Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:00
- Nahlásit

Grin
Tak rychlou reakci prostě nemám

hm no jasný předvídat úplně všechno nejde a pes taky nemůže jít furt a koukat na tebe . no přemejšlim teď "nahlas", co tedy v takovém případku udělat to, že bez jakékoliv reakce na cokoliv, na psa, na člověka - se zastavim o fous dá aby pes nebyl v těsné blízkosti(, ale ne úplně daleko, aby se mu umožnilo se s tím lépe poprat), dám k noze a s tím, že tedy aby pes koukal na mne. Jistě nepůjde to hned z první,a le prostě si trvám na svém, tzn, chci k noze a dotáhnu to tam /ovšem vlídně, bez nátlaku, takže klidně na 150. pokus/, počítat s tím, že ten člověk bude pravděpodobně mít řeči, dotazy, ale to já neřeším, já si teď řeším to, že chci aby si pes sednul a člověk je mi fuck, tzn. neodpovídám, nereaguju, řeším to sedni. Psovi ukážu, že o nic nejde, a dám mu možnost náhradní činnosti. Nevím, třeba je to blbost.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:03
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
tak nějak minimalizovat

to by mi celkem stačilo ,jako mazel a zlatíčko na všecky lidi to nikdy nebude a díky bohu za to .. zase si ho neodvede každej debílek..

Baico
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:06
- Nahlásit

Grin
A děkuju ti strašně moc, od tebe to pro mě moc znamená že si myslíš že jsem nic nezanedbala...!
Myslím si, že ne a hlavně znám zvířata z té chovky. Gríňa je prostě bělouš se vším všudy. Dávej ten košík, budeš klidnější a uvidíš, že to půjde. Těšíme se na vás v Mrdicích

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:06
- Nahlásit

PetraK
hele neni to blbost a skutečně to i zkoušíme, vlastně to praktikujem, ale Grin dokáže štěkat a zároveň precizně plnit sedni, lehni, pac... a furt štěká. Dokonce se i převaloval, a štěkal zároveň... u nás něco jako substituce nežádoucí činnosti činností žádoucí prostě nejde. Samozřejmě ale na mě nekouká, jen poslouchá povely. Kouká jinam. Tam zapracujem.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:09 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

PetraK
Jojo... kdyby to nebylo tak smutný.

Grin
S tím košíkem to není špatnej nápad... lidi mají opravdu spojené, že "má koš = kouše".
Nemohl by ti s tím někdo pomoct? Že by šel s tebou do toho zverimexu atd. atp... a viděl tě u toho, jak to s těmi lidmi děláš? To by třeba nějak pomohlo.
A hlavně... nemusíš nikomu nic vysvětlovat, mysli na to, že to je tvé právo, nikdo nemá právo šahat na něčího psa.

Marush

Ty si píšeš, jak to cítíš, já si zrovna tak píšu, jak to cítím já.
A řeč spolu očividně nenajdem, tak šlus.

Edit: Grin: hele, myslím že to nebude jako jen v tom, jak vypadáš - spíš lidi tak nějak vyciťují nejistotu (k tomu možná, že vypadáš mladě)... když si budeš víc věřit, bude to i znát na výsledku...
Nestresuj se tím, bude to určitě dobrý. A užitečná škola i pro tebe, nejen pro pesana.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:10
- Nahlásit

Grin

... a furt štěká

ááááha - ešivá von teda neni spíš ratlik, ty tu hubu taky nezavřou.

. Kouká jinam.

no to by chtělo asi si myslim, páč ty povely dělá mechanicky,a le když se bude mět soustředit na Tebe, bude to TŘEBA jiné. Plus učíš povel ticho? Já ho teda neučila, takže když pes štěká musim zařvat drž hubu a tvářit se jak bůh pomsty, aby ztichnul, ale on není velkej štěkavec,na Tvým místě bych tohle začala učit a aby to měl jako hru a dělal to rád, vzala bych to cestou klikru, kde na něj nebudeš muset tlačit vůbec, naopak on bude tlačit na tebe, aby koukala vydat dobrotu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:15
- Nahlásit

Grin
Jasně, jestli se nám někdy podaří se sejít, tak nebudem učit Grina, ale ty na mě budeš řvát "vosobo, nehlaďte toho psa, nebo vás kousnu"

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:23
- Nahlásit

Grin
teď mě jenom napadlo, že by mě zajímalo, kudy chodíš, že se ti pořád na psa někdo sápe. Mě se to teda ještě nestalo, asi nemám ten správný vzhled a tričko s kočičkou

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:33
- Nahlásit

makrel
mně se to taky sem tam stane, nejvíc, když byl mlaďoch úplnej. Tuhle se mi třeba stalo, že jsme dělali obíhání lavičky a kohosi to zajímalo moc, jal se do toho zapojovati a rozhodil mi formaci . Mohl si sám za to, že se Ešus voklepal a von byl zachrchlenej

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:33
- Nahlásit

Baico
já se taky straaašně těšim na všechny už jsem vás dlouho neviděla )

kachna_

hale a ty nemůžeš dopoledne?

PetraK
ešivá von teda neni spíš ratlik, ty tu hubu taky nezavřou

no to by mu bylo podobný .. i čuba krysařík štěká míń než von... ¨
učíš povel ticho?
ano, absolutně bezůspěšně. On jak se rozštěká tak už neskončí, i když mu čumák zavřu do dlaní, tak štěká... tlumeně,ale štěká. Štěká i s míčkem v hubě a pak ho plivne páč se mu štěká blbě. když na něj straaašně zařvu, tak to na chvíli pomůže ale jakmile zjistí že nic horšího nepřijde (dneska jsem ho teda majzla do lebky, protože držkoval a to teda nestrpim, to je jeho vina a to taky dělá jenom výjimečně - jinak totiž netrestám fyzicky vůbec.. je to děsnej cíťa) tak řve dál ...

a určo klikat ten pohled budem, my klikáme i normálně

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:36
- Nahlásit

kachna_
Jasně, jestli se nám někdy podaří se sejít,
hele to sem přesně měla na mysli, že bychom mohli zkusit v Mrdicích, pro Grinovou tam budou i cizí lidi, každej si Grina bude chtít hladit, bude jen na ní, aby jim řekla, ať na psa nešahaj Některý situace se trošku v tréninku ochodit daj....my jsme právě Grinovou zdravili celý dopoledne v prokopáku na louce, všichni jsem furt halasili - dobrý den! a Grineček se někde v roští mydlil s Fandou a Bůchem )))

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:36
- Nahlásit

Grin

tak řve dál

idiot ne, víš že to nemyslím vážně.
a ten povel ticho - klikrem jsi dělala?? (pořád přemýšlím jen tak nahlas, zkušenost s uřvancem nemám)

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 15:38
- Nahlásit

Gerda

všichni jsem furt halasili - dobrý den! a Grineček se někde v roští mydlil s Fandou a Bůchem
to nasejří co, taková marná práce

hele, osobo sem vyvolávala tam u nás že, mám ten KAKÁČ, jak ho předati? lze třebas někde v metru se sejíti či tak nějak?

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:01
- Nahlásit

Vero
Nemohl by ti s tím někdo pomoct? Že by šel s tebou do toho zverimexu atd. atp... a viděl tě u toho, jak to s těmi lidmi děláš? To by třeba nějak pomohlo.
A hlavně... nemusíš nikomu nic vysvětlovat, mysli na to, že to je tvé právo, nikdo nemá právo šahat na něčího psa.

No třá by to pomohlo, kdyby mě někdo koučoval, to si ale dost slibuju od těch individuálek na hafbu.

Gerda
že bychom mohli zkusit v Mrdicích

to by bylo špicaaaa
my jsme právě Grinovou zdravili celý dopoledne v prokopáku na louce, všichni jsem furt halasili - dobrý den! a Grineček se někde v roští mydlil s Fandou a Bůchem
To jooo, ale to on měl selektívní hluchotu, pak ukázkově zdravil, když se mu hrátky zatrhly a zase měl uši

PetraK
idiot ne, víš že to nemyslím vážně.
no já občas jo, on je fakt na to štěkání masakrista, je to neuvěřitelný.
ale TICHO klikrem jsme nezkoušeli, vlastně nevim jak na to, protože on je do toho štěkání tak pohrouženej, že i když přestane třeba aby se nadech, tak pak zase začne, klikr nevnímaje.. a navíc u toho řvaní mi přijde dost nebezpečný používat klikr, jednak se můžu ukliknout a pak ho odměnim za řev, jednak jsem taky kolikrát na něj trochu nakrklá a tak to neni na klikr ideální prostředí.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:04
- Nahlásit

PetraK
lze třebas někde v metru se sejíti či tak nějak?
v metru samozřejmě nelze, neboť se metrem snažím již vůbec nejezditi. Nemám probléma dogestiti se kamkoli, ale večer, po práci. No...kamkoli...nebuďme zase moc rozcapení...řekněme někam, kam trefim

Grin
to by bylo špicaaaa
no a vzhledem k tomu, že ty lidi nebudeš znát, můžeš si, než se s nima seznámíš, dát různý úrovně asertivity ))

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:07
- Nahlásit

Grin

vlastně nevim jak na to

no klikat za to když je zticha,

vlastně nevim jak na to, protože on je do toho štěkání tak pohrouženej, že i když přestane třeba aby se nadech,

ale to nemůžeš učit, když je v rauši a bere ho to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:08
- Nahlásit

Gerda

.řekněme někam, kam trefim

do velvar nejedu

, dát různý úrovně asertivity ))
.

ale vona by spíš potřebovala právě kurs nasertivity

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:20
- Nahlásit

Grin
ve středu dopoledne jsem ve zdiměřicích (nevím, zda s autem nebo bez)

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:26
- Nahlásit

kachna_
Vida, to neni tak daleko.. ale nemusíme to lámat přes koleno, mám toho teď hodně. Klidně to můžem nechat na jindy.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:01 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin
Když jim slušně 5x řekneš: Nedělej to a oni stejně k tomu psovi jdou - je to už moje vina? Mám bejt sprostá já, zlá, aby si mohli lidi říkat: pejskaři sou kreténi? Nebo jim to mám říct xkrát slušně a pak když to začne teda řešit ten pes už sám a po svym si nechat nadávat že neni vychovanej (což je) že nemá socializaci (což má) že se o něj nestarám (což starám) a že nechodí na cvičák (což chodí) a že je nebezpečnej (což neni)????

Vůbec nemusíš bejt sprostá, stačí jen dotyčnému jasně a důrazně neutrálním tónem sdělit, že si nepřeješ, aby se dotýkal tvého psa, tečka. NIC NEVYSVĚTLUJ.
Je to právo tvoje a tvýho psa, rozhodnout, od koho se nechá podrbat za ušima.

Na to, co si kdo bude myslet se vykašli, tohle je tvůj osobní prostor a ty rozhoduješ koho pustíš dál. Jak si to kdo přebere, neřeš...

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:16
- Nahlásit

jenže s grinečkem to bohužeol neni jen o dotecích, jak už tu padlo... je to o kontaktu jako takovém, počínaje očním kontaktem, přes slovní kontakt až po ten dotek--

Vybavuje se mi jedna hláška, myslim, že jsem to snad poprvé někde šetla ale pak jsem to i slyšela v Millanovi - (jako že ho nějak nežeru, jenom si myslim, že v tomhle má pravdu) Nos, oči, uši - v takovýmhle pořadí se psi seznamujou a pro citlivější jedince může jakýkoli jiný pořadí bejt silně stresující. Grin prostě potřebuje nejdřív očuchat, aby ten člověk nejlépe si ho vůbec nevšímal ... ale to de těžko, když lidi kontakt začínaj upřenym pohledem, mlaskáním, pískánim, pejskuuuuuuuu a tak dál.. a jakmile takhle začnou tak už je zbytečný jim něco říct páč je pozdě. Už jsem to tu psala... ve všech případech se toho prostě vyvarovat nelze, páč to prostě neni fyzicky možný... ledy bych fakjt chodila s transparentem "nevšímejte si mého psa" a i to by mohlo bejt kontraproduktivní.

Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin
ale to de těžko, když lidi kontakt začínaj upřenym pohledem, mlaskáním, pískánim, pejskuuuuuuuu a tak dál..

No, tohle je hrozně protivný... asi jediný, co se dá dělat, je psa si dát k noze a svižným krokem odejít.
A pokud je to v prostoru, odkud nemůžeš odejít, tak psa posadit zadkem k člověku, který ho dráždí (třeba nechtěně) a dotyčného suše odpálit.

Štěkáním a škubáním na vodítku na takové chování cizích lidí reaguje kdejakej mladej pes...

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:31
- Nahlásit

A pokud je to v prostoru, odkud nemůžeš odejít, tak dotyčného suše odpálit.
v takovém prostoru jsem těm lidem normálně řekla, že pokud na ní mocí mermo šahat chtějí, kousne je. Jak už vidim, že se někdo k tomu psovi blíží tím podivným nejistým způsobem, pomalu natahuje ruku, kontakt přeruším ihned, protože by ho fakt kousla. I lidem v práci jsem říkala - nechte ji přijít k sobě, dejte jí piškot, když přijde znova, můžete ji pohladit. Nic jí neházejte, nebo vás kousne.

Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:44
- Nahlásit

Grin

Ono taky dost záleží na způsobu, jakým to lidem řekneš. Když budeš mít v hlase prosbu, pocity viny, nasranost... atd., spousta lidí s tebou o tom bude mít tendenci diskutovat.
Pokud se omezíš na jasné a neutrální konstatování, viz. Gerda výše , spíš to lidi vezmou jako fakt a nebudou tě dál otravovat nějakými "ale"...

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 18:56
- Nahlásit

Gerda

jako je fakt že už jsem si i říkala, že prostě budu lidem tvrdit, že ten pes kouše a natvrdo budu lhát.. jenže pak ho někde uviděj na volno a zavolaj cajty - tady na Zbraslavi je to fakt jak vesnice...

Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 19:07
- Nahlásit

Grin
jako je fakt že už jsem si i říkala, že prostě budu lidem tvrdit, že ten pes kouše a natvrdo budu lhát.. jenže pak ho někde uviděj na volno a zavolaj cajty - tady na Zbraslavi je to fakt jak vesnice...

Aha, no tak pak se omezit jen např. na: "Nechte prosím mého psa na pokoji", s výraznou tečkou na konci věty. Vynechala bych jakékoli emotivní zabarvení a držela si odstup.
Budeš za divnou a budou řešit za zády tebe a tvýho "chudáka psa", ale to ti může bejt jedno.
Ti, na kterým ti záleží a stojí za to, to pochopí...

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 19:12
- Nahlásit

Je to pravda a taky Většinou ti na kterejch mi záleží to chápou protože si to nechaj vysvětlit... třeba muj táta kterýmu jsem to vysvětlovala tak řek" hele každej pes má prostě něco, nám náš sežral půl gauče protože prostě ničí věci a obskakuje lidem nohy. To bych někdy byl radši, kdyby kousal..."

LucieS
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 19:14 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Teda vy jste grafomani .

Podle mě (a teď mě asi někdo ukamenuje nebo já nevím,co strašnýho se mnou provede zcela socializovaný a vyrovnaný pes na lidi nezačne štěkat jen pro to, že na něj promluví. Můj pes třeba, když se k němu někdo skoní a mluví na něj a jemu ten člověk není sympatický, tak prostě jde dál a nevšímá si ho (to je podle mě normální reakce, ne, že začně vyšilovat) To je aspoň můj názor, buiď teda chceš mít vyrovnanýho psa, kterýho to nerozhází a nebo ne a pak se musíš naučit slušně lidi odpálkovat (což jde,ale chce to praxi Myslím, že je to na tobě, čemu dáš přednost.

Tohle si podle mě neodporuje.
Pořád čím dál víc mi to připadá, že paničky nejistota "nutí" toho psa do toho obranného štěkání. On ví, že panička ty lidi neodpálkuje, proto to dělá on sám. Jakmile nabyde víc sebejistoty Grin a naučí se asertivně ty lidi na první pokus odradit, tak i ten pes se zklidní. Čím víc si bude jistá, tím víc si bude jistý i pes. To prostě takhle funguje.

Grin
Co uděláš, když ti v mhd nějaký chlap sáhne na prso?
Když se na tebe bude sápat ožrala v parku?
Když po tobě bude chtít prodavačka o stovku víc?
Když ti někdo na ulici bude nutit Strážnou věž?

Asi dotyčného odpálkuješ tak, že to podruhé nezkusí, co. A přesně takhle to dělej i v situaci, kdy si sahají na psa. Musí to z třebe vyzařovat na sto metrů, že když ten dotyčný bude pokračovat, urazíš mu ruku. Prostě se to budeš muset nějak naučit.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 19:17
- Nahlásit

LucieS

Co uděláš, když ti v mhd nějaký chlap sáhne na prso?

a jak ten chlap vypadá???

ale vážně - asi jo, asi máš pravdu. Ono je těžký přijmout taky fakt, že já bráním psa, aby nemusel on bránit mě

Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 19:24
- Nahlásit

Grin
hele každej pes má prostě něco

tak... Hipík na lidi neštěkal, ale mimo těch libůstek o kterých už jsem psala, dělal to, že si na ulici vytipovával dobře živený dámy v důchodovém věku s nákupníma kabelama, fixíroval je očima a snažil se je obludit, protože mu brzy došlo, že je to snadná kořist, ze který většinou něco kápne... Když měl příležitost, tak se nezdržoval obluzováním a kradl přímo z těch nákupních kabel...

Jěště k tomu odpálení "suchou cestou". Jednak je to praktický, protože neskýtá moc prostoru k další diskuzi a druhak, i když se párkrát do tý "suchosti" budeš muset natlačit, tak se tím potrénuješ v tom, aby tě podobný chování lidí nerozhodilo. A tím pádem bude víc v klidu i tvůj pes.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání