Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:38
- Nahlásit

Elen
počkej až uvidíš fotky ,já bych se nenechala tlačit do toho ,že si jí na sto % vezmeš.

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:39
- Nahlásit

Elen
no vidíš co je proti tomu rok

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:41
- Nahlásit

Fifi
Uz jsem poslala a na to druhe spojeni ze slovenska si se divala?

J_J
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:42 - Změnil/a: J_J
- Nahlásit

tak tak...tenkrat jsme s J.Vohankovou jeli ze slovinska pres cele chorvatsko k Pericovi do Srbska a nakonec stene take nevzali..a ten chtel dokonce poslat zalohu v eurech samozrejme jsme mu neposlali nic

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:43
- Nahlásit

ati
Jenze to bylo Dasko proto ze jsem byla mala a nemohla mit velkeho psa, vzdy jsem pritahla nejakeho orech a z ulice a ten mi zustal, ale zadny nema nad Greda, je skvely povahou, je to moje decko, moje vsecko a i kdyz je bez PP lepsiho mit nebudu

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:48
- Nahlásit

Jinak jeste k tem spojenim u nas uvazovala jsem i o stenikach od Pavky, prtz Bonie se mi libi, ale tenkrat ji nevyslo to kryti v nemecku a tak kryla Brusem JD a tam se mi nelibi ten Holubi dum, pes je ale pekny

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:48
- Nahlásit

Elen
ale já byla taky malá,a otravovala jsem se psem a když jsem naše přivedla před kotce,kde měl p.Zeman rotvíky. ... no tak rychle mě hnali domů

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:49
- Nahlásit

Elen
Dikec, fotky dosly. JJ, taky jsem se i na to druhy spojeni divala..Mmchodem, tam pisou ze Bronco ma IPO 2, ne jen jednicku..
A fakt tezko radit.. Nenechala bych se tlacit do nejaky zalohy od Slovaka.. Co ma Bethy za zkousky? - nikde jsem to nenasla...

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:50
- Nahlásit

Elen
Holubí dům se Ti nelíbí?

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:51
- Nahlásit

hned jsem tu jen zamíchám...........

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:54
- Nahlásit

Fifi
Ma Zm, ZVV1 a mylsim ze IPO1, pan Prikryl mi to rikal,a le uz si to nepamatuju, ale jak sem psala, ona by mela i na vic, pekne kouse, videla jsem ji na videu

No ta Brigitte ma zkousek vice, ale zase Jumbo ma IPo3 a VPG3 a Bronko teda IPO2, omlouvam se mu

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:56
- Nahlásit

ati
Myslim ze mas stejny nazor

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:59
- Nahlásit

Jo a pak jsem jeste uvazovala o spojeni Amandy z vesele Lhotky a Art Drevopal, ale kdyz jsem volala byla volna uz jen jedna fenka s podkusem nebo predkusem, uz nevim, tam to byla taky skoda, fena taky hodne pracovni, pan s ni skladal jednu zkousku za druhou, moc litoval ze jsem se nozvala driv, kdyz jsem mu rekla co s fenou zamyslim, tu jednu co by mi dal prodal nejakym prachacum do Olomouce, u kterych bude jen lezet na gauci, meli ji dlouho zamluvenou, no skoda

Nikita
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:00
- Nahlásit

Do RTW rodokmenů moc nevidím. Ale obecně já bych třeba nebrala štěně po otci, který má spousty potomků. Tedy pokud bych uvažovala o zvířeti s perspektivou uplatnění v chovu. K čemu krev, kterou tu má kdekdo? Jiná situace samozřejmě nastává, pokud by šlo o výběr finálního hybrida.
Obecně ad spojení rodičů z linie pracovní x exteriérová: Povahy se dědí geneticky 50:50, ale fakticky víc dává fena. Štěňata od ní přebírají některé vzorce chování a reakce. A to nejen po ty dva měsíce do odběru, ale vliv má již nitroděložní vývoj. Jinak zvířata z takovýchto spojení (prac. x exter.) bývají v F1 generaci poměrně uniformní. Jistou sázkou do loterie je F2 generace, tak už se to může dost rozházet. To je další kritérium (pro mne) k tomu zamýšlenému uplatnění. Jestli mi jde i o chov či nikoliv.

