| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 17:25
- Nahlásit
Vlčáčková
jak sem, ty nejsi v JH? Jo, jo, nepřetržitě
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 17:29
- Nahlásit
Eninka
to jako Psíčka?
hm,ten nebude rád,až si to přečte..radši mizim
Gerda
Dobrý člověk také ještě žije
no ale ty to rozhodně nejsi aby nedošlo k mejlce
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 17:32
- Nahlásit
Eninka
Ne. Tam je dneska v noci Grygar. Takže já jsem tam až od zítřka. Můj mail totiž nedošel, pročež mi to tam obsadili... . Ještě že si to kontroluju telefonicky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 17:44
- Nahlásit
davidkova renata
ten nebude rád,až si to přečte
jak nebude, měl by být potěšen, víš kolik na Godzilu šlo lidí do kina a kolik jich tleskalo Gagarinovi? Rád by měl být...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 19:39
- Nahlásit
Psíček
třeba tě pak bude mít taky někdo rád
a kdyby se mi to nepovedlo, mohl bys mě mít rád aspoň ty, aby mi to nebylo líto?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 19:45
- Nahlásit
Eninka
a kdyby se mi to nepovedlo, mohl bys mě mít rád aspoň ty, aby mi to nebylo líto?
Nemoh, je ti víc jak osm
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 21:02
- Nahlásit
ty voe už zase mluvějí v kódech
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 21:31
- Nahlásit
když se snaží napodobovat to převalování a pokopávání atd.
Mám pocit, že převalování tady lidi mají od Desenského. Bohužel.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 23:25
- Nahlásit
LucieS
no je fakt, že vše nelze svalit na Milana, protože na leckterým cvičáku, ani to nemusí být Desenský, považují válení za nejlepší způsob komunikace...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 09:27
- Nahlásit
Psíček
To je pravda, ovšem kolikpak těch cvičákomistrů to má právě od Desenského. Vždyť do role výcvikáře či převychovatele se v této zemi může pasovat úplně kdokoliv. Když přesvědčí lidi, že mu za to mají platit, je vše ok a může vesele kasírovat aniž by cokoliv uměl. Viz třeba nejspíš ten Dostál, krásný příklad. Nebo rozhodně i zde bychom určitě našli podobná individua, jen je zbytečný se do nich navážet. Nic by to nezměnilo a škody, který nadělaj, nejsou tak velký, aby to za to stálo.
Tož to já nevím, kolik cvičákomistrů to má od Desenskýho, ale něco na tom bude .... ale v době, kdy byl Desenský taková celebrita, sem se ještě kolem pejskařiny tolik nemotala. Vím, že sem ho viděla už hodně dávno v nějakým pořadu na Nově, jak tam bydlel sám opuštěnej v nějaký boudě a vrčel tam psovi do xichtu a moc sme se u toho nasmáli jinak sem tenkrát neměla tucha, jakej je vlastně populární... máš ale recht, že nějakej cvičitel z nějakýho místního velkokynologického centra těžko nadělá takový škody jako někdo, kdo o tom píše či to rovnou prezentuje v TV. Ale bude to jaksi říkal, dneska už lidi potřebujou show, a tak holt i solidní kanál jako Nation Geographic přišel s takovým pořadem. Tím pádem CM může sledovat celej svět a tudíž je jasný, že drbeme jeho a né nějakou Mařenu z místního cvičáku, toť souhlasím.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 09:52
- Nahlásit
Děcka a ted upřímně co je lepčí dyž máte vod narození od podstaty agreivního psa?Pokoušet se mu 6let mávat kytičkou před čumákem než někoho zrasuje tak že ho musej uspat a nebo sním párkrát švihnout vo zem fláknout ho traverzou a příštích10let strávit poklidný život bez strachu že zdrhne a někoho opere?(A nepokoušejte se mi vnutit myšlénku že u všech psů to de podobrém) Znám třá psa kde je-za prvý vrozená nedůvěra klidem to je stoletý znak plemene,dále velmi samostatně myslící znak pastevce s jistou dávkou dominance a 100%vlastního myšlení(tudíž na člověka séře žejo)a z podstaty vrozené nedůvěry do toho všeho strachové reakce ůstící v agresi proti všemu a všem. No a včíl mudrujte-teda napište mi každej jak byste postupovali při výchově takého jedince jako ted si nedělám prdél zajímá mě názor všech jak by teoreticky postupovali jako vážně
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 10:01
- Nahlásit
helps
Tož to já nevím, kolik cvičákomistrů to má od Desenskýho, ale něco na tom bude
tož to já taky nevím,ale kde jsem se mihla na cvičáku(i třeba jen fakt mihla,ne že bych tam pravidelně delší dobu docházela) nikdy nikde jsem neslyšela pozitivní názor na diskutovaného jedince..do jednoho to byly výrazy zde před 22.h nepublikovatelné ,tak dost pochybuju,že by zrovna tihle lidi praktokovali jeho metodu
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 10:35
- Nahlásit
Pakunobecny
Děcka a ted upřímně co je lepčí dyž máte vod narození od podstaty agreivního psa?
já ti nevím, nemyslím, že je nějakej od přírody agresívní pes. někteří jsou samozřejmě samostatní, dominantnější atd., ale myslím, že se dá najít kompromis mezi kytičkama před čumáčkem a válením po zemi ne? neo nic mezi tím není?
Pro mě je hodně těžký si představit, jak ych takovýho pastevce vychovávala, protože mi ty psi nejsou ničím blízký, moc o nich nevím... zkrátka se těžko do takové situace dostanu, už proto že si na žádného vychovatele hrát nechcu a prostě si pořídím psa, na kterého stačí mít trochu toho selského rozumu. ale co já vím, tak stejně zrovna pastevci, molosi atd. kašlou na nějaké válení - plus by to asi fyzicky dost nešlo - a berou pána jen pro jeho přirozenou autoritu a spravedlivé rozhodování. nemluvě o tom, že kolikrát měl CM nějaké takové plemeno v pořadu? jde tam hlavně o bulíky, rtw, sem tam vlčoun, labík či nějaká malá vzteklá krysa. Myslím, že kdyby v pořadu zkusil povalit pastevce, tak by asi nevstal ))
davidkova renata
je fakt, že teda já sem na cvičáku taky nikdy neslyšela, že by se k němu někdo hlásil
janika
No ono já to ani tak nezaměňuju, jen volně překládám - relax může být jak uklidnit, uvolnit se či relaxovat (mysl). On v tom videu použil, že chce, aby ten pes "relax", několikrát to zmínil a přitom se tam s ním "pral".
Ta druhá kategorie, jak se psy plaval, to s tím labíkem, co byl vyplašenej z těch i sebemenších zvuků, to se mi celkem líbilo, tam mi přišo, že jednal poměrně s citem s tím psem.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 11:24
- Nahlásit
Psíček
no CM to tak udělal na tom videu - ten čas tam má i odpočítanej ovšem rozhodně(jak jistě víš) netvrdím, že se mi to líbí nebo že je to správně... ba naopak. jen on a ti co ho obdivují tvrdí, že pes byl srovnanej díky CM zásahu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 11:30
- Nahlásit
janika
Jak podle tebe bude situace z videa správně? Tedy jak situaci s příslušným psem podle tvého soudu měl CM řešit?
proc by takovouhle situaci vubec mel resit? mel by s tim psem stravit nekolik hodin, dni nebo i tydnu, behem kterych by se spolu sblizili, a pak uz by se pes takhle nechoval.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 11:44
- Nahlásit
janika
za prvák -nehraju si na whisperera, tudíž si nemusím tady honit triko vypisováním nějakého vhodného postupu
za druhák viz pan argosek - prostě kdybych už se do nějaký převýchovy pouštěla, tak bych se nesnažila psa, kterej byl 10 měsíců sám zavřenej někde v garáži řešit takhle během pár minut-hodin... ale je jasný, že to by pak nebyla ta správná šou
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:24
- Nahlásit
Psíček
Souhlas, že tohle nejspíš nebyla situace, pro kterou by bylo třea volat někoho spešl. Stačilo by majitelům vysvětlit základy vztahu se psem. Ono by to stejně nepomohlo...zrovna jako nejspíš nepomohlo toto ....
Ale nechápu, proč by se měl s tím psem sbližovat on? On si ho od těch lidí bral?
reagoval jsem na otazku, jak podobnou situaci resit. to, jestli psovi k necemu bude, kdyz se s nim sblizi cesar millan (nebo kdokoliv mimo jeho majitele), jsem v te odpovedi neresil. kdyz uz u toho ale jsme, myslim, ze by to pro toho psa vubec nebylo spatne hned ze dvou duvodu. prvni je ten, ze by mel prilezitost byt s nekym, s kym si uzije pohodu a kazdy prijemne straveny okamzik ma priznivy vliv na psychiku i chovani psa. druhy pak je to, ze by majitele mohli onoho "vychovatele" sledovat nekolik dni a zaroven by videli reakce sveho psa (a opacne) a meli tedy prilezitost aspon trochu okoukat co a jak.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:31
- Nahlásit
Psíček
Ale proč toto řešit, těcto psů je naprosté minimum.
Se ti to polemizuje když ho nemáš v obejváku.Šíš tak zas vím prd. Tak si představ, že přijdeš potřetí reklamovat ten samej výrobek do opravny, protože ti ho už dvakát opravili naprd a oni tě požádají, ať jim ty navrhneš, jak to tedy mají opravit.
Ale todle je naprosto noumální a běžné ůdo Hele todle se mi běžně stávalo v autoopravně s mou škodou110 z rv.1972 musela sem těm géniům říkat co je potřeba jediné co věděli,že auto nejede.Nakonec sem se musela naučit opravovat sama inak bych tam prostě strávila mládí(jako vážně umím rozebrat celej motor vyměnit všecko vím čím voškrábat palec v rozdělovači umím vyčistit karbec a sítko nahodit startér máznout vrtuli u chladiče vyměnit klínák volej i se filtrem a milion dalších věcí co by měli mechanici zmáknout jako vážně prostě situace tě donutí se vzdělávat)
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:35
- Nahlásit
Tak si představ, že přijdeš potřetí reklamovat ten samej výrobek do opravny, protože ti ho už dvakát opravili naprd a oni tě požádají, ať jim ty navrhneš, jak to tedy mají opravit.
Nebo si budeš v restauraci stěžovat na to, že ten steak není na medium a oni ti řeknou, ať jim teda předvedeš, že umíšudělat na médium ten steak lépe.
dost dobrý! asi tak...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:38
- Nahlásit
Pakunobecny
Se ti to polemizuje když ho nemáš v obejváku.Šíš tak zas vím prd.
a vy to, slecno pakunobecny, v obyvaku mate?
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:59
- Nahlásit
argosek
a vy to, slecno pakunobecny, v obyvaku mate?
Již poněkolikáté obvzvláště za mého ranného mládí při soužití z průměrnou rotací15-20kšeftáku v domě a přilehlém okolí si trofám tvrdit že ano.Neb psi těchto kvalit byli velmi žádaní do cizích destinací tak unás kumulovali ve větší míře než je ono 0.01% ale to je dávná historie
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:03
- Nahlásit
Pakunobecny
takze jste je vzdy parkrat svihla o zem, prastila traverzou a pak uz jste s nimi zila poklidny zivot beze strachu, anebo jste spis mavala kytickama a v sesti letech je davala uspat?
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:12
- Nahlásit
argosek
sesti letech je davala uspat?
Nic u nás neusnulo,páč vodjížděli s pracovním vízem v kapse na lepší.Já sem je akorát krmila venčila a vobčas skákala na strom výchova jaksi nebyla v mé kompetenci(páč v určitém věku si čék jako moc nevybere)každopádně vím jaké je setkat se se zlým psem od podstaty zlým až na kost a genový základ a pak si říkám jak rychle by květinové děti vobsadily naše hrušně a jabloně pořípadě s pár přišitýma končetinama v troše sádry dál neochvějně šířily láskyplný zcela traverz prostý přístup.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:14
- Nahlásit
Pakunobecny
můžu se jen ze zvědavosti zeptat v jakém věku ti psi přicházeli?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:16
- Nahlásit
argosek
průměrnou rotací15-20kšeftáku
tohle je myslím dost důležitá informace
mimochodem pane argosku, budete se divit, ale já s Vámi pro tentokrát souhlasím
jen snad to sžívání s "cvičitelem", tam taky nevidím moc smyslu, přesto, jak píšete, že by majitelé mohli ledacos okoukat - no, ano, ale podle mě člověk, který takhle sprzní psa, nebo si pořídí takového psa a zažádá si u někoho o radu, si stejně z toho okoukávání moc nevezme a když tak spíš to co by neměl
takže sžít se se psem ano, pokud s ním hodlá dál pracovat ...
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:20
- Nahlásit
PetraKJak kerý vod nula do4let
Šíš už tady někde byla diskus vo kšeftákoch já bych to nerozebírala než se zas někdo vytočí do barvy rozhycovanýho šporáku.Akorát důrazně opakuji,že sem byla pouze krmič venčič a zdrhač dyž šlo do tuhého
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:26
- Nahlásit
Pakunobecny
ak kerý vod nula do4let
no jo, ale pak nemůžeš nikdy říct, že ti psi byli agresivní ve své podstatě. U štěňat předpokládám, že vás na větve nehonily, protože se jim dostalo nějakého základu a ti dospělci zase už za sebou něco měli co jejich chování mohlo značně ovlivnit.
já bych to nerozebírala
ne, ne já to nechci rozebírat, to proč jsem se ptala, je viz výše.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:37
- Nahlásit
no jo, ale pak nemůžeš nikdy říct, že ti psi byli agresivní ve své podstatě. U štěňat předpokládám, že vás na větve nehonily, protože se jim dostalo nějakého základu a ti dospělci zase už za sebou něco měli co jejich chování mohlo značně ovlivnit.
tak tak.... taky myslim, že nelze říct, že pes je agresívní od přírody obzvlášť pokud ho nemáš od mala a nevíš čím si prošel.
to mi připomělo vyprávění kamarádky, která se rozhodla,že svojí pitbulku vezme na sraz ostatních picbumů. to nám málem vypadly voči z důlku, co tam ty lidi prý dělali s pejskama takže jesi vona ta agresivita není dost relativní pojem.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:39
- Nahlásit
PetraK
U štěňat předpokládám, že vás na větve nehonily,
Může bejt i zlý štěně když je fena magor a fotr asociál rízlej třá kavkazem nabo čv tak je vo průser postaraný zažila sem3měsíční štěně na keré dyž čék chtěl sáhnou prostě zaůtočilo na tvrdo s rizikem no tak mě zab já do toho du byli dvě zbytek vrhu byl normální vyrostli v nádherný vlkošedý psy doted běhaj v koridoru kol nejmenovaného domu v cizí zemi(maj se královsky ale sou to bestije od podstaty a žijou život kerej by jim půl psů v republice závidělo)každopádně mě třeba takový bestije fascinujou páč maj svý kouzlo v mozku zlo a svobodu.Ták a ted mě ukamenujte prostě mám pocit že valná večina co máchá kytkou lučních květu prostě nemá ani páru co je doopravdy zlý zvíře.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:54
- Nahlásit
Pakunobecny
Si troufáš pani, nezapoměň, zas tě postaví na úroveň doktoru Mengelemu, ale co, třá se mi zase omluví
|