| Autor |
Zpráva |
argosek
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 20:25
- Nahlásit
akyta inu,
akaty si kvazi-sucka.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 20:58
- Nahlásit
argosek
kterým jazykem to prosímpekně je?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:41
- Nahlásit
inu
Ešusko, ty voe, vydělám i na Tobě!
hele jí, hadimršku, je podnikavá jak džíponci
Nebo budu bonzovat Brtníkoj, jak se tady chováš
heh, že sem v cudnejch rozpacích??
nebo
že mám muchu ve voku??
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 19:06
- Nahlásit
Neprijde vám, že skoro všichni cvičitelé MUŽI jsou tak tochu...divny??
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 19:44 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
zuzanarosakova
Neprijde vám, že skoro všichni cvičitelé MUŽI jsou tak tochu...divny??
Ne, mně to nepřijde. Znám dost normálních a dobrých cvičitelů i výcvikářů. Taky znám paka, ale určitě nejsou divní SKORO všichni.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 20:13
- Nahlásit
Já mám tenhle pocit po absolvování části výcviku spíš z ženských cvičitelek:-D
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 20:45
- Nahlásit
staropramen
Já jsem to nemyslela jako špatny nebo dobry, ale prostē takovy trochu cáklí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 21:17
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já jsem to nemyslela jako špatny nebo dobry, ale prostē takovy trochu cáklí
Jo, to jo.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:17
- Nahlásit
Lidi, já to ještě nikam nepsala...ale jak tak koukám, budu muset
mám s panem Dostálem osobní zkušenost, byla jsem za ním letos v květnu, aby mi poradil. Četla jsem zkušenosti lidí, ale prostě nevěřím a musela jsem "TO" poznat na vlastní kůži
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:49
- Nahlásit
denyk
...a?..
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 01:44
- Nahlásit
Viktorek už vás odhalil
http://www.psiskolafalco.cz/prednasky.htm#hostalko va
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 06:18
- Nahlásit
MilanS
k té paní která si pana Dostála pozvala-psala jsem si s ní emaily, protože v PPČ má článek o EO. Já mám problém s mým loveckým plemenem, utíká mi za zvěří. Ona v článku píše o tom, že vychovala už hodně psů, ale s jedním měla problém a po tom, když už nic nepomohlo, rozhodla se pro EO. Použila ho snad jen 2x pejsek prý od té doby funguje.
Odkázala mě na Dostálovi stránky, že se tam hodně naučila...já jí napsala svojí zkušenost s panem Dostálem....
Jelikož se mi to nechce psát znova, napíšu sem kopii emailu.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 06:20
- Nahlásit
Tady:
Co se týče pana Dostála, je to náhoda-knihy mám, z poradny jsem četla hodně příspěvků...
brala jsem ho jako "psího guru" než mi zhruba před dvěma měsíci OSOBNĚ na pejskovi předvel
úplný opak, než "hlásá"....
Nechtěla jsem dát na všechny ty zlé řeči o jeho osobě a jelikož jsem měla tyto problémy,jela
jsem do Liberce.
Pan Dostál si vzal vodítko a pejska.
Pes zatáhl a p.Dostál s ním trhnul takovým šíleným způsobem, že si myslím, že EO je proti
tomu slabý odvar.Pes letěl 2 metry dozadu. Přesto ale pes tahal dál. Dostál ho vzal za obojek,-pejsek na zadních
- p.Dostál mu zavrčel do obličeje...od té doby pejsek šel jak hodinky, ocásek stažený mezi nohama. To nebyla podřízenost, to byl strach. Došli jsme k místu, kde si pan Dostál sedl na velký kámen. Pejsek celou tu dobu stál (asi 15minut) s pcáskem staženým mezi nohama a ani se nehnul. Nemusel ho mít ani na vodítku, jak se bál (už jsem vám psala, že je bázlivější)
Bohužel, to je má zkušenost s tímto pánem.
Pejsek na mě nikdy nezavrčel a já nemám důvod být na něj zlá. Nemám děti, jen přítele, nejsem konfliktní typ, téměř se nehádáme a myslím, že pejsek se má u nás moc hezky....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 06:30
- Nahlásit
pan Dostál zjistil, že se se mnou dá bavit-ano jsem typ, který se spíše podřídí. Nabídl mi individuální výcvikový servis. Věnoval by se nám cca.1 a půl hodiny denně (na to jsem se ho ptala). Servis stojí 8tisíc Kč/4 dny. Já bych si musela navíc v Liberci najít ubytování.
Abych řekla pravdu, byla jsem docela rozhodnutá do toho jít. Ale po dvou dnech se mi to rozleželo. Vůbec NIC mi nepředvedl, naopak mi mého bázlivku spíš zlomil. Ptal se mě čím krmím a že mu mám ostříhat drápky, měla jsem prý špatný obojek a vodítko. Pejsek se mnou prý absolutně nekomunikuje. Mám prý studovat jeho knihy a tam vše vyčíst...
Ptala jsem se ho-jestli mám používat stopovačku, když mi v lese utíká za zvěří. Prý ne, protože jí budu určitě používat špatně a že mi vše vysvětlí až přijedu na "servis".
Psala jsem mu omluvný email, že jsem si to rozmyslela, že to finančně nazvládnu...odpověděl mi ne moc hezky-slušně řečeno.....
Takže asi tak
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 06:34
- Nahlásit
Jo a jelikož jsem mu řekla, že teda na ten "servis" přijedu, dal mi slevu za necelou hodinu (poradny" ikdyž jsem se fakt nic nedozvěděla) jsem platila 500Kč a ne tisíc....byla to prostě taková dost drahá procházka.....
Věřte mi, že kdybych s ním měla zkušenost kladnou, napíšu jí sem taky...ale bohužel
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 08:44
- Nahlásit
denyk
Pes zatáhl a p.Dostál s ním trhnul takovým šíleným způsobem, že si myslím, že EO je proti
tomu slabý odvar.Pes letěl 2 metry dozadu. Přesto ale pes tahal dál. Dostál ho vzal za obojek,-pejsek na zadních
- p.Dostál mu zavrčel do obličeje...od té doby pejsek šel jak hodinky, ocásek stažený mezi nohama. To nebyla podřízenost, to byl strach. Došli jsme k místu, kde si pan Dostál sedl na velký kámen. Pejsek celou tu dobu stál (asi 15minut) s pcáskem staženým mezi nohama a ani se nehnul. Nemusel ho mít ani na vodítku, jak se bál (už jsem vám psala, že je bázlivější)
Po tomhle jsi ještě uvažovala, že do toho půjdeš? To jako vážně?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:40
- Nahlásit
Blbá no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:47
- Nahlásit
denyk
Blbá
blbá ne, měkká a důvěřivá.
a tohle přesně mě štve, že ten chytrolín zneužívá důvěřivejch lidí
je to nefér, páč člověk prostě neví, tápe a on toho zneužije a dok*rví psa i vztah člověka se psem.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:49
- Nahlásit
Cituji V.D. z 19.6.2010:
"...na závěr opět zvládnutí dvou psů v situaci, kdy po sobě navzájem na vodítku startovali...."
Viděl někdo z vás, kdo jste se účastnili "servisů" nebo táborů V.D., takovýhle jeho zákrok na vlastní oči?
denyk
p.Dostál s ním trhnul takovým šíleným způsobem, že....pes letěl 2 metry dozadu
Není tohle naprosto proti proklamovaným postupům V.D.?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:06
- Nahlásit
ano je přesně tak-cvičákovský metody!
Žádná přirozená komunikace.....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:09
- Nahlásit
Prostě jsem jen nechtěla celý život tahat pejska na vodítku...protože nezvládám přivolání od zvěře.
Ale to už je na jinou diskuzi...
Jinak je moc hodný, nikdy nezavrčel, není s ním problém.
Prostě jsem se chtěla naučit se komunikovat "jinak"....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:10
- Nahlásit
http://www.psiskolafalco.cz/prednasky.htm#hostalko va
docela by mě zajímalo, jestli se mu paní L. svěřila, že používala EO...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:11
- Nahlásit
denyk
..protože nezvládám přivolání od zvěře.
co máš, máš ohaře?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 11:13
- Nahlásit
jojo 16 měsiců
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 11:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
denyk
tož nejanči s nějakým dostálem pošahaným a vezmi to přes ohaří vlohy, nauč ho u zvěře se chovat - právě i s tou stopovačkou, ale ne že mu zvěř budeš zakazovat, ale ukážeš mu na ní CO ohař u zvěře dělá - tzn. že u ní stojí . Já jsem to tady huž několikrát v kostce popisovala - kdyby to uměl někdo najít ?? -a myslím, že jsem ten základ psala i Tobě-
U ohaře máš výhodu, že máš na čem budovat. V nich to je. Nemůžeš ho zlomit, tím, že ho to budeš odnaučovat. Myslím tím zájem o zvěř, to je cesta do peklíčka. Zájem o zvěř je jeho daná vlastnost, nemůžeš jí lámat. Musíš mu ukázat co má dělat.
Odkud jsí, nejsi z Prahé?
Je mladý, je čas akorát.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 12:32
- Nahlásit
Tak já taky napíšu detaily, no.
Zkusím na VD najít pozitiva, a že jsem je tam viděla.
Měla jsem dřív kokra, ke kterému jsem přistupovala „klasicky“ podle knížek typu „plácnout novinama, vymáchat nos v louži apod.“, takže to dopadlo dost katastrofálně, a já přestože věděla, že svého dalšího psa nikdy nechci a nebudu bít a chci k němu přistupovat jinak, netušila jsem, jak na to. Díky VD jsem se odpíchla tím správným směrem – začala jsem pozorovat psy mezi sebou, víc se o to zajímat, víc si všímat fyziologických potřeb psa, všímat si toho, jestli mi rozumí, atd. To je podle mě hrozně moc a spousta začátečníků tohle nakopnutí potřebuje.
Byla jsem na dvou soustředěních a musím říct, že mi to tam vyhovalo – měla jsem fenu, takže se Šedym zcela ok, díky výcviku ráno-večer jsme se ohromně posunuli ve výcviku (na cvičák nikam nechodím), potkala jsem tam fajn lidi.. prostě relax víkend se psy. A začala jsem nad lecčíms přemýšlet, protože něco z toho, co tvrdil, mi dávalo smysl.
A je pravda, že lidi, kteří se s ním neshodli či odjeli dřív, byli většinou naprosto přesvědčení o své pravdě, nechtěli svoje chování ke psovi změnit (a že by to bylo potřeba) a už vůbec nad tím ani nezačali přemýšlet. Naopak ti, co se snažili, tak si bohužel od něj do svého psa nechali sáhnout, no.
Jinak lidi na soustředění si vybíral on, takže přesně podle svého gusta. A Šedy by do psa-trhače ani nešel, tak blbej zase není.
Toť jakási pozitiva a k negativům. Pominu to obecné co už tu mockrát padlo a napíšu konkrétní příhody. Pamatuju si, jak jednou při výcviku jeden labrador odmítal chodit na kruhu, panička byla málo přesvědčivá, měkká. Jenže on místo aby ji učil, jak se psem jednat líp, tak si labradora vzal sám, narval ho násilím k noze a vlekl ho po kruhu dokola, až se pes strachy pozvracel. Přes to místo pak ostatní psi nechtěli chodit, cítili ten strach, ani Cindy mi tam nechtěla jít. Nikomu ale nedal tu možnost, aby svému psovi dal čas si to očuchat a pomalu přejít. Muselo se pořád chodit dokola. Naštěstí už hodina brzo skončila a já se tak mohla vrátit zpátky se stopovačkou a Cindy jsem dala čas, ať si to očuchá a přejde sama, bez tlaku a násilí.
Pak si vybavuju, jak srovnal jednoho namachrovaného dobrmana tak, že ho položil na záda, držel ho za koutky pysků a vrčel na něj. Tenkrát to na mě udělalo dojem, ale teď si zpětně říkám, že zbytečně riskoval, takový zákrok nebyl potřeba.
A ještě jedna věc k chatičkám – na prvním víkendu jsem se potkala s fajn lidmi, takže na dalším soustředění jsem s nimi chtěla být v chatce. Ale VD to zatrhnul, že prý součást soustředění je naučit se zvládat i chování psa v chatce (které mi ale bylo fuk, fenka byla v pohodě), takže jsem bydlela s nějakými dvěma cizími puberťáky. Prostě určil on, kdo s kým a kde bude bydlet.
Poslední kapka byla ta, že poté, co se zviditelnil Desenský, jela jsem k němu na pár sobot na kukandu, abych si udělala názor, zapojila se do pár diskuzí na netu a pak mi přišel od VD mail, že jsem zklamala jeho důvěru a že už mě na žádná soustředění nikdy nevezme.
Obrázek si udělejte sami .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 13:31
- Nahlásit
LucieS
Pamatuju si, jak jednou při výcviku jeden labrador odmítal chodit na kruhu, panička byla málo přesvědčivá, měkká. Jenže on místo aby ji učil, jak se psem jednat líp, tak si labradora vzal sám, narval ho násilím k noze a vlekl ho po kruhu dokola, až se pes strachy pozvracel
tak pro mě tohle přebije jakýkoliv pozitivum, který se může vyskytnou, to je síla
a pak mi přišel od VD mail, že jsem zklamala jeho důvěru a že už mě na žádná soustředění nikdy nevezme
tohle vypovídá dost
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 13:41
- Nahlásit
LucieS
co na to říct....chudák labrouš (mimo jiné)
Dostál to hodně sleduje, co kdo kde o něm píše...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:25 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
LucieS
Dobře, to je zajímavé.
Ale, jak psala denyk, pořád od očitých svědků slyším o "normálních cvičákových" metodách. Až na jeho proklamace, nic co by v kladném smyslu vybočovalo z průměru
(Ovšem příhodu s labrošem za normální metody nepovažuju.)
Tak mě pořád zajímá - vidělas někdy V.D. zvládnout nějakou náročnější situaci (uklidnění psa, přivolání "nepřivolatelného" psa, uvolnění přetočeného psa atd.) vyloženě komunikačními prostředky? Že sis řekla "Tý jo, jak tohle udělal?"...? A když ano, vysvětlil to?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:26
- Nahlásit
Tak mě pořád zajímá - vidělas někdy V.D. zvládnout nějakou náročnější situaci (uklidnění psa, přivolání "nepřivolatelného" psa, uvolnění přetočeného psa atd.) vyloženě komunikačními prostředky? Že sis řekla "Tý jo, jak tohle udělal?"...? A když ano, vysvětlil to?
Pátrám v paměti, hodně jsem toho pozapomněla, ale asi ne....
Párkrát hodil nějakého "nepřizůsobivého" psa na záda a vrčel mu do obličeje.
Je fakt, že pokud byl pes rozmazlený, páníček slabý a nedůsledný, tak VD toho psa dokázal celkem snadno na sebe nafixovat a pes mu prostě fungoval, ale to nebyla žádná "kouzla".
To prostě udělal jasně čitelnou komunikací a jasným umístěním sám sebe do role šéfa, což spousta problematických psů, co to jasné vedení nemají, akorát uvítá.
|