| Autor |
Zpráva |
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:41
- Nahlásit
já mám přerostlou toyku - měří 33 až 34 cm a váží 3,5 kg potvůrka moc nežere.
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 16:00
- Nahlásit
ell
Kolik má Tvoje fenečka výšku v kohoutku ? Protože 4,7 na trpaslíka není až tak úplně málo, ale je fakt, že záleží na tělesné stavbě. Naše Kassy se pohybuje mezi 4,60 až 5 kg. Ale při těch 5 kilech už jsem nervózní, že tloustne. Někde jsem četla, ža když pudlovi nejdou nahmatat žebra, je tlustý, tak ji pořád ohmatávám a žebra zatím jsou
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 16:01
- Nahlásit
Lesanka
Tvoje holčička je vlastně mírami už trpaslička, dokonce na horní hranici. Chtělo by to o kilčo víc, že ?
|
Rico
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 16:06
- Nahlásit
Aj moja je vacsia, skor sa podoba na stredneho...ona je taka od mala, ostatni surodenci su dvakrat mensi jak ona, a ona teraz 8kg ...ale ked my jak sme ju brali, dost neskuseni, ona jak steniatko mala skor spekacky, masko a tak...na svoju stavbu tela, nema az tak vela, prekrmili sme ju, ale teraz uz je ok, stale s nou behavam.mensia uz nebude.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 16:12
- Nahlásit
Pudlice
Má 30 cm, plus minus, bála se metru, takže měření byl trochu boj... Tak jste mě uklidnili, já už myslela, že je vychrtlina a navíc mi to skoro každý, kdo ji hladí, říká...
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 16:23
- Nahlásit
Rico
Předchozího pudla - střední apricot Art, už je od předloňska za Duhovým mostem- jsme si taky brali jako zcela nezkušení. On byl ze štěňat největší, takový baculatý, já jsem ho ještě dobře půl roku krmila pribináčky, než mi došlo, že je obézní. Byl a zůstal takový, zhubnout ho nešlo, protože jídlo ve všech podobách nesmírně miloval a my neměli to srdce... Dožil se 11 let, ale takové tři roky už špatně vstával a chodil, prostě mu ta obezita zkrátila život. Tak jsem teď na holky přísná, jsou jenom na prvotřídních granulích, protože se obávám, že bych vařené zase neuhlídala...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 16:26
- Nahlásit
Rico
Dietku bude mít minimálně ještě měsíc a možná na ni bude muset i zůstat potom - kvůli trávení...
|
Rico
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:22
- Nahlásit
Pudlice
hej ved to ma stve, ze kvoli nasej prvotnej hluposti teraz bude trpiet, ved uz v maji bude mat 6 rokov...a tiez u nej je na 1. mieste len jedlo, strasne pazrava...
ell
tak to ma mrzi, ale neexistuje nejaka alternativa...?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 18:13
- Nahlásit
Rico
To nevím, zkusim to prokonzultovat ještě s jiným vetem. S tímto se to nějak "nehne"...
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 19:13
- Nahlásit
Ahoj. Mám pudličku trpasličí, míry 32/34 , váha je tak asi 4.5 -5.5kg, myslím že to je akorát, ale mívají i méně. Na výstavě jsme byli párkrát a to vždy v moderně. Získali jsme během pár výstav Českýho Junioršampiona, takže si myslím, že komu se bejbina nelíbí nebo je to pro něj obtížné se starat, nebo že pes proto nemá tak kvalitní srst, takže to není vyloženě o tom. Je fakt, že když mě lidi potkávali na výstavě, hlavně ti co se šli podívat, byli nadšení že také vidí pudlika normálně ostříhaného, jelikož se to dost lidem nelíbí, a ti co si kupují pudla pro radost tak těm už vůbec ne. Takže i s modernou se dá získat titul a to jsme na výstavě byli tak 5krát jedna z toho ta štěněčí. Pudlík je opravdu super pejsek, ta naše je trochu citlivější.Na výstavě byla hodná, ani se nemusela skoro nic učit, ale celé hodiny se tam klepala, takže jelikož ani já o výstavy nestojím, tímto titulem jsme skončili. Pokud by někdo podobného pudlička chtěl, její maminka bude mít brzo štěňátka. Přidávám pár fotek.
První výstava
druhá výstava opět klubová
další z mezinárodní
toto je klubová,
a poslední myslím - mezinárodní
Po 5ti hodinách čekání do kruhu to teda fakt pak nebylo už nic moc, navíc tam byla zima jak v lednici.
Přidejte také nějaké fotky, máte? Snad vám to nevadí. Ahojky
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 19:21
- Nahlásit
Pudlice
Chtělo by to o kilčo víc, že
jjchtělo by to, pracujem na tom, dávám jí granule ANF
a přidávám trochu konzervy, psí nebo i hovězí, abych jí to navoněla. To jí potom celkem jede. Přibrala trochu nedávno, když byla v klidu po operaci. Pokud mi poradíš nějaký tip budu ráda.
|
Axa
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 19:26
- Nahlásit
Ahoj, mám dvě trpasličí pudličky, 14 a 7 let. Obě musely být operované kvůli nádorkům na mléčné žláze, současně byly vykastrované. Obě jsou naštěstí v pořádku, ale mladší začala rychle tloustnout. Myslí jen na granule, krade je i kočkám. Sedí pod kočičím šplhadlem a čeká, co kočkám spadne na zem. Mluvila jsem i s veterinářem, dal nám veterinární light granule, Hillsku. Fenka dostává 2x denně 30 gramů a tloustne úspěšně dál. Co s ní? Aby se trochu najedla a přitom hubla? Poraďte mi, prosím. Marie.
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:50
- Nahlásit
Lesanka
Obracíš se na tu pravou, jak jsem psala výše, tak jsem úspěšně již jednoho pudla dovedla k obezitě
Teď vážně - já jsem to tehdy pokazila piškotama a pribináčkama a velkýma porcema ostatního žrádla. Ale možná ty pribináčky by u Tvojí fenečky za pokus stály, jestli tedy snáší mléčné výrobky. Jinak granule dáváš jedny z nejlepších vůbec, takže v tomto ohledu aspoň můžeš být klidná. Možná že ona je takový typ, že prostě nepřibere, jako jsou někteří lidé .......
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:56
- Nahlásit
Dášenka
Dala bych fotečku, ale mám ji jako jpg.na ploše - poradíš, jak ji sem dostat ?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:18
- Nahlásit
Prosím pomozte!
Moje pudlice se asi zbláznila. Opět se to ted stalo! Když jsme na procházce (vždy na vodítku) a potkáme jiného hafana, který k ní přijde lehkým, pomalým, normálním krokem, nic se neděje - očuchají se a v pohodě. Ale jakmile ten druhý pes k ní přiběhne (aniž by vydal náznak agrese, vrčení apod.), ona před ním začne zběsile utíkat a přitom strašně ječí, pes samozřejmě za ní, ale ani se ji nedotkne a ona stále ječí, běhá dokola co ji vodítko povolí a když už dojde na konec, div si nezlomí vaz!!! Nevím, jak ji mám uklidnit, je úplně v šoku a přitom ji ten pes opravdu nic nedělá!
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:31
- Nahlásit
A to ji nikdy nic žádný pes neudělal! Utíká takhle i třeba před pesanama menšíma než je ona...
Taky bych vložila fotečku, kdybych věděla jak...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 14:50
- Nahlásit
ell
Kolik že jí je?
Jestli ještě s žádným psem konflikt neměla,tak bych to viděla na nějakým způsobem špatnou(zanedbanou)socializaci....
Sousedi vedle ve vchodě mají také štěně tuším trp. pudla,a dělá úplně to samé(jen k němu ten pes ani nemusí běžet)
Pak to vypadá asi tak,že se moje štěně žene očmuchat to mrně, to začne ječet,dá se na úprk domů,panička se usměje,dojde si pro něj,a chudinku malýho ho chová dokud se neuklidní........ Zabít takový lidi!!!
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 15:59
- Nahlásit
Je jí 10 měsíců. Ale jak říkám, pokud ten pes k ní přijde normálně, nic se neděje, ale když přiběhne...! Co s ní tedy mám dělat, když nastane taková situace???
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:47
- Nahlásit
ell
Očíhnout pesana i páníčka, a když budou oba v pohodě,tak jí nechat napospas....
Možná by bylo lepší tohla praktikovat zezačátku se štěňatama ....hlavně neutěšovat, taky si myslím,že by mohlo zabrat,když si s tím druhým psem začneš hrát
Prostě ignorovat veškerý (nesmyslný) projevy strachu,a odvést pozornost jinam,tj.např.na toho hafíka jako tvůj zdroj zájmu...
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:47
- Nahlásit
ell
Já vidím problém v tom "...vždy na vodítku". Vím, že asi nemůžeš nechat fenečku na volno, ale psi, kteří jsou stále na vodítku, se chovají podivně. Ta moje piditoyka chodí od malinka na volno (je fakt, že máme pro to podmínky - klidná vilková čtvrť) a nebojí se ani velkých psů. Když se k ní dříve nějaký pes hnal a ona se na mě sápala, abych ji vzala, tak jsem to nikdy neudělala, klidným hlasem jsem jí vysvětlovala, že to je hodný pes, a dnes už chovat nechce. Maximálně kdyby si nějaký velký pes s ní chtěl hrát moc divoce, tak se za mě schová a zavrčí na něj.
Co ji nechat na nějakém oploceném pozemku (aby Ti ve zmatku neuprchla někam do ztracena) na volno a nasimulovat tu situaci s přibíhajícím pejskem ?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:52
- Nahlásit
Pudlice
Já bydlím na sídlišti,a taky se dá na volno....akorát ted´ začali prudit všichni okolní pseudozahrádkáři (takovýty co si před panelák vysadí 5 kytek o který se pak staraj)--a to už jsem štěnda odnaučila je okusovat,tak už je jen očůrávaj
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:53
- Nahlásit
Pudlice
ell
Fotku bohužel nestačí mít jen ve svém počítači, musíte ji mít buď někde na webu, či si zde založit galerii, pokud ji budete mít aspoň zde v galerii pak už to je jednoduché, zkusím krátce vysvětlit,
Na zvětšenou fotku kliknete pravým tlačítkem myši, dáte- vlastnosti - vyskočí vám okýnko, kde je zapsaná URL adresa, ta se celá přetáhne myší/začerní se/ a dáte buď kopírovat, nebo CTRL+C, máte tedy tu adresu v myši, pak si najedete sem na dizkuzi, kliknete na 4 čtvereček zleva, což jsou ty barevné geometrické tvary, vyskočí vám okýnko, kde bude jakási adresa, nikdy jse nekoukala jaká, a vy uděláte toto : stisknete klávesu CTRL+V, tím tam vlastně vložíte tu svou URL adresu, a dáte OK. a budete to mít tady. Nesmíte zapomenout kliknout nejdříve na ty geometrické tvary, jinak by fotka nebyla vidět, jen až asi po rozkliknutí.
Co se týče vaší přezdívky a udělání galerie s tím jsou občas potíže, normálně jsem byla jako - emikami - ale nešlo mi vlézt do mé galerie, a tak jsem zkusila jiný login, což byl docela také problém, nakonec se podařila Dášenka, ale zase mi nešlo pod tímto loginem si udělat tu galerii, tak jsem psala na cz pes, a oni mi dali tuto adresu, kde jsem si teda tu galerii udělala.
http://www.cz-pes.cz/readers.php?akce=new
Jinak já mám ještě 4 havanské holčičky, a v neděli jdu s jednou na první výstavu vůbec s havanským psíkem.
a je to tato Deniska
Bohužel je zvyklá od mala na flexi vodítku a tak máme trochu problém schozením u nohy, nejsem již nejmladší a nejsem blázen do výstav, teda moc mě baví, ale spíše jako divák, než abych lezla do kruhu. Držte nám palečky, jdete také někdo od vás v neděli do Letňan? nebo spíše v sobotu. Pokud by někdo nerozuměl jak sem foto vložit mám icq 471 394 803 ráda poradím, mám i skype, pokud to najdete, jako "dagmar.ko"
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:54
- Nahlásit
Pudlice
Kytky,né zahrádkáře
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:58
- Nahlásit
Anlie
Jojo, u nás také, je paní v přízemí, která se tam stará o nějaké roští, a někdo napsal do baráku na nástěnku, aby zde psi nečůrali, že je zem cítit močí no a od té doby teda nechodím předem ale zadem, aby ji teda nečůrali na trávu pod oknama. čilý nesmysl, když jsem ji potkala, říkala jsem ji, že jsem zvědavá jak zabránit čůrat psům co jdou kolem a kteří nebydlí v našem v chodě, ale třeba naproti, či zcela někde jinde. a nebo těm co se tu toulají, no a ostatní páníčkové je mají většinou na volno a jsou to většinou velcí psi, takže ty takové místečka občůrávají rádi. To jsou ty nepsí lidi, no. Tuhle šla stará paní do výtahu, já měla sebou dva psíky, no a trochu jsem si pospíšila aby mě paní neujela, když jsem se tam s nimi nahrnula, nahodila ksychtík, a vylezla z výtahu a tak jsem jela sama, a ona šla asi pěšky.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:59
- Nahlásit
Dášenka
Pěkná
Ta by se líbila těm mým puberťákům-strašně je baví dělat z krásnejch bílejch koulí krásný hnědý koule(výsledná barva závisí na okolním prostředí)
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 17:04
- Nahlásit
Dášenka
A to máš hafíky malinký.
Já mám štěně králováka,a strašně mazlivý a družný(nejradši má starý lidi a malý děti) a při jeho nynější výšce(asi jako hotovej střeďák),váze (cca.12kg) a neohrabanosti je to někdy o strach,ikdyž dotyčnej pejsky rád...
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 17:14
- Nahlásit
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 17:17
- Nahlásit
Anlie
Přece moje holčičky
Dášenka
Moc děkuju za návod, akorát něco ještě dělám špatně, že je ta fotka tak malá. A Tvoje Deniska je překrásná !
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 17:31
- Nahlásit
Pudlice
Krásný....taky sem zkusím hodit nějaké foto,až budu doma
Já mám zase dva kluky-pudlíka a voříška(mimochodem děsně rád louská vlašáky )
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 17:47
- Nahlásit
Tak jsme byli zase venku a potkali jsme většího psa, kterej se k ní taky přihnal a kupodivu nic!!! Jenom teda trošku před nim ucukla, ale nevydala ani hlásku... Nechápu to, asi se jí tamten opravdu nelíbil, je fakt, že mi to udělala po dost dlouhý době, jako malá to dělala častěji a myslela jsem, že ted už je to v pohodě. Snažim se ji vždycky uklidnit a říkám ji, že je ten pejsek hodnej a hladim i jeho, abych ji to dokázala. Bohužel, bez vodítka bych to tady u nás asi neriskla - samý auta, ale někde víc v přírodě možná.
|