Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pan Viktor Dostál???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 17:16
- Nahlásit

makrel
Pro me je to taky neuveritelny, ale je to tak A neudelas s tim nic, pokud reknes co si o tom myslis, tak stejne pravdu nemas, protoze jsi laik a on odbornik a jeho pes vi co dela

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 17:18
- Nahlásit

argosek
jo, tak to ja taky nechapu

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 17:20
- Nahlásit

Kaccka
No obávám se, že kdyby se mi to stalo, tak budu svého psa bránit, jak to dělám vždycky. Chtěla bych vidět, co by pan cvičitel dělal.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 17:24
- Nahlásit

makrel
Taky jsem si rikala, ze by me zajimalo co by v tu chvili nastalo, ale asi se to nikdy nedozvime.

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 17:26
- Nahlásit

Kaccka
Já bohužel v takovou chvíli přestávám přemýšlet a je mi jedno, jaký je to pes a jestli mě u toho pokouše nebo ne. Prostě na mojeho psa si nebude nikdo dovolovat.Takže nechápu, jak to to lidi snesou a co to je jeako za výcvikovou metodu. K čemu má sloužit.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 18:01
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Co se Šedyho týká naprosto souhlasím. Ne on, ale jeho páneček by měl dostat čouda. Myslím, že Šedy se chová tak jak ho okolnosti naučili. Vemte si, že je každou chvíli mezi bandou jánevímkolika psů a že většina z těch psů má nějaký problém. A ještě navíc když dojde ke konfliktu, tak se na něj jeho "šéf" vyprdne a krizovou situaci nevyřeší. No tak se to holt Šedy naučil řešit sám. "Napadni nebo budeš sám napaden". Tak mi to alespoň připadá.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 18:31
- Nahlásit

VerčaZhm,asi tak nejak,nechava sveho psa ve stychu,nema panicka,co by za nim stal a mel ho jako oporu,svojeho psa bych taky valchovat nenechala,jak jsem psala vyse,ti lidi-laici,co tam jezdi jsou taky chudaci a nicemu se nenauci,spise naopak,pes bude jeste horsi.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:15
- Nahlásit

Cituji odjinud:
Já jsem u Dostála byla před pár měsíci se svým tehdy desetiměsíčním čévéčkem, protože se mi líbila jeho kniha a chtěla jsem, aby mi tedy nějaké věci ukázal naživo, jak slibuje ve své poradně. A upřímně-byla to katastrofa! Ten člověk vůbec nepozdravil a dokonce se na nás, mě a přítele, ani nepodíval. Mávl rukou před sebe, což mělo znamenat, že se jde tím směrem. Tak jsme šli... Po pěti minutách, během kterých nepronesl ani slovo k nám, jen několikrát zahoukal na mého psa, řekl (aniž by se opět na nás podíval): "Tak se ptejte." Řekla jsem mu, že jsme se po telefonu domlouvali, že nám ukáže a přiblíží v praxi to, co sliboval v poradně - tedy přirozenou komunikaci. A dodala jsem, že jeho knihu mám přečtenou. On arogantně odpověděl, že to přece právě dělá, ať se koukáme. Ukázal rukou doprava a šlo se dál. Stále ještě se na nás ani nepodíval. Začala jsem být z té situace značně nervózní. Ať jsem se dívala, jak jsem se dívala, viděla jen nepříjemného chlapa, který si myslí, že je bůh. Můj přítel položil první otázku. Dostál ukázal rukou doleva a řekl: "Váš přítel moji knihu nečetl?" To bylo všechno. Přítel položil druhou otázku. Dostál se k němu otočil zády a zahoukal na psa a pak, stále zády ho v podstatě sepsul, jak se může vůbec na něco takového ptát (šlo o komunikaci ve smečce a hierarchii), načež dodal, ať si přečte knihu. Pak mi řekl, ať ho přivolám. To jsem udělala. Ještě jednou. Znovu jsem poslechla. Přikázal, ať ho dám na vodítko, a začali jsme se vracet. Cestou zpátky prohlásil, že se k pejskovi chovám jako chůva (blbost!) a že si s ním mám domluvit individuální čtyřdenní výcvikový servis, než bude pozdě (???). Upozorňuji, že mé čévéčko bylo a je pohodář. U auta najednou vypálil, že ta necelá hodina bude stát tisíc korun!!!! Tehdy se nám poprvé podíval do očí.
Mám podezření, že celou dobu pouze odhadoval, o kolik nás může zkásnout. Některé věci v jeho knize jsou zajímavé, ale ty nevymyslel on. K němu už prostě nikdy.

a nebo:

K "údajnému" pokousání. Na jeho táboře jsem nebyla (mám psů víc a rozhodně by si nenechali chování lajky Šedyho líbit), ale při jedné víkendové lekci (na které jsem byla a vše na vlastní oči viděla) se stalo, že Šedy napadl psa knírače, který seděl pánovi u nohy. Na pokyn pana Dostála měl páníček psa držel za obojek, aby se nemohl bránit. Ten toto neposlechl a nechal svého psa, aby se bránil. Pan Dostál tohoto psa zalehl a nechal Šedyho, aby ho doslova rval za zadek (stehna, hřbet). Tento pes byl posléze na veterině na šití. Majitele znám, vím, že se snažil od pana Dostála vymáhat náklady za vet. ošetření. Netuším, jak to dopadlo. Pan Dostál od té doby své psy na tyto hodiny nebere. Od lidí, kteří mají tu čest ho potkávat na procházkách vím, že se mu raději vyhýbají - Šedy si dělá co chce a pan Dostál ho zřejmě neovládá tak, jak by chtěl.

a ještě jeden:

Tak já tedy u Dostála se svými psy na soustředění v Heřmanicích byla, takže zde píšu ze své zkušenosti. No, je to už dobře 4-5 let. Bylo to v září. Nalákaly mně články a fotky na jeho stránkách. Mému psovi byl rok a půl, fenečce 4 měsíce. Ještě jsem jako blbec nalákala sebou známou, že to bude fajn. Směska psů byla pokud si pamatuju opravdu pestrá: ND, RR, NSDTR, peruán, berňák, NO, dobrman,viszla, bígl, zlaťák, několik kříženců - no celkem asi 30 psů. A Dostálovo Šedy a retrívr. Šedy byl v té době sotva odrostlý puberťák.
Cvičili jsme nahoře na place a psi dostali volno. Můj pes běžel úplně stranou mezi stromy, tak 15 metrů od nás a čuchal si tam, když ho Šedy napadl poprvé. Nikdo nechápal proč se to stalo, když psi byli vlastně každý na jiné straně cvičiště a můj zrzoun si Šedyho vůbec nevšímal.
Zústali jsme dost opaření, když se to stalo. Ani jsem se nezmohla na nějakou reakci.
Upozorňuji, že to nebyl první případ napadení psa Šedym na tomto táboře. Pamatuju, že s jedním NO odjížděli předčasně domů, protože jeho pokousání od Šedyho bylo dost ošklivé a pejska museli šít. Šedymu totiž vůbec nedělalo problém vlítnout třebas i za štěnětem do cizí chatky a tam ho zvalchovat. Však taky byl několikrát velice rázně z těchto cizích chat majiteli \"odejit\"
Po chvilce, kdy si Šedyho Dostál odvolal se mu Šedy u nohy obrátil a vrhnul se na mého Dyka znovu. (Jak to, že tak vzornému cvičiteli utekl bez dovolení od nohy? No poprali se tehdy důkladně. Dostál se vůbec nesnažil svého psa odchytit a stopnout mu jeho útok nebo prostě udělat cokoli, aby to přerušil. Můj Dyk rvačky rozhodně nevyhledává, ale když se má bránit, dokáže to. I tak utržil ošklivé prokousnutí zadní slabiny, protože se mu do ní Šedy zakousnul a rval ho ze strany na stranu. (Jen pro rejpaly - v té chvíli jsem opravdu neměla náladu fotit a svědků na tento inceident mám plné cvičiště) Dostál mi ještě půjčoval nějaký zásyp proti krvácení, protože rána byla hluboká a hodně krvácela. Kdybych za ním nešla a nezeptala se ho proč se to vůbec stalo, přešel by celý incident úplně beze slova jako by se nic nestalo. Když jsem se ho tedy ptala ať vysvětlí on jako cvičitel mně - laikovi proč to Šedy udělal řekl, že ještě je mladý a proto ten nápor s vedením smečky nezvládl !!! Žádná omluva, prostě nic.
Od té doby jsem přestala brát na cvičení štěně a měla jsem ji zavřenou po dobu cvičení v chatce. Spousta lidí si psy místo volného běhání zavírala po chatkách nebo přivazovala na vodítko i když to Dostála zakázal.
Za pár dní Šedy (opět bez důvodu) napadl na Dykova \"kámoše\" (taky tollera) no tehdy se přepočítal, protože Dykovi prdlo v kouli a šel prostě tomu zrzounovi na pomoc a Šedymu tehdy společně napráskali. Dovedete si představit, že to se samozřejmě nelíbilo majiteli, ale všichni na place jsme si radostně škodolibě mnuli ruce, že Šeďous dostal za vyučenou (asi málo).
Na tenhle incident mi Dostál řekl, že Dyk vůbec nic nepochopil. Co jako měl pochopit? Že Šedy může beztrestně napadat jiné psy? Že jemu je vše povoleno? Když jsme odjížděli, každému hodnotil jeho vztah se psem. Mně řekl, že svým psům vůbec nerozumím. No jak bych taky po 25 letech života se psy a mezi psy mohla, že jo
Neříkám, že na táboře bylo úplně všechno špatné, to rozhodně ne, ale v chování vůči lidem je to nepředstavitelný hulvát. Ale tohle si musí každý vyzkoušet sám. Kdo mu na všechno přikyvoval, tomu se tam líbilo, kdo s ním chtěl disutovat nebo mu dokonce odporoval, měl prostě smůlu.
Jindra

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:16 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit

argosek

Dostál = superalfa

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:25
- Nahlásit

impactno,to si delas prdel??????
to je opravdu echthovado,co k tomu dodat,ze by se meli nejak varovat laici a zacatecnici???vzdyt zbytecne bude zase zkazenych psu,ten chlap opravdu neni normalni?

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:29
- Nahlásit

K "údajnému" pokousání. Na jeho táboře jsem nebyla (mám psů víc a rozhodně by si nenechali chování lajky Šedyho líbit), ale při jedné víkendové lekci (na které jsem byla a vše na vlastní oči viděla) se stalo, že Šedy napadl psa knírače, který seděl pánovi u nohy. Na pokyn pana Dostála měl páníček psa držel za obojek, aby se nemohl bránit. Ten toto neposlechl a nechal svého psa, aby se bránil. Pan Dostál tohoto psa zalehl a nechal Šedyho, aby ho doslova rval za zadek (stehna, hřbet). Tento pes byl posléze na veterině na šití. Majitele znám, vím, že se snažil od pana Dostála vymáhat náklady za vet. ošetření. Netuším, jak to dopadlo. Pan Dostál od té doby své psy na tyto hodiny nebere. Od lidí, kteří mají tu čest ho potkávat na procházkách vím, že se mu raději vyhýbají - Šedy si dělá co chce a pan Dostál ho zřejmě neovládá tak, jak by chtěl.

po tomhle mel dostal dostal zadat o invalidni duchod. nechapu to. jak tam muze stat a cumet na to ten majitel psa.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:30
- Nahlásit

zuzanarosakova

ta nejsuprovatejsi

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:51
- Nahlásit

Je tu link na web pana superalfy, Staci si prohlidnou nektery letitejsi videa a jen z nich http://www.youtube.com/watch?v=my1ZLuHSZa4 nelze nez souhlasit s nazorem
Dagmar Fišerová
Jenze Sedy musi bojovat o postaveni ve smecce co ani nemuze byt smecka. Je to cele neprirozene. Musi jednat sam za sebe.
Kdy si ten pes odpocine? Mozna uz ma superalfa nastupce Šedyho, ale az i toho 9ti letyho psa to prestane bavit - tak nevim nevim, jak bude pokracovat p. Dostal dale.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:53
- Nahlásit

nemethova5
No my právě souběžně vedeme debatu jinde, na jiným foru. Tak jsem pátrala různě ve starých diskuzích a makakr jako.

argosek
Asi bych při tom zalehnutí napřed dobře mířenou ranou skopla Šedyho a pak přistála Dostálovi na zádech. By se divil panáček.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:54
- Nahlásit

Fifijako velice se divim,ze ten pes nebyl jeste sezranej,treba od kavkazaka???pan dostal,pardon superalfa by se divil,az by natrefil na psa,ktery ho stahne zaziva z kuze a pana superalfu s nim!zhledla jsem video a no comment!

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 20:56
- Nahlásit

impactto vidim zive a nas takovych je vic,ten superalfa ma vic stesti nez rozumu!

impact
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 21:11
- Nahlásit

Fifi
Tak je úplně blbej nebo to nevidí???

Těsně po té šesté minutě teda nevím, ale jak vlezl mezi ty RR a vlkodava. Možná vidím blbě, ale podle mě tomu RR jasně uhnul z cesty, když se ten k němu postavil. A on to komentuje "jasnou autoritou šedyho mezi největšími psy".. A jak si ten vlkodav vleze na terasu, tam a zpátky, a jasně mu řekne, ať tam neleze. A komentář - šéf smečky musí nonstop značkovat.

No to mě poseeeeeeeeeeeeeeeeeeer.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 21:13
- Nahlásit

impactposeeeeeeer bulvu?asik je blbej!to je jasny.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 23:48
- Nahlásit

Jsem se koukla na to video. To si jako Dostál dělá srandu z lidí?! To jako má být vůdce smečky? Hledá konflikt, je utahanej jak "pes", tlačí do psů co odpočívají,.... Co to je za logiku takhle psychicky tlačit do odpočívajících psů a co je to za logiku takhle tlačit do psů co si musí něco vyříkat? Jak by asi taková smečka něco ulovila, když mezi sebou nesmí komunikovat?! A nastříkat psa nějakým sajrajtem, aby se mu psi vyhýbali umí každý debil. Se podívejte ještě jednou - jestli umíte pozorovat, tak uvidíte, že Šedy smrdí! A lidé se Šedyho také bojí a odcházejí - vnitřně všichni (psi i lidi) cítí, že to není OK. A také jsou tam psi celkem OK a není to Šedym a není to ani panem Dostálem. Ti psi nemají žádný velký problém. Pan Dostál dělá z lidí opravdu blbce! Šedy na tom videu vůbec neví co má dělat. Kdyby takhle opravdu vedl smečku, tak všici "pohebou" (pardon za výraz) hlady. A také kdo něco ví o opravdu vlčím chování, tak ví, že srovnávat Šedyho s vlkem - vlčí chůze, je mimo mísu, protože se Šedy choval tak okatě, že by byl v ohrožení. Prozrazoval všechno na sebe - i své slabiny - a to se nevyplácí. V divočině by Šedy opravdu neobstál a byl by nucen žít jako samotář, páč by ho za krátkou dobu smečka vyhnala - přinejlepším.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 00:23
- Nahlásit

Jo a nevidela jsem ani u jednoho psa twistak ci snahu o oliznuti Sedyho- zadne podrizene chovani. Libil se mi ten vlkodav jak mu dal najevo: sem nelez!

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:22
- Nahlásit

Podle mýho názoru a zkušenosti, kdy vím, že pan dostál si lidi na soustředění cíleně vybírá, musím říct, že to dělá opravdu dobře. Při čtení jeho poradny (teď už JENTAK) si jen podle dotazu zkouším odhadnout, koho pozve na svůj slavný 4denní výcvikový servis (kde sem mimochodem taky byla, neboť přesně krs vláčnou povahu a chybějící mozek sem prototyp čéka, jež je zván). A jsou to pořád stejné typy, které umí velice dobře vybrat, to klobouk dolu, ti potom na soustředění problémy nedělají, slepě důvěřují superalfě a nijak výrazně svoje psy nebrání. Dneska se za tu svojí megablbost stydim, a fakt jsem hodně ráda, že se tam mojí čubě nic nestalo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:31
- Nahlásit

Sem včera vyprávěla Mášenkovi jak ta paní s pláčem odjela bez šiby, nebo co to měla za japonce. Mášenkovi se to moc líbilo a ptá se essi má nějakou šanci zbavit se čoklů gdyž tam přijede a udělá ze sebe totálního debila . Říkal, že začne s Texlem a Hyenou, pak přijdou na řadu ti ostatní

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:37
- Nahlásit

nefritt
........ Když jsem ho dohnala a vysvětlení po něm přesto požadovala, řekl mi, že Šedy je moc mladej na to, aby zvládnul takovej stres z řízení smečky a ruply mu nervy!!!

Fajka má pravdu, má nahranej pásek a zaplej replay to tehdá tvrdil totiž taky u toho štěněte. Že na Šedyho je toho moc a ruply mu nervy.
Krom toho, že teda pán má jiný představy o tom jak by měla fungovat smečka, tak když si teda myslí, že udělá za pár dnů ze psů na táboře fungující "smečku", proč teda nechává šéfovat psa, kterej na to nemá?? tak nějak mám představu, že vždy šéfuje jedinec, kterej na to má? nebo se pletu??

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:17
- Nahlásit

impact

No ty vooole, kdyby mi zalehl psa, tak je z nēj v ten moment superalfa bez koulí!

Dante
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:34
- Nahlásit

Zdravím Vás všechny,

když jsem zakládala tuhletu diskusi, naprosto jsem netušila, co všechno se dozvím. Fakt hrůza!!!

V dobré vůli jsem tohoto ""pána"" doporučovala lidem, aby jim pomohl. Teď se hrozně stydím za svou bezbřehou naivitu a jen se domýšlím, co lidem, na něj odkázaným, poradil (pokud mu tedy napsali).

Mj. jsem také přemýšlela, že se svým jezevčíkem na jeden jeho tábor zajedu. Svým způsobem škoda, že jsem se zde dočetla, co je jmenovaný pán zač, protože svého psa rozhodně nenechám mastit psem jiným. Je to naštěstí pes bezkonfliktní, se kterým celá naše rodina vychází úplně super, ale když si na něj některý jiný pes hodlá dovolovat, nenechá se (holt a naštěstí jezevčík) a já ho taky nenechám. Jsem právě ten páneček, který je schopen svého psa bránit, jak jste psali výše. Takže by to asi byla zajímavá mela mezi psy i mezi lidmi... I když si myslím, že VD, i přes všechny svoje vady, je člověk, který si umí vybírat účastníky tábora, a tudíž my bychom asi vybráni nebyli...

A že bych tam svého psa nechala, protože jsem jako majitelka "naprosto neschopná", to taky nepadá v úvahu. Tohleto mi opravdu vyrazilo dech. Paní se v dobré vůli psa, který by jinak skončil v útulku, ujme, a namísto pomoci se jí dostane doporučení, ať psa věnuje někomu jinému!!! Je mi hrozně líto, že dotyčná paní zřejmě neměla vnitřní sílu poslat iniciátora této "rady" do p...., jak by si zasloužil, ale se snahou co nejlépe pomoci svému psu mu vyhověla. Doufám jen, že se u nového páníčka má opravdu dobře...

A na závěr: Opravdu nechci, aby se zde rozpoutala debata mezi příznivci a odpůrci VD. Nicméně jsem si všimla, že se zde žádní příznivci nenechází... I to o něčem vyplývá...

Ještě bych zde chtěla uvést - další účastníci tábora VD jej hodnotí na těchto stránkách: http://www.ccas.cz/objects/news/comment.php?id=14, bohužel opět negativně...

Dante
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:39
- Nahlásit

P.S.
Nenačetlo se to tak, jak jsem chtěla. Klikněte na odkaz blog...

Dante
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:41
- Nahlásit

P.P.S.

Pouze pro neznalé Inter(fer)netu: Pokud zadáte do vyhledávače jméno Dostál, dočtete se více...

impact
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:56
- Nahlásit

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuf.

http://www.ccas.cz/blog/

Dante
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:12
- Nahlásit

Přesně tak...

inu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:58
- Nahlásit

hlavně doporučuju ten komentář pod článkem

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání