Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kupírování psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:51 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

jorkaAmálka
já myslela, že máš jorku Amálku, co měla před dvěma lety štěňátka.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:52
- Nahlásit

Smečka
Pochopitelně jsem nemluvila o jorkšírce, ale o číňanovi.
Jinak jorčím miminům kupíruji ocásky sama třetí den po porodu. A svědomí mám naprosto čisté.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:52
- Nahlásit

jorkaAmálka
Len zo zvedavosti. Kam tie chvostiky davas?

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:54
- Nahlásit

aren
Máš pravdu, mám jorku Amálku, pinče Miňonku a čínskou dorostenku Kressi.
pigie
Jeden mám schovanej )

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:54
- Nahlásit

Erin
myslim že neproklouznou jen je prostě tohle jiné téma ale to neznamená že se tamty neřeší...a není to nejmenší problém v chovu

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:55
- Nahlásit

jorkaAmálka
Kde? V mrazaku???

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:56
- Nahlásit

all, ktore o tom viete viac nez ja, mam zvedavu otazku: preco sa vlastne prislo so zakazom kupirovania? Boli za tym len cisto argumenty proti tyraniu?

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:56
- Nahlásit

Belakukni sem
Dávám do záložek.Slovenštinu sice ještě pamatuji,ale některá slova mi už jaksi nedochází ...bratři

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:57
- Nahlásit

Smečka
a sestry

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:57
- Nahlásit

Erin
Ale to nemění nic na tom, že kupírování bolí, ano, není to nejhorší týrání, ale pro mě je zbytečné

o tom, že to byl nejjednodušší příklad, jak ochranáře zviditelnit v praxi se tady nemluví, a myslím, že debata typu "nebo" by asi šla trochu směšným směrem, jako třeba držení na řetězu, to by se mohli zase cítit dotčení saňáci, ti mají psy takhle skoro všichni - jsou týraní?

takže opravdu se nehodlám dohadovat, co je a není větší týrání, to je pro mě absurdní

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:58
- Nahlásit

Jsem právě řekla Korálkovi, že jeho ocásek za žádnou cenu nikdy nikomu nedáme.

jorkaAmálka
Člen
- Nahlásit

pigie
)))))))
Ne, v mrazáku opravdu ne ))

Erynka
Člen
- Nahlásit

Jo jo vono to je drsný všechno ,nejhůř se mi dívá na větší chovatelské stanice které mají několik fen a produkují na nich neustále štěnata,feny jsou jenom zavřený v kotcích a při hárání na ně pustí psa.Když je fena vyroděná tak ji v šesti letech prodají ,jako z rodinných důvodů.To je pro mě týrání zvířat.Jinak co se týče uší tak osobně některá plemena vypadají kupírovaný velice dobře ale vlastnímu psu bych to dělat nedala.

Erin
Člen
- Nahlásit

sue

Alééé a proč je tetování něco jiného?Kdy vznikla většina plemen?A co baštily?Granule asi těžko!Chovalo se přirozenou selekcí,dnes jen kdo má kolik pohárů a titulů...

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 20:59
- Nahlásit

Ebony
to máš naprostou pravdu

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:00 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Jsem právě řekla Korálkovi, že jeho ocásek za žádnou cenu nikdy nikomu nedáme.aren
A on o něj někdo projevil zájem?

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:02
- Nahlásit

Erin
prosím tě, to už trochu přeháníš

a vůbec, já krmím masem, a stejně jsem vyvrhel, protože co ty chudáci jatečný zvířata...

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:02
- Nahlásit

Ebony
Taky mám jeden příklad zbytečné bolesti. A to je tetování. Shlédla jsem video kde tetovali štěňata a u toho bych být teda nemusela. V době čipů je to naprosto zbytečné a mnohdy hyzdící !!!

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:03
- Nahlásit

Erin
to jo baštili všechno ale já osobně bych nikdy nešla do toho abych štěněti obřího plemene vařila a odbouchla si ho protože nejsem odborník na výživu a nedokážu zjistit správnej poměr tak radši budu krmit granulema když tu možnost mám.A uvědom si že dřív to nebylo tak přešlechtěný což i na vývoj vliv má...říkám jen že tetování je samostatné téme a není toi ZÁKONEM ZAKÁZANÉ....a není tak si myslim taková bolest a není too ani takovej zásah do vzhledu zvířete....jo a jaký pozitiva to měla pro ty psy kupíráky jak si psala??

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:04
- Nahlásit

Smečka
A on o něj někdo projevil zájem?

To naštěstí ne, ale jak psala jorkaAmálka, že ocásky kupíruje sama, tak jsem si představila, jak ti bobišci malincí sotva narození leželi v krabici, a sebe jak beru kudlu a s čistým svědomím jdu na ně, no tak se mi nějak udělalo divně, a za mnou na židli Korálek se na mně díval, co se dějě, tak jsem ho tak nějak musela ujistit, že to nikdy. Akorát se mi trochu popletly časové souvislosti

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:04
- Nahlásit

jorkaAmálka
tetování je hnusný ale ne tak bolestivý jako tetování(teda myslim nejsem na jejich místě tak to nemůžu tvrdit 100%)...jasně v dnešní době čipů už je to zbytečnost ale ale....

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:05
- Nahlásit

sue
já osobně bych nikdy nešla do toho abych štěněti obřího plemene vařila a odbouchla si ho protože nejsem odborník na výživu a nedokážu zjistit správnej poměr

toto ma vzdy zaujimalo, ze ako krmili ludia pred rokmi (a u nas este dost nedavno), ked granule este neboli...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:06
- Nahlásit

Erin
nikdo tady přece neříká, že kupírování je nejhorší týrání.....ale to už tady bylo mockrát řečeno..nejlepší asi bude, založit na tvoje téma vlastní téma,kde se mu budou moct lidi věnovat

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:07
- Nahlásit

Ebony
já krmím masem, a stejně jsem vyvrhel

Neboj, maso je i v granulích.

sue
Člen
- Nahlásit

Bela
no vařili ale říkám nebyl tam takový stupeň prošlechtění....a ruku na srdce granule jsou pohodlnější...vim že jednotvárná strava by mi taky nechutnala ale snažim se třeba přidávat vývar nebo tak ale já bohužel nemůžu krmit vařenym(

pigie
Člen
- Nahlásit

Bela
Normalne, len casto boli preslapy.

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:09
- Nahlásit

tetování je hnusný ale ne tak bolestivý jako tetovánísue
Jablka jsou moc dobrá,ale ne tak dobrá jako jablka

sue
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:09
- Nahlásit

Smečka
jééééééééé úkleppardon

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:10
- Nahlásit

sue

No vidíš a já chovám irské vlkodavy zásadně na vařeném,či syrovém mase a granule beru jen jako doplněk stravy.Je to moje volba a zkušenost a ROZHODNĚ bych jen výhradně "mrtvou"bobulí nekrmila.

I tak jsem přesvědčená,že kupírování není to nejhorší co se může štěněti stát.Nejhorší je majitel blbec a bohužel i ten není ZÁKONEM ZAKÁZANÝ.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 21:10
- Nahlásit

aren
Ještě upřesnění. Amálka měla štěňátka přesně před rokem, ne před dvěma. Ale ono to tak letí, že ? ))

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání