Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 22:27
- Nahlásit

Grin
Taky stekne v busu, kdyz na nej nekdo promluvi.
Jééé to měla Mařena moje úplně krásně, nesnášela, když na ní mluvili cizí lidi, to vrčela velmi hlubokým hlasem. Jednou na mě pokřikovali nějací kopáči u lídlu, my šli kolem nich přímo, byli ve výkopu, hlavu v úrovni chodníku, něco pindali slečno slečno, minuli jsme je, mařka zastavila, otočila hlavu a děsně zavrčela. Oni se lekli, zůstali čumět, já jen řekla - nesnáší halt hnusný lidi - a šli sme dál. Teď už jí lidi bohužel moc neva, jenom cizí a na našem )) Mařka vždycky pozná, kdo se jí bojí. K těm jí vůbec nepouštim.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 23:52
- Nahlásit

Gerda
Joo ! Maryje rules ale to se rozumi samosebou nebot ona jest dobra cupka a ma to i na poharu

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:02
- Nahlásit

Grin
Tak ho nech bejt, čim víc se v tom budeš šťourat, tím víc ho upozorníš na situaci potkávání lidí, že je něco jinak, divně, tím spíš ti je oštěká, zůstaň si u toho, že taky zdraví, přivleč ho v sobotu na piknik, může si štěkat, na koho chce, vona mu pak Nána ukáže, jak se má správně štěkat, že nejlepší je běžet naplno a řvát radostně druhýmu do ucha, potažmo radostně chytit Mařenu za hlavu, páč ví, že jí to děsně štve ))) Můžem ho tam rovnou doučit nějakou veselou kravinku k tomu štěkání, třeba že by na pozdrav přizved jednu nohu

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:18
- Nahlásit

Gerda
Jasný, nechám ho bejt... on se stejně teď na chvilku přeoryjentoval, neboť jsou u nás za domem kolotočáři a majó poníky, tagže řve na poníky a lidi nechává bejt

Se sobotou počítám, dokonce jsem to i chytla v žumpě; možná zkusíme i kósat ale to až podle toho v jakym budeme oba rozpoložení Jsem ráda, že jdete ráno, odpo bych nemohla, takhle se pes aspoň unaví a nebude vymejšlep pý**viny až budu v práci

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:42 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Grin

Stejně to zní, ty reakce vyhýbajících se lidí, jako bys na vodítku neměla vlkopsa, ale spíš LIGRA

Každopádně bude Grineček moc sympatickej pejsek

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:56
- Nahlásit

Vero
a doprdele!! To zvíře chci!! No ono se tady kde bydlim totiž nějak rozšířilo, že Grineček je křížený s vlkem a proto ta panika. Holky z žumpy (Gerda, Crysa, Davídková... ) to právě vědí že tady je taková situace tak jim to nepřijde divný.. jinak grineček je takový:

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:57
- Nahlásit

Vero
ty vado nedávno to ukazovali naživo v telce,je to velký jako kráva,fakt že jo!! bomba zvířátko,děsně se mi líbí a prej je to mazlik..nějak to vysvětlovali genetikou,což jsem štastně zapomněla))) ale nádherný to je

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:58
- Nahlásit

jako nechápu!!! jak se ho může někdo bát!

davidkova renata že je to kláfný?? Ligr ale má to nějaký malý zadní nožičky mi přijde v poměru k tělu..

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 11:51 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

davidkova renata

Lidsky řečeno, lev má nějaký gen pro růst, který kompenzuje gen lvice, který udává, že růstu je dost. Když se zkříží s tygřicí, ten "protigen" není a zvíře prostě naroste do neskutečných rozměrů.

Grin

Ligra nechtěj, na tolik kilo masa bys ani nevydělala, může to mít až 450 kg prej... Sněd by ti Grinečka

Je kráááásnej a má moc milej kukuč... Toho se snad nemůže bát ani ten, kdo se bojí NO!
Pověst, že je kříženej s vlkem? To je dobrý. Kdo to roznes? Ale stejně teda nevim, třeba u nás má jeden týpek fenku ČSV, běhá bez náhubku, přivolání nemá... (ale lidí si, pravda, nevšímá). Nevšimla jsem si nikdy nijakých strachových reakcí kolemjdoucích, když třeba řádila s mým pejsem a tak... A to vypadá, narozdíl od Grina, fakt jak nádhernej a opravdickej vlk.

Dlabej na lidi, fakt, ale vím, že se to blbě zprostředkovává... Ale když budeš mít psa zajištěnýho, aby objektivně neobtěžoval, můžeš bejt sebejistější. Holt to ber jako školu i pro sebe: jak se odnaučovat závislosti na mínění druhých. Psouni nám takhle udělují lekce v lecčem užitečným.

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:02
- Nahlásit

Vero
máte pravdu obě a nejen vy, ale i ostatní, no holt na sobě budu muset pracovat... a nenechat si rozhodit sandál..

hele a když už řve, a jako že prostě neni k zastavení
(jako prostě ŘEV) tak co s nim? Ignorovat?
A co když vyštěkává? (výštěk.. ticho.. výštěk.. ticho..výštěk, výštěk, ticho..) Mám se ho snažit nějak z toho vytrhnout, nebo ne??

Vero
Ligra nechtěj, na tolik kilo masa bys ani nevydělala To asi ne.. pak by to skonči,o tak, že bychom museli sežrat ligra nebo ten by sežral nás

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:16
- Nahlásit

Grin
hele a když už řve, a jako že prostě neni k zastavení
(jako prostě ŘEV) tak co s nim? Ignorovat?

Tak to už bych neignorovala, to bych korigovala.
Můj čokl měl ve zvyku ze začátku řvát na cvičáku, myslela jsem, že ho to omrzí, ale řval nonstop celou dobu, kdy necvičil on. Což mě vyvedlo z míry, měla jsem ho tehdy teprve krátce a štěkací v běžném provozu nebl vůbec.
Naučila jsem ho povel ticho, až to zvládal, tak jsem si ho vynutila i na tom cvičáku (a brzo ho omrzelo vůbec začínat).
Ale pokud zrovna venku lítá s nějakými kamarádkami a začne na ně řvát jak tur, páč jsou rychlejší nebo se mu nechce je stíhat, nebo páč se mu nevěnují, tak to ho teda umlčet jde jedině po přivolání, jako že bych na něho houkla ticho a dál si hrál potichu, to ne... Ale tohle myslím stejně neřešíš.

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:21
- Nahlásit

Ono na některýho psa by ignorace platit určitě mohla, umím si to představit... A byla bych to čekala i u svýho psa, který když už řve, tak protože si vynucuje pozornost, ne třeba ze strachu atd. Ale jeho to neomrzelo ani za hodinu, myslela jsem, že si odrovná hlasivky (neodrovnal). S povelem v pohodě, i když třeba ho bylo potřeba zas zopakovat, páč začne znova....

Jednou mi řval z odložení, když jsem odlovovala zaběhlou plachou fenku (žárlivej hošíček). A tvářil se v tu chvíli, že zapomněl i povel ticho. Zařvala jsem na něj místo povelu, decibelama na celej park, zavři už hubu, debile (ač jsme tam nebyli sami)... Ticho nastalo okamžitě a vytrvalo... To ale není doporučení, samozřejmě, každý psoun je jiný.

Zajímavý je, že doma mi neotevře tlamku. Naštěstí.

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:26
- Nahlásit

A co když vyštěkává? (výštěk.. ticho.. výštěk.. ticho..výštěk, výštěk, ticho..) Mám se ho snažit nějak z toho vytrhnout, nebo ne?

Na to nejsem dost zkušenej člověk, to jsem neřešila...
Možná by záleželo taky na důvodu. Možná by bylo nejlíp ho spíš zabavit něčím jiným. Třeba i povelem... u kterýho je naučené, že se u toho neštěká.

Však ten tvůj hošíček je mládě, on se časem naučí a sžije, pěkně trpělivě učit se to chce.

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:26
- Nahlásit

Vero
pokud zrovna venku lítá s nějakými kamarádkami a začne na ně řvát jak tur ne ne tohle nedělá. Takovej ten řev to zažíváme vlastně jenom pokud spatří dalšího psa - chce se s ním hrooozně moc jít honit a prostě na něj řve; to mě teda trochu sejří, protože hysterické paničky zvedají své 3kg psy nad hlavu a zahlížejí na mě, kolikrát i že pes má mít náhubek... nemusím doiufám říkat, že Grin je na vodítku?? Když je navolno, tak za tim psem prostě jde a řve u toho míň ale ne o moc to ale neřeším vůbec, protože navolno je vždycky tam, kde psi navolno choděj všichni. A navíc má pořád ještě dobrý přivolání.

A pak řve na lidi co se k němu skloněj a začnou na něj mluvit a nebo na ty, co potká na chodbě baráku.. dneska teda jsem ho ale nepochopila, to bylo poprvý co mi seřval pani na louce jen tak z ničeho nic, ona šla za námi, on se na ni furt ohlížel ale na "jdeme" zase otočil a capkal se mnou, a pak sem uhnula z cesty a on si dal tu práci, že se na tu cestu vrátil a seřval ji. Ta to naštěstí barala s humorem "já už to na něm viděla odspoda, jak si chce štěknout... neomlouvejte se, my máme taky psy.."

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:31
- Nahlásit

A u cvičení ti taky rád řve?
Mně u toho psoun řval, z nadšení. Odstranila jsem to, ale zbylo to u cviků-kravinek, nějak jsem neměla nerva ho odnaučovat, že když dělá otočky nebo obíhá strom dokola, tak u toho nemá řvát jak blb. Nechávám ho, připadá mi, že by se bez toho snad ani nějak jako fyzicky otočit nedokázal, že v tom má propojený spoje nebo co

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:35
- Nahlásit

Jakou máte vyhlášku? U nás když je na vodítku, nemusí mít náhubek. Pokud to tak taky máte, můžeš s tím lidi poslat někam...

Teď se mi ještě vybavuje, potkáváme jednoho psa, už staršího, který na některé kolemjdoucí výběrově prostě řve, dokud je jako "nezažene". Majitelé to nijak neřeší, krom toho že má náhubek, neslyšela jsem je omlouvat se...

A lidi s 3kg psákama ty psáky často zvedají ze země, jak uvidí cokoli většího, a nemusí to být ani vlkopes.

Zkus časem naučit to Ticho a bude to v poho... Při hře se psy ať si řve a klidně ať si zdraví, tak bych to asi udělala já.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:36 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Grin
je-li to pes míčkovací, tak míček na šňůře, ať si ho nese. s nim v hubě se dost blbě řve a vypadá to komicky. když zájem poleví, můžeš krátkým potaháním zase zájem povzbudit.

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:38
- Nahlásit

Ještě hele, choď hodně s normálníma lidma a psama.
Grin bude asi taky řvát, aby si mohl jít hrát. Nauč ho, že napřed ticho, a pak ho pustíš a smí si pohrát.
To by mohlo časem mít nějaký vliv.
A když jdeš mimo normální lidi, tak co takhle ho naučit ticho s tím, že se to vyplatí, páč máš v kapse slaninu, a to je lepší než řvát na nějakého psa?

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:42
- Nahlásit

Grin

napadá mě - no a co - krom toho neřešení - mladíka naučit očního kontakta a v situacích, kdy tušíš, že budeš nejístá, páč on může blbákovat tomu předejít tím, že si ho soustředíš na sebe? To jen pro případ, že chceš mít nějakou brzdu.

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 16:00
- Nahlásit

Vero
choď hodně s normálníma lidma a psama.
Grin bude asi taky řvát, aby si mohl jít hrát. Nauč ho, že napřed ticho, a pak ho pustíš a smí si pohrát.
To by mohlo časem mít nějaký vliv.
top je super nápad, to se mi líbí moc, zavádím s okamžitou platností!!! Ještě si k tomu přidám "stůj" případně "sedni" aby se mnou nelomcoval.

Jakou máte vyhlášku?
Tady stačí vodítko, proto to říkám... cítím se tu vyloženě šikanována

kachna_
je-li to pes míčkovací, tak míček na šňůře

Jj je to míčkovací vemeno, ale tohle už jsme zkoušeli a míček v tu chvíli padá z huby, aby mohl štěkat, a navíc jetě pořád do něj neni superudělanej, aby si všímal jen a jen míčku. Cvičíme za něj, reaguje na něj daleko líp než na žrádlo.. ale možná že už to přeháním a ten míček ho nebere právě kvůli tomu, že už to tak úplně není hra...?? co myslíte? Mám zase cvičit za žrádlo a míček nechat jen pro hrui ssamotnou??

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 16:03
- Nahlásit

Psíček
žjůůů čau psíčku, čekala jsem, kdy se ukážeš
pokud ti vadí, že odpovídá štěkáním, nauč ho třeba "ahoj".

jj, ještě kdosi navrhoval naučit k tomu vyseknout poklonu

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 16:13
- Nahlásit

Psíček

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 16:33 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Ještě si k tomu přidám "stůj" případně "sedni" aby se mnou nelomcoval.

Jo, on s tebou taky lomcuje, když řve? To by mohlo bejt i tím, že se lidi bojí (čekají, kdy se ten "nezvladatelnej pes" vyrve a půjde po nich).
Bych zamakala na poslušnosti, jak píše Janika, i já, po provedení odměnit, i tím na volno, až pes zmklne, a tak. Třeba se to časem poddá spolu s tím a nebude ho zas tak moc bavit řvát, když bude muset šlapat u nohy.
Na tom "ticho" dkyž zamakáš, spolu s povelem "stěkej", budeš hned umět jeden cvik. Do toho pak povely štěkání vsedě, vstoje a vleže, přičemž nesmí změnit polohu, atd., to všecko psa naučí s tím štěkáním nějak pracovat a nebude mu to asi dělat moc potíže.

Víc nápadů už mít asi nebudu zvládejte

A zdravte, to se mi líbí

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 16:39
- Nahlásit

Vero
ne ne ne to jenom na psy, když si s nima chce hodně hrát, tak to zkouší, na lidi ne

mimochodem štěkej jsem zrovna dneska dostala do fáze kdy ví co se po něm chce; takže je to na dobré cestě

Na poslušnosti makáme stále a stále a stále a stále tam ty nedostatky cejtim a vím o nich a stále se zlepšujeme, i když ne asi taky rychle jako někdo jinej, zkušenější. Ale pro mě je směrodatný,že se zlepšujem, to je hlavní

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 16:45
- Nahlásit

Na každej pád všem moc děkuju, hlavně za uklidnění, že něco radikálně nevořu nebo nezanedbávám. I když mám ještě tu pidičubu, Grineček je můj první velkopes a já mám furt strach abych něco nezanedbala, nezkazila... prostě to moc řešim, no, a občas je fajn když mi to někdo připomene

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 18:07
- Nahlásit

Grin
ne ne ne to jenom na psy, když si s nima chce hodně hrát
no jestli štěká z natěšení a radosti a nedočkavosti,tak to se řeší celkem blbě,já to neřešim páč bych jí musela zabít a to mi za to nestojí..prostě má radost tak řve..bohužel má radost téměř stále takže řve též stále..je to radostný péf)))) pokecáme v sobotu,ale to von se zas bude chovat jako výkvět ctnosti,hajzl

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 18:25
- Nahlásit

davidkova renata
jestli štěká z natěšení a radosti a nedočkavosti,tak to se řeší celkem blbě Jooo ako u psů na 100% a u lidí tak z 75% ne, ale těch zbylejch 25% jsou lidi co zná a má rád (máti, kámoš, majitel jedný jeho oblíbený fenky... ) a na ty řve úplně stejně jako na ty psy - "pust mě za nim já ho musim vítat mazlit chciiiiiiii toho člověka... pust měěěěě!!!"

Rozhodně v sobortu pokecáme, Grineček nám možná taky něco řekne, muhehe, ale podle mě bude mít plnou hlavu psů a bude vtíravý krz žrádlo, tudíš mě zase označíte za dyskonforta a on bude za hvězdu jako že on nic!!!

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 19:13
- Nahlásit

Mám pocit, že je tak trochu hysterka.
Základ je nenechat ho čučet na to, na co štěká.
Jak už tu bylo psáno, upoutat ho na sebe, otočit, odejít, dát jiný povel, prostě ho zaujmout něčím jiným, a to poměrně nekompromisně (ne mu mávat míčkem či pamlskem před čumákem a čekat, až si všimne).
Taky pomáhá sevřít rukou čumák s velmi klidně a tiše proneseným povelem. Řeč těla psi vnímají úplně nejlíp a různě používané doteky fungují.
No a nakonec - abys ho víc udržela v "klidovém stádiu" - věnuj mu svou pozornost pouze a jenom ve chvíil, kdy je ZCELA klidný. Tj. nečumí upřeně na něco, neštěká, není napnutý a v nervech...

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 19:21
- Nahlásit

LucieS
Mám pocit, že je tak trochu hysterka. a to zas von jo on třeba i hrozně pláááče když šlápne na pichlavou trávu a tak

JInak rady dobrý, zkusíme. S tím sevřením čumáčku tak to i jemně děláme, ale on blufe i přes to jen tlumeně debil

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:00
- Nahlásit

a to zas von jo
No tak z toho bych vycházela, dostat ho do klidu v co nejvíc situacích, nenechat ho dostat "do transu" a pořešíš si oklikou i to štěkání .

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání