Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kupírování psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:33
- Nahlásit

Bela
jasný chápu ale tady jde o to že i v těch granulích to maso prostě je...

Bela
Člen
- Nahlásit

pigieJa nerobim nic. Teda, robim, som predsa teraz v praci
hned mi bolo podozrive, ze sa tu v sobotu vecer takto vykecavas

pigie
Člen
- Nahlásit

sue
Ja som vymenila uz asi 7 (mozno viac, prestala som to pocitat)... Najlepsi mi pripada tento Trainer, ale aj tu uz sa to zacina zmakcovat, ale zase najneskor zo vsetkych garanuli

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:34 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Bela
ale člověk má stejně bych řekla trochu kontrolu tim, jak pesa prospívá...a když sem viděla ty chudáky zviřáky, ze kterých svalovina je a co žerou atd, atd., kolik adrenalinu se jim vyplaví denně do krve, tak to by člověk skoro musel nechat psy, ať si uloví divoký zvíře...

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:35
- Nahlásit

pigie
fakt zkus toho veta...

mac1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:37
- Nahlásit

sue
....to jo baštili všechno ale já osobně bych nikdy nešla do toho abych štěněti obřího plemene vařila a odbouchla si ho , velké plemeno - německá doga Psi narození v 80. letech mají průměrný věk 8,36 let, psi narození v 90. letech mají průměrný věk 5,69 let. Vzorek je zatím malý, protože to sledují poměrně krátkou dobu , přesto , já bych zas nikdy nešla do dlouhodobého krmení jen granulemi ...ale to jen na okraj, s kupírací to nic nemá společného - nekupírovaná doga se mi líbí

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:38
- Nahlásit

sue
ako v ktorych...a nutricne ani tie najlepsie granule nie su to iste iste, ako ked sa krmi prirodzenou stravou, lebo sa vyrobou stracaju ziviny.
navyse u granuli nikdy presne nevies, co tomu psovi vlastne davas, musis len verit, ze ta vyrobca prilis neoblbuje

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:39
- Nahlásit

mac1
já říkám já bych to taky nežrala ale bohužel jinou možnost nemámpes je šelma a potřebuje pestřejší stravu........ty jsou takový šmudlíci

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:40
- Nahlásit

eva od jondy
nasi vzdy najlepsie prospievali na prirodzenej strave - granule ani jednemu navyse nijako specialne nebrali - tzv. posledna instancia

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:41
- Nahlásit

Bela
samozřejmě že nevíš viď...skoro ve většině min podíl masa je...ztrácejí ale zase se doplňují jinak různými přídavky popelovina mineráliíí a vitamínů...

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:43
- Nahlásit

sue
uhm, ale mne to vzdy pripadalo, ako keby sme my boli cely zivot na sackovych polievkach, cestovinach Vitana a sumivych multivitaminoch. proste nic moc

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:44
- Nahlásit

Bela
jo netvrdim že je to to nejlepčí...ale ale

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:47
- Nahlásit

sue
no jo

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:48
- Nahlásit

Bela

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:50
- Nahlásit

Bela
já to beru, ale prostě když vidim, že můj pes je naprpsto vpohodě, v dobrý kondici, nemá zdravotní problém,prospívá a na granule se vrhá stejně jako na maso, tak nevěřim, že ho krmim jedem

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:52
- Nahlásit

Bela
uhm, ale mne to vzdy pripadalo, ako keby sme my boli cely zivot na sackovych polievkach, cestovinach Vitana a sumivych multivitaminoch. proste nic moc
tak takhle nějak se stravuju..ale pesa vypadá po granulích o dost líp a nejen vizáží

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:55
- Nahlásit

eva od jondy
ja ani netvrdim, ze vsetky granule su jed, ale fakt si treba davat bacha na kvalitu. Daju sa najst aj kvalitne granule a vobec to nemusia byt tie najdrahsie. U nas su napr. silene popularne a ale aj predrazene Royal canin. Ludia su namotani na ich masivnu reklamu, ze ake su skvele a kvalitne, a pritom obsahuju dost hnusne chemicke konzervanty.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:56
- Nahlásit

Bela
popravdě je to hodně individuální...já krmim citku royalem a jsem nadmíru spokojená

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:56
- Nahlásit

eva od jondy
tak takhle nějak se stravuju
mein gott
tak to ja som sa v 17 naucila varit, aby som sa takto stravovat nemusela!

ale pesa vypadá po granulích o dost líp a nejen vizáží
tak zeby si aj ty presla na tie granule?
cim krmis?

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:57
- Nahlásit

eva od jondy
jo tuhle stravu znám taky velice dobře

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:57 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Ebony
sue

zánět... nemá s tvarem ucha nic společného.
Konkrétně u RR mám na mysli to, že jich 90% vïdím se samolepkou na špičce ucha. Zastavit případné krvácení není žádná sranda.
Co se týká úrazů uší .... zase to nezáleží na tvaru ucha, prostě zatím jsou to pořád nepodložené výmluvy.
No dyť říkám - okupírovat hezky až u hlavičky, pak to už žádný tvar nemá .
Ad přírodní... přírodní je ucho vztyčené
Tohle slovíčkaření je vošajstlich, ale mám na mysli asiaty coby psy nezdegenerované s vysoce zachovanými přírozenými instinkty, tvrzenými tisíciletou historií. Málokteré plemeno (často oživené až po 2.sv.v.) má takový základ jako psi z Asie. Ve chvíli, kdy nemáme jasno v tom, kdo je s čím vlastně příbuzný (vlk, pes, šakal...) a zda byla první slepice nebo vejce (je původní molos z Tibetu předkem asiata nebo asiat je předkem molosů), tak bych na tom zas tak nebazírovala.
Původní chování vlků se oceňuje na psech s příměsí vlka, ale mně o vlka nejde, jde mi o psa, a troufám si tvrdit, že naopak původní a nepokažené PSÍ chování najdete v asiatovi.

nechápu co mají společného "moderní chovatelé" a FCI Mají dost. Všichni v Evropě chovají pod FCI. No tak Amíci mají AKC, ale ten systém je stejný.

eva od jondy
jestli jsou to takový tvrďáci, kupírovat budou i v těch 2 měsících
No, původní pastevci sice jsou tvrďáci, ale ne magoři.
Rána na uchu ve dvou měsících není žádná sranda.

Smečka
Jejich chovatelé se ohánějí snadnou zranitelností dlouhých uší,jaká je skutečnost...?
Taky by mě to zajímalo. Chtělo by to nějakou studii.
Na druhou stranu, jestli ty uši nebudou částečně i důsledek "psích zápasů" - nekrvavé souboje končící odchodem submisivního psa, žádná krvavá věc jako u pitů. Tohle dělali pastevci s asiaty od nepaměti. No a když chce jeden dominantní pes toho druhého převrátit na záda ... chytá především za uši. Ale to je jen moje domněnka.
Jinak za co myslíte, že chytala moje asiatka při hře obr dogana, když ho chtěla dostat na zem. Za uši.

Druhý důvod byl ten, že pes bez uší a ocasu není pro protivníka čitelný. Nemá mimiku. Jako medvěd. To je další výhoda.

Osobně netuším, proč se třeba pyrenejáci nekupírují a asiati ano a v čem je rozdíl, ale logickým zhodnocením výše uvedeného je jasné, že asiati bez uší měli daleko VYŠŠÍ ŠANCI na přežití bež šrámů než psi s ušima.
Sakryš, ty překlepy.

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:58
- Nahlásit

LucieS
no je to obtížný zastavít to krvácení ale říkám je zánět a zánět a myslim že kupírace není moc o prevenci...

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:59
- Nahlásit

sue
tak to RC ti fakt nedoproucujem. vazne. BHA a BHT su dost hnusne karcinogenne svinstvo. A za tie prachy nestoja uz vobec. Na tvojom mieste by som siahla po granuliach s prirodnou konzervaciou

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 22:01
- Nahlásit

Bela
a na jaký??já už toho vyzkoušela(acanu anku chicopee k-9 pro plan eukanubu a to vet.dietu royal canin ...)

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 22:04
- Nahlásit

sue
jaaaj, vy ste na veterinarne rade? tak to beriem spat, tie su dobre , zle su tie normalne rc
mozno by si mohla skusit aj hypoalergennu trainerku, napr. duck and rice

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 22:07
- Nahlásit

Bela
víš my měli dietu od eukanuby ale jako každá dietka je časově omezená a nemá se podávat pořád a tak nám bylo doporučeno royal sensible a musim říct že už skoro 2 měsíce si držíme váhu.....dřív vždycky hrozně hubla má v kohoutku 61cm a vážila třeba i 28 kg ale te´d po tom royalu vážíme konstantně 32 kg

pigie
Člen
- Nahlásit

Bela
duck and rice mame prave doma

eva od jondy
Člen
- Nahlásit

Bela
no jo, když já a vaření, to fakt nejde dohromady!!!!a to se máti všemožně snažila, aby ze mě byla hospodyňka!!!!
krmim proplanem,ale teď přecházim na kronch, protože ikdyž je pesa po proplanu fakt super, složení je u kronche o dost sympatičtější...o přechodu z pytlíkovejch polívek na granule popřemejšlim, ale lososa moc nemusim
LucieS
a nekupírují se např. dobrmani atd. kolem 4 měsíců věku??nemuseli by ucho sekat úplně celé.i tak by se jim podle některých názorů zde zmenšila úrazovost,ne?

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 22:08 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

LucieS
Druhý důvod byl ten, že pes bez uší a ocasu není pro protivníka čitelný. Nemá mimiku. Jako medvěd. To je další výhoda.
tomuto nerozumiem, ved to je v prirodzenej psej komunikacii predsa nevyhoda - pes nemoze vysielat prirodzene komunikacne signaly, nevie spravne "hovorit"

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 22:09
- Nahlásit

eva od jondy
taky jsem přemejšlela o kronchu ....znáš někoho s dobrýma zkušenostma?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání