope
ahojky co Pidovnik, jakpak se mate? teda krom toho, ze ti slape na hlavu..
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:29
- Nahlásit
Kalliope
Anu
souhlasim s tim ze pes ma byt se svou smeckou, je to smeckove zvire a tak ma byt se svymi, hlavne s panem. Byt bydlim v rodinnem domku s velkou zahradou a dvema velkymi kotci se zateplenou boudou mam psa doma. Pres den sice je na zahrade, ani nechce domu byt je zima, tak si lehne klidne i do snehu a je venku, obcas se prijde zahrat a za chvili uz zase stoji u dveri a chce ven, ale jinak je s nama porad
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:33
- Nahlásit
Elen
Tak tak.. ja mam v baraku 3 feny, a taky by mohly bejt v kotcich - ale na to ja nemam povahu.. Pres den jsou dle pocasi venku, nebo smejdime po prochandach, jinak jsou s nama.. Tim nechci zatracovat nikoho, kdo ma psa v kotci a venuje se mu. Ale pro nas byla volba jasna, feny budou soucasti domacnosti.
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:37
- Nahlásit
Fifi
Presne tak, je to kamarad a hotovo. Je nauceny i na kotec, protoze obcas tam hold musi jit, ne teda kdyz je doma, ale kdyz jsme nekde pryc, ale kdyz to jde i u cizich tak je semnou
Myslim ze lidi co zatracujou psy (hlavne velke plemena) v byte jsou hloupi, protoze se psem at clovek ma zahradu a kotec stejne musi ven a v dobe kdy s nim neni na prochazce tak je pes sam, kdyz je doma je porad s nekym
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:45
- Nahlásit
Elen
Ja mam feny, kdyz jedeme nekam na dyl pryc, v baraku, kde jsou zvykly. Delaji si spolecnost, nikdy nic neprovedly, smotaji se v chodbe do klubka a chrni, pockaji na nas v klidu treba 8-9 hodin(maximalne). Nezaviram je nikam, muzou vsude po dome - a jsou to vzornusky.
Ja vyrostla se psem v panelaku, stredni plemeno, este k tomu terier, cili hyperaktivni nadsenec.. A jak byl spokojenej, kdyz jsme vypadli do skoly a nasi do prace - mel klid a chrnel.. A tech vyletu, co jsme si uzili - o tom se muze vetsine zahradnich ci kotcovych psu jen zdat....
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:09
- Nahlásit
Fifi
presne tak, ja kdyz jedu do prace nebo nekam tak je taky doma, taky nic neprovede, on teda nikde, neni nicitel, ani neskrabe na dvere, je fakt zlaty, ale taky je to tim ze zil se mnou od mala, byt jsem ho naucila i na kotec, a kdyz neco chtel provadet tak dostal, to zadny kotcovy pes neumi, zit s nekym v klidu v byte, kotcovi psi vse likviduji
|
ati
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:18
- Nahlásit
Elen
no nevím ,já mám psy v kotcích ,ale pokud jsme někam jeli a vzali jsme je sebou mohli být v hotelu klidně na pokoji a žádný problém nebyl.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:24
- Nahlásit
Fifi
mno momentálně nic nového, ale začli jsme cvičit pomocí klikru - teda žabky - a zlepšilo se řivolání, teda prozatím, zase jsme o stupininínek výš.
Jinak s kotcem má Píďovník celkem problém pač je zvykloučkej hajinkat u sebe v pelíšku a dyž ho chcu na cvičáku strčit do odkládačky, tak normálně přestane poslouchat. Nechce tam a tváří se hrozně vyčítavě, víte co to je rvát do kotce 40 kilovýho psa?? Někdy z něj fakt vyrostu, teď kolem řvou ostatní psiska, takže člověk ani nemá moc času tam postávat, aby náhodou nedostali infarkt, tak se ho tam snažim narvat co nejrychleji a jelikož mám vždycky štěstí, tak to zrovna nejde když to potřebuju nejvíc, hajzlík malej se zapře packama o práh a nejde a nejde
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:25
- Nahlásit
ati
Prave, ono je kotcovy pes a kotcovy pes. Ty mas smecku vychovanou, a zrovna u tebe taky chapu, ze je vsechny mit v baraku by se rovnalo pozvance na psychiatrii!
Ale pokud ma nekdo jednoho psa, a jeste v kotci - mno, proste na svoji povahu tomu nerozumim.. Ale kazdy psa bere jinak, ze... Nekdo jako partaka, kamarada a soucast domova, nekdo jako hlidace a dalsi jen jako vec...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:25
- Nahlásit
ati
no jo, jenže ty se jim věnuješ, existují i tací mezi námi, co maj psa v kotci furt, dvakrát, třikrát denně ho pustí na 10 min. proběhnout po zahradě, možná nějakej výcvik 15 minutovej a pak šup zas do kotce.....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:27
- Nahlásit
Fifi
jj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:29
- Nahlásit
Kalliope
To s odkladackama na cvicaku znam.. Ja ale jezdim na cvicak autem, takze ted v tech mrazech je Amy v autiku, a je v pohode. Taky jsem zkusila odkladacku, a prozatim jsem to vzdala. S jarem (estli nekdy vubec prijde) ji do "nasi" odkladacky nastehuju koberecek apod., a zacne si zvykat.. Prozatim nasledovalo urputne vyti, a ze ten jeji bas rozlehal, a to tam byla zavrena chvilku
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:29
- Nahlásit
Ati
a tvi psi nesmi vubec domu, vubec je tam neberes?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:38
- Nahlásit
jen vyjímečně , po narkoze, nebo pokud nejsou OK.Ale jinak né ,pokud je zima tak by tu zdechli jsou hotoví a když je pěkně tak jsme raději s nima venku.
A já raději vidím psa v kotci než na řetězu u boudy, to bych vraždila.
|
Vombat
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:42
- Nahlásit
Vombati taky vzdávají, protože my máme 4 psy, tzn. jeden pokoj...ale to by se snad ještě vyřešilo, spíš jde o to, že bychom zabili jak sebe, tak psy....Nicméně stále platí pozvánka na letní Kardašovu Řečici, kdybyste někdo chtěl a nemá ještě od nás pozvánku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:44
- Nahlásit
ati
este lepsi nez retez u boudy byva retez na strune natazeny mezi stromama!!!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:44 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Fifi
díky díky, že nejsem sama, každej se mi kvůli tomu směje. No jo no, mě by se tam taky nelíbilo, naštěstí je Píďa ticho jako pěna, ale dostat ho dovnitř je někdy nadlidskej úkol. To když jsme si ho pořizovali, tak jako že do března (2005) postavíme kotec a Píďa bude mít domeček tam, ale já to úmyslně prodlužovala, jako, že teď se musí dělat sklep (jindy mě ta práce kolem baráku štve, ale tady se mi to celkem hodilo), plot se musí udělat, no a na koteček nezbyl čas, tak je Píďánek s náma vevnitř
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:49
- Nahlásit
Kalliope
Mne se zatim smat nemel nikdo cas, byla tam jednou a chvilku.. Ja ji to musim postupne po dobrym vysvetlit, nejdriv, kdyz tam nebudou kolem rvat psi, a bude to casem OK. Prave tim, ze je porad s nama a ostatnima fenama jsem si vyrobila spravnou zavislacku, ale bude to v pohode. Kdyz i erdelku jsem na odkladacku naucilapo dobrym, tak Amy to taky zvladne
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:58
- Nahlásit
ati
ja jen chtela rict, ze pes ktery je doma ptreba jen obcas ale vi vo co gou tak je hodny, ale takovy co zna jen kotec a pak ho zavres nekde vy byte tak nici
teda dle meho pohledu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 18:25
- Nahlásit
Tak koukám, že se nám to hroutí jak domeček z karet
Já v odkládačkách psy mít nemůžu. Stará fena musí dovnitř. A malou samotnou v autě nechávat nechci. Zvlášť když bude do rána mrznout...
Z "mých" lidí tipuji, že Michala dobrmana určitě dovnitř, ostatní nevím. Ale do odkládačky bez boudy bych v zimě osobně psa nedala (přes noc), ikdyby byl zvyklej bydlet venku.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 18:29
- Nahlásit
Kdo vůbec jede do té Kardašky???
|
ati
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 18:41
- Nahlásit
Nikita
ani já ne a navíc opět sněží
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 19:03
- Nahlásit
ati
Co ani Ty ne? Jakože nejedeš do Skalice nebo do Kardašky???
|
ati
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 19:30
- Nahlásit
Nikita
do Skalice,má být zima a jednak nenechám feny v noci v odkládačkách a nevím zda se dá cvičit. Do kardašky bych jela ráda ,ale to je daleko(časově myslím) určitě né na celou dobu,ale na pár dnů ráda. Pokud mě pozvete
|