| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 12:37
- Nahlásit
Psíček
aha, no své koště zatím zvládám sama, ale aspoň vím, kam se obrátit když tak
|
helps
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 12:58
- Nahlásit
Psíček
No jasné, to s tím psem, jak se ho snaží deset minut "relaxovat", tam by se toho asi našlo spoustu... to prostě nepobírám. Nemluvě o tom, že si neodpustí ty chytrý řeči vokolo, jak tomu pejsánkovi vlastně pomáhá a že chce jen, aby byl v klidu, ale nechce ho nijak podřizovat... )) je to úsměvné
to video, co si teď naposled poslal... no comment. takovýho zabijáka, to je CM frajer, že to zvládnul. holt ne vždycky je dobrá sezona a musejí si při natáčení vystačit s dementními lidmi a temperametními pejsky
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 13:10
- Nahlásit
helps
Psíček
Tak ted se můžete rozvinou na plné pecky-myslím diskusi co tam dělá VŠCKO špatně http://www.uloz.to/7941423/znalec-psi-duse-hope-ch loe-a-sam-avi
|
helps
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 13:25
- Nahlásit
Pakunobecny
to já nebudu kvůli tomu stahovat.... jako byl asi jeden dva díly, který se mi docela líbily. vybavuju si, jak tenkrát pomáhal služebnímu labradorovi, kterej se bál jakýhkoliv zvuků a to mi přišlo, že dělal s citem a rozumně. ale myslím, že nepotřebuješ vidět zrovna to co tu sdílíš, abys řekla, že zde sdílený videa nejsou oukej.
ale tak já vám ho neberu - mi je jasný, že má spousta zastánců
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 13:32
- Nahlásit
helps
Zachranuje mnoho toulavých psů z mexika jsou tam natočené reálné podmínky jak to tam vypadá)zasponzoroval a náký adoptoval náký převez a udal docela gut počin)díky tý šoumasgovon páchá i dobré skutky moc dobré
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 13:49
- Nahlásit
Psíček
Čéče cpe je těm američankám co po něm slintaj a opuštěným babičkám na ulici to je jasný(ale tak zatáh kastraci zbytku a meksickejch psů aby se nerozlejzali takže si to ulehčil ty tam nechal)
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 14:26
- Nahlásit
Psíček
Tak von je meksikánec tak se stará vo vlastná práh to bych celkem chápala.Já sy taky dycky zametu napřed vlastní prách a na sousedy kašlu. Nic du sledovat nudista k našemu rybníčku hned jak překročím svůj práh(sme tam kde sme byli jaks moudře pravil,když dochází argumenty třá mě)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 16:57
- Nahlásit
makrel
co tím jako chtěli ukázat? Troufám si tvrdit, žekdyby s tím psem šel kdokoliv jiný než ta paní, tak by to bylo v pohodě. na to nepotřebujou whisperera
heh..tomu psovi v zásadě nezbejvalo nic jinýho než dělat co dělal bo ta ženština je prostě nemožná
nicméně tohle přece nelze vyčítat tomudletomu vispérovi ne?ta baba MÁ problém a neumí ho řešit,připadá jí závažnej,velkej,neřešitelnej a prostě důležitej..tak co udělá, zavolá toho slavnýho vispéra aby jí pomoh a von jí předvede co předved..ty vispéra nepotřebuješ,já díkybohu taky ne,ale vona jo..von přece nemůže za to že sou lidi neschopný ne?
Hele je to stejný jako dyš na modrý poradně píšou zoufalý lidijové,že jim jork chčije na linku a né a né ho to vodnaučit a taky že maj úplně nezvladatelnýho a agresíívního mopse(nebo buldočka ted už nevim) a že je všecky kouše a voni se ho bojej(btw tohodle psa ti lidi skutečně dali pryč páč to prostě nezvládli ) a podobný neskutečný slinty,který já prostě nechápu,ale pro ně sou neřešitelný vlastníma silama..tak je jim doporučeno,že maj sbalit jorka a mopse(toho ale nesbalej bo se ho bojej ) a doject na konzultaci na vlčáářííí, která jediná je může zachránit
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 17:15
- Nahlásit
davidkova renata
která jediná je může zachránit
Vomyl pani pakoní život se diametrálně zlepšil díky cz-psu páč vod zavedení traverzace se jeho chování na tolik zlepšilo,že může chodit na dlouhé procházky huž nechce žrát lidi ani jiné živé žvířátka je přeštastný DÍKY OOO VELKÝ PSE TY TO VIDÍŠ
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 17:18
- Nahlásit
Pakunobecny
Vomyl pani pakoní život se diametrálně zlepšil díky cz-psu
nojo pani,ale vy ste jinej lévl.. ))))))))),taky proto ste vodtama vypadla ,což se nedá říct vo každým že ,mohla ste pakoně krááásně valit na haltině a stopce ještě léta, ale to vy né...
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 17:24
- Nahlásit
davidkova renata
mohla ste pakoně krááásně valit na haltině a stopce ještě léta, ale to vy né
Tak mě velmi vyděsila vodpověd velkého alfy na můj dotaz-co mám dělat když pakůn vyzrál na haltinu-(následoval velmi podrobný popis jak a proč)A jeho vekokynologycká odpověd zněla"CHYTRÝ PEJSEK"To mě neuspokojilo lautr vůbec.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 17:36
- Nahlásit
davidkova renata
však já jsem nechtěla říct, že je neschopný, pouze to, že zrovna u toho čokla s tou šílenou bábou stačilo být normální, netřeba nějakých zázračných kouzelných praktik
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 19:50
- Nahlásit
Psíček
tyjo to je krááása ,stará dobrá fora ,máš to celý zlato?
ovšem úpa mě zabila dorotka závěrečným dotazem kam zmizel Pepa
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 20:22 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Psíček
zkus měnit ta číselka v tý adrese drahokame
v jaký adrese a jak,poklade,dyk víš že sem počítačovej kretén
ediiit :už sem na to přišla ,hned mě pochval,lásko jaxem čikovná
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 21:13
- Nahlásit
helps
Já začala knížkama, videa jsem si pustila až pak. V těch knížkách má velmi pěkně sesumírováno, co a jak a proč. Asi po načtení knížek vnímám videa jinak, nevím, viděla jsem jich asi 20 a opravdu ani jedno mi nepřišlo špatné. Pokud někde vidím něco, co mi úplně nesedne, tak to prostě vynechám, protože mi to celkem nemá co dát, a studuju si ty, co mi přijdou zajímavé. Takže já tam taky někde vidím seky, ale prostě jich není moc a nepitvám se v nich.
Navíc si opravdu myslím, že sestřih udělá hrozně moc, převýchova psa a majitele je většinou dlouhodobější proces, pokud pes není zvyklý cokoliv respektovat, tak si pár překvapení
(že mu něco neprojde) taky zažije, nejistoty a rozhozených psů je tam hodně, ale že by nějaký byl vyloženě totálně mimo.. nezdá se mi, ale fakt jsem neviděla zdaleka vše. Těch epizod bylo strašně moc.
A pokud je jakýkoliv převychovatel co k čemu, tak ví, že pes za hranicí paniky a velkého stresu se už neučí, ale "bojuje o život", do takového psa žádné nové znalosti nenaleju, protože je zkrátka nevnímá, a zlomený pes nikdy nebude fungovat normálně... Takže lámáním psů by žádných úspěchů prostě nedosáhl.
Každopádně pro mě by byla nejprůkaznější osobní zkušenost, tu bych moc moc ráda, ale tak leda si udělat dovču v emerice podle data semináře CM - a to se obávám, že už jsem v jiném dovolenkovém levelu .
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 21:45
- Nahlásit
LucieS
Každopádně pro mě by byla nejprůkaznější osobní zkušenost, tu bych moc moc ráda
co by osobni zkusenost prokazala? ze to se psy umi? to jiste umi, stejne jako to s nimi umi desensky, ale:
V těch knížkách má velmi pěkně sesumírováno, co a jak a proč.
to je pro tebe dulezitejsi, ze je to "pekne sesumirovano", nez aby to byla pravda?
nevsim jsem si, ze by se deti ve skolach ucily o slunecni soustave z ptolemaiovych spisu, a nevim, proc by se pejskari meli o svete psu ucit z knih realite podobne odpovidajicich. to uz jsou mi milejsi desenskeho moudra o tachyonech, protoze ty 9 z 10 lidi nebude brat vazne, zatimco reci o vudcich, hierarchiich, dominancich a psim mleku prijme za sve prakticky kazdy zacatecnik (a mnohy pokrocily), zejmena kdyz je rika clovek, ktery se stara o velkou smecku psu. ostatne, jak ukazuje priklad pana, o kterem je toto tema, berou lide tato slova vazne i z ust cloveka, ktery ma bohate zkusenosti maximalne tak s pozorovanim "smecky" jedno az dvouclenne.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 21:45
- Nahlásit
LucieS
dovču v emerice podle data semináře CM - a to se obávám, že už jsem v jiném dovolenkovém levelu .
JÁ já chcí jet tááákýýý okamžitě na mě nekdo uspořádejte sbírku.Pudu na to logicky slibuju,že žádnýho novýho psa nedotáhnu a budu šířit jeho učení do širokých mas a třá naseru pséka a von mi dá(dodržky max)
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 22:10
- Nahlásit
Psíček
hezky..je to opravdu dost podobné....i v tom projevu na kameru je to podobné, jeden bzučí do čumáku, druhej se se psem fackuje, převaluje po zemi ... prostě krása jedna větší než druhá.
inu, je to tak.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 22:15
- Nahlásit
co by osobni zkusenost prokazala? ze to se psy umi?
Aby byl obrázek úplný, potřebuju osobní zkušenost. Jak se chová, jak působí na psy, jak se psi chovají v jeho přítomnosti, jak se chovají jeho psi, jak s nimi zachází, jak se k nim staví, co o nich říká... Prostě osobní kontakt net nenahradí, no.
to je pro tebe dulezitejsi, ze je to "pekne sesumirovano", nez aby to byla pravda?
Přečti si "Be the Pack Leader" a pak budem diskutovat dál, jo? Je velmi výstižná a za mě z velké části pravdivá. Půlka jsou věci, které říkám lidem už pár let, připadám si jak exot co jde proti proudu, a pak zjistím, že existuje nějaký CM, co už to dávno sepsal .
A vliv knížek je podle mě velmi velký. Hodně lidí jede podle knížek a podle rad na netu. A pak jsou překvapení. Jak jinak myslíš, že se zrodilo tolik nesmyslů v lidských myslích? Já osobně jsem na svém prvním psovi napáchala spoustu škod na základě načtené "kynologické" literatury.
A pozor, opravdu nejsem člověk, co by si liboval v násilí na psech. Pokud čteš co píšu, tak to o mě víš. Svoje psy nebiju a nikdy bít nebudu, ani nijak jinak týrat. Lidi se na mě za to koukají jak na debila, protože 98% jich považuje za normální, ne-li nezbytné, svého psa občas majznout.
CM mě prostě určitým způsobem oslovil, a rozhodně to nebyla jeho tvrdost ke psům.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 22:42 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
LucieS
Aby byl obrázek úplný, potřebuju osobní zkušenost. Jak se chová, jak působí na psy, jak se psi chovají v jeho přítomnosti, jak se chovají jeho psi, jak s nimi zachází, jak se k nim staví, co o nich říká... Prostě osobní kontakt net nenahradí, no.
rozumim, myslel jsem to tak, ze u takoveho cloveka bude prave ten osobni kontakt pusobit mnohem lepe nez kniha.
Přečti si "Be the Pack Leader" a pak budem diskutovat dál, jo?
jednu jeho knihu jsem cetl, jen si uz nepamatuju, jestli to byl "be the pack leader", nebo "cesar's way", takze klidne dal diskutovat muzem.
Je velmi výstižná a za mě z velké části pravdivá.
co znamena "za me (..) pravdiva"? jako ze tomu veris, resp. to odpovida tve zkusenosti?
ktera pulka? muzes byt konkretni?
A vliv knížek je podle mě velmi velký. Hodně lidí jede podle knížek a podle rad na netu.
ano, to souhlasim, par lidi, kteri "jedou" podle jeho knizek a rad, jsem videl - nebyl to hezky pohled.
(cimz samozrejme nerikam, ze neexistuje dost lidi, jako treba ty, janika, ipsdch, atd., kteri si diky svym zkusenostem a inteligenci z jeho rad vzali neco jineho, nez si veme prumerny o psech skoro nic nevedici clovek)
Já osobně jsem na svém prvním psovi napáchala spoustu škod na základě načtené "kynologické" literatury
vidis a spousta lidi prave ted pacha na svych psech spoustu skod na zaklade "kynologickych" knih a rad cesara millana.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 23:13
- Nahlásit
Psíček
Omyl, Inu není můj nick, Přísáhám!
rikals, ze nebudu muset prosit, ale evidentne budu. tomuhle rikas neadekvatni reakce?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 23:54
- Nahlásit
Psíček
promin, ale porad tomu neco chybi.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 00:25
- Nahlásit
Psíček
to nende se te bojim, uz jsme to mel napsany, ale rači sem to maznul
nebud plachy.
Komečmě mi to zapadá. Děkuji.
rado stalo
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 09:11 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Copak on je bije?
Ne, to nebylo o něm, ale o mě. Aby sis udělal představu, že kdyby to byl agresivní debil, tak na něj čas plácat nebudu.
co znamena "za me (..) pravdiva"? jako ze tomu veris, resp. to odpovida tve zkusenosti?
ktera pulka? muzes byt konkretni?
Odpovídá to mé zkušenosti, z většiny. Až mě to překvapilo, jak moc. A z většiny jsou to věci, kterými se nikdo moc neobtěžuje zabývat, protože je asi považuje za bezpředmětné či co (viz to, že páníček má pracovat na své psychice, hodit se do klidu...).
Konkrétnější asi být nezvládnu, je toho tam moc. Obecně asi tak, že nesouhlasím s kastracemi, s vynucením si podřízeného postoje, s tím, že pes se snaží stát se vůdcem smečky. Snad jsem na nic nezapomněla.
Souhlas s tím, že pes musí mít nejdřív splněné všechny fyziologické potřeby (než po něm něco chci), že páníček má být neustále v klidu, páč v afektu vše jen zhorší, že psovi se má věnovat tehdy, kdy je pes klidný, že to nemá přehánět s pozorností, že psovi by se (většinou) nemělo vyhovět, když něco mocímermo chce, že násilí a bití psa neuznává, že neplatí "pes musí, protože já jsem šéf", ale platí "když psovi nastavím podmínky, pes mi rád vyhoví", že stanovení pravidel a mantinelů psovi mu dodá pocit jistoty a bezpečí a pes je potřebuje... atd. atd.
Teď jsem koukala na jeho semináře a sice bude v Austrálii a na NZ, ale do Evropy se neobtěžuje . I když lepší než 90min seminář by byl nějaký workshop či co.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 09:34
- Nahlásit
Psíček
je gay
ježiš tak to pakůnobecnej nebude rád
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 09:43
- Nahlásit
Ale já nehodnotím zase jeho jako celek, ale to, co vidím no. To, co se masově šíří ...
To jako souhlasím. Já chápu Lucko, že třeba jsou v knížkách základní myšlenky, který nejsou špatný - to co říkáš, že pán nemá bejt hysterka, vše v klidu, dát nějakej mantinel, že pes potřebuje cvičení atd... to je ale snad jasná, na to nepotřebuju CM. Knížky sem nečetla, takže možná v nich má nějakej systém a možná to ani není tak špatný, problém ale je, jak říká argosek, co si z toho vezme průměrný pejskař - respektive z jeho pořadů, protože knížky si troufám tvrdit, čte menšina... V pořadu mi připadá, že okecává nesmysly, že tam toho škubajícího psa válí a komentuje si to tím, že chce, aby pes relaxoval... Taky to jeho plácání není zrovna pěkné. Já souhlasím, že není nějakej násilník, že je to spíš o psychickým tlaku, ale to mi osobně přijde kolikrát horší.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 10:48
- Nahlásit
K danému tématu - u Dostála jsem osobně nikdy nebyla, tudíž jeho metody nemohu posoudit z osobní zkušenosti. Znám však několik lidí, kteří u něj byli a pár těch, u kterých byl on.
Druhá zmíněná skutečnost - tedy, že je ochotný (po telefonu prý skutečně velmi ochotný a příjemný) zajet domů, tam, kde pes působí nějakou "škodu", kde se nejvíc projevuje "problémově" atd. - mi je velmi milá, jelikož jen těžko lze chtít po psu, aby se choval přirozeně a tím pádem i tak, jak se běžně chová doma ve svém prostředí a totéž nelze chtít ani po páníčkovi, v nějakém "umělém" prostředí ať jde o cvičák, vlčáry, louku za městem ... cokoliv.
Vesměs se lidi, kteří ho kontaktovali shodli v tom, že je lehce arogantní, trochu šovinista, jinak se chová je-li klientka žena sama, nebo je-li s ní její muž ...
Je o něm asi dost známo, že nemá rád cvičáky a to prý v takové míře, že jakmile se někdo jen zmíní, že někdy s nějakým psem prošel kolem cvičáku, začne se mu vysmívat, být nepříjemhý, až trapný. Nevím proč má tento vztah ke cvičákům, jestli ho jako dítě někdo na cvičáku obtěžoval nebo jeho náhled pramení z něčeho jiného netuším.
Tím pádem ovšem je, dle jeho slov tím nejhorším co se vlastně psu může stát, to, že ho vlastně budeme učit nějaké povely ... cvičit ho (jakýmkoliv způsobem a cokoliv, prostě výcvik ve všech svých formách je zřejmě Fuj! Jedné paní de facto "zakázal" chodit se svým trochu labilním, dost aktivním a aktivitu vyžadujícím psem na agility ... s tím, že je to zbytečná buzerace psů, která i ničemu nevede.
Jak ovšem zabránit tomu samému psu v tom, aby v případě, že se začne nudit (a dalších situacích) útočil na další psy v domácnosti ji neporadil.
Před časem mi bylo jednou rozhořčenou jeho bývalou klientkou doporučeno, ať za ním zajedu s naším Argem, že by konečně tomu jeho psu někdo dal najevo, že není normální rvát se s každým ...
Za souhlasného dohledu pana Dostála (paní byla dost naštvaná, protože si z jeho návštěvy odvezla pokousaného psa,jehož léčení jí stálo dost peněz, které jí pan Dostál odmítl uhradit)
Lidé, kteří měli tu čest ho potkat se psy na obyčejné procházce by taky mohli vyprávět ...
Je možné, že pan Dostál to "se psy umí", ale otázka je, zda tyto okolnosti jsou natolik zásadní, aby si člověk návštěvu u něj rozmyslel.
Mimochodem - lajka již nežije.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 10:55
- Nahlásit
To jako souhlasím. Já chápu Lucko, že třeba jsou v knížkách základní myšlenky, který nejsou špatný - to co říkáš, že pán nemá bejt hysterka, vše v klidu, dát nějakej mantinel, že pes potřebuje cvičení atd... to je ale snad jasná, na to nepotřebuju CM. Knížky sem nečetla, takže možná v nich má nějakej systém a možná to ani není tak špatný, problém ale je, jak říká argosek, co si z toho vezme průměrný pejskař - respektive z jeho pořadů, protože knížky si troufám tvrdit, čte menšina... V pořadu mi připadá, že okecává nesmysly, že tam toho škubajícího psa válí a komentuje si to tím, že chce, aby pes relaxoval... Taky to jeho plácání není zrovna pěkné. Já souhlasím, že není nějakej násilník, že je to spíš o psychickým tlaku, ale to mi osobně přijde kolikrát horší.
Tak on je obecně průšvih, když někdo bezmyšlenkovitě opakuje cokoliv, co vidí někde na netu, v parku, na cvičáku.... Bohužel je to poměrně častá věc.
Ale myslím, že kdyby si tuhle knížku (kdyby vyšla v čj) přečetli, spousta začátečníků by najednou měla jasno v tom, co a jak. Ty sice píšeš, že by to měla být samozřejmost - ale krutě není (. Tyhle základy nezná z laiků skoro nikdo. Je to divné, ale když se podíváš na ulici a do parku, je to tak .
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 10:57
- Nahlásit
Eldoguero
Mimochodem - lajka již nežije.
chci jen upřesnit, že lajka pana Dostála žije
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 11:02