Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 14:19
- Nahlásit

LucieS
dostat ho do klidu v co nejvíc situacích, nenechat ho dostat "do transu"
Jo, vidíš, to se mi občas i daří tim míčkem nebo tak, bohužel někdy nejsem schopná odhadnout "hrozící nebezpečí"

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 15:15
- Nahlásit

Nemyslím tím, když něco vidí. Myslím tím všechny situace. I míčkovej trans je špatně, pokud chceš celkově psa vyklidnit. Bohužel.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 15:21 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

LucieS
Počkej tak to nevím jak to myslíš teda v tom případě tím dostat ho do klidu...
nevím totiž jak psa dostat do klidu když už nějak vyraplenej je; leda aby byl v klidu 100= času, ale to u půlročního špunta jde těžko, nebo lépe řečeno vůbec..

Edit: A ten míček to trochu umírní, to rozrušení, a protože s ním pracujeme i při poslušnosti, tak je díky němu vnímavější k povelům, než když raplí jako blázen.

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:09
- Nahlásit

Úplně jednoduše.
Psovi se věnuju jen tehdy, kdy je klidný.
Např. přijdu domů, pes skáče jako blázen, tak si ho nevšímám a počkám, až se zklidní, a pak teprve ho pohladím.
Nebo nandavám obojek, pes pochoduje,nedrží, tak počkám, až se zastaví, zvolní, pak až mu obojek nandám.
Těch cest je spousta, cílem je naučit psa, že když bude "v transu", tak ho žádný zájem ze strany páníčka nečeká.
Není to recept na řešení okamžitého problému, co se přihodí na procházce, ale je to recept na to, jak z celkově rozjeté hysterky udělat klidnějšího psa. Je to v každodenním přístupu, v každodenních úkonech a jednání se psem.

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 13:01
- Nahlásit

LucieS
JO takhle, takže vlastně taková Cézarovina...

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 15:59
- Nahlásit

Co to je cézarovina?

Připadá mi to celkově logický, ale dala bych si bacha, abych to nepřepnula a nevyhrotila. U půlročního mlaďoška se nemůžu chtít dočkat kdovíjakýho klidu, zvlášť při vítání nebo před procházkou...

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 16:03
- Nahlásit

JO takhle, takže vlastně taková Cézarovina...
Jo.. CM jsem četla až letos, ale tohle mám vyzkoušeno na vlastním psovi už od štěněte a i z okolí znám pár příkladů, kdy lidi naopak psa do hysterie schválně (nevědomky) vybuzovali, resp. ho v tom podporovali, a teorii to do písmenka potvrzuje.

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 16:11
- Nahlásit

Vero
Co to je cézarovina?
Metoda Caesara Millana

dala bych si bacha, abych to nepřepnula a nevyhrotila. U půlročního mlaďoška se nemůžu chtít dočkat kdovíjakýho klidu
no já si to právě taky myslim; něco na tom logický je, ale zase na druhou stranu je to fakt ještě mimčo.

LucieS
znám pár příkladů, kdy lidi naopak psa do hysterie schválně (nevědomky) vybuzovali

Vím jak to myslíš a dám si na to teď extra pozor, určitě odhalůim pár věcí, v čem se můžu zlepšit.

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 17:46
- Nahlásit

no já si to právě taky myslim; něco na tom logický je, ale zase na druhou stranu je to fakt ještě mimčo.
Ona stačí fakt klidová vteřina a ten pes to rozliší, neboj.
Můj když byl mrňous, tak zkusil při nandavání obojku pobíhat jak nudle v bandě, stačilo fakt prostě dát ruce dolů, počkat, až přestane a chvilinku stojí. Stačilo málo a věděl, že se musí zastavit, nastrčit hlavu a čekat. Oni to pobírají dobře, jen je kolikrát potřeba hodně trpělivosti, být v klidu, nehrotit a být zároveň čitelná a důsledná, aby přesně věděli, co je čeká a že se jim vyplatí spolupracovat, protože se z toho prostě nevykroutí.

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 18:34
- Nahlásit

LucieS
JJ zrovna s obojkem nemáme problém, ani s vítáním doma, ale co se týče vidění jinýho psa tak je nepříčetnej, a má psotníček takže tam se pokusíme zlepšovat a zlepšovat..

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2011 08:52
- Nahlásit

je tady negde kachna???. jak te poznam na tech veteranech?? Muj kratkosrstej bšo (ma ale delsi chlupy nez normal. Kratkosrstej) bude mit nahubek a mozna i postroj, mozna s nama bude frbul.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2011 10:55
- Nahlásit

Psíček

teeeda tak to máš pravdu, jsem to já ale
... budeme tvořit pěknou partu hejno...

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2011 22:50
- Nahlásit

Grin
Omlouvám se, rodičům nešel jak na potvoru Internet
Psíček
akurát je s podtržítkem navíc
a má míň dětí

Grin
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 08:50
- Nahlásit

kachna_
Vpoho, sli jsme sami. Pes se celkem drzel. Hale ale dokud jezdily buginy (a to byl takovej bordel ze se bala i cuba a ta se normos neboji) ale nebylo tam moc lidi, tak byl upa v pohode. Dokonce si i hral a tak. Ale jakmile ten dav zhoustnul, tak stres a panika.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 09:33
- Nahlásit

Grin
jakmile ten dav zhoustnul, tak stres a panika.
v hustym davu to mám stejně
Hele, ale stres a panika? Zdá se ti, že se "ochozením" v davu zlepšuje, nebo je to stejný? Jestli je to stejný, tak bych možná změnila taktiku a spíš ho postupně zvykala na víc a víc davu?
Jinak ještě se můžete dneska vydat na "Lipeneckýho obra" a jen tak se chvíli cárat za plotem
http://www.lipeneckyobr.cz/

Grin
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 09:44
- Nahlásit

kachna_

Hele je to takový divný. Vlastně ani jedno ani druhý. Nejdřív začne panika, pak ho povelem srovnám, prostě jdeme! a on šlape a chvilku se uklidní. Ale pak se zase stane něco nečekanýho (musíme zastavit a pustit kočárek, nebo - a to je nejhorší - na něj někdo promluví, nebo na zemi leží motorkářská helma - a on zase začne vyšilovat, štěkat, snaží se utýct.... zase srovnáme .. většinou ho za pomocí rukou srovnám k noze a řeknu "jdeme" - rukama ho rovnám protože mám strach aby se mi nevyvlík z obojku, to už se mi jednou stalo a kdybych nebyla dost rychlá a nečapla ho za kůži tak už je po něm - couval před plachtou pohybující se ve větru - a přímo do strakonický. On vyrazí vpřed jako špunt od šampáňa, já se zastavím, přitáhnu si ho, a zase vyrazim (to děláme i všude jinde - když tahá, tak se dál prostě nejde) a on sice chvíli ještě tahá ale ne moc. Pak se zase zklidní. A pak na něj zase někdo promluví nebo se objeví jinej spouštěč a zase nanovo.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:21
- Nahlásit

rukama ho rovnám protože mám strach aby se mi nevyvlík z obojku
Utáhni mu obojek. Neboj, neuškrtí se.

začne vyšilovat, štěkat, snaží se utýct
Na tohle mi přijde, že zabírá volné vodítko. Dvoumetrové, držet za konec, a neřešit. Pes (vlastně jakékoliv zvíře) potřebuje v panice prostor. Jak ho přitlačíš ke zdi (k noze, na krátké vodítko, držíš ho rukama a pod.), tak panikaří, prchá, škrtí se...
U psů to funguje, u koní to funguje. Zklidní se rychle a zázračně.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin

Já měla kdysi docela problém s Hipíkem, panikařil jinak než tvůj, ale taky to stálo za to.... Navíc byl docela silnej....
Systémem pokus - omyl se nám nakonec nejvíc osvědčily kšíry.

Když jsem mu utáhla víc obojek, šel proti tlaku a měl tendenci mě vláčet. Navíc dostával hysteráky.
S kšírama se naučil chodit na vodítku rychle a byl v klidu, i pro mě byl líp ovladatelnej. Navíc máš za co chytit, když potřebuješ. A podle vetů je postroj pro psa zdravější než obojek.

Lepší by ale bylo si případně od někoho kšíry půjčit a vyzkoušet. Znám dost lidí, kterým nevyhovují.

Grin
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 22:53
- Nahlásit

LucieS
No nevim. 40kg psa kterej steka na lidi a ti z nej maj panickou hruzu pac pri tom stekani vypada hruzostrasne - toho jen tak nemuzu dat na nekolikametrove voditko a pustit do davu..

Hipik,Rozinka a Tonicka
Ksiry mame, obcas mu je davam kdyz jdeme do mesta a fakt trochu pomuzou ale nejsou to klasicky ksiry ale takovy postroj na tahani-on na tom ale vubec nechce tahat myslis ze bych mela zkusit ty klasicky??

Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 00:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin
myslis ze bych mela zkusit ty klasicky??

Nevím, všichni mí psi mají tenhle typ, jinej jsem nezkoušela, tak nemám srovnání :

Mám 2 náhradní na velkýho psa, kdybys chtěla kšandy vyzkoušet a nikdo ve tvém okolí je neměl, můžu zapůjčit tenhle typ.

Vodítko připínám za úchyt blíž ke krku (červenej puntík).

PS: tý růžový punčošky si prosím tě nevšímej (v sekáči jiný dět. bavlněný punčocháče neměli). Bolavá nožička, už je to dobrý.

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 07:12 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Tak ja se tady v okoli poptam, mam pocit ze jedna kamoska v tom venci, a kdybych nesehnala tak te poprosim o zapujceni..
Inac jako dava to hodne smysl, na tom voditku se ta nervozita fakt muze stupnovat tim obojkem, to me nenapadlo. Otazka je esli ty ksiry budou jinak pusobit, kdyz se ten pes do nich opre..
Edit:ruzova puncoska je bozi

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 10:13
- Nahlásit

Grin

No nevim. 40kg psa kterej steka na lidi a ti z nej maj panickou hruzu pac pri tom stekani vypada hruzostrasne - toho jen tak nemuzu dat na nekolikametrove voditko a pustit do davu..

Nemyslím několikametrové, ale dvoumetrové. Někdy stačí povolit metr. A nemusíš hned do davu, stačí vedle davu . Někdy to zkus a třeba nebudeš stačit koukat, jak psa to povolení tahu tlaku zklidní.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 10:41
- Nahlásit

Grin
čus hele můžu ti pučit ty co mám na Nánu na obranu..od gapaye,můžu je vzít s sebou až přijedeš třá na Bílku bránit konečně

jinak nevim jak by kšíry mohly zabránit tahání,v mým případě skutečně ne,je teda fakt,že když je na kšírách,lepší se mi drží balanc bo se ta váha asi nějak rozprostře bo co ,na vodítku mi to přijde horší krapet,ovšem stran tahání skutečně rozdíl nulový..pro kolemjdoucí dodávám,že se jedná o situace na obraně,jinak netahá páč nemá na čom,chodí zcela holá

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 11:29
- Nahlásit

davidkova renata

už jsme sehnali od sousedního retrievera, děkuju, jsou to tady ale nějaký moooc fajnový, polstrovaný kšíry doufám, že mu je zničim...

chodí zcela holá
jako i bez srsti? ona se taky připravuje na přeoperování na bělouše?? (viz Pro Davídkovou Renatu ... )

LucieS
Tak my to zkusíme, blbý je, že on tahá i na 2 mětrovym..

PS: Teď ztropil scénu ve zverexu, byli jsme si pro náhubek... teda musim říct že co jsem byla na tý dovolený a on byl u svojí mamky a sestry a tet, tak je na tom ještě o něco hůř...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 11:42
- Nahlásit

Grin
jsou to tady ale nějaký moooc fajnový, polstrovaný kšíry doufám, že mu je zničim...
taky doufám.-)))
my máme tydle dyštak

polstrovaný sou taky zevnitř

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 11:58
- Nahlásit

davidkova renata
taky doufám.-)))

my máme tohle:

tak snad to k něčemu bude..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:12
- Nahlásit

Grin
tak snad to k něčemu bude
asi né páč to nejde ani zvobrazit.-)))

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:14
- Nahlásit

davidkova renata

kua!

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:16
- Nahlásit

Grin
on byl u svojí mamky a sestry a tet, tak je na tom ještě o něco hůř...
No jak to říct, ani mě to nepřekvapuje

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:18
- Nahlásit

Grin
ojé tak ty sou taky fajné! akorát nevim proč sou na nich ty bílý chlupy..mi řekněte kde se to bere??

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání