Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kupírování psů
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Zde prosím pokračujte v debatě o kupírování, která započala v tematu "podvody na zkouškách". Tam je to OT, tam se fakt probírá záměna psů za účelem získání zkoušky.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:37
- Nahlásit

Překopírováno:
sue:: no možná že reaguju příliš pozdě ale nechápu argument , že se psi kupírují i z důvodů prevence zánětu...to mi hlava nebere...když člověk vlastní klapouché plemeno tak má počítat s tím,že tam větší výskyt zánětů ucha je či může být a pokud se o ně řádně bude starat a ne jen když je to nutný,tak se i tak tomu dá předcházet ale pozor netvrdím,že se zánět nemůže objevit...ale zase je zánět a zánět záleží čím je způsoben.Ale i když psa kupírovat nechám tak i přesto tam ten zánět může být a kolikrát jsem se setkala že tam byl a horší než u nekupírovanejch psů....prostě tohle je podle mě úplná kravina.A je fakt psů se nikdo neptá chceš nebo ne ale prostě páníček má přání tak šup s pejskem pod kudlu.Fakt to není přirozený ale je to můj názor.Samozřejmě není to největší zlo páchané na psech ale i přesto je to malé zlo...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:40
- Nahlásit

Ještě jsem si sem dovolila překopírovat tohle, protože se mi to moc líbí:
Ebony: mně se vážně líbí, jak se všichni oháníte láskou ke zvířatům... a pak je pro vás důležitý jejich vzhled

jestliže má někdo rád svého psa, tak ho snad může mít rád i s ušima dolů...

logika příspěvků, když se přehlíží "velké" týrání, dovolíme i to "malé" mě na milovnících zvířat opravdu fascinuje

taky mám kříženku z útulku a má jedno ucho nahoře a druhý dole, není to moc estetické, že bych jí z lásky nechala kupírovat ouška? mooooc by se mi líbila....

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:46
- Nahlásit

aren
děkuju za překopírování

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:48
- Nahlásit

sue
Není zač
Já jsem tohle zakládala teprv teď, takže je možné, že když jsi psala, tak to ještě neexistovalo.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:49
- Nahlásit

aren
no zřejmě jo ale jsem ráda že si tohle téma založila....

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:51
- Nahlásit

aren
a jak ty bereš kupírování??

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:55
- Nahlásit

sue
Tak, jak jsem to tady překopírovala (už jsem málem napsala "překupírovala") od Ebony.
Je to týrání, a snižuje to důstojnost psa. nesvědčí to o lásce majitele ke svému psovi. Láska tohle neudělá, aby si přiřezávala objekt dle vkusu. Proto se ani nebudu bavit o tom, co se mi víc líbí, protože už i ty myšlenky mi přijdou drobátko zvrhlé. Každé zvíře je krásné tak, jak ho pámbu stvořil, jestli můžu být tak patetická.
Samo taky vím, že existují mnohem horší případy týrání, ale i zákaz tohohle je malým krůčkem vpřed.
Co se týče zánětů, vidím to stejně, jako Ty.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

aren
to s těma zánětama jsem fakt nepochopila opravdu...tohle snad nemůžeš ani říct jako argument k tomu protože to je blbost...no je to fakt že panbůh tak psa stvořil tak by tam měl zůstat.Kupírování je fakt modní výstřelek.A taky se mi nelíbilo to že se to dělá kvůli úrazům...ano na jednom uchu ano ale hned na dvou a úplně stejně??

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:09
- Nahlásit

tak překupíruju svůj názor:
většina lidí tady by asi prohlásila stejně jako já, že pes je pro ně členem rodiny, atd.,atd...
já za sebe můžu prohlásit, že rozdíl mezi lidmi a psi nedělám, až na to, že většina psů je mi sympatičtější než většina lidí..takže se vás ptám...nechali byste ustřihnout lidskému členu rodiny kus ucha z toho "závažného" důvodu, že se vám to prostě líbí?!to mi přijde poněkud úchylné...prostě "vylepšování" vzhledu by mělo mít svoje meze...nechápu, proč si zastánci kupírování rovnou nepořídí psy s ušima postavenýma, pak by mohli se psem, kam by se jim zachtělo...lidi si fakt vymejšlej šílený kraviny...copak se nedokážou smířit s tim, že jejich vysněnému plemeni prostě uši rostou dolů, popřípadě má dlouhý ocas???to je to takový problém??proč musí člověk všechno předělávat podle toho, jak se mu to líbí??včetně členů rodiny??

a ještě doplním, že moje ovčačka měla záněty uší pořád, pomohla pravidelná prevence,pravda, ustřihnout jí uši úplně jsem nezkoušela...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:10
- Nahlásit

eva od jondy
Hezky

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:14
- Nahlásit

aren
sue
Toto tema tu bolo uz niekolkokrat Stacilo ozivit stare

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:16
- Nahlásit

aren
no já jsem ráda, že se najdou lidi se stejnym názorem, ale ti, co jsou pro kupírování, tak ty stejně od jejich názoru nikdo neodkloní..já jen doufám, že se zákon bude dodržovat a lidi si časem i na ty pro některé "škaredé" psi s ušima zvyknou

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:18
- Nahlásit

eva od jondy
no já mám taky ovčandu a ten zánět tam byl taky...to prostě je kravina do nebe volající...jo může tam bejt malinký procento preventivní ale i tak ten pes zánět mít může a kolikrát ho má i kvůli pánovi samotnýmu a ne kvůli tomu že je klapouchej....bože tohle mě dokáže zvednout ze židle...a

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:24
- Nahlásit

pigie
No, máš pravdu. To mi mohlo napadnout. Ale stejně se mi to nechce hledat.

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:28 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

kuk sem: http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4555_0.html

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:22
- Nahlásit

aren:nechápu proč znova toto téma otevíráš.Kupírování je tu prostě zákonem zakázáno a basta...o čem tedy diskutovat!Jinak myslím,že postihy jsou příliš tvrdé,např.nemožnost kupírovaného psa na "blbém" pochodu se psy či nemožnost zúčastnit se žádné akce jako pes-"divák".Já třeba myslím,že pro psa je i toto týrýní...když ho musí páníček nechat doma(a jít sám)jen kvůli uším(kupírované v minulosti kdy byl zákon benevolentní).Přitom v okolních státech(např.Německo) to takto nedodržují,takže když už tak pro všechny stejné měřítko...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:35 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

evina
nechápu proč znova toto téma otevíráš.
Protože na tematu "podvody na zkouškách" se vyskytovalo hodně lidí, kteří k tomu chtěli něco říct a tam to bylo OT.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:37 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

evina
Já třeba myslím,že pro psa je i toto týrýní...
To s nemyslím. psovi houby záleží, jestli je na nějaké oficiální akci, je hlavně rád, že je s páníčkem venku.
když ho musí páníček nechat doma(a jít sám)
Páníček ho vůbec nemusí nechat doma a jít sám, nikdo ho nenutí. Páníček může zůstat se svým psem a jít s ním někam, kam s ním může.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:45
- Nahlásit

aren
souhlasim to už je pak na pánovi jak on si s tím poradí když psa nechal kupírovat

ale na druhou stranu je fakt že to zvíře za to nemůže a když už nesmí být propagace týrání stylem kupírovaný zvíře na výstavách tak by se ani nemělo ukazovat v televizi.Jasně tohle je zase moc přísný

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:55
- Nahlásit

aren:nesouhlasím s tebou.Pokud má někdo např.dva psy,tak toho staršího kupírovaného musí nechat doma.Uvědom si,že jsou lidi,kteří např,jezdí na výcvikové akce apod. ne jen chodí na procházky po parcích.

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:04
- Nahlásit

Vůbec se mi nechtělo sem přispívat a překřikovat se tu, ale přesto mi vážení "takymilovníci" zvířat napište, co má dělat člověk, který si:
- doveze z Ruska asiata
- pes má kvalitní rodokmen a pochází ze země původu
- ten asiat má kupírované uši dle standardu
- v Rusku se kupírovat může
- bylo by skvělé toho psa porovnat s českými odchovy na výstavě
- bylo by přímo průlomové s takovým psem složit nějakou zkoušku
- v ČR existuje přiblblý zákaz veřejné prezentace kupírovaných psů

Co teď?? Máte pocit, že ten zákaz veřejné prezentace psa má nějaký smysl? Je vůbec ruský asiat na vodítku propagace týrání zvířat?

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:10
- Nahlásit

LucieS
kdyby sis to přečetla tak víš že například já neuznávám to že psi nesmí z důvodu propagace nikam do ,,společnosti,, myslim kupíráky...tady ti asi nikdo moc neporadí.Tady jde o to proč psa kupírovat a proč ne a komu se co líbí a co ne...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:17
- Nahlásit

LucieS
Máte pocit, že ten zákaz veřejné prezentace psa má nějaký smysl?

Ten pocit mám.

Asi tak: Jestli je tady zákaz prezentace kupíráků, tak sem nebudu kupíráka vozit, pokud ho mám v plánu prezentovat. A když už tak strašně moc chci takového psa z Ruska, tak snad není problém domluvit se s chovatelem, aby tomu mému štěněti ty uši nechal.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:19
- Nahlásit

evina
Uvědom si,že jsou lidi,kteří např,jezdí na výcvikové akce apod.

A nutí je někdo?

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:33
- Nahlásit

Vůbec se mi nechtělo sem přispívat a překřikovat se tu, ale přesto mi vážení "takymilovníci" zvířat napište, co má dělat člověk, který si:
- doveze z Ruska asiata
- pes má kvalitní rodokmen a pochází ze země původu
- ten asiat má kupírované uši dle standardu
- v Rusku se kupírovat může
- bylo by skvělé toho psa porovnat s českými odchovy na výstavě
- bylo by přímo průlomové s takovým psem složit nějakou zkoušku
- v ČR existuje přiblblý zákaz veřejné prezentace kupírovaných psů

Co teď?? Máte pocit, že ten zákaz veřejné prezentace psa má nějaký smysl? Je vůbec ruský asiat na vodítku propagace týrání zvířat?

LucieS
Jsem opravdu přesvědčená,že kulich je řešení

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:38
- Nahlásit

Asi tak: Jestli je tady zákaz prezentace kupíráků, tak sem nebudu kupíráka vozit, pokud ho mám v plánu prezentovat. A když už tak strašně moc chci takového psa z Ruska, tak snad není problém domluvit se s chovatelem, aby tomu mému štěněti ty uši nechal.aren
Tak že 1.) aren,bez importů ze země původu není možné chov udržet na požadované úrovni.Pokud nemám možnost takové zvíře předvést v konkurenci,jeho šance na předání genů se velice snižuje.
Za 2.) je problém domluvit se s chovetelem.Vím to z vlastní zkušenost.Je to problém,pokud to není opravdu dobrý známý.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 15:41
- Nahlásit

Smečka
v tom souhlasim pro osvěžení krve a lepčí vlastnosti a exteriér je potřeba dovážet nová zvířata

Mel
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:08 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Ebony
sarax a spol.
mně se vážně líbí, jak se všichni oháníte láskou ke zvířatům... a pak je pro vás důležitý jejich vzhled
jestliže má někdo rád svého psa, tak ho snad může mít rád i s ušima dolů...

Osobně se počítám do toho spol, tak jen já bych ráda upřesnila, že já nejsem pro kupírování. Bez mučení se přiznám, že třeba takový boxer s ocasem a ušima mi připadá jako naprostej debil, zatímco s ušima postavenýma byl takový majestátný, kupírovaný pit budí respekt, "ušatý" vypadá jak jouda, takže jo, kupírované uši se mi líbí, ale právě proto, že to je bolestivý, mám doma toho joudu a netoužím po respektovaném psu a ani to "nepřeju" jiným psům.
Můj příspěvek byl spíš povzdech. Zákon na ochranu zvířat proti týrání by přece měl v první řadě postihovat to, co se lidem vybaví jako týrání, ne? A myslím, že když se řekne týraný pes, hodně lidem se vybaví v první řadě něco jiného, než kupírované ucho....

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:12
- Nahlásit

Smečka
Tak to je pak těžký. Leda snad zajet si s háravkou do ruska a dovézt si jen ty nekupírovaný spermie.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání