| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 14:32
- Nahlásit
Dines
jójó "vejtaho"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 14:34
- Nahlásit
Tak tohle je muj magor
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 14:36
- Nahlásit
Dines
Černoušek.-), a odkud jste, že by jsme dali třeba prochajdu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 14:54
- Nahlásit
Fík
Z Budějovic.....
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 14:59
- Nahlásit
Dines
Z Budějovic? Tak to jste trochu z ruky , ale to nevadí, pokecáme na fóru
A z jaké chov. stanice ho máš?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 15:21
- Nahlásit
Fík
Z www.hlubok.wbs.cz
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 15:32
- Nahlásit
Dines
No, to my jsme naprostí začátečníci
Prní šok pro mě byl, když jsem se dozvěděla, že klubů pro pudlíky je více...pak, že střihová úprava pudla "na modernu", která je pro mě i Cipíska nejlepší co se týče údržby, se u rozhodčích na výstavách prý nesetkává s potěšením.
Nebo máš jinou zkušenost?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 15:41 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Fík
Nemám, neměla jsem jaksi šanci vystavovat....ale je fakt, že velkého pudla v moderně jsem na výstavě viděla jen jednoho stříbrného....jinak samý kontík a bejbyna teď začíná být oblíbená u i těch velkých
My jsme zatím v bejbyně, ale taky přemýšlím co s ním....když ani vystavovat nebudu - musím vymyslet něco praktickýho,ale aby mu to sedlo
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 15:48
- Nahlásit
Dines
Já si ho pořizovala skutečně ůna peáciů, ale chtěla bych ho uchovnit a docela mi chybí, že není třída pracovní. vždyť pudl je super, proč ho neukázat i v tomhle "duchu"
Díky za odkaz, kouknu se.
Já ho nechala hned ostříhat do moderny, protože chodíme do lesa, parku, po ulicích a přijde mi, že ta moderna je nejlepší. Ještě jsem viděla někde střih, kdy je ten pes ostříhán nakrátko a dokonce má vyholené uši /vůbec to nevypadalo zle/, ale na výstavě by prý tento střih neprošel. Je to škoda. Byli jsme na klubovce a všichni psi měli vestu a holý zadek. Nemám nic proti tomuto střihu, jen pro mě je nepraktický. A myslím, že kdyby bylo dovoleno psa stříhat do více střihu, bylo by to i divácky atraktivnější.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 15:53
- Nahlásit
Fík
Jsou povolené 4 střihy myslím - to co popisuješ je tuším skandinávský?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 15:58
- Nahlásit
Dines
Jo, jo skandinávský. Prostě sportovní styl. líbil se mi.
Teď jsem dočetla tu diskuzi, je mi to líto, toho se děsím.
Cipíska vezmu na RTG k našemu veterináři co nám posuzuje slepecké, protože mu věřím. Dám na jeho rady, je to ortoped a vždy mi řekne, zda a jakou dyslazii a jakou artrózu v kloubech vidí. ztím se cipísek jeví naprosto v pohodě, bohužel ne vždy je možno z toho usuzovat.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 16:02 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Fík
Myslím,že můžeš být v klidu - pudlové na tohle zatím moc netrpí a my jsme jen taková nešťastná souhra náhod a nevědomostí
Na DKK,a artrózu je to hodně lehký plemeno a na luxaci trpí hlavně prťatý pudlíci ...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 16:07
- Nahlásit
Fík
Máte moc pěkný stránky
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 18:03
- Nahlásit
Dines
Jo, doufám. Cipísek se zatím vyvíjí slibně. A děkuji za pochvalu stránek, potěšilo mě to.
Můžu se ještě zeptat odkud je to štěně? Z které chov. stanice? Teď by jsme měli odebírat štěňata na slepecký výcvik, tak jen jako upozornění.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 08:03
- Nahlásit
Fík
chci přidat názor ke střihům - mám střední pudlici. Nejdřív jsem byla zhnusená pohledem na pudla v kontinentalu nebo bejbině a měla psa výhradně v moderně, ale postupem času jsem přišla na to, že bejbina je mnohem lepší. Ač je to divné, zdá se mi, že ta dlouhá srst se lépe udržuje-pokud se tomu věnuješ pravidelně (nevím, zda by to postižený člověk zvládl) ale má to mnoho praktických výhod - když prší, pes nepromokne jen se změní v podvraťáka - voda klouže po povrchu, když prolítne bodláčím a je předtím dobře rozčesaný, tak to snadno hned vyndám rukou a nemusím to doma bolestivě kudlit a navíc to chrání před chladem a vedrem (nejsou potřeba oblečky, které nesnáším). Kontinentální střih byl původně určen pro psy lovící v křoví a vodě - má to fakt něco do sebe jenže na malém městě nemám odvahu do toho jít, už takhle budíme nežádoucí pozornost.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 10:13 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit
kokoška
Omluva že sem lezu ....OT....
Prosím Tě , kde bych u Vás mohla koupit brusle pro kluka , bazar , sportovní potřeby ....jezdím na veterinu a dnes máme kontrolu tak bych se někde zastavila ale nevím kam jít , můžeš mě prosím nasměrovat na nějakou prodejnu ? Díky !!
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 10:29
- Nahlásit
cilka
brusle mají určitě ve sportu JAS - vedle kostela (kousek od hasičů) a můžeš tam i zadarmo zaparkovat nebo ve Viole, to je na náměstí jak je spořitelna (otočíš se ke vchodu zády a podíváš šikmo vlevo), mají teď celou modrou výlohu - je to nad optikou. O bazaru se sportovním zbožím nevím, byl na Ostrém rohu, ale nevím, zda stále funguje.
A malá poznámka - většina obchodů má dnes u nás invetúru, abys nejela zbytečně.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 10:36
- Nahlásit
kokoška
díky , díky moc , vytisknu si to , inventury - njn , vím , i u nás jsou ale musím dneska jsme objednaní ...jezdím na Fibichovku
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 10:55
- Nahlásit
cilka
Hele, manžel nakupuje na AUKRU, je to super, vybereš si a přijde ti to domů poštou. Nakoupili jsme takhle dost věcí Zadej normálně www.aukro.cz
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 11:09
- Nahlásit
cilka
do neovetu? tam jsme byly na silvestra - na očkování asi si mysleli, že jsem totální cvok, ale já ve všední den nemám moc šanci něco úředního vyřídit.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 11:22
- Nahlásit
Fík
hodná dík , pokud nebudu mít štěstí tak to zkusím , ale tam je nějaká složitá registrace ...a aby jsme to ještě stihli schrastit než roztajou ledy
kokoška
jj, do neovetu , byla to jediná klinika v okolí kde měli přes svátky nonstop a když už se u nás něco vymrskne tak je to vždycky v neděli , v noci , popř na svátky jako ted´ . Jsem tam moc spokojená oba jsou vcelku šikovní si myslím ... jinak jezdím nach Prag ale bylo jasný , že to bude na několik kontrol tak jsem hledala něco v místě ...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 11:40
- Nahlásit
cilka
jo jo, taky se mi zdají šikovní, ale nemůžu moc soudit, kromě očkování a vyšetření bobku na parazity jsem nic nepotřebovala a doufám, že ještě hodně dlouho nic potřebovat nebudu!!!
Tak ať to Vaše léčení dobře dopadne, doufám, že nemarodí vlkodavka.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:12
- Nahlásit
kokoška
cilka
Dines
Jak ošetřujete svým psům uši? Také vytrháváte chlupy z uší? Já to teď zkusila ,a nějak mi to nedělá úplně nejlépe.Musí se to vůbec?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 21:25
- Nahlásit
Fík
Tu chovku už jsem zmiňovala výše
Pokud vím,tak už asi chovat nebude - možná ještě jeden vrh, ale zatím neplánuje.... A nemůžu proti chovateli říct nic špatného - ve všem mi maximálně vychází vstříc, sourozenci jsou v pohodě(co se týče vrhu B a D jich pár znám), a nikdy žádný problém nebyl. Jen tohle je nepříjemné a těžko říct kdo je vlastně nejvíc na vině
Ty uši by se trhat měli - psi s "visacíma" ušima trpívají na záněty, takže udržovat čistý (používém Otifree a čas od času mu je tim propláchnu) Ale upřímně mi to škubání moc nejde- koupila jsem si na to i pean, ale poté co jsem mu do něj párkrát chytla i kus ucha, tak ho nemá moc v lásce
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 22:55
- Nahlásit
Fík
Chloupky vytrhávám a nejen svým psům,ale pokud chodíte na stříhání tak je střihačka vždy odstraní , já fouknu lehce pudr ( od Bio - Groom ) promnu a jde to lehce , trhat jen po pár chloupcích , větší trsík rozdělit . Nebyl to tenhle obrázek ?
Líbí se mi .Jo a moc pěkné stránky máš ! A na tom Aukru je toho vážně mraky ale nevím jak na to - ještě se tam juknu .
kokoška
doufám, že nemarodí vlkodavka.
ne , ale zuby v tom má
Jinak jsem prošla celé náměstí a okolí , tam kde byla inventura brusle měli ( Viola ) kde bylo otevřeno tak je nevedou (sport na nám . a kousek od Nováka - uzeniny) ale pěkné to tam máte , měli jsme čas 2,5 hod. tak jsme se kochali . Díky za tipy , chodila jsem s tou vyjetinou a podle toho jsem hledala . No buranka hotová
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 08:09
- Nahlásit
Fík
chlupy z uší trhám průběžně - když mi u tv leží na klíně a chci se jí zbavit, odrhnu ucho, 2x škubnu a psina znechuceně odkráčí Jinak jí uši čistím tou štětičkou s vatou, co je pro lidi. když koupu, tak nedávám do uší vatu, nechám je sice normálně viset, nestříkám tam schválně vodu, ale stejně je má vždy jak z alabastru a nikdy zatím žádný problém nebyl. Spíš dbám na to, aby jí uši dost větraly - takže pokud leží, má je přehozené naruby
cilka
to jsem ráda, že je Charlota ok, přeci jen už má docela věk, že.
To aukro je asi dobré, pár známých tam nakupuje na děti, ale musíš se tam nějak registrovat a heslo ti přijde domů poštou, prý cca 14 dní to trvá, tak aby led neroztál Hele a bylas ve sportu u kostela (katolického), ten sport S.A.M. je u bašty na pěší zóně a občas si to lidi pletou.
Jak jste dopadli u veta- spokojenost trvá?
Mě překvapuješ, že ses kochala, nic kochuhodného mi u nás nepřipadá. Jo, kdybys byla v K. Hoře, to by byla jiná
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 08:14
- Nahlásit
Můžu se vás ještě zeptat, děláte se psem nějaký sport,nebo chodíte někdo na cvičák?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 08:27
- Nahlásit
Fík
pouze turistiku (20-30km není problém), jinak mám antiaportovače - hodím, zavelím, pes stojí a čumí a pak si jde někam čmuchat. Na cvičák nechodím, cepuju doma sama a celkem úspěšně, u nás je cvičák jak za 1. republiky-myslím názory na výcvik místních členů.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 08:43
- Nahlásit
kokoška
jo, jo už jsem se tím také setkala. My naštěstí s kamarádkou provozujeme cvičák právě se zaměřením na výchovu a pak výcvik RODINNÉHO PSA. máme tam i různá plemena jack-russel teriéry, border colie, kříženečky,medvídě moskevského strážního psa, kolie, šeltie,buldočka, německé ovčáky, bílé švýcarské ovčáky, papilony a další.
Snažíme se lidem vysvětlit,jak s pejskem pracovat a jak mu porozumnět. Vysvětlujeme pojmy- dominance, submisivita, řeč tla psa apod.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 08:48
- Nahlásit
Fík
výcvik RODINNÉHO PSA - v tom je jádro pudla u nás to vedou policajti a podle toho to vypadá, pokud nemáš NO, dobrmana nebo rotvíka, tak nemáš psa a navíc mají pro mě moc tvrdé metody
|