Ty linie - tady v ČR trochu inklinujeme k tomu říct o psu s nějakou vyšší zkouškou, že musí být nutně pracovní. A navíc když tolik nevyjde v exteriéru a má i aspoň jednoho z rodičů s vyšší zkouškou, tak je to "tutovka". Kdo ale viděl SKUTEČNÉ pracovní rodokmeny, tak nemůže nevidět. Když vidím PP německých pracáků, kde do šesté generace a dál má téměř vše vrcholové zkoušky, tak je to skutečně o něčem jiném a tam už bych se opravdu bavila o povahové selekci a o upevnění povahy. Takovéhle PP tady nejsou (u VK, o RTW nemám přehled, leč ani přehnané iluze, kdyžtak mě opravte).

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:03
- Nahlásit

Elen
Ona je zkouska a zkouska, asi fakt neni nad to videt rodice nebo aspon matku stenat osobne v akci.. Ja znala a znam obe matky mych fenuli, a jsem spokojena. Stene jsem si vzdy porizovala tak nejak nahodou, takze jsem nad nicim moc nedumala a proste bylo stendo..

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:07
- Nahlásit

Nikita
u RTW je to tak jak pises a to jeste nekteri "volove" usilovali o tom zrusit zkousky, to by pak byly s rotu pekne lemry

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:10
- Nahlásit

Jeste jednou dekuji moc vsem za rady, ja spise priklanim k ceskemu spojeni byt s nemeckym psem, nez ke slovakoi prave kvuli Bronkovi, ktery ma opravdu stovky potomku, ale jeste uvidime az co napise slovak zda pocka az co ucvidim jak steniky povyrostou.

Takze fakt dik za vsechny rady

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:13
- Nahlásit

Elen
nechci ti brát iluze ,ale ZM o povaze moc nepoví,a navíc když vidíš jak se někdy skládaj zkoušky......tak to je potom o ničem.Pokud budu chtít psa na práci tak ,se pojedu klidně mrknout jak pracují rodiče ,sourozenci a pod. Nikita má pravdu.

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:16
- Nahlásit

ati
Vsak ja s ni souhlasim, a jak jsem psala videla jsem Bethy delat na videu a myslim ze ma na vic nez zvv1.

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:20
- Nahlásit

ati
navic ted moc pracovat nebude kdyz bude kojit a tahat cecky az po zemi, taky jsme videla prave Barnyho od Magdy, je jeste mlady, ale zadna sragora! Vim ze se clovek musi divat hodne dozadu, ale i na potomky atd. Nevybiram jen podle jmena
Jinak kdyz se podivas na databazi, co by sis vybrala ty?

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:21
- Nahlásit

Elen
tak to je fajn,pokud chceš pracovat tak je lépe vidět.

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:22
- Nahlásit

Elen
no popravdě asi nic

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:23
- Nahlásit

ati
Ani bys neco neuprednostnila?

Nikita
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:26
- Nahlásit

Elen
nekteri "volove" usilovali o tom zrusit zkousky
Vím o tom, přeci jen RTW okrajově trochu sleduji. Podívej se na to ale z jiné strany - a teď když budu mluvit konkrétně, předesílám, že se to týká VK:
V Německu, kde mají SKUTEČNÉ pracovní linie, o jakých jsem psala výše, mají také více druhů chovu. Ale třeba na Leistungzucht (tj. výkonnostní chov) jim stačí jedničková zkouška! To znamená, že je tam nikdo direktivně nenutí skládat trojky. Ale mají je - psi i feny. Je to zas o mentalitě, o působení ruky trhu, spolupodílí se na tom všem informovanost lidí,... Prostě těch vlivů je hodně. Tam když chce někdo pracáka na mistrák, tak si nevezme ze spojení, kde mají rodiče zkoušky jedničky a v PP aby vyšší zkoušky hledal lupou, pokud vůbec najde. Tady se tomu dá leckdy nálepka "pracovní", počet zkoušek se navýší ZOPkama apod.....

Na druhou stranu netvrdím, že zvíře, které má jedničku, nemůže mít dobrou povahu. Dědí se povaha (vlohy), ne složené zkoušky. Ale tam už já trvám na osobní znalosti minimálně rodičů.

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:27
- Nahlásit

Elen
já o tom nepřemýšlela ,nic nehledám tak fakt nevím,ale na první pohled nic. To spojeni Bethy a Jumba je asi nejzajímavější. Mě se líbí vrh G -Anaco,ale protože už koukám na exteriér já už pracovat nechci víš.

ati
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:30
- Nahlásit

Nikita
přesně,Němci maj do chovu BH a většina má trojky,jedničky maj jen mladí psi. Nikdo je nenutí ,a maj je .

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:30
- Nahlásit

ati
to jo steniky byly pekne, ale hned vsechny zamluvene a tam byl taky Bronko, ale tam se mi taky libily a uvazovala jsem o nich

Elen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:38
- Nahlásit

Nikita
No a to je skoro pripad Bethy, ma nejvyssi ZVV1 a Jumbo Ipo3 a Vpg3 a dozadu zase praci, vim jak je to tady se zkouskama a proto mame Varona z venku a tam ta prace je tak jak pises 3-ky az hodne hodne dozadu a kdyz se podivam na znamky tak to neni jako u nas u discipliny neco pres 70 aby prolezl, ale vse pres 90 neli 99, . takze ja vim co to je pracovni spojeni, ale jak si psala tady nic takoveho neni, tak hledam aspon neco co pracuje a libi se mi ze Bethy je nakryta pracovnim psem, a jak jsme psala ona ma taky na vic nez Zvvi, kdyz jsem ji videla pri treninku

Nikita
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 20:17
- Nahlásit

A ještě takový postřeh - ono pracovní vůbec nemusí znamenat ošklivý jak půlnoc. U těch "mých" knírů se zas až tak často nesnoubí výstavní tituly s pracovními výsledky, ale hodně dělá i to, že knírač se upravuje. To není jako RTW, který se jen přeleští jelenicí A současné trendy výstavní úpravy srsti se příliš neslučují s praktičností. Plus moderní trendy u kníračů alá jemeryka, ale to jsme někde jinde
Také záleží, co to znamená, když někdo řekne, že chce psa "na práci". Na práci ve smyslu Hundesportu včetně jeho vyšších až nejvyšších výstupů? Nebo zvíře víceméně pro volnočasové aktivity (fuj to se mi zas povedlo slovo) s lehkým sportovním výstupem?

Já jsem i opatrná na tvrzení typu "má jedničku, ale má na víc". Samozřejmě to může být pravda. Ale je potřeba nejen ověřit drive, ale také pevnost nervů, takovou tu pracovní houževnatost, chuť do toho jít ikdyž to drhne. A to se kolikrát pozná právě až při přípravě na vyšší výkony. Když nastoupí tlak, nervy, vyšší zátěž,.....

Nikita
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 20:21
- Nahlásit

Elen
kdyz se podivam na znamky tak to neni jako u nas u discipliny neco pres 70 aby prolezl, ale vse pres 90 neli 99
A vzhledem k tomu, že se jedná o zvíře z Německa, tak tam ty body svědčí i o předvedeném projevu. Tam zvíře bez šťávy žádné extra body nedostane.

Já mám rodokmenově něco podobného. Teda samosebou lepšího, neb pořádnej pes musí mít fousy a to teda Xeňátko fousy má!

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání