Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:21
- Nahlásit

Gerda
Prokopák zvládnu pokud půjdete dopo, třá od 9 neboi 10 -- jdu od 1 do práce... ale jelikoš bude výheň tak třá se to i sejde a můžete ho všecky postupně pozdravit a on nebude štěkat vůbec jelikoš když je v žumpě, tak jako na potvoru nemá vůbec problém, hajzlíček můj debilní asi budem muset chodit s váma všude, jelikoš s váma se chová vzorně.
Baysha
JJ něco takovýho jsem taky myslela... a nebo na to jít úplně druhou stranou jako PetraK, a dělat si z něj prdel dokud se nevyřva dosyta a nezjistí že se chová jako pako ještě nevim kterou metodou na něj
pak ten vůl zjistil, že to nějak nemá cenu
boží

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:22
- Nahlásit

Grin
Tak se někdy srazíme v Prokopáku, snad se najde gut termín..

to by bylo kůl

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:24
- Nahlásit

Grin
prosit ať na něj netlačej, škemrat ať si ho nevšímaj
??? prosit a škemrat? Když nechceš, aby si ho někdo všímal a nejde to zařídit jednou slušnou žádostí, jde pes do kotce nebo krabice, kde bude mít klid on i ty.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:25
- Nahlásit

Grin
Prokopák zvládnu pokud půjdete dopo, třá od 9 neboi 10 -- jdu od 1 do práce...
ok, jak je vedro, kouše se od brzo. Domluvíme to tak, abychom byli v 9 na louce. Má na tebe někdo telefon či mejl? Hoď info do žumpy.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:26
- Nahlásit

Gerda
??? prosit a škemrat? Když nechceš, aby si ho někdo všímal a nejde to zařídit jednou slušnou žádostí, jde pes do kotce nebo krabice, kde bude mít klid on i ty. Já bych taky někdy radši do kranice než se s lidma bavit chápu jak to myslíš

Hoď info do žumpy.
Jdu na to

Crysa
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:27
- Nahlásit

GrinMno já nevim.. asi jsem z toho taková vyjukaná jak se ho každej bojí, je mi to - ruku na srdce - trochu nepříjemný, jak bych to vysvětlila... no asi jako že každej na mě kouká buď stylem "ten pes má mít náhubek a bejt uvázanej a ne chodit mezi lidi jen tak" a nebo stylem "Cha, si pořídila velkýho psa a neumí ho vychovat"...
ale tohle není problem psa, ale problém v tvojí hlavě. Ser na lidi, pokud je třeba, tak se psem si budu klidně blbnout a dělat vopičky na Václaváku a každej mě může prdel políbit, prostě já mám psa zabezpečenýho nebo zvládnutýho tak, že neublíží a tečka. Ať si říkaj ostatní kdo chce co chce. Když bude vtíravej jak Alpa, zas bé problém, že špiní lidi, že překáží a motá se pod nohy a sráží děcka z nadrženosti do kontaktu.. si prostě nevybereš.

Smiř se s tím, že prostě pes zdraví stejně s tebou, když se někdo zasekne nad tím, že ti pes štěkl u nohy po pozdravu, tak se na ně otoč a ukaž jim, že je to jen v podstatě štěkání na povel, teda na hodně povelů z řady zdravících slov. Se zasmějou a celej večer budou Alíka učit štěkat na pozdrav a budou akorát nasratý, že jejich čokl to nejen nevymyslel, ale ani neumí a nenaučí se.

Nebo pokud jsi rozjela klikr, tak si naklikej ticho na ty zdravicí povely, že čau bé prokliknutý se zavřenou hubou, brejden bé prokliknutý se zavřenou hubou.. nebo mu to jen zaměň, nauč ho vyseknout poklonu místo štěknutí, když už s tím něco mocí mermo dělat chceš.

Já osobně bych se na přeučování vykákla, nechala bych si ho štěknout, kdo ho zná si ho pohladí a v klidu, kdo ho nezná, tak ho nebude do kontaktu nutit, pokud budeš chtít aby se s někým nakontaktoval pes, tak po něm mrskneš piškota, aby si psa natahl na sebe a prostě ho chvíli nebéš zdravit toho čéka.
Esli je před pubertou, ony i lidský puboši přestanou zdravit, třá ho to přejde ještě samo, stejně samo jako se to vyvrbilo pokud to teda nebéš pitvat a stresovat..

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 12:34
- Nahlásit

Crysa

a no tak jako prdel to je a máš pravdu, že to je můj a ne psův problém, toi uznávám. Asi su prostě ustrašená, mám malý koule na to abych lidi nechala lidma. Ale to je můj obecně velkej problém, že se dycky moc ohlížim na jiný.. ale nebojte, pani, on to ten můj diskomfort nijak neodsírá stresuji sama sebe

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 13:39
- Nahlásit

ČLověk, co stresuje sám sebe, nikdy nestresuje jen sám sebe, když má psa (nebo hodně malý dítě).

Jinak mně to připadá taky strašně roztomilý a vtipný, být tebou, tak lidem říkám, že to tak máte nučený, aby pes taky zdravil. Neboj, zvyknou si

stetisek123
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:09
- Nahlásit

Grin
a co intonace?

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:19
- Nahlásit

Vero
No někomu to připadá roztomilý ale někomu když do obličeje zařve něco jako NO, tak to roztomilý přijde pramálo

stetisek123

No intonaci jsem zkoušela různě obměňovat, a u ahoj a dobrý den to občas zabere, ale čau je špatný, jak je tam to č tak je to v riti

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 15:20
- Nahlásit

Grin

Do obličeje? To je metafóra, nebo ho necháváš skákat cizím lidem až do ksichtíku? (To už by byl jinej problém, ale to jsem nevyrozumněla.)

Mně to vážně přijde roztomilý.
A třeba jedna holčička má hroznou radost, když můj pes na moje slova "líbí se ti holčička? řekni!" vždycky z hloubi hrdla štěkne... A to do obličeje doslova, páč mají hlavy v jedné výšce.
(Samozřejmě ho to nenechám dělat u každýho dítěte)

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 15:23
- Nahlásit

A on si bafne, jednou dvakrát, nebo nějak urputně štěká?
V prvním případě bych to vážně nijak neřešila (a lidem komentovala, že pes taky zdraví), v tom druhým by to snad mohlo jít regulovat přes povel "ticho"? Pokud s někým stojíš, psa u nohy a řve vám do hovoru, tak to už zas tak roztomilý asi není...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 15:31
- Nahlásit

Grin
ale nebojte, pani, on to ten můj diskomfort nijak neodsírá stresuji sama sebe
to má ale vero pravdu,není to jen o tobě,dokud se nehodíš do klídku ty,pude to těžko..
hele snadná otázka..je ti milejší a přednější tvůj pes nebo nějaký cizí debilní lidi?u mě je to odjakživa za á,takže mi můžou všichni políbit

stetisek123
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 15:42
- Nahlásit

No, já teda nevím,ale já bych to jen tak nenechala. Mě teda pěkně sířej psi, co si před člověka (psa) stoupnou a hystericky štěkaj.
Teď zrovna chodím na melouchy k lidem co maj grifona a a brabantíka. Maj je neošéfovaný a ty čoklové mi celou dobu štěkaj na paty. Celou tu hodinu a půl. Lezou mi pěkně krkem.
Já bych psa prostě napomenula. Je to nežádoucí chování? Je.
Teda s tím, kvůli čemu je tohle téma založeno bych si tolik hlavu nelámala. Pokud nemá rád cizí lidi, tak v poho, to je prostě povahovej rys a můžeš ho jen ztlumit. I když u mlaďase tohohle věku se to může ještě rozchodit. Tam to chce jen "socializovat" výletama mezi lidi a neřešit furt, jak se chová a nepozorovat ho.
Ale pokud jde o to štěkání na lidi, tak to bych eliminovala

stetisek123
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 15:46
- Nahlásit

..je ti milejší a přednější tvůj pes nebo nějaký cizí debilní lidi?u mě je to odjakživa za á,takže mi můžou všichni políbit
no a tady vzniká ten mediálně profláklej názor na pejskaře: "Můj pes je nade vše, vy si trhněte nohou.."

Takže z toho pak vzniká, že všichni nesbíráme houna, že máme všichni agresivní psy, že je všichni nevodíme na vodítku, že máme všichni bojový plemena ....

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 17:41
- Nahlásit

stetisek123
Můj pes je nade vše, vy si trhněte nohou.."
on ti tam možná chybí jenom ten malej dovětek, že zrovna davídkový pes je natolik vychovanej a nekonfliktní, že si to skutečně může dovolit tvrdit. Ale jinak je jasný, že rozcapenej obtěžující čokl vadí každýmu, to je bez debat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:01
- Nahlásit

Gerda
dík))
stetisek123
trošku jsi to nepochápla,děvče,ale odpouštím ti,nevědomost hříchu nečiní.Dosadilas sis tam přesně to co se ti hodilo,což není úplně správně.Psy,které jsi popsala v předchozím příspěvku bych nakopala do řiti ještě dřív než ty,ale takhle se Grin pes fakt nechová,popravdě jsme ho několikrát viděli a nevim co tu zadavatelka řeší,páč se choval úplně normálně a nevykazoval nic z toho co popisuje
moje reakce byla na tohle
to je můj obecně velkej problém, že se dycky moc ohlížim na jiný..
ono ohledy jsou věc pěkná a do jisté míry samozřejmá,nicméně vocad pocad..kvůli tomu,že mám psa a někteří jedinci psy nesnáší,skutečně nebudu chodit kanálama a nejlépe v burce nebo s židovskou hvězdou na obleku abych demonstrovala svou podřadnost Nebudu se ohlížet na lidi při výchově svého psa,ti lidé mne absolutně nezajímají,zajímá mne můj pes a jeho funkčnost v běžném provozu a použiju k tomu přesně ty prostředky,které uznám za vhodné.Mým cílem je pes,který je vychovaný tak,že nikdo nemůže říct,že obtěžuje a pokud tak učiní,pošlu ho směle do prdele,jelikož to není pravda a dotyčný si pouze hojí svoje mindráky či nenávist ke psům a to skutečně nebudu tolerovat.Jistě znáš to úsloví,že moje svoboda končí tam kde začíná svoboda toho druhého..to však jaxi neznamená,že já žádnou nemám abysme si rozuměli
Pokud grin přehnaně řeší své okolí,což mě osobně z toho zaznělo,není to pro ní a pro jejího psa dobré,proč snad nemusim vypisovat..

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:26
- Nahlásit

all Tak jako asi jooo, srát na lidi

Vero
Do obličeje? To je metafóra, nebo ho necháváš skákat cizím lidem až do ksichtíku?
neeee metafora, šííš!! On k cizím moc nechodí a neskáče vůbec, je vychovanej. Štěkne si ode mě od nohy
si bafne, jednou dvakrát, nebo nějak urputně štěká? Hele jak kdy a v jaký situaci. Nikdy to neodhadnu předem, nevidím v tom spojitost. Třeba jednou jenom bafne a o 5 min pozdějc na toho samýho člověka řve.

davidkova renatase choval úplně normálně a nevykazoval nic z toho co popisuje To říkám, že v žumpě je vzornej, dyskomfort jeden

Pokud grin přehnaně řeší své okolí,což mě osobně z toho zaznělo,není to pro ní a pro jejího psa dobré,proč snad nemusim vypisovat..
no jenže on to nedělá jenom se mnou, vůbec nemusím být v místnosti, dokonce jsem i odešla z toho penzionu a nechala tam psa hodinku s partou a všihni tvrdili že se chová stejně; je možný že je ze mě už úplně zblblej, ale já se chovám úplně stejně jako když jsem s váma v Prokopáku, hlídám ho, to jo, ale na klid. Většinou jsem v nervech až po tom, co začne ten konflikt...

Baysha
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:29
- Nahlásit

Grin
on nebude štěkat vůbec jelikoš když je v žumpě, tak jako na potvoru nemá vůbec problém
a není to třá proto, že dyš jste v žumpje, tak ty nic neřešíš a tím pádem on nic neřeší? zkus si schválně představit, jak reaguješ a jak se cítíš na žumpích akcích (případně jindy, kdy je všechno OK) a co je jinak v těch případech, kdy problém má - myslím tím, co je jinak V TOBĚ, uvnitř

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:30
- Nahlásit

nejhorší je, že se strašně snadno řekne, že musim bejt v klidu a nic neřešit, a já si dokonce myslim, že mi to i jde, ale pokud ten pes reaguje na mě tak asi ne .. Jako všecko zvládám, s nicčim nemám problém, jen tohle mě pořád tak nějak trápí. (a zase - trápí to mě, uznávám, že to je můj a ne Grinečkův problém)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:36
- Nahlásit

Baysha
on nebude štěkat vůbec jelikoš když je v žumpě, tak jako na potvoru nemá vůbec problém
a není to třá proto, že dyš jste v žumpje, tak ty nic neřešíš a tím pádem on nic neřeší

ale o tom zde již dobrou půlhodinu hovoříme ,Plho
navíc se do něj nikdo nevysírá a nevšímá si ho,takže po chvíli je vlezlej jak francofka
Grin
nejhorší je, že se strašně snadno řekne, že musim bejt v klidu a nic neřešit
je to velmi těžké,možná až nemožné..každý máme nějakou povahu a měnit jí je nadlidský výkon.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:36
- Nahlásit

Baysha
co je jinak v těch případech, kdy problém má - myslím tím, co je jinak V TOBĚ, uvnitř

Já vlastně nevím, jestli je něco jinak... chovám se určo stejně, nikdy jsem to moc neřešila - myslim to štěkání, ale protože u žumpic neštěkal a jinde jo takže jinde jsem ho třeba i napomenula - napomínám ho většinou klidnym hlasem, možná trochu otráveně, občas se mu jako vysmívám "velkoklid, áno?" nebo "Aby sis necvrnknul" nebo "a nejsi ty debil?" "Na koho řveš?" "Pavla jsi viděl před pěti minutama"..
ale neuvědomuju si že bych se cejtila jinak. Možná že podvědomě jsem v žumpě OK protože vim že když někoho seřve tak to neva, ale opravdu si to neuvědomuju.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:37
- Nahlásit

davidkova renata
po chvíli je vlezlej jak francofka
Stejně si pořád myslim, že kecáš Grineček a vlezlej, to ti tak zblajznu Jenom přiznej že sis na něj zasedla

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:37
- Nahlásit

Grin
ale pokud ten pes reaguje na mě tak asi ne
hele ale někdy ten pes může reagovat i sám za sebe aniž by člověk byl úpa na vině..neřikám,že je to tak u vás či pokaždý,ale zas se tak nenervuj

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:40
- Nahlásit

davidkova renata
zas se tak nenervuj Přesně! Musim zůstat velmi v klidu a nenechat se vytočit místníma debilama.
Teď teda po tom rozhovoru tady s váma mám aspoň vůli to udělat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 18:51
- Nahlásit

Grin
a nenechat se vytočit místníma debilama

tě může urazit jedině inteligent si uvědom)))
hele von taky zřejmě reaguje na to,že se ho ti lidé vesměs bojej jak píšeš..pes to pozná samosebou a taky to má zpětnou vazbu,pokud neni úpa flegmouš a vychovanej už a vyrovnanej a vůbec salámista prostě.Proto se s náma chová úpa jinak,páč se ho nikdo nebojí i dyš je to vlk.Měla by ses stýkat co nejvíc s normál lidma aby si ten čoklík udělal správnej názor a netočili ho zbytečně debilové

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 19:25 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

davidkova renata
Měla by ses stýkat co nejvíc s normál lidma Ty jo, a gde se takový vyskytujou??? Kromě žumpoakcí? Já jich potkávám tak maličko, že to je k pláči, a ještě většinou maj s sebou psa - což je vlastně komtraproduktivní, protože Grinovi lidi se psama vůbec nevaděj, na ty neštěká NIKDY.. (to asi taky bude něco znamenat, ale nevim co); štěká občas na psy, ale stylem "ahoooooj"

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 21:21 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

To je pěkné témátko, já nemám se psy moc zkušeností, ale z těch, co mám, se mi potvrzuje dosavadní přesvědčení, že psi fakt vnímají víc, než co je vidět.
Tuhle mi vykládala máti, jak byla venčit sousedovic psa, seděli na lavičce a když se někdo přiblížil a dal se s ní do řeči, pes byl buď v klidu, nebo řval. Máti byla vyvedená z míry, že ač se navenek chová naprosto stejně, ten pes řve prostě na ty, co jí nejsou sympatičtí.
Strach druhých lidí pes pozná taky bezpečně... Jako děcko jsem se větších psů někdy i bávala, a vzpomínám, jak někteří na mě řvali právě ve chvíle, kdy jsem ucítila strach...
Takže to všecko může hrát roli...

Psi nebo velcí papoušci poznají, když člověk odchází doopravdy, a kdy jen jako, protože dělá experiment a chce je ošidit.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 21:26
- Nahlásit

P.S.: Hele, normální člověk se přece nebojí ani vlkopsa, pokud jsou si jistí, že si zařve, ale nežere a má jen hluboký hlas... Jednotlivě někteří jo, jasně, ale nějak celkově mi to je skoro podivný. Třeba jsi to s těma lidma nějak hůř vykomunikovala, není to taky možný, že čtou spíš tvou nejistotu v dané situaci vůči nim, než toho psa sama o sobě? Že jsi je prostě svým vystupováním nepřesvědčila, že je všecko v pohodě?

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 22:15
- Nahlásit

Vero
Tyjo uprimne nevim, jak me vnimaj ty lidi; ale kdyz vidim jak me nekdo obloukem obchazi a kouka na me jak na vraha tak se naseru, to ja zas jo. Ale grin na tyhle moc nereaguje, spis kdyz dojde k interakci-pozdravu a nebo i kdyz jdou ke mne primo.. Taky stekne v busu, kdyz na nej nekdo promluvi. Mezi hodne lidma je nesvuj (treba v metru nebo na rusnem namesti) a taky je nesvuj kdyz jsme nekde v cizi mistnosti, v hospode napr.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání