Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kupírování psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:10
- Nahlásit

Neboj, maso je i v granulích.aren
úplný flákoty

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:11
- Nahlásit

jorkaAmálka
já nevím, zažila jsem hodně tetování u ovčáků, akorát u jedné mé feny tetovačka protrhla v uchu žílu a ještě v tom vylila štěněti inkoust do ucha, málem jsem ji inzultovala, ale jinak se prostě nic nedělo, štěně kviklo a byl klid, a zbytek štěňat prostě ani nereagoval. Nehledě na to, že píchnutí čipu tou velkou jehlou asi taky není nic příjemného, ale jak říkám, takhle se dostaneme do absurdistánu, pak bolí i očkování, že...

rozhodně mi to nepřijde jako tohle

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:11
- Nahlásit

Erin
a kdo tu říká, že je to nejhorší týrání???

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:12
- Nahlásit

Erin
no ale to ti nikdo nepřikazuje abys krmila granulema ale jak jsem psala já nemůžu svojí čubinku krmit vařenym....a navíc pro kolik lidí jsou granule dostupnější a pohodlnější...no není to nejhorší ale to se tady omýlá dokola

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:13
- Nahlásit

Ebony
já to vidim stejně

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:13
- Nahlásit

sue
Proč nemůže vařené?
A co syrové?

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:16
- Nahlásit

Smečka
protože v 8 měsících prodělala těžkej zánět střev a z toho se nám vyklubala maldigesce(nedokáže strávit určitý složky potravy hodně lehce řečeno).Ona jedla dřív jen vet.dietu a te´d žere granule sensible...ona to nedokáže strávit a jen jí to projde ale nic nedá...už takhle vypadá jak chrt..

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:17
- Nahlásit

Ebony
Já viděla tetování v tříslech. Je to velice citlivý místo a rozhodně to netrvá chviličku, jako zavedení čipu.
A teď si rýpnu :
pokud je marnivost zdokonalit vzhled psa a držet se standardu, potom psy jako danou rasu vůbec nechovejme.

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:17
- Nahlásit

aren

Neboj, maso je i v granulích.

Tomu snad nevěříš Aren

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:18
- Nahlásit

jorkaAmálka
pokud je marnivost zdokonalit vzhled psa a držet se standardu, potom psy jako danou rasu vůbec nechovejme.
Ja som myslela, ze ide aj o povahu

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:18
- Nahlásit

Erin
a z čeho se dělají granule??

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:21
- Nahlásit

pigie
Ano, jde I O POVAHU, ale nejenom o povahu, ne ? Proč je potom popsán vzhled ve standardu daleko důkladněji než povahové vlastnosti ? Děláte z komára velblouda ( ťavu )

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:22
- Nahlásit

sue
To by ma dost silne zaujimalo ta maldigesce. My sme totiz mali nieco podobne a doteraz mam pocit, ze pes mi nieco proste dobre netravi, len neviem co... Ako ste postupovali?

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:23
- Nahlásit

sue
zial z masa urcite nie - az na niektore vynimky (napr. trainer) sa granule robia z obilovin a masovych mucok vacsej alebo mensej (vascinou mensej) cistoty

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:23
- Nahlásit

pigie
no a jak se to u něj projevuje??a co to je za plemeno??

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

jorkaAmálka
Ide o to, aby bol zachovane plemeno ako vzhladovo aj povahovo
Děláte z komára velblouda
Ja nerobim nic. Teda, robim, som predsa teraz v praci

sue
Novofundlandan. Prejavuje sa to pomerne riedkou stolicou na skoro vsetko.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:24
- Nahlásit

Bela
ale u některejch granulí masovej podíl máš a i kosti namletý tam jsou...jasně není tam kvalitní svalovina ale odrezky a vnitřnosti

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:26
- Nahlásit

sue

Ty to nevíš?Z masokostní moučky,původ a složení Ti jistě každý výrobce rád zdělí...jj papír hodně snese.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:27
- Nahlásit

pigie
no mám lítala třeba pětkrát za den na záchod(myslim kadit) což normální je tak jednou dvakrát zase záleží že jo....a hubnula...tak jsme udělali rozbor krve a koprologii a tam nám ve výsledkách vyšlo že má maldigesi...ale ono se to často plete s onemocněním slinivky...já bych šla k vetovi a chvíli bych zkusila nepranou vařenou rejži s kuřecím a pak bych viděla

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:27
- Nahlásit

pigie
Měla jsem jedinýho psa s kupírovanýma ušima. Byl to Flanderský bouvier, byla to krásná plavá fenka dovezená z Holandska. Nejdřív mi ji tady u nás nechtěli vzhledem k barvě uchovnit ( v zemi původu jsou plavá a černá standardem dané ) a později přišel zákaz kupírovat uši. Tyto dvě věci mě odradily od chovu. Fenku jsem neprodala jako překážející a strávila se mnou pěkných pár let.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:28
- Nahlásit

Erin
Smečka
Tak abychom se nebraly za slovíčka, dobře, granule se nedělají z masa, ale z takové té hmoty, co se z ní skládá zvíře.
Já jsem měla na mysli spíš to, že nejen Ebony, ale i granuláci jsou nevegetariánští.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:29
- Nahlásit

sue
ak ma ryzu a kura je v pohode. To mam vyskusane. Ale granule je to zvlastne. On ich znese asi mesiac v pohode a potom stolica makne a makne...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:29
- Nahlásit

Erin
Z masokostní moučky
a z čeho je masokostní moučka? Z masa a kostí, ne?

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:30
- Nahlásit

sue
to hej, ale svalovinu ako vstupnu surovinu pouziva minimum vyrobcov (ja viem len o Traineri, ale viem ze nejake zo 2 dalsie este na trhu su), a u tych masovych mucok je velmi tazke zistit povod vstupnych surovin a ich kvality. tie lacnejsie krmiva, co uvadzaju napr. len drubezi mucka (ani nespecifikuju ze aka drubez), tak tam je casto v tych muckach aj perie, co urcite neni kvalitny protein.
Okrem toho, aj podiel tej akoze masitej zlozky (resp. celkovo zivocisnych proteinov) je vacsinou mensi, ako podiel obilovin. Tie presne pomery sa v podstate ani nedaju zistit

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:31
- Nahlásit

Erin
a taky z orgánů a nekvalitní svaloviny že??

Erin
Člen
- Nahlásit

aren

A jakého masa a kostí??Safra přemýšlej

Bela
Člen
- Nahlásit

aren
vacsinou z odpadovych casti, ale zavisi od jej cistoty. su aj kvalitne muckove krmiva - napr. Eagle Pack

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:32
- Nahlásit

pigie
zkus je měnit...my jsme taky často měnili než jsme zjistili co jí pomohlo...to je totiž dietná ta rýže ale poradila bych se s vetem

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:33
- Nahlásit

sue

No to jsme poněkud OT.
Můj názor znáš ,já Tvůj a pěkný večer přeji

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:33
- Nahlásit

Erin
Bela
Smilování. Jsem vegetarián. Prostě jsou tam kusy mrtvých zvířat.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání