| Autor |
Zpráva |
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:15
- Nahlásit
A nutí je někdo?:Aren okud spustíš nějakou diskusi,tak buď té diskusi také přístupná...Myslím,že jsi to tu založila jen aby jsi odsuzovala lidi,kterým se líbí ucho kupírované.Já tu kupírování nepropaguji,jen poukazuji na věci okolo které se mi nelíbí...Každý nemá tvé OŘÍŠKY a nesedí s nimi doma na zadku.Jistě nikdo nenutí lidi něco se psy dělat ale možná by tě mohlo napadnout,že většinu psů něco dělat baví!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:18
- Nahlásit
Mel
třeba takový boxer s ocasem a ušima mi připadá jako naprostej debil,
no vidíš, na boxera jsem si zvykla úplně nejvíc, možná i proto, že boxerkáři to vzali asi nejsportovněji, a prostě to neřeší, asi také proto, že boxerkáři jsou většinou velcí pohodáři, jako ostatně i jejich psi...a jde jim hlavně o blaho psů
Já si myslím, že to není v zákonu, zákon to postihuje, jen je třeba to vymáhat. To, že si ČMKU vymáhá dodržování zákona u svých členů s tím nemá nic společného.
Smečka
je problém domluvit se s chovetelem.
zas takový problém to není, pokud to ovšem chci řešit a nespolíhat, že to projde...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:21
- Nahlásit
Ja sa pridam asi len v tom, ze kazdy nekupirak, plachtak sa mi proste paci viac. Aj s chvostom Nemozem za to
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:28
- Nahlásit
pigie
Souhlas,Taky se mi líbí víc pejsek s normálníma ušima a vrtění ocáskem.Sama bych si kupírovaného psa nepořídila.Z principu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:32
- Nahlásit
evina
Hele nehádejme se. Já jsem toto tema nespustila proto, že jsem na něm chtěla prosazovat svůj názor, ale proto, že příspěvky o kupírování spamovaly tema, které bylo o něčem jiném. Chtěla jsem to přesměrovat aby ten, kdo má potřebu se o tom vypovídat, se mohl vypovídávat tady a ne na tematu o podvodech.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:33
- Nahlásit
Smečka
bez importů ze země původu není možné chov udržet na požadované úrovni
to ne každej pochopí.....
Mel
jj je to fakt...taky sem psala že se mi to líbí,ne že to psový udělám..add 2 se mi to líbí víc u psů jak u fen
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:41
- Nahlásit
evina
Jistě nikdo nenutí lidi něco se psy dělat
Jsem psala o nucení navštěvovat veřejné akce, ne o nucení "něco se psem dělat". To není totéž.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:56
- Nahlásit
abby
souhlasím je to fakt přirozený a mooooc hezký
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:19
- Nahlásit
aren
Jestli je tady zákaz prezentace kupíráků, tak sem nebudu kupíráka vozit, pokud ho mám v plánu prezentovat. A když už tak strašně moc chci takového psa z Ruska, tak snad není problém domluvit se s chovatelem, aby tomu mému štěněti ty uši nechal.
Tak jsem chtěla napsat něco o tom, že větší ptákovinu jsem nečetla. Ale Smečka mě předběhla a dokonce zůstala konstruktivní, tak já se pokusím taky a ještě dodám, že nejenže bez importů ze země původu se neobejde žádné plemeno, ale taky to, že se velmi často nevozí štěňata, ale dospělí psi. No a úplně "nepodstatný" detail je ten, že i kdybych se nakrásně domluvila s chovatelem, tak asiati se kupírují první, druhý den po narození, takže mi z objednaného nekupírovaného štěnětě může vyrůst během pár týdnů něco, co nakonec vůbec nechci.
A na závěr už fakt jenom drobnost, že kupírované ucho je přímo ve standardu a nekupírovaní jedinci jsou prostě nestandardní.
Přiznám, že mně se líbí kupírovaní asiati, a to ze dvou důvodů - na prvních místě uznávám tisíciletou tradici asijských pastevců, kteří se ke štěňatům asi zrovna humánně nechovali (slabí nepřežili), ale díky tomu vzniklo fenomenální plemeno, které obdivuji.
Nelíbí se mi, že jakmile se jakéhokoli plemene chopí "moderní chovatelé" a FCI, jde toto plemene slušně rychle do kytiček (genetické choroby, přešlechtění, deformita typických znaků atd.).
Taky chápu, že vlastník větší smečky, který nechce psy doživotně rozkotcovat, velmi často řeší nepříjemná zranění ucha. Pes, a přírodní zvlášť, jde prostě soupeři prvně po uších.
A teď ještě trocha provokace - když vidím, jak se neskutečně trápí s ušima, klidně bych kupírovala i ridgebacky.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:26
- Nahlásit
LucieS
jak myslíš trápí s ušima??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:29
- Nahlásit
Mne sa vzhladovo nepaci doberman, kupirak. Prvy krat ked som videla dobernana plachtaka, dokonca i s chvostom som nemohla oci od neho odtrhnut. Uplne iny pes! Krajsi pre mna
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:31
- Nahlásit
pigie
on je sladkej když má ty ouška dolu akorát na ten ocásek si ještě nemůžu zvyknout
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:53
- Nahlásit
zas takový problém to není, pokud to ovšem chci řešit a nespolíhat, že to projde...Ebony
Já mluvím o plemenech z bývalého Sovětského svazu.Oni kupírují v den narození a uši nechávají opravdu hodně neradi.Kupírace je u nich tradice a naprosto běžná věc.U jednodenního štěněte těžko poznáš,co z něj vyroste a jestli bude mít původní zájemce o něj zájem i v době odběru,když mu třeba nesestoupne varle,hm.Což mít pochopitelně nebude a jim tak zbude ušatec
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:05
- Nahlásit
Smečka
Což mít pochopitelně nebude a jim tak zbude ušatec.
tak snad aby ho nechali radši utratit...
když mu nesestoupne varle, neni tak trochu jedno, jestli bude mít uši nebo ne??nebo to není v bývalém sovětském svazu důvod k vyřazení z chovu??
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:07
- Nahlásit
Smečka
no původní téma bylo o dobrmanech, o podvádění, pokud vím, v zemi původu dobrmana je kupírování zakázáno déle než u nás
nevidím problém si dovézt dospělého chovného jedince, nevidím problém jezdit na výstavy do okolních zemí, pokud je jedinec kvalitní a je přínosem pro chov, tak si ho chovatelé najdou..
ano, asiati jsou specifičtí, i jejich kupírování uší je trochu jiné, než šílený vylepování dobrmanů, ale jednou to prostě tak je.
Trochu mi to připomíná jinou debatu na jiném "servru" o sbírání hovínek...ostatní dělají větší bordel, tak si ten exkrement po svým psovi neseberu, a ne, a ne, a ne
asi je to i čestnosti lidí
LucieS
Tak to budeš muset asi chtít kupírovat ovčáky - plemeno s nejvyšším výskytem zánětu v uších - mimochodem většina zánětů je způsobena alergií - nemá s tvarem ucha nic společného. Co se týká úrazů uší, to je zase záležitost osrstění, hladkosrstí psi mají uši orvané mnohem častěji, než ti chlupatí, zase to nezáleží na tvaru ucha, prostě zatím jsou to pořád nepodložené výmluvy.
Ad přírodní...nechápu co s tím mají společného"moderní chovatelé" a FCI, pokud vím, přírodní je ucho vztyčené, tak asi ti asiati moc přírodní nejsou , když tedy budu provokovat já
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:09
- Nahlásit
když mu nesestoupne varle, neni tak trochu jedno, jestli bude mít uši nebo ne??eva od jondy
Pokud má jít takový pes hlídat třeba někam na salaš je to problém.Uši jsou zranitelné.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:12
- Nahlásit
Smečka
Pokud má jít takový pes hlídat třeba někam na salaš je to problém.Uši jsou zranitelné.
vacsina pastierskych straznych plemien sa nikdy nekupirovala
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:12
- Nahlásit
ano, asiati jsou specifičtí, i jejich kupírování uší je trochu jiné, než šílený vylepování dobrmanů, ale jednou to prostě tak je. Ebony
Ano je to specifické,dělají se jim díry do hlavy... spíš.
no původní téma bylo o dobrmanech, o podvádění, pokud vím, v zemi původu dobrmana je kupírování zakázáno déle než u nás
Ale já melu od začátku o kavkazácích
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:13
- Nahlásit
SmečkaPokud má jít takový pes hlídat třeba někam na salaš je to problém.Uši jsou zranitelné.
aha, takže takovej čuvač, pyreneják a spol. dělali co? s ušima ?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:14
- Nahlásit
vacsina pastierskych straznych plemien sa nikdy nekupirovalaBela
Ale já za to přece nemohu,že se kavkazáci kupírují
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:16
- Nahlásit
Smečka
ale můžeš a jen a jen TY!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:16
- Nahlásit
pigie
mne sa tiez plachtaci pacia ovela viac, nemozem si pomoct.
Tesak sa kamosi so staficou, pitom, boxericou a argentinakom a vsetci su s tymi usakmi od matky prirody na zozratie
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
Smečka
já do toho nevidim, neznám způsoby chovatelů těchto psů, ale pokud jim pak už nepůjde o exteriér, tak jestli jsou to takový tvrďáci, kupírovat budou i v těch 2 měsících, to by neměl být pro ně problém..nepředpokládám ale, že když si člověk kupuje importa, tak ho nechá u chovatele na tak dlouho, než bude jasné, jestli bude mít sestouplé, to co má.....a pokud vím, tak zvlášť u velkých psů nejsou sestouplá varlata v 8týdnech pravidlem.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
aha, takže takovej čuvač, pyreneják a spol. dělali co? s ušima ?Ebony
Asi jim je kupírovali vlci později.
Nevím,já fakt mluvím o tom jak to chodí u kavkazáků, s čím jsem se osobně "střetla".
Jejich chovatelé se ohánějí snadnou zranitelností dlouhých uší,jaká je skutečnost...?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:18 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Smečka
ved ja ani ja nevravim, ze za to mozes. (alebo by si chcela za to moct? )
len davam poznamku do diskusie.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:21 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
EbonyBela
Bum do budek.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:21
- Nahlásit
Smečka
myslim, ze je to skor a tradicii a jej zdovodnovani chovatelmi ako skutocnou funkcnostou (t.j. ochrana zranitelnych usi) - keby islo hlavne o nu, tak by chovatelia -pastieri asi nezavisle od regionu kupirovali vsetky strazne plemene, co spomina Ebony
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:23
- Nahlásit
uši jsou zranitelný to určitě ale příroda jim je nadělila tak proč jim je brát??Jen kvůli tomu aby se jim nestal úraz???to bych jim teda musela i amputovat nohy aby si je nezlomily a taky bych musela vyříznout mléčnou žlázu aby neměly nádory....to fakt není logický to se na mě nezlobte fakt
|
Erin
Člen |
- Nahlásit
Jsem proti týrání zvířat.Nicméně kupírování mi přijde jako nejmenší zlo páchané na zvířatech.Ano, ačkoliv nechovám plemena stižená tímto "nešvarem."..líbí se mi kupírovaná pinzetka a rotvík a německá doginka s uškami hore...to je nádhera.lJak se cítí malamutka 10 let zavřená v kotci bez možnosti výběhu?
Jak se chováme k jatečním "produktům"?
Možná by pseudoochránci měli napřít své výtky tímto směrem a zahrnout i obřízku žen v Africe a lov kytovců"pro vědecké účely"
|
Smečka
Člen |
- Nahlásit
myslim, ze je to skor a tradicii a jej zdovodnovani chovatelmi ako skutocnou funkcnostou Bela
Budu po tom pátrat.
|