Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2358 . 2359 . 2360 . 2361 . 2362 . 2363 . 2364 . 2365 . 2366 . 2367 . 2368 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:18
- Nahlásit

PetraK
to ma tak kamoska. se ji libi skupina, tak si zjisti, co tam hraje za lidi a tak. se ji libi serial, tak si zjisti kdo tam hraje a vyhleda si treba jiny veci s nima. Ja i kdyz vidim svetoznamej film, tak me jmeno herce zajima asi stejne jako kdyby pousteli filmy hladovejm somalcum... a pak vznikaj dotazy typu "tam prej hral ten ze sherlocka (serialu novyho), kterej to byl? -napred vybuch smichu, pak ledovej pohled a "tys nepoznala cumberbatche?" jako bych vubec vedela, jak se jmenuje

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:33
- Nahlásit

cernej caj, Maya
a to je co za hru?
úúúúplně jednoduchá, pes stojí, ty ho odstrčíš od sebe a zároveň vystartuješ na druhou stranu a voláš (a po tom, co doběhne, tak samože chválíš a odměňuješ)
Další, co jsme dělali je, že kdykoliv je es po tvý levý ruce, tak klikáš a krmíš
my zatim fakt potřebujem ty základní, protože jemu ještě moc nesepíná komplexní chování. Ale u tý první hry bylo vidět, že ho to po chvíli začalo fakt bavit, už jak jsem se nakrčila, abych ho mohla strčit a rozeběhnout se, tak se děsně řehtal a líbilo se mu to, přitom u Katky se mu to strkání nelíbilo, nemá tenhle styl manipulace rád

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:33
- Nahlásit

cernej caj
Ja i kdyz vidim svetoznamej film, tak me jmeno herce zajima asi stejne jako kdyby pousteli filmy hladovejm somalcum...
jsem úúúúplně stejná!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:40
- Nahlásit

birma
tesi me, ze nejsu jedinej exot

tak to zni dobre ta hra

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:45
- Nahlásit

cernej caj
birma

ešus tuhle hru taky miluje. A pak ještě obyč hru na babu, že jdeme v polích, já zavolám a utíkám hrozně moc do kšáaa a když mě doběhne a dotkne se mě, tak pochopitelně pochvala, odměna.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:53
- Nahlásit

cernej caj

a pak vznikaj dotazy typu "tam prej hral ten ze sherlocka (serialu novyho), kterej to byl? -napred vybuch smichu, pak ledovej pohled

mám to stejně, ale i horší trapasy teda, páč někdy nevím i úpa strašně mega známou osobnost.... prostě nevim. Ale ne že by mě to nezajímalo, jsem zajímací, ale prostě rozsah toho, co se dá poznat, má u mě limity a todleto není nijak priorita. Tak sem za ignoranta

cumberbatche

to jsem v životě neslyšela.

ze sherlocka (serialu novyho)

ty, a von je ňákej seriál o šerlokovi?

asi su eště věčí ignorat než ty?

Máš blbý, že muž nejezdí na ty vandry s tebou Mně by se aji líbilo něco podniknout, ale časová realita je, že by mužíka teda dost mrzelo, kdybych podnikala bez něj, když toho času není. Příležitosti, kdy mužík nemůže, jsou taky, ale zas nejsou předem předvídatelný, aby si někdo ještě vzal dovču a tak, takže to pak většinou už ostrouhám sedíc doma.

birma

my máme rádi hru na honěnou, ale není moc výchovná teda, páč honím já, psák čeká, abymohl na poslední chvíli dát zdrha a hrozně ho to baví, víc než běhat za mnou. konec teda je přivolání a odměna, abych nebyla až tak nevýchovná.

PetraK
a ten majitel tam fenu dal osobně sám s tím, kolik jí je let, a pak jako vyzmizel? to je celý kapku divný.
třá ho tam dali příbuzní a pán je ve špitále/po smrti/dementní/kdovíco?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:56
- Nahlásit

Vero

asi su eště věčí ignorat než ty?

vůbec nechápu vo čom je tu řeč?

a ten majitel tam fenu dal osobně sám s tím, kolik jí je let, a pak jako vyzmizel? to je celý kapku divný

nedal jí tam, to ne, fenu našli, majitele dohledali. - podle toho co říkali. Obeslali a nic. Fena je tam od vánoc.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:58
- Nahlásit

PetraK
fenu našli

tak odkud ví věk? je čipovaná s pp? možná jsi psala a přehlídla jsem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 12:59
- Nahlásit

Vero
ty, a von je ňákej seriál o šerlokovi?

jo je a neni spatnej.

tak ja na serialy koukam hodne, zase nemam telku, takze nemam zrouta casu kterej ti ho zere blbostma kdyz nechces, ale zrouta casu kdy si ja vybiram kdy a co mi ten cas bude zrat

tak me by ani nevadili vandry - i do chatky a vyletit, ale on proste dost nerad chodi. Takze prodlouzenej vikend u nas je na pohodu, my si jeste na podzim zas asi vemem volno a uzijem si, nebo jak je v rijnu prodlouzenej vikend. proste nemam lidi, mam partu na jednodenni ale chybi mi na nejaky vetsi akce... (krom vandru) co treba mam kamosku, tak ta zas kvuli financim a 14ti denni celozavodce je taky mimo

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:00
- Nahlásit

Vero

tak odkud ví věk?

podle čipu řekla bych, protože to tam myslím hlásíš, a oni když ho dohledali, tak jedině podle čipu, v prahé je to i povinnost,

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:01
- Nahlásit

Vero
my máme rádi hru na honěnou, ale není moc výchovná teda, páč honím já
tohle jsou přivolávačský hry podle Susan Garret. Je jich xy (některý další se daj najít na youtube jako recallers) a když je děláš denně a poctivě, tak by se na tebe měl pes hodně navázat a dojít k názoru, že neni nic lepšího na světě, než když ho zavoláš je to dobře propracovaná celá metodika postupující od jednoduchýho ke složitějšímu.
Bych chtěla i přímo k ní na seminář přivolávačů, ale další bude prej až tak za rok (a navíc je to teda docela darda).

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:05
- Nahlásit

potřebuju jít do vedlejší budovy.
nemůžu jít do vedlejší budovy
protože

sem se hrozně přejedla halušek a mám břicho jako vlk, když mu tam zašili kamení.
Vlk promine

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:10
- Nahlásit

cernej caj
on proste dost nerad chodi
já se tak těšim, až Káčátko bude moct s Luckou na víkend k babičce nebo babička na víkend hlídat k nám. Mohli jsme jet na víkend na vodu, ale jako jet oba "zbytečně" pryč od dvacetiměsíčního batolete, to mi přišlo nefér.
PetraK
já bych bejt tebou tu vižlu brala. Ale narozdíl od tebe, bych si nelámala hlavu s problémama předem (jako já chápu, že je pro tebe nutnost mít to ošéfovaný úplně maximalisticky).
Navíc dobrý je, že až ti jeden z nich odejde, ten druhej bude připravenej na to, že si pořídíš dalšího. Navíc je to k Ešusovi docela hodně férový, že mu nepřitáhneš žádný malý drzý štěně, ale vlekou drzou dámu .

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:23
- Nahlásit

PetraK
vynucovat si umí,
jo fčéra měl můj zrzoun taky svůj den
ale hodně věcí, pochází od nás
ano vím, to je to ze mě, já a děti to moc nejde dokupy
on bere ty starší cca 10 let a výš, s těma jsem v pohodě i já.

že krom mexika už jsou tam u vás jen dvě lékárny, vietnamec s košem a trphajzlíkama, vietnamský potraviny a zavřený nádraží
neséééér taky tu máme bordel a řezníka a asik další 4 hospody

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:24
- Nahlásit

birma
segra si platila recallers (loni? predloni? a stalo to asi 6000) a to dostala po mailu materialy a natoceny videa...

kachna_
ale jako jet oba "zbytečně" pryč od dvacetiměsíčního batolete, to mi přišlo nefér.
jo to chapu, takhle maly deti se na vikend odkladaji mnohem hur, nez ty starsi, ktery se moc k babicce tesi.

já bych bejt tebou tu vižlu brala. Ale narozdíl od tebe, bych si nelámala hlavu s problémama předem s tim bych taky souhlasila - jako mit promysleno dost veci je urcite dobry, ale pokud je fakt jediny co se resi co sni kdyz by harala, tak to mi prijde celkem malej problem. ale zas pokud to nekdo musi mit puntickarsky do detailu 100% zajisteny vsechny eventuality, tak to ma o to slozitejsi, ze pro nej to rozhodovani neni tak snadny jako pro nas chaoticky impulzisty

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:29
- Nahlásit

cernej caj
Ja i kdyz vidim svetoznamej film, tak me jmeno herce zajima asi stejne jako kdyby pousteli filmy hladovejm somalcum...
tak to já jsem na tom ještě hůř, páč když už se na nějaký film začnu dívat (tak jednou za 14dní) tak po 15ti minutách zjišťuju že jsem stejně "mimoděj" prostě myšlenkama jinde
PetraK
jaký hálušky, takový ty prďající se zelím jsem dělala fčéra
a zbyly tak dnes budou s bryndzou mňám
kachna_
k Ešusovi docela hodně férový, že mu nepřitáhneš žádný malý drzý štěně, ale vlekou drzou dámu
hezkííííí

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:29
- Nahlásit

cernej caj
segra si platila recallers (loni? predloni? a stalo to asi 6000) a to dostala po mailu materialy a natoceny videa...
jj to je ono, ještě jsou tam nějaký diskusní skupiny a tak

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:45
- Nahlásit

birma
jo neco takovyho asi jo, dali si to se svagrem k vanocum loni, jako fakt docela supr, ale ta cena...

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:50
- Nahlásit

cernej caj
jako fakt docela supr, ale ta cena...
přesně. Zas si říkám, že to zaplatim jednou a budu z toho moct vycházet po zbytek života se psama, pokud mi to sedne. Za tu cenu dojedu tak na dva psí tábory (spíš ani ne) a to přinese něco spíš tomu jednomu psovi a pár myšlenek do budoucna, ale ne celou metodiku... Hodně mě na to naladila Wami, která mi říkala, že zatim lepší metodiku na přivolání neviděla a že je to snad jediný, čemu věří, že to bude opravdu fungovat, když to bude člověk dělat poctivě... Ale teď nemá moc cenu to řešit, jestliže budou další až za rok...

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:52 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

cernej caj
já tv mám, ale moc nezapínám, není čas, spíš tak dokumenty to jo a v pc si pouštím filmy... ale musím napřed vědět, že to existuje, abych si to stáhla a pustila, o šerlokovi ani nevím

ale zas pokud to nekdo musi mit puntickarsky do detailu 100% zajisteny

a ty to nejseš? kdo tady 100x kontroluje úvaz psa?

birma
jo já vím, že to existuje.. připadá mi to teda dost předražený na tipy, jak si hrát se psem? (jasně že nebudu hrát tu naši hru "chytím tě a seberu" s každým psem :-D , ale opačně)

edit- jsem to schválně zlehčila... tohle
zatim lepší metodiku na přivolání neviděla a že je to snad jediný, čemu věří, že to bude opravdu fungovat, když to bude člověk dělat poctivě.
zní samozřejmě dobře.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:53
- Nahlásit

birma
to ne, leda na netu jestli nejsou nejaky videa...

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 13:56
- Nahlásit

Vero
připadá mi to teda dost předražený na tipy, jak si hrát se psem?
no ony ty hry maj právě nějakej systém, kterej zvyšuje tvojí hodnotu pro psa.
Ale chápu, ne každej tohle potřebuje nebo ho to láká. Pro mě to je hodně zajímavý, když mám psa, kterej neni zvyklej na spolupráci s člověkem a sice plní, co po něm chci, ale největší odměna pro něj je, že má od toho poslouchání pokoj. Sice se to teď dost mění, ale ta malá fixace na člověka a to, že si neumí užít nějakou spolupráci, přestože by chtěl, v něm prostě je...

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:02
- Nahlásit

kachna_

já bych bejt tebou tu vižlu brala. Ale narozdíl od tebe, bych si nelámala hlavu s problémama předem

já taky fakt, ale ruce mám svázaný i tím postojem Brtníka (kterej by nebyl v domku, to zas ne) prostě že nemůžem si dovolit brajgl.

(jako já chápu, že je pro tebe nutnost mít to ošéfovaný úplně maximalisticky).

díkuju mně je to samotný už protivný, to zas jo, já jsem člověk, kterej umí skočit do vody a plavat, ale.... zas se budu opakovat, nechci jí ublížit, což mi paradoxně svazje kurefsky ruce

Navíc je to k Ešusovi docela hodně férový, že mu nepřitáhneš žádný malý drzý štěně, ale vlekou drzou dámu
viď? tohle si taky říkám.

denyk

jo fčéra měl můj zrzoun taky svůj den

oni to umějí výýýýborně, výborně.

s těma jsem v pohodě i já.
jojo, to je ten zakopanej pudl, no. víš to.

taky tu máme bordel

jako kde? sem neviděla. ale poštu sem viděla, to je pravda

a řezníka a asik další 4 hospody

řeznika jsem taky přehlídla - není to až za tím mexikem podle vody? tam jsme nebyli.

jaký hálušky, takový ty prďající se zelím jsem dělala fčéra
a zbyly tak dnes budou s bryndzou mňám

ach bože, halušky má úhylova pata mňáám
cernej caj

jako pro nas chaoticky impulzisty
to já jsem taky, ale přidalo se mi k tomu přezodpovědnělost. Puntíčkářství ne, ale přehnaná zodpovědnost.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:03
- Nahlásit

Vero
kdo tady 100x kontroluje úvaz psa?
panicka hruza, ze mi v noci utece a ja budu tyden nekde nahanet nezvestnyho psa je o necem jinym, ja puntickar rozhodne nejsu

nez mi vzala roha za srnou a nez mi kamoska vypravela historky o psech co si v noci uvazani ke stromu prekousali voditko (taky sem driv uvazovala na voditko) tak sem to nijak neresila

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:09
- Nahlásit

cernej caj
je o necem jinym,

já vim, ale stejně, vzpomněla jsem si na to

hm, já nejsem impulzista, spíš přemejšlím předem a jsem zbytečně ofafrná, ale s buldozérem jsem stejně udělala prostě risk pro všecky.... no, a vyšel.

PetraK
já to chápu... a jsem zvědavá, jak to rozetneš. třá se, kdo ví, vynoří nějaká okolnost nová, co to zas posune...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:14
- Nahlásit

Vero
hele s granulema - vzhledem k tomu, ze nova kocka bude (a kotata muzou dospelacky grancle?) tak asi nebudou, toz se omlouvam.

Tricko mam nachystany - mooooozna tento tyden, pokud se ti to hodi nekdy kolem 15.30 - 16, pripadne pristi tyden? (nejspis asi pondeli?) nebo pak streda. to mame brontocajku takze to bych tam nemusela extra

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:17
- Nahlásit

cernej caj

panicka hruza, ze mi v noci utece a ja budu tyden nekde nahanet nezvestnyho psa je o necem jinym

v čem se to liší od panický hrůzy, že toho psa budu muset vrátit?

puntickar rozhodne nejsu

hele to u mě rozhodně nehrozí Brtník může naprosto potvrdit, že jsem všechno možný, ale tohle ne, jsem chaotiků král

nez
a nez mi
ak sem to nijak neresila

a o tom to je, že těch než znám už hodně a nechci aby na ně došlo.

a jsem zvědavá, jak to rozetneš. třá se, kdo ví, vynoří nějaká okolnost nová, co to zas posune...

jo, třeba sežere nečekaně Ešusa a je rozhodnuto

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:28
- Nahlásit

PetraK
jako vracela sem kocku a nic prijemnyho to nebylo, i kdyz v utulku asi v pohode, ale taky sem z toho mela dost blbej pocit a dost si to brala a) kvuli kocce, ackoli u nas byla fakt nestastna zrejme b)sem se bala ze i v utulku proste to budou brat dost negativne, ze sme se "nesnazili" vic. takze to chapu. akorat si myslim, ze pokud se nejvic bojis harani, tak kvuli tomu bys vracet urcite nemusela a urcite to nejak vyresila. ty ostatni veci, to je jasny.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:30
- Nahlásit

PetraK
dej si tabulku čokolády a uvidíme, kdo je a kdo není puntíčkář

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 14:33
- Nahlásit

kachna_
dej si tabulku čokolády a uvidíme, kdo je a kdo není puntíčkář
jako že jí sežere do puntíku celou jo?

<< 1 ... 2358 . 2359 . 2360 . 2361 . 2362 . 2363 . 2364 . 2365 . 2366 . 2367 . 2368 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání