Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 19:25
- Nahlásit

Grin
Co uděláš, když ti v mhd nějaký chlap sáhne na prso?

a jak ten chlap vypadá???

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 21:06
- Nahlásit

LucieS

Jo! přesně tenhle příměr (podobnej teda) používám, když mají lidi tendenci okřikovat svou fenku, která si brání svou cnost, když je Ešus důvěrnější, než ona si přeje, protože na tom není nic špatnýho. dík žes to napsala, je to trefný, nevím, že mě to nenapadlo tuten příměr.

Musí to z třebe vyzařovat na sto metrů, že když ten dotyčný bude pokračovat, urazíš mu ruku.

tak.

Grin
LucieS

ovšem tohle je zásek

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 21:14
- Nahlásit

PetraK
davidkova renata

Co se tlemíte??? to je objektivně důležitej a podstatnej fakt

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 21:27
- Nahlásit

Grin

Co se tlemíte???
sem od přírody veselej člověk

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 12:14
- Nahlásit

Taky se tlemím, to je geniální

Jinak to Lucie napsala super, tak nějak přesně jsem to měla nešikovně na mysli.

"Koučovat" ti myslím může leckdo, s kým se řeknete, oč jde, prostě trénovat tu nasertivitu.
Až ti zas někdo bude chtít šahat na psa, představ si, že to je škaredej chlap a chce tě ošahávat v mhd, třá to hned půjde líp Každopdáně ten princip v tom je, vážně. Nikdo nemá nejmenší právo sahat na tvého psa, které bys mu jako upírala nebo co...

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 13:41
- Nahlásit

Příště zas něco napíšu

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 13:44
- Nahlásit

LucieS
Příště zas něco napíšu

No! to doufám!

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:20
- Nahlásit

Heleďte, a když uřž začne ten pes štěkat - teď mluvim jen o štěkání, štěkání může bejt u mýho psa způsobený strachem, ale taky buzeruje (už si dovoluje páč je v pubertě) a nebo taky zdraví štěkotem radostným. Ticho neumí a přerušení štěkání např. povelem nejde protože on umí řvát i otočenej na zádech (a občas to praktikuje).

Jak mu to teda jinak přerušit?? (samo že každej případ asi bude mít trochu jiný řešení, to ale nevadí).
Padlo tady odvézt pozornost na sebe, na tom pracujeme. Co dál?

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:27
- Nahlásit

Grin
Co dál?

izolepu do ledvinky a vomotat mu kušnu nevím ale myslím, že dokud se nenaučí povel Ticho a nebo nebude fungovat to , že se soustředí na tebe, tak asi jiná možnost než ta izolepa není , ale tak třebas někdo něco hodí.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:35 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Grin
Jak mu to teda jinak přerušit??
no, já myslim, že sis odpověděla v tý první části - ticho neumí. Umí štěkej? Jestli ne, nauč v klidu štěkej (doporučuju přes klikr, ať si to nespojí s žádnou reálnou situací) a potom z toho štěkej, ticho.
Mezitim, když
buzeruje
tak já to řešim tak, že mu buď chytnu tlamu a zavelim NE, nebo si tu hlavu v košíku natočim, aby na mě viděl a pak zase NE
zdraví štěkotem radostným
nevim, já bych to úplně netrestala, páč radovat se je třeba, nechala bych ho radostně pozdravit, potom zklidnila a až teprve potom dopřála vyštěkávaný požitek
způsobený strachem
netušim

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:36
- Nahlásit

Joooo a btw - dnes jsme byli na veterině, úplně jsem se tam bála jít po tom minulym fiasku ---- minule byl totiž těsně po návratu od příbuznejch, ještě celej vykolejenej... a na zabití. Nejdřív seeřval celou čekárnu, pak se nažil utéct asi 10 min, když jsme měli jít do ordinace tak se zmítal tak strašně, že se vyvlík z obojku; musela jsem ho čapnout za kůži, jinak by prchnul; do ordinace jsem se ho radši rozhodla donést (!! 40 kg!!) a tam jsem mu dala sedni, a on seděl jako přikovanej a klepal se, zatimco doktor mu koukal na pidibebí. Já zbrocená potem, stydno mi bylo...

(jenom pro kompletní obrázek, když měl velebebí PŘED mou dovolenou a jeho pobytem u příbuzných - v čekárně se nechal vmanévrovat na váhu, sednul si, pak se pokusil odejít, bylo mu to zakázáno, tedy si mi lehnul k noze, trochu kňoural, když se otevřely dveře do ordinace štěknul na doktora, do ordinace došel sám, stál a nechal doktora se podívat na bebí, ale pak začal couvat, bylo mu to zakázáno, tedy si sedl. Úplná procházka růžovym sadem, když uvážim, že jde o grina. Tolik už jsme se naučili...)

A dneska jsme tam přišli, v čekárně teda první minutu dělal bordel (štěkal) a nechtěl na váhu, dobrovolně, po výslovnym příkazu si na ni sednul. A byl tam v nervech, furt seda, vstával, sedal, lehal... pak jsem mu dala "sval se" a sedla jsem si k němu, opřela jsem se o něj jak to dělám doma. Asi se cejtil chovanej, tak byl v klidu- K doktorovi do ordinace došel sám, sedl si, dal doktorovi pac (doktor instruován aby mi nekoukal do očí a mluvil na mě a ne na něj) doktor mu prohmatal bebí na polštářku a pak se šlo domu, v čekárně už se neštěkalo.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:38
- Nahlásit

kachna_
Štěkej umí, ale neštěká kontinuálně, jenom vyštěkává. Vlastn ěteda neumí štěkej ale štěkni...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:52
- Nahlásit

Psíček

Doufám, že už je napsána kapitola "Grin & Garfield" ...

tak to nevim ale ešivá to nebude tim, že tetkon teda vůbec nerozumim

Grin

Co dál?
Hele nezlob se, ale to je stále dokola. T

myslím, že má pravdu přeceda Psíček. ono žádný dál prostě není. myslim teda, ale třeba se pletu, páč mnoho zkušeností nemám.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 16:02 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Psíček
Na ot vídejo jsem koukala, pouštěla jsem si i pár dlaších, snažím se (viz moje věta na tom pracujeme). Mno ale že to nejde ze dne na den uznáš jistě i ty sám.

A byl tam v nervech, furt seda, vstával, sedal, lehal.
no vidíš, to je právě špatně, tomu se má zabránit právě ... psovod měl být jenoznačný, srozumitelný a vytvořit tak psovi pocit bezpečí

Já jsem se velmi snažila. Dala jsem mu povel a stála jsem pevně vedle něj. kdybych ho chválila, mnozí zde by řekli, že chválím stres, trestat ho by mě ani nenapadlo, stála jsem vedle a trvala na tom, aby dodržel povel. Víc si myslim, že v tuhle chvíli ani nešlo udělat..

edit: a mrzí mě že to tu musíš číst furt dokolečka, neřkuli, že musíš furt odpovídat dokolečka.. moment.. ty vlastně nemusíš!!

Petra K

hele a můžu při tom odvádění pozornosti na sebe používat jídlo nebo třá míček?? nebo ne??

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 16:04
- Nahlásit

Psíček

Tím jsem chtěl naznačit, že mi ty dva případy přijdou trochu podobný.

a tak aha, no to ještě tehdá ne. ale tak ono je to normální, že když má člověk svého opravdu prvního pořádnýho psa a nevyrůstal v kynologickým ovzduší, tak z pohledu těch co už si tím prošli prostě bádá a bádá. Nechce nic zanedbat, hledá možnosti. A je to lepší, než kdyby se na výchovu vyfláknul, zkušenost je nepřenosná, každej na to musí příjít sám.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 16:14
- Nahlásit

Hele a můžu při tom odvádění pozornosti na sebe používat jídlo nebo třá míček?? nebo ne?? Myslim hlavně při tom raplování, když cvičíme jeho pozornost tak jasně že jo.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 16:22
- Nahlásit

Grin
buzeruje
tak já to řešim tak, že mu buď chytnu tlamu a zavelim NE, nebo si tu hlavu v košíku natočim, aby na mě viděl a pak zase NE

Takhle jsem to taky dělala, můj pes si chtěl štěkáním vynutit mojí pozornost, klíčem je, zůstat klidná,když mu říkáš to ticho nebo ne, protože pokud budeš vynervená, naštvaná a pod., tak ton toho psa bude ještě víc podněcovat ke štěkání.

U každýho jinýho druhu štěkotu bych sep rostě snažila přesměrovat jeho pozornost na něco jinýho, ten míček mi přijde v pohodě.

Můj pes umí povle štěkej, ten se naučil hned,ale ten povel ticho není tak snadný naučit, on sice ví, že má ztichnout, udělá to tak na dvě vteřiny a pak zas začne, je to boj a pěknej opruz, a upřímně řečeno, někdy se to zastaví jen, když s ním začnu něco dělat nebo se pohnu (on totiž někdy stěká, když stojím a s někým se bavím, protože se mu nevěnuju nebo se nudí).

Každopádně je super, že u veta už to bylo lepší, je dobře, že jsi ho nechlácholila- Nemohla bys tam chodit někdy jen tak, třeba ho jen nechat zvážit? Aby na něj pokaždý nešahal doktor? My jsme to tak dělali s hovawartem, prostě tam chodil na zvážení, nikdo na něj nenašahal a je v pohodě, nijak nevyvádí. Ale nevím,jak to máš daleko samozřejmě.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 16:32 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Psíček
Tak mu vnut teori "piskot zaklad zivota".

Já jsem se na to video koukala, nějak si nejsem jistá, jeslti bych to zvládla plivat ty piškoty, který mimochodem nepoužívám, protože můj pes je fajnovka a jen tak něcoo do huby nevezme ( a já zas do pusy nevez,u to,co mu dávám . Ale hodlám se z toho videa poučit, bohužel přeučovat zažitý návyxky je těžší než se to učit jako tabula rasa

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 17:06
- Nahlásit

Psíček
tak to vypadá, že jsi si hned z toho prvního videa nevzala to, co jsi měla.

je to možný, ten chlap mě trochu rozčiluje, a tak neni snadný se na něj soustředit ale ináč jsem se fakt snažila a myslim že je to super to videjko. Ofšem grineček je na pamlsky náročnej, jenom za piškot mu to nestojí, je to velkej nežravec takže i kdyby hladověl 2 dny se kvůli piškotu nepřetrhne. V extrémních situacích při cvičení krmím sušeným masem, ale po tom zase sere, má-li ho ve větší míře. Vlastně hodně funguje ten tenisák, ale ten zase musím házet, jinak ztrácí zájem a tím se taky utlumuje (navíc te´d nemůže běhat kvůli zranění) .. neni to s nim lehký

Chyba bude vždy v tobě..tedy pokud se nechceme bavit o nějakým extrému, kdy bybyl problém v Grinečkovi

neeee je jasný že jsem to já... já si to uvědomuju.

Barbucha z Prahy
Nemohla bys tam chodit někdy jen tak, třeba ho jen nechat zvážit? Aby na něj pokaždý nešahal doktor? My jsme to tak dělali s hovawartem, prostě tam chodil na zvážení, nikdo na něj nenašahal a je v pohodě, nijak nevyvádí

chodíme tam odmalička na zvážení 1x týdně (teď jsme teda polevili a za posledný 2 měs jsme tam na zvážení nebyli vůbec nebo jednou, páč má furt nějaký zdravotní problémy.. ) dokonce jsem se i po jednom extempore který předved v tuším 4 měs. u veta jako přímo v ordinaci domluvila a chodila jsem na otočku do ordinace. Problém nastává ne v ordinaci, ale když je ordiance /čekárna plná lidí, ev. podle toho jak se k němu ty lidi chovaj.

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 17:20
- Nahlásit

Grin
tak prostě nějak přijď na to, co je taková ta echt gold odměna, aby se to dalo použít...moje Maryje, když sme se učily soustředit, reagovala děsně vtipně na změnu intonace, když jsem na ní šeptla divnou dikcí divný slovo, strašně nastražila uši, čuměla - co jeeeeeeeee a děsně koumala, co sem to udělala, prostě sem získala 100% pozornosti...zadarmo )) Přestože je megaultražravá a fungalo i tohle. S jídlem se nám ale udržuje pozornost lépe oběma.....

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 17:59
- Nahlásit

Gerda
reagovala děsně vtipně na změnu intonace, když jsem na ní šeptla divnou dikcí divný slovo, strašně nastražila uši, čuměla
¨
ježiš tohle je supr, to vyzkoušim... Grin taky občas takhle reaguje na zvláštní zvuky který na něj někdy vyluzuju ale nenapadlo mě to využít při cvičení...

Psíček
normální živočichové mají jeden ze základních pudů stravovací nebo jak se tomu říka odborně....ovšeeem..mohou být rozmlsaní
Hm tak tohle sedí

to je ten z tý tramvaje jak šahá na ta ňadra?
no v tom případě si dokážu te´d už jasně přestavit jak to Lucie S myslela...

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 18:19
- Nahlásit

Grin
no v tom případě si dokážu te´d už jasně přestavit jak to Lucie S myslela...
Já taky, doufám, že se mi nebude zdát o Luďkovi Šilhavym, kterej v tramvaji ošahává cestujícím prsa a přitom fluše piškoty

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 18:22
- Nahlásit

kachna_
to by mohla bejt ošklivá, ošklivá, OŠKLIVÁ noční můra.. a moc by mi na klidu nepřidala... naopak by z toho mohl Grineček začít bejt i trochu akresívní...

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 19:15
- Nahlásit

Grin
Hele mně to čím dál víc připadá, že bys potřebovala odbornou pomoc naživo, to co popisuješ u veta, to rozhodně není normální reakce. Stále mi připadá, že nejsi ten správný "šéf", u kterého se nejistý pes cítí jistě a bezpečně, naopak ho zřejmě "nějak" (stačí drobnosti, blbosti) vytahuješ víc do té hysterie a bohužel, musím souhlasit s Psíčkem, to co píše sedí. Prostě ti to tak nějak nejde a to je blbý, protože když v tom budeš pokračovat, bude se to stupńovat.
Hlavní věc, kterou by ses podle mě měla řídit:
- zamakat na sobě, svém sebevědomí a své sebejistotě, bez toho to nepůjde (nebojím se dopředu, nezkouším co to udělá ale dělám, neděsím se, nevysvětluju, neomlouvám atd.)
- přestat psa brát jako robotka na baterky, který reaguje na povely, ale začít se k němu chovat víc samozřejmě, přirozeně, tak jako mimochodem, neřešit, nepřepínat...
To se prostě písemně vysvětlit moc nedá.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 20:56
- Nahlásit

Psíček

a co kdyby Grinečková za Šilhavým jela, nebo tam chodila. Je fakt dobrej a je u Prahy a ona taky mám dojem. Třeba by to vyřešila daleko rychleji, kdyby jí někdo ukázal co dělá špatně a jak na to.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 21:19
- Nahlásit

Psíček

Hele a jak to dopadlo s Garfieldem, vyřešil se pak problém?

Eninka
Psíček

nooo vážení tak tohle jste měli navrhovat předtím než se tady zmiňovalo šahání na prsa!

Ináč zejtra napíšu na hafbo a zkusim to tam na individuálky... mám totiž pocit že čim víc to tady řešim, tim horší to je... teda se mnou... protože už moc nevim co si myslet o tom co je dobře a co ne. Dostala jsem hodně rad. Profiltrovala. Začnu tím, že se zaměřím na komunikaci se psem. plus Budu se snažit si zvedat sebevědomí a nenechám nikoho aby mi hrabal na psa. A zbytek .. no, radši počkám na ty individuálky, abych nic neposrala..

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 21:25
- Nahlásit

Grin
kachna_

Já taky, doufám, že se mi nebude zdát o Luďkovi Šilhavym, kterej v tramvaji ošahává cestujícím prsa a přitom fluše piškoty

to by mohla bejt ošklivá, ošklivá, OŠKLIVÁ noční můra.. a moc by mi na klidu nepřidala... naopak by z toho mohl Grineček začít bejt i trochu akresívní...

ste fakt kravěny

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 21:28
- Nahlásit

Grin
mám totiž pocit že čim víc to tady řešim, tim horší to je

TAK. to je naprosto přesný, přestaň se tak snažit, jedničku stejně nikdá nedostaneš užívej si ho, nepřepínej ani jeho ani sebe, klid a zaměř se na to, abyste si spolu rozumněli. Nemusí umět celou abecedu, stačí, když bude umět klidně pár písmenek. Diktáty psát nebude.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 21:47
- Nahlásit

Grin

nooo vážení tak tohle jste měli navrhovat předtím než se tady zmiňovalo šahání na prsa!

tobě by vadilo, kdyby ti Luděk šahal na prsa? Třeba by se ti to líbilo, on je docela švihák lázeňský

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 21:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Eninka
on je docela švihák lázeňský

tak to je hektofór

Psíček
bude hledat radu na problémy s malým Luděčkem

tam je to snadný řešení, bude na něj plivat piškoty a má po problémech

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání