Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:33
- Nahlásit

helps
ale bohužel dementů se psem potkávám denně až až
i já...stejně tak potkávám denně až až dementů bez psa..
PetraK má pravdu v tom, že někteří pejskaři jsou šíleně bezohlední
souhlasim a dodám,že mnozí nepejskaři jsou šíleně bezohlední..
makrel
rozhodně se odmítám řídit tim co si ostatní lidi myslí a to nejen v záležitostech týkajících se psa.
zajímavý názor

mě to nepřijde nijak kontroverzní třá strašně moc lidí si myslí,že malej pes nemusí poslouchat páč je malej..já si to nemyslim..strašně moc lidí si myslí,že pes do města nepatří,lépe je mu u boudy na venkově..já si to nemyslim atd
PetraK
nebo jste to nečetla?
prolítla sem to jen ..nicméně přišlo mi prostě že ohledy se tu řešej zas až moc na můj vkus

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:34
- Nahlásit

davidkova renata
mi to vyznělo trochu jinak

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:37
- Nahlásit

davidkova renata

prolítla sem to jen ..nicméně přišlo mi prostě že ohledy se tu řešej zas až moc na můj vkus

Pokud jste reagovala pani na situaci na Grin, tak jo ta to řeší moc, já jsem se ale odrazila od něčeho trošku jinýho a to navíc od něčeho, co si myslím, psům jako takovým následně spíš uškodí.

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:40
- Nahlásit

makrel
mi to vyznělo trochu jinak

jestli ti to vyznělo že na názor ostatních lidí mírně řečeno kašlu,vyznělo to správně...ano to se přiznávám a přesto beru ohled na to abych nikoho neomezovala, protože vim že by pak on mohl omezovat mě...je to fér podle mě. Pořád nevim v čem je jádro pudla(sakra už mi odcházejí psí přímery) v tomhle kejsu

Psíček
tak proč se zde o tom píše jako o jednoznačné a přesné kvalitě?

to nevim, to já určitě nepíšu

helps
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:41
- Nahlásit

PetraK

no tak když pominu to nejhorší - trávení psů, tak celkově to bezohledný chování škodí všem psům i páníčkům, ptž opravdu asi za chvíli budou po nás chtít, abysme chodili kanálama. je právě spousta míst kam se psem nesmíš, spousta lidí na psy kouká jak na otravnej hmyz. je to teda většinou tak, že kdo nemá rád psy, tak většinou ani lidi..... ale prostě máš pravdu, v nejhorším případě je trávěj, v některých případech kolem probíhajícího psa nakopnou a v tom lepčím případě jen znechuceně čumí nebo mají kecy. ale jak jsem psala, připadá mi, že si to pejskaři dělají sami.

Marush
jo, já sem to nemyslela určitě jako omluvu. toho vola, co hází návnady bych umlátila - když tak mají seřvat majitele či něco takovýho. pes je samozřejmě jen takovej, jakýho si ho majitel vychová, takže trávení jako takový je nesmysl, už z toho důvodu, že to stejně dycky odse.e někdo, kdo se chová normálně a ohleduplně. Jináč pokud je to opravdu, tak že tvůj hafan vyštěkne či vrčí, jen když se někdo přiblíží hodně blízko, tak myslím, že v klidu - já jen nevěděla jesi ti neřve po každým, kdo projde.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:42
- Nahlásit

Marush
Myslim si, že já svym chovánim okolí neobtěžuju,dokud okolí neobtěžuje mě...opět,každej to chápe po svym..

No právě a někoho obtěžuje, když na něj pes bezdůvodně štěká (přes to, že je třeba na vodítku).

Já mám třeba zcela neškodnýho psa dlouhosrts. kolie, co by neublížil ani kuřeti, ale zcela chápu, když v parku, kde je na volno a proti mě jde rodič s dítětem, tak ten rodič není zpravidla nadšen, když si můj pes očuchá jeho dítě, proto už dopředu psa vždycky chytám a snažím se vyvarovat těmto situacím. Koneckonců já až jednou budu mít dítě, tak taky nebudu chtít, aby k němu cizí pes čuchal. Tudíž ani nechci, aby na mě cizí pes štěkal na vodítku, pokud si ho nevšímám, něco jinýho jem, pokud na něj promluvím a pes začne vyvádět. Ovšem pokud je pes na volno, já na něj promluvím a pes začne vyvádět, tak je to už podle mě obtěžování, protože ten pes by si tohle prostě dovolit neměl (což píšu navzdory faktu, že jsem takovýho psa měla), lidi mají právo na to, že se toho psa bojí a argument, že oni na něj promluvili a tím pádem ten pes začal ječet podle mě neobstojí (dle mého skromného právního názoru
Já si myslím, že je jen dobře, že to panička od Grina řeší, protože já vím, co je to za opruz mít psa, co ječí na každýho, kdo se na něj jen podívá, není to příjemný ani pro jednu stranu, navíc člověk má mít psa vychovanýho, o tom se snad nikdo se mnou přít nebude.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:45
- Nahlásit

Marush

nic takovýho člověka neomlouvá a to ani to kdyby mu nějakej pes ukosnul kus zadku,pro trávení psů neexistuje žádná výmluva neřkuli omluva

to tady ale nikdo neřekl, jen jsem naznačila, že chování které popisuješ může, tím, že je pro ostatní již obtěžující - a to se na mě nezlob, to je obtěžující - přispět k tomu, že se už někdo po stopadesátý nasere a rozhodne se to řešit radikálně, protože predevčírem šlápnul do hovna, v sobotu mu uřvaný čoklové, který se vyřítili z baráku ven probudili dítě, který pracně uspal a dneska na něj z jeho pohledu vystartoval pes ... pro člověka, který se psů bojí, nemá je rád se to prostě třeba už načte definitivně a půjde do toho řeznictví....

že já svym chovánim okolí neobtěžuju

no , to nevím, pokud je to tak jak jsi psala prve . Mám psy ráda, ale taky mi vadí, že jdu-li ven z baráku venčit svýho psa, tak z balkonu v těsné blízkosti dveří od domu, dost často vedle mojí nohy "vybuchne" ječící chlupatá koule. Proč se mám kurnik lekat?? Sere mě to neskutečně a jak to musí vadit někomu kdo psy nemá rád??

ten názor o trávení psů kvůli tomu že pohár přeteče mi příde děsně krástkozrake

ano

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:48
- Nahlásit

helps

ptž opravdu asi za chvíli budou po nás chtít, abysme chodili kanálama. je právě spousta míst kam se psem nesmíš, spousta lidí na psy kouká jak na otravnej hmyz

tak! děkuju. ale ono to bude chtít ještě asi hodně dlouho vysvětlovat, páč tohle je něco co lidi omezuje ve svém já, a to zas asi už ne každej má rád, páč v týhle rovině přece nejde jen o toho jejich ňunínka.

připadá mi, že si to pejskaři dělají sami.

jo, bohužel, protože je nezajímá nic co je za tím rohem, to je už moc namáhavý

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:49
- Nahlásit

Psíček
drahokame tys tu odpověď šouplo mimoděk někam, kam vůbec nepatří co?
hele já si to nemyslim..já se tak nějak moc neztotožnuju s tim co si lidi obecně většinou myslej páč to tak "prostě má bejt"..je to široký spektrum,milion případů..namátkou třá ostatní lidi si ve většině myslej že na vánoce má bejt naklizeno jaxvině a žere se kapr,já si to nemyslim a nedělám to vůbec,lidi obecně choděj na dušičky na hřbitov bo se to tak má dělat a nevim co eště,já tam nebyla 17 let od smrti mámy..jako nechce se mi tu vypisovat další věci ,pokud nechápeš at už naschvál nebo opravdu jak to myslim, nebaví mě se s tebou dohadovat dneska
PetraK
Pokud jste reagovala pani na situaci na Grin, tak jo ta to řeší moc
původně jo..a esi maruny pes vrčí a štěká na lidi a je při tom na vodítku,což nevim páč na mě nevrčí ani neštěká,tak to mi zas nepřijde tak děsnej problém,navíc píše,že se jí to snaží netrpět..s jakým úspěchem ted asi neni předmětem dohadů..

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:50
- Nahlásit

Psíček

proč to ale vůbec řešit, lidi většinou nemaj absolutně zodpovědnost ani vůči svým potomkům třeba zrovna v rámci jejich vztahu a chování se ke psům, tak jak po nich můžeš chtít, aby měli zopovědnost ke psům?

když by to navíc pro ně samotné bylo tak obtěžující,

helps
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:51
- Nahlásit

davidkova renata

i já...stejně tak potkávám denně až až dementů bez psa..

tak o tom žádná. určitě je spousta nepejskařů dementů a jsou bezohlední úplně stejně. nějak ale raději překousnu rozeřvaný PZko či smradlavýho ožralu (ačkoliv mě to teda vytáčí do běla), než aby na něčí demenci doplatil můj pes - přece jen těch agresorů na volno je hodně. např. znám chlapa, kterej venčí Cane Corso, už mu napadl několik psů, ale pánovi je to asi jedno. Takže souhlas, že lidi sou dementní oboje -ať pejskař či nepejskař, ale dyž je dement ten se psem, tak mi osobně to drásá nervy víc - obzvlášť od té doby, co mi chtěl sežrat psa leopard.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:53
- Nahlásit

helps
ale raději překousnu rozeřvaný PZko či smradlavýho ožralu
proč?

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:53
- Nahlásit

PetraK

já jsem se ale odrazila od něčeho trošku jinýho a to navíc od něčeho, co si myslím, psům jako takovým následně spíš uškodí

Nelíbí se mi že bych byla odpovědná za vytváření imidž psů vůči lidem. Lidi by si melí uvedomit že pejskové nemají hodnotu jenom když jim olízají na potkání obličej. jakoby většinová společnost tolerovala psy jen když se budou chovat jako mazlíčci. když už chce být vizionáři a dělat obrázek psů pro nepsí veřejnost,naučte lidi respektovat psa jako zvíře se všem jeho instinktama,například i obranýma....Pořád tu relativizujeme co je obtěžování a co ne,nemůžeme se nikdy dobrat k stejnýmu výsledku,protože máme jinak nastaveny hodnoty. někomu vadí že pes na ulici zaštěká,někomu že pes zaštěká v noci v bytě, nekomu vadí kotec pod oknem souseda,nekomu vadí že se k němu pes vůbec přiblíží...jak určíme pravidla co je a co neni obtěžování...jedině podle sebe a tudíž se opět neshodneme

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:54
- Nahlásit

davidkova renata

,tak to mi zas nepřijde tak děsnej problém.

vám ne, těm kterejch se to týká bych řekla, že jo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:55
- Nahlásit

Marush

Nelíbí se mi že bych byla odpovědná

ano

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:56
- Nahlásit

Tady ta debata už mi přijde úplně zbytečná. Jdu pracovat a nejen roto, že to "tak má bejt" .Mimochodem nechápu, jak stíháte u těch debat ještě i pracovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:58
- Nahlásit

PetraK
vám ne, těm kterejch se to týká bych řekla, že jo.
ehm..tys u toho stála,vidělas to,víš přesně jak to probíhá ,jak a kdy to ten pes dělá? navíc je to štěně..máš ty psa úpa bez chyby od mala,narodil se už vychovanej nebo výchova byl nějakej proces pro vás pro oba?

jinak osobně sii myslim,že tahle debata má základ někde jinde,myslim,že víme obě,takže du

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:05
- Nahlásit

davidkova renata

Nyxina například útočí z vodítka na psy i na lidi Neni to ze strachu, je teritoriální jak prase a baví jí vyskočit na kolemjdoucího když jde kolem ní,vyskočí zavrčí a jde dál, můj problém je,že mě to vždycky pobaví, když ten čék nadskočí a ikdyž to trestám,nejde to ze mě,ten pes ví,že mě to jakoby pobaví

navíc je to štěně.
no kolik jí je? Minipupík to asi není, ne? Nevím. ale ono věř, že pro člověka, kterej má panickou hrůzu z psů i odrostlé štěně, který tohle předvede není nic příjemnýho.

máš ty psa úpa bez chyby.

ne to rozhodně nemám, zrovna já ne.

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:06
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Já mám třeba zcela neškodnýho psa dlouhosrts. kolie, co by neublížil ani kuřeti, ale zcela chápu, když v parku, kde je na volno a proti mě jde rodič s dítětem, tak ten rodič není zpravidla nadšen, když si můj pes očuchá jeho dítě, proto už dopředu psa vždycky chytám a snažím se vyvarovat těmto situacím.

Nemůžu s timhle názorem nijak polemizovat, mám diametrálně odlišnej vztah k lidem než ty, nechápu člověka co mu vadí když se k jeho dítěti přiblíží hodný pes,,prostě tomu nerozumim...

all

pořád tady padá..jak se asi musí cítit člověk co nemá rád psy...pro mě naprosto irelevantní argument, nikdo se mě neptá jak se cítím když v kočáru vedle mě řve díte a já nemám ráda děti,nemám k nim žádný vztah, ale chápu že je to můj problém, stejně jako averze ke psům,když ti nic nedělají ,ale například se přiblíží k dítěti...můj pes nikoho nenapadne, ale prostě na cizího člověka v blízkosti vyštěkne, já se to snažim korigovat,protože vim,že to může uškodit jemu a potažmo mě(ano je mi jedno že se někdo lekne)ale jedinej problém je že mi to doopravdy nevadí tudíž si myslim že trest neni toliko účinný...ale i tak se snažim to potlačit, svůj náhled a názor na lidi změnit nedokážu a ani nechci...to byl celý základní můj příspěvek k věci

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:09
- Nahlásit

Marush
máš vcelku dar vyjádřit mé myšlenky..esi nejsi zloděj myšlenek..
já se to snažim korigovat,
myslim že trest neni toliko účinný
tak eště máme eletryku a máš to za vodpoledne
du čučet rači na hrošího dochtora..čus

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:10
- Nahlásit

Marush
Pořád tu relativizujeme co je obtěžování a co ne,nemůžeme se nikdy dobrat k stejnýmu výsledku,protože máme jinak nastaveny hodnoty. někomu vadí že pes na ulici zaštěká,někomu že pes zaštěká v noci v bytě, nekomu vadí kotec pod oknem souseda,nekomu vadí že se k němu pes vůbec přiblíží...jak určíme pravidla co je a co neni obtěžování...jedině podle sebe a tudíž se opět neshodneme
Přesně pani mě taky dohání k nepříčetnosti,že dojdu po noční a u sousedů řve malý děcko jak pardál,esli mu tostou zuby nevím,ale mám děsnou chut vzít konev z vodou a toho pardála zalej,páč nemůžu spát a vobtěžuje mě to velmi,nemůžu deset let nespat než z toho vyroste. Takže tam kde končí svoboda jednoho,začíná svoboda jinýho. Todle je debata vo matičce a šroubku. Ale dobrá když někomu vadí štěkající pes na vodítku,poučím se příště beru vuvuzelu a zamaskuju štěkot zvukovou kulisou astralského fotbalového utkání

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:11
- Nahlásit

PetraK
no kolik jí je? Minipupík to asi není, ne? Nevím. ale ono věř, že pro člověka, kterej má panickou hrůzu z psů i odrostlé štěně, který tohle předvede není nic příjemnýho

7a půl měsíce....já nevim, ale pořád píšu že se to chování snažim korigovat ale kvůli sobě a svýmu psovi,aby jí nikdo neublížil a celkově aby nebyli konflikty....ovšem že je mi jedno jak se ten člověk cítí je pravda, naprosto mě to nezajímá, ano snažim se být ohleduplná,ale z donucení. Na pocitech cizích lidí mi nezáleží a přece se jim snažim neškodit,myslim že se sebe vydávám to nejlepší co jen můžu

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:11
- Nahlásit

Marush
Nemůžu s timhle názorem nijak polemizovat, mám diametrálně odlišnej vztah k lidem než ty, nechápu člověka co mu vadí když se k jeho dítěti přiblíží hodný pes,,prostě tomu nerozumim...

Někdy se ale člověk musí umět trochu vcítit do pocitů jiných lidí, oni prostě nevědí, že můj pes je neškodnej, takže jako je pro tebe a pro mě samozřejmým, že chráním svýho psa, tak oni chrání svý dítě, já to chápu a požaduju od ostatních, aby zas chápali mě,když nechci, aby cizí pes otravoval mýho, ketrý to nemá rád,. To je všechno. Nepolemizuju, jen se snažím pochopit přístup ostatních lidí k určitým věcem.

helps
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:13 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

davidkova renata

proč? no především proto, že uřvaný PZtko mi sice vadí dost, ale alespoň od něj více či méně nic nehrozí. Ovšem dementní nechápavej majitel s rídžbékem na volno už je prostě pro mě dost velký obtěžování. Respektive pokud má psa vychovanýho, tak super, se pozdravíme a deme si po svém. Ale většinou potkávám právě ty, kteří mají psa na volno a ještě neposlušnýho.

že pro člověka, kterej má panickou hrůzu z psů i odrostlé štěně, který tohle předvede není nic příjemnýho.

no musím říct, že to je fakt. jednou sem šla se šoltyjákem - rozumíš malé, rozkošné, vypadá jak lassie... a byl u rybníků na volno a nějaké paní tam seděli na lavičce. on byl zvědavej, tak se tam šel podívat blíž a v tu ránu takovej řev, že sem koukala co se děje, sem myslela, že má ženská epileptickej záchvat no pes vylekaně zdrhnul a ženská pak něco brblala, že zrovna včera na tv nova..... takže ano, bohužel pejskaři sou některými považováni za velkej problém.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:15
- Nahlásit

Marush
snažim se být ohleduplná,ale z donucení
hele tady by si Plzák přišel na svý))) jako vono žencký nestačí,že chlap meje nádobí,vona chce aby ho myl RÁD

a uš fak du

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:15
- Nahlásit

Psíček
Nevím, asi apeluji na určitý vlatnosti, který si myslím, že by mít měli, podle mě aspoň. To, že někdo nemá zodpovědnost vůči svým dětem a jejich vztau ke psům neznamená, že já na ty děti klidně pustím svýho psa. Nebo jo?

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:16
- Nahlásit

davidkova renata
máš vcelku dar vyjádřit mé myšlenky..esi nejsi zloděj myšlenek

dyk víme že todle nenásledování zaběhlejch hodnot ve společnosti máme podobný, myslim že je to v pořádku, nikomu nevnucuju aby to měl jako já, jen upřímně řikám jak to je, respektuju i názor jinej,ale rozhodně svůj kvůli tomu nezměnim.

Marush
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:18
- Nahlásit

davidkova renata
hele tady by si Plzák přišel na svý))) jako vono žencký nestačí,že chlap meje nádobí,vona chce aby ho myl RÁD

a uš fak du

přesně tak,nevim co mi tu všichni vyčítají...já psa učim aby nemachroval,ale ne ráda..tos vystihla...

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:19
- Nahlásit

helps
takže ano, bohužel pejskaři sou některými považováni za velkej problém.
Čistě hypoteticky stejná situace by se vopakovala i kdybych venčila třá větnamský prasátko někerý holt covilizace pohltila na tolik,že už nejsou schopný příjmout jakéhokoli živého tvora,třá kdyby se ta žena nějak vomylem ocitla vo pár set let zpátky do deseti minut je tuhá to má z toho že je civilizovaná

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:24
- Nahlásit

Marush

..jak se asi musí cítit člověk co nemá rád psy...pro mě naprosto irelevantní argument
můžeš se na to dívt tak že to není o tom jak se cítí ti lidé co nemaj rád psy, ale v důsledku o tom, co to obecně pak pro psy znamená, protože jsou třeba města, kde to doopravdy pak znamená to, že ti psi jsou výhradně na vodítkách a piš si, že měšťáci po tom jdou, že to není jako tady v Prahé, kde si čoklidi vesele hopsaj navolno. A proč?? Protože se tohle všechno zmiňované chování lidí od psů prostě už sečetlo. Věř tomu, že bude-li se někde hlasovat o výhlášce týkající se psů, tak si ty lidi, kteří hlasují - pokud nejsou pejskaři - vzpomenou spíš na to hovno, na toho čokla co řve celej den, když jsou majitelé v práci, na toho psa co na ně "vystartoval" a zvednou tu ruku pro to vodítko koš a omezenej pohyb. Už to vidíš o čem mluvím? není to jen o Nyxyně, Ešusovi, Náně, je to o budoucnosti a možnostech těch psů. Jednou budeš mít třeba dalšího psa a mezi tím může dokapat ten pohár trpělivosti lidí, který psa nemají.......... a skončíš se psem na flexině jako třeba Bohumínští.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání