| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 15:09 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Pakunobecny
Ták a ted mě ukamenujte prostě mám pocit že valná večina co máchá kytkou lučních květu prostě nemá ani páru co je doopravdy zlý zvíře
proč bych měla kamenovat? nevím jestli máchám pugétem lučních květů, stejně jako u dětí i u psů jsem zastáncem toho názoru, že dobře načasovanej a rychlej lepan za něco co je špatně /myslím ovšem v rámci výchovy. Ve výcviku a učení se čehokoliv nadstavbového nad základní výchovu to už ovšem vidím jinak/, rozhodně vím, že opravdu zlého psa neznám. jak říkám, prostě jsem se ptala ze zvědavosti a pro svoje upřesnění.Nicméně prostě je to tak - těch jedinců, kteří jsou tací vrozeně - těch je poméně, ostatní je daný lidma. A ono i ti kteří jsou tací od narození, tak tam za to můžou lidi tím, jaký spojení dali dohromady.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 15:17
- Nahlásit
helps
o nám málem vypadly voči z důlku, co tam ty lidi prý dělali s pejskama takže jesi vona ta agresivita není dost relativní pojem.
hele, těžko můžu soudit, nebyla jsem tam, nicméně nikdy jsem neodsoudila, nebo jak to říct, prostě chápala jsem kamarádku v majetku pitbulky, kterážto si v mládí hodlala vyskakovat na jiného psa a bylo jí to jedním popolétnutím doživotně vysvětleno. Věděla -kamarádka - přesně jak a kdy a co udělala a Andulka do konce života chodila navolno, byl to ten nejzlatější psí jedinec. Fena a pes při výchově odrostlých štěňat taky někdy zasáhnou razatně, aby štěně vrátili tam, kde má být. Jenže v lidském podání se to začasto vymkne kontrole .
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 15:50
- Nahlásit
PetraK
nééé to se neboj, to bych neodsuzovala a z toho by mi rozhodně oči z důlku nevypadly... to mě jen tak něco nepřekvapí. ale podle popisu dané události to byl sraz bezmozků a to především těch dvou nohých. a to za co kamarádky pitbulku kritizovali mě taky dost rozesmálo bylo jí např. jen tak pro představu oznámeno, že má úplně ale totálně zkaženýho čokla, co to jako je, že jí jde u nohy a sleduje jí... ale zbytek raději popisovat nebudu, ono se to moc nehodí a kdoví jesi by to někoho neurazilo. kamarádka to v závěru shrnula, že kdyby na takovej sraz jezdila dvakrát do roka, že je z jejího psa magor. jinak ale samozřejmě nechci tvrdit, že tak probíhají všechny akce. jen jsem chtěla říct, že zkrátka u těch "zlých" psů hodně záleží na majiteli. jedna výchovná si myslím občas od věci není.... samozřejmě záleží na spoustě věcí.
se teda přiznám, že sem asi taky květinová víla a zlého psa neznám.... teda určitě ne v tom smyslu, jak ty navrhuješ, že mu v hlavě šplouchaj temný síly a chce zabít na co přijde
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 16:04
- Nahlásit
helps
podle popisu dané události to byl sraz bezmozků a to především těch dvou nohých
a tak,
jo ono prostě někdy a v určitých situacích jedna rychlá prostě je ozdravná. Pochopitelně v závislosti na psu, jeho věku, situaci a blablabla. ale to už jsme mimo téma, tak já jdu.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 18:02
- Nahlásit
Psíček
protože by si všichni soravovali auat v kuchyni stejně jako ty.
Tak zas nemá každej veterána a málokerej magor je hrdej na to že mu auto funguje přes 40 let za jakoukolif cenu. JJ tohle je přímo vražedná genetická kombinace, hlavně jaksi jak sety asociální geny přenesou z více jak 30%, je to hotovej řáholec, o tom už psal tuším doktor Mengelejev.
Tak jako v tom se opět výmečně schodnem jako můj záměr byl sdělit květinovým dětem,že prostě existují případy kdy láska a kopretiny nezvítězí ani kdyby jich byl celej lán vod nevidím do nevidím a že prostě žijí mezi námy psy keré málogdo potká za celej život a prostě to tak je a voni budou dál tvrdit že né a že to půjde sedmikráskou.Mengelové sou mezi námi a proč protože je poptávka a kde je poptávka je nutné zvýšit výrobu a holt je pak víc zmetků dyž ten pás jede víc než má. Ted mě napad jeden případek krásný vobrovský černý pes(skoro ovčák)majetnický zvířátko leč trošku bojínek takže bud startoval páč toto ůzemí(žrádlo dvorek auto kus dřívka zrovna našel všecko) mělo bejt jeho nebo startoval páč mu berete ůzemí a von se vás bál takže startoval vlasně imrvére.Dyž se začalo vodbourávat hlodání ze strachu bojínek se přestal bát tak vyrostlo to jeho majtné-sem velký všecko je moje jak na to šáhnete tak vás zab,dyž se mu začalo vysvětlovat že něco není jeho anobž naše začal se krapet bát-takže bojíím všecky vás zab.Nějak byl dycky v pracovním modu-všecky vás zab.(vobčas to neočekávaně prohodil se zab bojím na zab moje)Kupodivu nikoho nezab.ale prostě dva naprosto rozdílné kousky v jednom psovi(se divím že není třá pojem pes schyzofrenik)tiše dožil u jedné hlídací firmy kde bylo jedno z jaké momentální pohnůtky hodlá všecky zab a vice méně celej život tak nějak toleroval lidi na určitou vzdálenos pokud ti lidi byli ochotní nechat ho bejt a toletovat jím danou vzdálenost dalo se sním vyjít po dobrém,ale jakékolif pokusy vo komunikaci dopadly velmi bídně
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 19:00 - Změnil/a: Pakunobecny
- Nahlásit
Psíček
ale je spousta opravářu, co tyto auta spravovali za mlada
No a toje ta prekérka,že s autem co nejede za takovýma těžko dojedeš když je teda náhodou najdeš.z toho, cos napsala ale neni nikterak jasny, ze ho takhle "nevychovali lide
To huž se nikdy nedovíme tipuju tak50na50. Jako znám svý hranice todle třá se mi děsně líbí,ale vím že na to v životě nebudu mít(nemyslím peníze)prostě něco by mělo zůstat tam kde je a skryté očím šírokých mas rádoby odborníků páč pak sou z toho enem průsery kangal jako že u tohoto pejsánka si můžeš kytku vetnout za klobouk kerej si pak stejně už nemáš na co nasadit
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 19:24
- Nahlásit
Psíček
ale ja psal puvodne o tech deviacich
No a tam si právě nikdo není krom Megeleho jistej jestli to zvíře podědí po buchvíkom a nebo lidi tomu přidaj no přidaj ale jak všicí tvrdí třá u kousání či stop-tendle ten to má v sobě huž se pro to narodila tak stejně se to dá říct vo zlopsech(jako nebém polemizovat vo zásahu nebo naopak absolutní absenci lidské ruky,tam je to bez debat)ale prostě zlý psy sou a budou(třá náš starej bobtail obrovský krz brněni z chlupů nezranitelný zvíře schopný křupnout vlka svejma plochejma zubama v obrovské lebce tvaru stavební betonky s váhou50kg s typyckou povahou pastevce,ted tu šmoulí na výstavě majinký prdolínci s mašlema svůj prapůvod neznaje zhola mu nepodobní a naráz se projeví gen prapředků a lidi sou v šoku-probohááá zlýý péés kdese vzal)nevzal tak má vypadat akorát si to huž málogdo pamatuje.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 19:32
- Nahlásit
Pakunobecny
já takovýho znala osobně,na poněkolikátý až vodcestoval též za hranice všedních dnů za tim samým účelem co píšete vy pani..skoro určitě byl psychopatickej krapet jak píše psík ,navíc špatná až žádná výchova do půli roka cca..jako šlo to ho ztraverzovat,ale nebylo to řešení bo jak přišel k sobě,nezůstal ti nic dlužnej,byl to skutečně dosti nebezpečný pejsek,ale po zlým to s nim prostě nešlo,bud by zabil psovoda nebo psovod jeho..jako vono to nešlo ani extra po dobrým.-))) páč dyš mu škráblo.. ,nebyl to pes do běžnýho provozu a života,ale tam kam šel sou spokojený velmi,myslím,že takovej čokl potřebuje prostě určitý prostředí a režim a lidi co si sou vědomí toho co dokáže a uměj takový zvíře zabezpečit a ještě využít jeho povahu ..někerý psi sou prostě divný,no
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 19:39
- Nahlásit
Psíček
lidí skoro šici
krom nás dvou,zlato
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 20:00
- Nahlásit
davidkova renata
,nebyl to pes do běžnýho provozu a života,ale tam kam šel sou spokojený velmi,myslím,že takovej čokl potřebuje prostě určitý prostředí a režim a lidi co si sou vědomí toho co dokáže a uměj takový zvíře zabezpečit a ještě využít jeho povahu .
Šíš hezky ste to pani pojala velmi souhlasuju.Akorát ted zas dojde náká cibulovinka tulipánek a bé tvrdit,že totok néni možné že kdyby a přece a takle a onako tak z něho bé beránek boží(todle to mě mocinky vytáčí,že lidi dokud jim nechybý náká končetina neuvěří prostě budou dál mlít zahradnictví)šíš to se mi ulevilo takýma výlevama,je to lepčí jak mozkoškrab
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 20:08
- Nahlásit
Pakunobecny
Akorát ted zas dojde náká cibulovinka tulipánek a bé tvrdit,že totok néni možné že kdyby a přece a takle a onako tak z něho bé beránek boží
ale jo at přijde..jako abych pravdu řekla,kdysi bych možná tvrdila totéž bo sem to neviděla na vlastní voka.-))) navíc dík těmdle našim vobranám se stýkám s lidma co se pohybujou mnoho let mezi psama do služby a maj fakt letitý zkušenostě z praxe,takže sem si trošku poopravila názor na psííí beráncííí to ne že bych byla tak chytrá dycky
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 20:19
- Nahlásit
pan koza trpi vaginitidou
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 21:25
- Nahlásit
argosek
Esli je to výkřik do zdi a do tmy tak to jo,kam zmyzel Pepa? Já trpím kangalotitýdou a nestydím se za to
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 21:31
- Nahlásit
Psíček
Nepatříš ty spíše do topicu o Milanovi?
Čéče toho snád ani neznám jako,já si tady dělám bábovičky na vlasním písečku na moravě na hranici valašského království a čekám nákej titul vod Bolka
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 12:01
- Nahlásit
Psíček
nebylo by mu tam tak smutno, dyž by tam byli dva ni?
Je tam jazyková bariéra to nepude odkládám do truhličky mezi nesplněnitelná přání hned vedle-ideálního muže,kangala a životu na Bahamách
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 12:54
- Nahlásit
Psíček
jakto, von se jazykuje jen s muži?
A jak to mám jako vědít dyž ja sám říkáš já souhlasím Šak ty ho znát nemusíš, to je mi jasný, že ho neznáš, jináč bys ho nemylovala.
Tak zas nic tak slez šíš huž to nebudem rozebízat než zas dondem k buchtám se zapečenýma baterkama ok hovk
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 21:58
- Nahlásit
Pakunobecny
Děcka a ted upřímně co je lepčí dyž máte vod narození od podstaty agreivního psa?Pokoušet se mu 6let mávat kytičkou před čumákem než někoho zrasuje tak že ho musej uspat a nebo sním párkrát švihnout vo zem fláknout ho traverzou a příštích10let strávit poklidný život bez strachu že zdrhne a někoho opere?(A nepokoušejte se mi vnutit myšlénku že u všech psů to de podobrém) Znám třá psa kde je-za prvý vrozená nedůvěra klidem to je stoletý znak plemene,dále velmi samostatně myslící znak pastevce s jistou dávkou dominance a 100%vlastního myšlení(tudíž na člověka séře žejo)a z podstaty vrozené nedůvěry do toho všeho strachové reakce ůstící v agresi proti všemu a všem. No a včíl mudrujte-teda napište mi každej jak byste postupovali při výchově takého jedince jako ted si nedělám prdél zajímá mě názor všech jak by teoreticky postupovali jako vážně
Jsem teprv na straně 37 a nevím co je tu dál, ale právě s pastevcem po zlém nic nezmůžeš, jediné co zabírá je laskavá důslednost - jakmile jsi spravedlivá a důsledná, nepotřebuješ bití ani válení po zemi (pastevce mám dva). Kytička před čumákem je druhý extrém, prostě musíš použít něco uprostřed. Pes od přírody agresivní se mi taky nezdá, většinou ten pes má nějaké dispozice a člověk udělá kopance, že to neutlumí a nezvládne, a pak se chytá za hlavu. U psů se strachovou reakcí neuděláš násilím už vůbec nic, tady dělá spousta lidí chybu - vyjel na mě, tak ho podusím, ale už neřeší, proč vyjel... no prostě podle mě tohle co píšeš: "párkrát švihnout vo zem fláknout ho traverzou a příštích10let strávit poklidný život bez strachu že zdrhne a někoho opere?" nefunguje, psa můžeš zlomit, to ano, ale takový pes bude podle mě v krizových situacích ještě nevyzpytatelnější, resp. zlomení psa jako recept na stopro poslušnost neberu jako zcela legitimní.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 22:12
- Nahlásit
LucieS
Hele, já nechci mluvit za pakoně, ale podle mě neměla na mysli psa zlomit, spíš mu dát dost rázně najevo, že tudy cesta nevede.
Ohledně těch "zlých" psů - myslím, že to není jen to co z něj člověk udělá výchovou, výcvikem nebo absencí čehokoliv. Tak, jako jsou např. psi, kteří se ze zásady rádi rvou s ostatníma (ne proto, že jako štěně je nějaký pes porval, prostě to dělají) a jiní jsou zase bezkonfliktní, tak stejně existují i psi, kteří prostě - ok, použijme to slovo "zlí" jsou. Zas jako souhlasím s Psíčkem, že jich je asi strašně málo a většina lidí se s takovým psem za celý život nesetká. Na druhou stranu, když děláš to, co pakůň psala, že dělala, nebo čeho byla nějaký čas součástí, tak těch psů podobnýho ražení vidíš relativně dost. Faktem zůstává, že je to spíš rarita, ale reálná
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 00:24
- Nahlásit
Eldoguero
Ona psala "od narození agresivních" a to se mi prostě moc nezdá, i kdyby takovej pes byl,tak páníček by byl modla (pokud by to od mala dobře zmáknul) a k sežrání ti ostatní... Přijde mi, že ti od pakůnice byli prostě pokažení, podražení či různě zrazení... ale samo to nevím jistě, ani ona ne, netroufám si tvrdit o psovi, že za jeho povahu můžou geny, když netuším, co tam páchal páníček...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 11:50
- Nahlásit
LucieS
Ona psala "od narození agresivních" a to se mi prostě moc nezdá, i kdyby takovej pes byl,tak páníček by byl modla (pokud by to od mala dobře zmáknul) a k sežrání ti ostatní...
V tom souhlasím na 100% akorát, že v podmínkách, který byly daný (tedy dočasný pobyt u kšefťáka, zde nějaká "práce" se psem a tradá do světa, v lepším případě k cílovému zákazníku) se to prostě nedá úplně dodržet. Prostě si myslím, že takový pes, v takových podmínkách se vůči dočasnému "páníčkovi" - kšefťákovi normálně chovat nebude, protože nebude mít ani čas vybudovat si k němu vztah (toto je každopádně oboustraný problém). U "trvalého" páníčka je pak pochopitelně situace jiná, dost určitě záleží na tom, jak se s tím ten, který člověk popasuje.
Psíček
Ale jo, tahle debata je dost hypotetická, už jen proto, že většina lidí zde se s podobným psem nikdy v životě nesetká. Na druhou stranu proč pro úplnost nezmínit i tuhle variantu.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 14:10
- Nahlásit
Eldoguero
Ale jo, tahle debata je dost hypotetická, už jen proto, že většina lidí zde se s podobným psem nikdy v životě nesetká.
Pani já huž bych to nerozebírala nebo zas náká trubka usoudí,že takové vyrábíme ve velkém.Ano tupouncíí mám monopol na výrobu vlkodlaků a Lisiena mám doma ulice-Underwold3 Transilvania 6 šestá hrobka z leva vod vchodu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 15:29
- Nahlásit
Pakunobecny
ulice-Underwold3 Transilvania 6 šestá hrobka z leva vod vchodu
Jako ale nemusela si sem dávat mojí adresu jo ještě přihoď fotku pro kolemjdoucí a bude to ...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 15:55 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Eldoguero
V tom souhlasím na 100% akorát, že v podmínkách, který byly daný (tedy dočasný pobyt u kšefťáka, zde nějaká "práce" se psem a tradá do světa, v lepším případě k cílovému zákazníku) se to prostě nedá úplně dodržet. Prostě si myslím, že takový pes, v takových podmínkách se vůči dočasnému "páníčkovi" - kšefťákovi normálně chovat nebude, protože nebude mít ani čas vybudovat si k němu vztah (toto je každopádně oboustraný problém). U "trvalého" páníčka je pak pochopitelně situace jiná, dost určitě záleží na tom, jak se s tím ten, který člověk popasuje.
Já takovou situaci (psi na kšeft jeden za druhým) vůbec neznám a netuším, jak to chodí, takže to nemůžu nějak okomentovat.
Vím jen o několika poměrně hodně hodně ostrých psech a co jsem tak slyšela, nikde to nebylo "o zkopání do kuličky" (přeháním), ale všude to funguje na jasných mantinelech, pravidlech, důslednosti, spravedlnosti... Pokud by někdo chtěl takového psa bít nebo válet po zádech, asi by se to moc nevyplatilo, vždycky bude silnější ten pes.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 16:33
- Nahlásit
LucieS
Vím jen o několika poměrně hodně hodně ostrých psech a co jsem tak slyšela, nikde to nebylo "o zkopání do kuličky"¨
Troufnu si říci, že jedno z těchto hovádek mám doma, není to pes, jak psala Pakůň zlý od narození, i když je pravda, že jisté dispozice mít prostě musel. Jeho výchova nebyla až tak obtížná, jak by se možná zdálo, právě díky tomu, že se na mě velmi upnul. Rozhodně souhlas s tím, že fyzické násilí je zde vyloženě kontraproduktivní a po pravdě nevím co by z něj vyrostlo, kdybychom se ubírali touto cestou, ale jak jsem napsala nebylo to zapotřebí. Faktem ale zůstává, že když se asi 4 den u nás (bylo mu půl roku) rozhodl, že nepustí přítele do obýváku (nebyla jsem doma), tak to spravilo doslova a do písmene pár facek a byl klid už na věky věků (psu je dnes 11 let).
Pokud by někdo chtěl takového psa bít nebo válet po zádech, asi by se to moc nevyplatilo, vždycky bude silnější ten pes.
Ano, ale člověk si může různě pomoci, že stačí se podívat na desenského ...
Já takovou situaci (psi na kšeft jeden za druhým) vůbec neznám a netuším, jak to chodí
No, řekněme, že v tomhle oboru se člověk opravdu se skutečně zlými psi potká a často ne jednou. Jednoduše, pokud už zlý pes vůbec někam putuje a není rovnou utracen, pak pravděpodobně poputuje rovnou ke kšefťákovi. Nebo je někým přímo "vytvořen".
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 21:14
- Nahlásit
Eldoguero
Rozhodně souhlas s tím, že fyzické násilí je zde vyloženě kontraproduktivní a po pravdě nevím co by z něj vyrostlo, kdybychom se ubírali touto cestou
Faktem ale zůstává, že když se asi 4 den u nás (bylo mu půl roku) rozhodl, že nepustí přítele do obýváku (nebyla jsem doma), tak to spravilo doslova a do písmene pár facek a byl klid už na věky věků (psu je dnes 11 let).
Co ty víš, třeba by stačilo zařvat a suverénně projít. Chci tím říct, že jde hlavně o to, aby člověk takovou chvíli poznal (že o něco jde) a bleskově zasáhl tak, aby to pes správně pochopil, nic jiného.
Většinou existuje víc účinných variant a záleží jen na nátuře zasahujícího, kterou si vybere.
Nebo je někým přímo "vytvořen".
Spíš mi připadá, že je to takhle...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 10:40
- Nahlásit
janika
Ale jako zlý jako takový se nenarodí, ani pes, ani člověk, ani jiný tvor
ne? ja myslim, ze na lva muzes byt v mladi sebehodnejsi a stejne ten hajzl v dospelosti bude zabijet nebohe kozicky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 10:54
- Nahlásit
argosek
bude zabijet nebohe kozicky.
a vám jde jen a jen vo jejich dobro
no ale pane, nemyslíte si přeciž, že on je zlej, že ne? já teda předpokládám že si to nemyslíte. zlej není, ani když vymlátí nebohá lvíčata svého předchůdce, kteréhož předtím přepral, páč tím dle přírody upřednostní přenos svých genetických předností.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 11:41
- Nahlásit
janika
Tak vona u lídí zas ta selekce a výběr partnera tak nefunguje(teda pominuli Frdíka Krůgrového páč toho znám jen z doslechu)jako že by psychpatka cíleně vyhledávala masového vraha za ůčelem plození adekvátních dětí to se fakt vidí málokdy.Proč třeba rusáci stvořili moskevského strážního psa?Asi né proto že by milánkovali bernardýnky že,protože původní bestie byli prostě nezmáknutelné tak tam šouply véélký hoodný bernardýnky přesto že štěnáka byli táák loštomilý tak i kdyby selá sajuz něrušímin snažila seč mohla tak to nedali přesto že tam sou zázraky na počkání nemožné do tří dnů. Strašně mi to připomíná ten pomníček na skále s nápisem"Zde se Marije Smutná dne11.8.1976 snažila ošetřit tlapku zraněnému medvědu"
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 12:14
- Nahlásit
janika
Ale plést si princip šelmy s principem učení, to bych do vás neřekla
princip selmy a princip uceni? to je ze sv. augustyna?
tak jeste jednou:
tak, jako se lev narodi s tim, ze kozy se rdousi, se jeden pes (typicky predstavitel sveho druhu) narodi mirny a tvarny a jiny takovy, ze pripadnemu panickovi, zda se byti "zlym". to, ze jeho "zlosstvi" bude do vetsi ci mensi miry korigovatelne vychovou, nemeni nic na tom, ze "zlym" se narodil, ne stal vlivem pusobeni cloveka.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 12:42
- Nahlásit
janika
vrozené povahové vlastnosti" dané šlechtěním (za což "být zlý" nepovažuju), spíš to vidím jako dispozici být "klidný", "vzrušivý", "nedůvěřivý"...ale ne zlý v tom smyslu slova, co si pod slovem zlý představuju
No tak to sme u debaty o matičce a šroubku-něco jako že pes u nás štěká v anglii dělá baubau jinde fab fab na sk brěše a milion výrazů pro jeden jediný psí ůkon jako řikejte si tomu jak chcete argosek
byti "zlym". to, ze jeho "zlosstvi" bude do vetsi ci mensi miry korigovatelne vychovou, nemeni nic na tom, ze "zlym" se narodil, ne stal vlivem pusobeni cloveka.
Naprosto a přesně tak já bych takýmuzvířátku třá nic nefačovala pod rouškou hledání dobra v jádru pudla voháněje se pokusama vo výchovu(páč bych nerada skákla na kus řeči s Maruš Smutnou pak)
|