| Autor |
Zpráva |
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 08:54
- Nahlásit
Smečka
já s tímhle souhlasím, jenže prostě s tímhle nic asi nenaděláme, byla bych pro zákon, který by umožnil okamžité odebrání týraného zvířete-nejen psa a pro doživotní zákaz pro toho člověka zvířata chovat..Nějak tak to mají pokud vím v anglii..Jenže jak to udělat??Nepřijde mi, že by pejskaři tuhle problematiku přehlíželi, ale pejskaři neschvalují zákony
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:15
- Nahlásit
eva od jondy:možná si jen nerozumíme...chtěla jsem jen poukázat na to,že pokud je kupírování zakázáno pro fyzickou bolest,tak se ptám proč není např.zakázáno používání el.obojků,ostnáčů apod.Pokud je kupírování zakázáno pro psychickou újmu,tak tam bych řadila i třeba tu kastraci.NA JEDNU STRANU ZDE ZÁKON HÁJÍ PRÁVA ZVÍŘAT ALE NA DRUHÉ STRANĚ JE OMEZUJE...např.zákazy volného pobíhání psů v jednotlivých městech!Politici se ohání evropskou unií ale ani tam taková omezení nejsou!Podotýkám,že sama momentálně mám zvíře s nekupírovanýma ušima...zároveň ale přiznávám,že jsem v minulosti dva kupírované psy měla.Zákrok byl proveden před 20lety,kdy nebylo ani přechodné období a naopak nekupírovat bylo divné.A nyní po 20letech se dozvídám jaký jsem vlastně tyran a moji psi byli vlastně chudáci.Jinak každý pes pooperační stav snáší jinak...já naštěstí žádný problém nezažila.Oba psi ihned po narkóze veselí,živí,rány si nedrápali.Na druhou stranu vím i o zvířatech kteří zákrok nepřežili...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:22
- Nahlásit
evina
takhle už rozumím ..samozřejmě bych taky byla pro spoustu změn v zákonech týkajících se zvířat a v mnohém bysme se asi shodli.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:23
- Nahlásit
Na druhou stranu vím i o zvířatech kteří zákrok nepřežili...evina
I to se stává.Třeba takový rtg.Dkk pes také nemusí přežít ...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:30
- Nahlásit
LucieS
Jenže pak ať se ti, co fakt mají psa kupírovanýho právem rozčilujou na lidi, co to 12 let vědomě porušovali, ne na zákonodárce, kteří tímhle alespoň částečně donutí další část lidí psy nekupírovat.
Podle mě je to věc, kterou si měli pejskaři mezi sebouzačít řešit už při zavedení zákazu kupírování a ne říkat, že "když se to někomu líbí, je to jeho věc." Jednou to prostě zákon zakázal, tak nechápu o čem se pořád diskutuje....
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:40
- Nahlásit
Jednou to prostě zákon zakázal, tak nechápu o čem se pořád diskutuje....
Zákon se totiž dá i novelizovat, když se zjistí, že je postavený blbě.
právem rozčilujou na lidi, co to 12 let vědomě porušovali, ne na zákonodárce
Tohle asi fakt nevysvětlím, ach jo. Už nevím, k čemu to přirovnat. Taky je blbost zakazovat kvůli marihuaně pěstování technického konopí. Že zákon někdo nedodržuje není důvod k tomu, zakázat naprosto nelogicky i věci, které s původní pointou (týrání) vůbec nesouvisejí. Protože legální dovoz legálně kupírovaného psa týrání prostě není, i kdyby se někdo na hlavu postavil.
|
Miloslavka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 09:13
- Nahlásit
teď jsem narazila na tuhle starou diskuzi a nerozumím poslednímu příspěvku - je-li pes kupírován v cizině nebolí ho to? kupírování je proto zakázané, že zvířeti bez dostatečného důvodu (jen podivný lidský vkus) způsobuje bolest a utrpení. Když si kupuju psa v cizině, jistě není nemožné , pokud na štěně čekám, vymínit si, aby kupírované nebylo . nebo to nejde?! a to, že jiná zvířata jsou v našich třeba hospodářských chovech týrána rovněž, to je impuls pro to, aby byl zákon zpřísněn ne změkčen. Nehledě na to, že mně připadají nekupírovaní psi mnohem hezčí.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 09:34
- Nahlásit
Kupírování je prd proti tomu, co se u nás praktikuje pod názvem veterinární medicína.
|