Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:26
- Nahlásit

Gríňa (5měs. čerstvě) byl bojavej dycky a všechno (schody, auta, dopravní prostředky..) jsme odstranili. Až na tohle. Cizí lidi. Grinďova reakce na cizí lidi je dost nevyzpytatelná - většinu lidí ignoruje, některých se ale lekne (vyjdou zpoza rohu, kýchnou, udělají nepředvídaný pohyb v jeho blízkosti...) a pak na ně štěká. Ale pokud se ke mě někdo CIZÍ přiblíží a pozdraví mě, štěká a má vyloženě bázlivou reakci. Pokud ten člověk ještě začne mluvit přímo na něj (aby ho uklidnil), tak řve a bojí se o to víc. Když mě zdraví někdo známý, štěkne taky, ale žene se k němu Ke kontaktu s cizími se dlouho přemluvit nenechá, až po cca 5 minutách, kdy si ho ale dotyčný nevšímá (nekouká na něj, mluví na mě). Pak si ho teprve jde očuchat a po delší době se nechá pohladit. Dneska jsem měla u veta problém psa nějak přemluvit, aby k němu vůbec šel a neřval na něj. Na chlapy reaguje o moc hůř než na ženský.
Máte s tímhle zkušenosti? Jak se tohle odnaučuje? Jo a taky jak ho to mám kua odnaučit, když se ho každej bojí? Myslíte, že se to zlepší časem?

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:29
- Nahlásit

ještě dodám, že moje strategie (když už se k němu někdo odhodlá přiblížit) je vrazit cizímu do ruky piškot nebo oblíbenej míček a říct člověku, ať na něj chvíli nemluví, jen mu to nabídne. Když sám přijde a projeví o to zájem, dostane to. Pak vytasim další piškot nebo seberu míček a vrazim to zase cizímu člověku, ale teď už se pes musí nechat pohladit, aby to dostal.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:32
- Nahlásit

Grin

a seš si jistá, že je to bojácnost?, oni jsou dost odtažitý, až na pár jedinců. Clarke si většinou lidí nevšímá, když teda zrovna nevylezou z řeznictví a nemaj tašku plnou buřtů. To pak miluje každýho, jinak když si ho někdo všímá víc, než je podle něj třeba, obíhá ho a řve na něj.

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:36
- Nahlásit

Grin
já ti furt nevím, je nutné, aby se s cizíma lidma kamarádil?
Pak vytasim další piškot nebo seberu míček a vrazim to zase cizímu člověku, ale teď už se pes musí nechat pohladit, aby to dostal. třeba tohle bych vůbec nedělala. spokojila bych se s tím, aby na ty lidi neřval a vnímal mě. Proč se má s nima bavit?

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:41
- Nahlásit

Pumpa
jako nevim, možná nechám někoho se zkušenostma se psama aby se na nás u toho koukal, ale já to čtu jako strach, vyloženě couvá před tim člověkěm a řve... zabíhá za mě a tak..

makrel
je nutné, aby se s cizíma lidma kamarádil
no takhle na ulici vlastně ani nee, ale říkám si aby pak neměl problém z toho třeba při bonitaci, a u zkoušek a tak, no

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:44
- Nahlásit

Psíček
já vim že je mladej, proto se ptám jestli to taky přejde nebo ne. Právě že se s nim dá teď ještě suprově pracovat, tak jestli můžu něco dělat tak chci radši teďka než až za 2 roky zjistim ano, můj pes je opravdu bázlivý.

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:46
- Nahlásit

Grin
Ahojík,
měla jsem takový problém s mým pesanem NO x BOG ... Teď už není problém ...

Naše učí probíhalo takto:
Prvně jsme chodily na louky sami, nesnažila jsem se s tím nic dělat. Pak mi to ale přišlo divný že si ho nemůže nikdo ani pohladit a tak jsme vymýšlely a vymýšlely ...

Šly jsme na louku s kamarádkou, kterou už znal - určitě i tvůj pesan už někoho zná ... Vzaly jsme jí prostě sebou a ona (hlavně ona) si s ním hrála. Asi po týdnu jsme sebou vzaly jejího přítele (prostě někoho cizího) ... Šel s námi a pesan si ho nevšímal ... Pejsa si hraje s kámoškou a pak dá ten míček,kůži, cokoliv svému přítely ... chtěl se s ním přetahovat, ale pes ztratil zájem ... takto to něšlo, vzala jsem míček já a přetahovala se o něj s pejsou u kámoščinýho přítele. Prostě aby si byl pejsa jistej že se mu nic u něj nestane. Dva dny jsme to takhle nechaly, potom jsem mu řekla ať chytí šňurku od míčku (klukovi) ... Držela jsem jí i já i on. Pak asi po 5 dnech jsem já šňůrku pustila a stála jen u nich ... po týdnu stání vedle jsem mohla kousek poodstoupit a pejsek si v klidu hrál i s tím klukem. Takto jsme to dělaly často a měnily lidi. Teď je mu už jedno s kým si hraje ... Nevím co máš za pejska, tohle u mě platilo s NOxBOG ... Samozřejmě chválit když nevyletí ... Snad se Vám to brzo podaří odbourat a pejsek si bude hrát se všema

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:59
- Nahlásit

Grin
Dneska jsem měla u veta problém psa nějak přemluvit, aby k němu vůbec šel a neřval na něj.
Moje mařena reaguje podobně ve chvíli, kdy se cizí člověk chová nejistě, jde na ní pomalu a já děsně přemýšlim, jak to udělat, uklidňuju, dělám prostě jednu kravinu za druhou. Nenechala bych cizí nejistý lidi šahat na svýho psa, do kontaktu s cizíma bych ho nenutila, zaměřila bych se na ty štěkavý reakce, protože by mi úplně stačilo, že pes, ač nekontaktní, v klidu sedí třeba u mojí nohy. A řešila bych to co nejčastějším kontaktem s neznámýma lidma, velkou spoustou lidí, neznámým prostředím, žádný chlácholení, prostě normálka, neděje se nic, zrovínka jdem prostě po václaváku a tam je holt lidí mraky. Nedávala bych psa cizím lidem hladit, jen ho naučit, že se na ně neřve, protože mu nic nedělaj a nevšímaj si ho. Jen co jsem tvýho Gríňu chvilinku viděla, nepřišel mi nijak dramaticky bázlivej, když si trošku hrál i s figurantem, kterýho viděl prvně v životě....hlavně nevymejšlej žádný ultrastrategie, jak ho uklidnit, akorát ho znervíš )))

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:20
- Nahlásit

Gerda
no je fakt že vet se ho trošku bál, což byla taky prdel máš pravdu i v tom, že reaguje na nejistotu těch lidí. Hale taky to třeba moc řešim, gdyštěk řekněte přecej enom je to muj první pořádnej pes

nepřišel mi nijak dramaticky bázlivej
ne, tam byl v poho, ale už vás šecky viděl a hlavně vy jste si ho moc nevšímaly, až dokud se on nepřicmrd k vám a to už byl "otrkanej" a byl si jistej že mu od vás nic nehrozí

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:26
- Nahlásit

Grin
Hale taky to třeba moc řešim
možná jo, třeba je pak pes nervozní z toho, že ty jsi nervozní...

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:40
- Nahlásit

Gerda
i to je možný, ale někdy se mi třeba stane, že štěkne, já to nečekám, a leknu se jeho takže se možná nervujem navzájem

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:50
- Nahlásit

Grin
Jak jsem už psala ... zkoušela bych u něj navázat tu hrací komunikaci a ono to půjde samo. .. hlavně ho do ničeho nenuť, ale vystavuj ho situacím kde jsou lidi a nezná je ... hlavně aby na něj nešahaly ... prostě třeba stuj v kroužku lidí a bav se s nima ... on potom sám začne být zvědavej a půjde si sám omrknout lidičky

Co já bych dala za psa kterej se k lidem nehrne ...

Omlouvám se za můj předešlý příspěvek, není to moc k tématu jelikož jsem ti řekla jak jen navázat a né jak odbourat ...

helps
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:51
- Nahlásit

Grin

to má Gerda pravdu... ve všem. A taky v tom, že to můžeš zapříčinit i ty, pokud seš nervózní. jako řešila bych to že štěká, ale aby byl s každým kámoš, na to bych se vyprdla.

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 17:14
- Nahlásit

Calleb
helps
Gerda
makrel
asi se teda zařídim podle vás holky, a budu odbourávat to štěkání a jinak teda ať se s lidma nebaví když nechce. On je celkem v cajku, když si ho ty lidi nefšímaj. jen jsem se orosila při představě že jsme někde na zkoušce a rozhodčí se k němu bude chtít přiblížit.

Montik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 17:49
- Nahlásit

ahoj, tak o tomhle bych mohla psát diplomku... Lucky reagoval a reaguje úplně stejně... Cizích si nevšímá, pokud si oni nevšímaj jeho. (jakmile se na něj někdo podívá a nedej bože promluví, tak začne řvát). Řešila jsem to fakt dlouho a dělala něco podobnýho jako ty, ale výsledek byl ještě horší. Vzala jsem to v potaz a prostě jsem ho přestala nutit do kontaktu s cizíma. Je pravda, že toto chování může vést k problémům např.při zkouškách, ale tyhle modelové situace jdou dobře natrénovat. Takže hodně zdaru a síly, občas je to opravdu vysilující....

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:01
- Nahlásit

Psíček
.-) No jooo nooo... tak trochu řešit musim ne?

Montik
no tak jesli se to dá natrénovat tak je to v poho, žíly mi netrhá, když se nepožene ke každýmu kolemjdoucímu, hlavně že bude schopnej nějak normoš fungovat u veta, při zkouškách a tak.
dělala něco podobnýho jako ty, ale výsledek byl ještě horší
fakt, jo? jsem si myslela že zkazit se tim minimálně nic nedá... tak asi ne no...

Crysa
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:02
- Nahlásit

Grin hele fakt se v sobotu nechoval nijak extremně, tahej ho všude, vyraž často do města, nevšímej si jeho rekcí, nechláchol ho, prostě mu jen řekni "pojď" a pokračuj. Vyraž třeba na výstavu do Prahy, courej po městě, kontakt s lidma jako takovejma uč spíš na místech, kde ti na něj nebude zbytečně nikdo tlačit, že ho nebude chytat blbě za obojek a tahat k sobě násilím, kde si lidi, nejlépe pejskaři z řad známých počkají až on naváže kontakt jako první, třeba i za cenu toho, že bude mezi známými somrovat pamlsky a poleze jim do kapes.

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:09
- Nahlásit

Crysa
jo jo, to se snažim dělat co nejvíc, zajímavý je, že když jedu fakt do centra, tak je úplně v pohodě, lidí spousta ho nijak nevyvádí z míry, ale jakmile je to jen jeden člověk, tak se na něj asi nějak až moc zaměří a začne mu to v hlavě šrotovat.
na něj nebude zbytečně nikdo tlačit, že ho nebude chytat blbě za obojek a tahat k sobě násilím
hele to se nám nikdy nestalo, ale ten tlak u něj začíná už ve chvíli kdy na něj někdo promluví. Takže to asi prozatim zakážu úplně, a nenechám ty lidi aby na něj žbrblali, když si jich nevšímá. To by vlastně mohlo pomoct hodně, ne?

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:16
- Nahlásit

Grin
abys zase nešla z jednoho extrému do druhýho...nepitvej to tolika. A pojeď v sobotu s náma, budou spousty cizejch lidí, psů, nový místo...Crysovi budou, Bajkofci budou...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:43
- Nahlásit

Grin
jooo pojeeed f sobotu!!! domluvíme to u mne v tématu ..
ne, tam byl v poho, ale už vás šecky viděl a hlavně vy jste si ho moc nevšímaly, až dokud se on nepřicmrd k vám a to už byl "otrkanej" a byl si jistej že mu od vás nic nehrozí
todle je podle mne cesta..nejsem příznivcem toho nutit psa za každou cenu se kontaktit s kdejakým vobejdou ,přímo mne to vytáčí popravdě,řekla bych to stejně jako crysa..a taky mi nepřišel zas tak bojka..

klubko
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 21:38
- Nahlásit

Psíček
Grin, prostě si myslím, že tohle řešit v 5ti měsících je nesmyl, je to mimino. Prostě se k němu chovej normálně a nepozoruj a neanalyzuj ho tolik. Je to mimino.
Tak to si myslíš moc hezky.Asi znalec mimin?

klubko
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 10:03
- Nahlásit

Psíček
Ani ne, orientuji se spíše na retardy.
Hm,takhle hned poznat,že je zmiňovaný pejsek retard,to smekám!

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 21:12
- Nahlásit

Moc to řešíš! TY musíš být ta pevná sebejistá skála, která vede smečku, a na kterou se prcek může spolehnout. Čím víc budeš řešit, nervit, pamlskovat, vodítkovat, špekulovat a intrikovat, tím víc do kelu to půjde.
Buď ve všem naprosto důsledná (to vylepší tvoji spolehlivost a důvěryhodnost v očích psa), vyraž často mezi lidi a chovej se, jako by to bylo něco naprosto normálního. Jak se budeš chovat ty, tak se bude chovat pes. Klidně, sebejistě, v klidu, ale důsledně. (jak to dělají bezďáci - klíííd, psa neřešim, jdu, a hele ono to funguje)

Že ti pětiměsíční štěně vyšiluje u veta a štěká na lidi není moc dobrá vizitka a svědčí to o tom, že dobrým směrem nejdeš, takže fakt to změň. Až bude mít víc kilo, budeš mít jinak dost problém.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 11:55
- Nahlásit

TAGŽE O MĚSÍC A PŮL POZDĚJI...

O víkendu jsem zjistila, že ten můj blbánek - a neptejte se mě jak, protože tohle mi fakt uniká - se naučil, že když pozdravim (jakkoli - čau, dobrý den, ahoj, čus, dobré ráno, dobrou noc - fakt jakkoli) tak to znamená štěkej!!!! Předem musím upozornit všecky chytrolíny co se do mě pustí za to, že jsem ho musela nějak odměňovat za to, že jsem to naopak úplně ignorovala a od té doby co jste mi tady poradili, že to nemám řešit, jen ho zvykat na ten kontakt pomalu a nenutit ho k ničemu, to tak dělám.
O víkendu jsem byla s partou v penzionu a ačkoli ty lidi zná a má je rád, pokaždý, když jsme se pozdravili, začal řvát. Pak jsem učinila pokus a sedla si sama do přázdné místnosti. Podívala jsem se na něj, aby bylo jasné, že za ním nikdo nesedí, řekla "čau" a on štěknul. Vyzkoušela jsem to s očním kontaktem, bez, vestoje, vleže, vsedě, s dobrý den, ahoj i čus. Pokaždý a spolehlivě : HAF!!! NO neni to malinkatý kretén????
Takže se ptám: Co má doprdele teďka dělat???!!!
A prosím: ne rady jako: když řekneš čau a on štěkne tak ho zbij, nebo pořiď EO... děkujuu

PS: Zatím mě napadlo mu na ty inkriminovaný slova dát nějakou baštu a nebo hodit míček - prostě vypěstovat reflex jako u klikru - ale je to těžký páč on fakt štěkne pokaždý a spolehlivě... a znova: NIKDY jsem ho za to neodměnila!!

Crysa
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:05
- Nahlásit

Grin tak je prostě slušně vychovanej a zdraví, no

Krom toho, že to může působit na někoho tak, že je zlej, vadí to něčemu? Jestli ne, tak ať zdraví taky když zdravíš ty

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:07
- Nahlásit

Grin

nyxina taky někdy stěká na lidi v neznámym prostředí,nebo na cyklisty(což se jí nedivim mě taky serou moc), je vidět že když to někde nezná tak se bojí no..tak jí ty prostředí furt střídám,aby si prostě zvykla, ale jsem ráda že se nechce mazlit s každym. Být tebou neučim Griníka si brát pamlsek od cizích lidí...nevim, spíš at si jich jen nevšímá no...mimochodem Nyxa už je vlekočuba,te´d by si mohli krásně pohrát spolu

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:10
- Nahlásit

Grin
Co má doprdele teďka dělat???!!!
a co bys jako měla dělat? Tak prostě štěká na pozdrav....vždyť nikoho nekouše, ne? Aspoň na něj nebude chtít nikdo, kdo ho nezná, chmatat. Nauč ho to dělat ještě na otázku - Co se ti dnes zdálo, Grinečku? - a bude vypadat, že vypráví sen. Přijedeš v sobotu do prokopky? Budeš zdravit fíka a to pako malý bude štěkat, takže budeš vypadat, že už máš vyštěkání. ty vado...a zadarmo....Hlavně ho nech bejt a nepřidělávej mu nějaký imaginární problémy, který nemá )))) Je normální a nech ho bejt ))

Baysha
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:13
- Nahlásit

Grin
nevím, esli to není úplná blbost, ale napadlo mě, že bys třá zkoušela při normálním provozu - procházce, cvičení, prostě když je zaujatej něčím jiným - občas jen tak pozdravit a když nezaštěká, tak odměnit... nejdřív potichu a postupně hlasitěji, nejdřív při hře a pak víc v klidu, nejdřív naprázdno a postupně blíž a blíž k lidem... ale třá je to hovadina, co já vím

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:15
- Nahlásit

Grin
Co má doprdele teďka dělat???!!!

nic, můžeš si z toho udělat srandu jako my. Ešus taky svýho času na Dobrý den, ahoj-ahoj, čau, Jéé co tady děláte? Jak se máte?? a takový ty úvodní větičky měl vždycky na chalupě tendenci letět k plotu a řvát jak prorvaný Slapy. No tak jsme si z něj děli čurinu a furt zdravili. Když tam nikdo nebyl. No a pak ten vůl zjistil, že to nějak nemá cenu. a my se nemáme už čemu smát, páč se dycky mohl přerazit jak mastil k tomu plotu. prostě se mu ty pozdravy naprázdno ochodily.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:17
- Nahlásit

Crysa
že to může působit na někoho tak, že je zlej, vadí to něčemu?
Mno já nevim.. asi jsem z toho taková vyjukaná jak se ho každej bojí, je mi to - ruku na srdce - trochu nepříjemný, jak bych to vysvětlila... no asi jako že každej na mě kouká buď stylem "ten pes má mít náhubek a bejt uvázanej a ne chodit mezi lidi jen tak" a nebo stylem "Cha, si pořídila velkýho psa a neumí ho vychovat"... a můžu vysvětlovat horem dolem, prosit ať na něj netlačej, škemrat ať si ho nevšímaj nebo ať se ho nebojej a stejně je mi to naprd. A i když mi neva že neni s každym kamarád, naopak, jsem za to radši a radši když tak někdy kolem sebe vidim ty psy valchující děti a slintající po bílejch kalhotech okoloprocházejících dam, tak na druhou stranu když desetkrát za den zaštěká na kamaráda, kterej s nim je v jedný partě, v jednom baráku, a to jen proto, že se pozdravíme - a nebo hůř, že desetkrát za den štěkne na malý děcko, protože mu řeknu "ahoj" - a to děcko se ho pak bojí, tak to je prostě na hovno
Marush
Být tebou neučim Griníka si brát pamlsek od cizích lidí...nevim, spíš at si jich jen nevšímá no to neučíme, vyprdla jsem se na to před tím měsícem a půl když jsem to sem psala a vy jste mě přesvědčily že ho nemám nutit do toho a učíme nevšímání... někde to jde, a někde ne.. venku si lidí moc nevšímá, pokud teda někde nezakempíme.. ale pak podle mě už spíš hlídá, to neva. Spíš takhle vevnitř nebo na zahradě... a to nehlídá, protože jsou to furt ti samí lidi.

Nyxa už je vlekočuba,te´d by si mohli krásně pohrát spolu žjuu malonyxa už je velkonyxa?! Tak se někdy srazíme v Prokopáku, snad se najde gut termín..

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání