| Autor |
Zpráva |
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 21:43
- Nahlásit
PetraK
to neni veverka přerostlá?
veverka by byla nejspíš dávno mrtvá kdyby měla tu drzost a vlezla šibám do zahrady.....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 21:46
- Nahlásit
PetraK
Jenže to jaksi v bytě nejde.
záleží na velikosti bytu - my řešili v bytě 3+1 2x hárání Altar + Sísa
a zvládli jsme to bez problémů (to jako fakt), reagoval na ní mnohem míň než na cizí čuby. Oddělovat jsme začali pár dní před kritickýma dnama, když on už se hodně tvářil, že chce a ona byla ještě prudná, dohromady jsme je pouštěli maximálně týden po kritických dnech a napřed venku, aby nezbourali barák. Bylo to náročnější, ale nic nezkousnutelnýho. Fakt to Altar zvládal líp než čubiny na procházkách, který testoval dlouho po odhárání...
Opravila jsem si názor na Troju, všichni psi jsou tam ve společnosti ošetřovatelů blažení. Není to tam fabrika, není.
Tak to je fajn
Jsem hrozně ráda, že se mi podařilo, že si toho psa nevzali tamty lidi.
Jsi dobráááááááááááááááá
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 21:52
- Nahlásit
PetraK
Je tam spokojená.
myslíš?
chápu úvahu, u 12letýho psa to je celkem relevantní... změna je zátěž... ach jo.
Jsem hrozně ráda, že se mi podařilo, že si toho psa nevzali tamty lidi.
tyjo, čék by je liskal až vraždil, co.
vlk
roztomilej zhiclej obrpsák
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 21:53
- Nahlásit
PetraK
jí není 10 ale 12!!
je to vitální a milej pes, na lidi kontaktní, ošetřovatele milující tak, že pláče, když nemá jeho pozornost. Toho se trošku bojím. Toho se bojím moc
se psy zatím neměla problém
v kotci je čistotná
měla operovanou pravou zadní (jizvy po operaci)
měla operovanou levou lištu
Pani mila, kdyz to ctu... brala bych ji. At si ty posledni leta uzije zase doma, v domacim prostredi, kor kdyz mate hlidaci tetu. Ta by ji mohla ohlidat i pri harani, tech par nejhorsich dni, ne?
říkali a to je pravda, že vzhledem k věku kastraci a uspání ne.
To je fakt, ze bych do takhle stary cuby uz taky nekuchala, pokud by nenastal problem.
kurva nevím, jestli na to mám. na to všechno. Nechci jí ublížit. Je tam spokojená.
Nemyslim, ze by tam byla spokojena, kdyz place po pozornosti osetrovatele. Jen si tam uz zvykla. Urcite ji neublizis. A zkus krome toho rozumu zapojit i cit, co ti srdce rika - zda hlavne vy zvladnete vzit starou fenku s tim, ze je na doziti a ne na x let... Ja mela onehda Foxidlo, Jasneho Finista jen par tydnu a taky me to pak docela bolelo. Ale zase mi to vyvazil pocit, ze se mel opravdu dobre, v haremu pookral a tak.
A jinak ses pasak, pochva pochva, zes rodince psicka rozmluvila!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 21:55
- Nahlásit
Fifi
A zkus krome toho rozumu zapojit i cit, co ti srdce rika
to jsi to pěkně a výstižně napsala, paní
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:05
- Nahlásit
Fujtajbl ve spolek !
poslušně hlásím že tu od božího rána chcije a chčije ato jako dost, esi to má bejt až do středy tak zas budou vytopený
Já měla vo víkendu frmol, krom balení čemadánů, dodělávání zakázky jsem ještě byla voba dva dyn tlumočit na klubovce... mooc hezký to bylo, kor když se čék přihlásí na německý překlad příjde rozhodčí a říká dojč??? ne ne ne ne! engliš!!!
no a to se mě teda vorosila zadnice ...
naštěstí Kazišovic taky engliš ovládá dost dobře, takže jsme to nějak dali dohromady ...
Jinak si připadám jak rodič co odeslal dítka na pijonýrský tábor a bé mít vod děcek tři týdny klídek
sem myslela dneska že už naše asi přizabiju, fakt jak děcka ...možná horší
Konečně se můžu vrhnout na všechny resty a v klídku si dát všecko do pořádku .
PetraK
jůůů Ešuska bé mít feneškůůůů
to jsou mě novoty
vlk
háský foto
Janiii
rodinná oslavička v součtu 85tiny (55+30)
že gratulujeme
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:08
- Nahlásit
Fifi
Pani mila, kdyz to ctu... brala bych ji. At si ty posledni leta uzije zase doma, v domacim prostredi, kor kdyz mate hlidaci tetu. Ta by ji mohla ohlidat i pri harani, tech par nejhorsich dni, ne
Nemyslim, ze by tam byla spokojena, kdyz place po pozornosti osetrovatele. Jen si tam uz zvykla. Urcite ji neublizis. A zkus krome toho rozumu zapojit i cit, co ti srdce rika
zda hlavne vy zvladnete vzit starou fenku s tim, ze je na doziti a ne na x let...
líp než Fifijová bych to nenapsala, krom toho sem si naprosto jistá že i kdyby se nějaký problém vyskytnul (může a nemusí) tak sem si naprosto jistá že to zvládnete, páč jste na to tři a jste v tom opravdu dobří!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:18
- Nahlásit
Fajka
hlásím že tu od božího rána chcije a chčije
Tady taky, bud hodne, nebo min, ale durch. Snad nebudou nikde zadny hruzy zase.
no a to se mě teda vorosila zadnice ...
Privezla sis z vystavy vlka? A jen me zajima, rozhodci chtela psat posudky v aj? nebo vam podskabnula ceskej preklad?
a bé mít vod děcek tři týdny klídek
sem myslela dneska že už naše asi přizabiju, fakt jak děcka ...možná horší
Tri tydny klidu! Jen dobre, rodicovstvo si odfrkne, vy taky, to je treba.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:25 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
myslíš?
ne v našem smyslu. ne v gaučovým smyslu, ale miluje je tam, táhne tam, má tam určitý zázemí. Kdyby tam dožívala - nebylo by jí tam zle - to myslím v porovnáním s tím, že když já jí vytáhnu, půjde na kastraci a zůstane na stole. Takhle to myslím. To že proti relativně spokojenýmu životu stojí riziko smrti . hm?
změna je zátěž
změna ne, to riziko že při kastraci zůstane na stole
tyjo, čék by je liskal až vraždil, co
ten chlap byl xindl, co si na psu hojí ego
birma
3+1 2x hárání Altar + Sísa
Ešus je erotoman numbr one , neřeším oddělení při hárání jako takový, ale ten brajgl okolo - z jeho stany. To by mi neprošlo -a v době kdy tu nebudu to neošéfuju, o tohle mi jde.
Jsi dobráááááááááááááááá
jo, jednou budu neskromná a budu souhlasit, jsem v tomhle případku jsem na sebe hrdobec.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:32
- Nahlásit
Fifi
Pani mila, kdyz to ctu... brala bych ji. At si ty posledni leta uzije zase doma, v domacim prostredi, kor kdyz mate hlidaci tetu.
viď?
Ta by ji mohla ohlidat i pri harani, tech par nejhorsich dni, ne?
to nevím, to myslím, že právě ne, nemůžu to po ní chtít, to by už bylo moc, má hodně, hodně svých starostí.
To je fakt, ze bych do takhle stary cuby uz taky nekuchala, pokud by nenastal problem.
to říkaly ošetřovatelky taky, ale to je právě ten kámen úrazu, fakt to bez toho nejde, tohle nemůžu jinak ošéfovat.
Jen si tam uz zvykla
jo ,a le ona ho opravdu miluje, a on spešl on se těm psům evidentně věnuje, ví o nich, není to pásová výroba. Oni všichni se tam s těmi psi kupodivu dost dobře znají. Při tom množství - smekám. Fakt nekecám, když řeknu, že tam má svoje zázemí, musela bys to vidět.
zda hlavne vy zvladnete vzit starou fenku s tim, ze je na doziti a ne na x let...
tohle je kupovidu zatím to nejmenší, počítám s tím, že tu může být rok, týden, měsíc, tři roky. tohle vím, i když taky vím, že mě to sejme, až to přijde. ale na to není člověk připravený nidky.
A jinak ses pasak, pochva pochva, zes rodince psicka rozmluvila!
nerozmluvila, překazila
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:34
- Nahlásit
Fifi
bud hodne, nebo min, ale durch. Snad nebudou nikde zadny hruzy zase
taky doufám teda
Privezla sis z vystavy vlka
jo a krom vlka ještě spálený růžový prasátko v xichtě
A jen me zajima, rozhodci chtela psat posudky v aj? nebo vam podskabnula ceskej preklad?
on to byl slovinec takže i trochu rozuměl co sem překládala a kontroloval si to částečně a pak podepisoval český posudky... vtipný bylo když mě tvrdil že sem přeložila špatně když anglicky říkal delší v bedrech..tak tvrdil že bedra né... tak jsme byli s Kazišovou drobátko zoufalé a furt na ně ukazoval co myslí já řikám no bedra no...a paní co psa vodila se mě zastala že mám prafdu že to překládáme správně
no ftipný to bylo.. první rok to byla němčina, vloni to byla polština letos angličtina se slovenštinou..očekávám že příští výstava bude nemptudum maďárum
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:37
- Nahlásit
Fifi
Tri tydny klidu! Jen dobre, rodicovstvo si odfrkne, vy taky, to je treba
jo myslím že to potřebujem všici
PetraK
Ta by ji mohla ohlidat i pri harani, tech par nejhorsich dni, ne?
to nevím, to myslím, že právě ne, nemůžu to po ní chtít, to by už bylo moc, má hodně, hodně svých starostí.
no a tak jinak, co třá kdyby jí nebo Eše na střídačku v ty nej dva - tři dny ohlídala tvoja mamuša? jako že třá dopoledne k ní půjde Ešík a feňulka by byla u vás doma a pak když přijdeš z práce prohodit a pak zase ráno prohoditi?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:40
- Nahlásit
PetraK
to říkaly ošetřovatelky taky, ale to je právě ten kámen úrazu, fakt to bez toho nejde, tohle nemůžu jinak ošéfovat.
Vis co, ona 12leta fena taky nehara jak mladice uz. U spousty fen se harani snizi na minimum, jakoby prechod, nebarvi, maximalne voni jen par dni. Jiny si zase protahnou harani na mesic. Zda je operace riziko - to by stalo za radny posouzeni u veta, sono, rozbor krve, rtg hrudniku, zda nejsou nekde osklivosti. A pokud bude vse ok, tak po navyknuti si na novej domov, ustaleni zvyku by Blanka nemusela mit s operaci problem, pokud vyberete sikovnyho veta. Alej jak sem psala, preventivne bych do starenky takovy nekuchala.
Prijde mi, ze se toho harani obavas strasne moc, mozna nadbytecne. Kdyz haraj vsude kolem cuby, taky doma esus nerve, ne?
Ale je mi jasny, ze ses hodne nalomena, tak este prochajda s esusem a brtnikem - a uvidite, co dal...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
ohlídala tvoja mamuša?
ne-e, máma má teď dost zdravotních problémů, to nedá. tudy fakt cesta nevede. nemám nikoho.
Fifi
ze se toho harani obavas strasne moc, mozna nadbytecne. Kdyz haraj vsude kolem cuby, taky doma esus nerve, ne?
jo, jo, řeším, tohle a pak aby ona neřvala doma sama, to by mi neprošlo. A Ešus doma neřve, když háraj čuby kolem, ale když jsem hlídala háravou čubu, tak to sakra bylo. A to to bylo na chatě a byla jsem furt přítomná, nevěřím, že když doma nebudu, tak ten bordel nebude. znám ho. tohle myslím nedá.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:46
- Nahlásit
PetraK
A vykastrovat Ešuse?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:47
- Nahlásit
kachna_
A vykastrovat Ešuse?
ne, dokud nebude nutno třeba ze zdrav. důvodů. Nedal by, když ho otravovali psi.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:47
- Nahlásit
kachna_
A vykastrovat Ešuse?
To me napadlo jiz davno, ale bala sem se to i napsat.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:49
- Nahlásit
PetraK
ne-e, máma má teď dost zdravotních problémů, to nedá. tudy fakt cesta nevede. nemám nikoho
jo tak hm to sem nevěděla
Fifi
by Blanka nemusela mit s operaci problem, pokud vyberete sikovnyho veta. Alej jak sem psala, preventivne bych do starenky takovy nekuchala.
je mě jasný že je to kus od kusu ale mám zkušenost s operací 12 letýho psa... ten můj naopak dal operaci strašně dobře a po tý operaci strašně ožil díky ní se dožil skoro 15 let..
blbý je že člověk nikdy neví dopředu která varianta nastane
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:52
- Nahlásit
Fajka
blbý je že člověk nikdy neví dopředu která varianta nastane
Prave, nevis. Ale to by vysetreni radny predem mohlo vyresit. No nic, nebudem do ni hucet.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:53
- Nahlásit
viděli jste? celkem vtipný a přesný
http://www.youtube.com/watch?v=v-FNOvU_wdQ&feature =share
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:55
- Nahlásit
PetraK
No, nemít Cira, tak se ti i nabídnu s hlídáním (tak holt bude Mája deset dní chodit s náhubkem na krku, no ). Jenže to by si holka nepomohla a Michal má na kastrace tento názor: ne, dokud nebude nutno třeba ze zdrav. důvodů
Fifi
bala sem se to i napsat
taky jsem váhala
Prosím tě, nemáš nějakej odkaz na letní procvičování angličtiny (jinej než helpforenkliš) s testíkama? Díky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 22:55
- Nahlásit
PetraK
si dobrá s tím pupíkem, to byl majstrštyk
a co se týká tý fenky, když byl Kim v 6 letech na operaci, tak jsem taky měla obavy, že je jako už moc starej na to a tak a vet mi tvrdil, že běžně operuje i 12letý psy, že je jen nutný udělat důkladný předoperační vyšetření, takže toho bych se až tak nebála, spíš toho, že se u feny najde nějaký problém, kvůli kterému fakt narkoza nebude možná
a nebo co se pozeptat u veta na chemickou kastraci? nevím jestli existuje pro feny, ale pro psy jo, taky mi to nabízeli pro Kima, sice to prej má vedlejší účinky, ale si myslím, že ty by se u 12letý feny už až tak řešit nemusely, to trvá vždycky několik let než se něco projeví
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 23:04
- Nahlásit
PetraK
Ešus je erotoman numbr one , neřeším oddělení při hárání jako takový, ale ten brajgl okolo - z jeho stany. To by mi neprošlo -a v době kdy tu nebudu to neošéfuju, o tohle mi jde.
Já to chápu i to tak myslim - taky jsem čekala scény, brajgl, vytí... nic z toho se nekonalo. Akorát když procházel přes společné prostory na venčení, ale jinak prostě polehával u dveří, sem tam si vzdychnul a oproti mým černým představám to fakt byla relativně pohoda.
A Ešus doma neřve, když háraj čuby kolem, ale když jsem hlídala háravou čubu, tak to sakra bylo.
von je fakt rozdíl, když je to cizí fena na návštěvě a něco jinýho součást vlastní smečky. Ale jasně, tohle musíš vědět ty
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 23:08
- Nahlásit
birma
Tak tohle říká hodně lidí, že pes na domácí háravku reaguje mnohem klidnějc, ale spolehnout se na to stoprocentně asi nedá.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 23:38
- Nahlásit
Fajka
on to byl slovinec takže i trochu rozuměl co sem překládala a kontroloval si to částečně a pak podepisoval český posudky.
tak to joo, ale muselo bejt veselo
kachna_
letní procvičování angličtiny
Mam, i kdyz ponekud v jinym modu, nicmene ti to hodne pomuze. A jinak si pujc z knohovny treba nejakou knizku origo (mivaj i takovy ty s prekladem hned na vedlejsi strane) a cti, nesnaz se prekladat si kazdy slovicko, jen pochnapnout kontext. To je tez bezva aktivitka. A muzes Lucijase zacit ucit aj, tak si muzete cist pohadky v aj.
Maya
Ja mela tatu Doroty pohromade v baraku par let a taky nebyl velkej problem. Pes vysiloval jen vyslovene kryci dny, a to nevyl, jen funel, slintal a osukaval lidi domaci, parkrat hrabnul na dvere pokoje, kde byla Dorota zavrena a to bylo cely.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2013 00:21
- Nahlásit
Fifi
a osukaval lidi domaci
nojo na to bych zapomněla. Ale dělal to jenom tchýni a to se snad ani nepočítá
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2013 06:48
- Nahlásit
Mooorgen,
teď nás zasejc čeká období dešťů, nebo sooo ?
Víkendík byl fajný, oslavili jsme narozeniny mé jmenovkyně.
Tatínek se trošku zrubal, ráno jsme slyšeli takové hlubší odkašlání a pak se přiznal, prý za to může zelenina .
Co mi kazilo náladu byla cesta tam a zpět....
V sobotu jsem jela přes Bad Schandau a nestačila jsem zírat, co ta voda dokáže...
Jak ze špatného filmu.... viděla jsem i Terezín a okolí .
Jeden příklad za všechny-vesnička, která leží cca. 10km od Labe, byla taky zaplavená,
teklo to z Labe do polí a pak tam, lidé měli metr vody v barácích, rozříznutá silnice,
aby voda měla kam téct....z úrodných polí jsou ještě teď rybníky, kde plavou kachny
a rackové. Všude smrad, úroda zničená
A koukám, že jste tu probraly téměř fše, od hajzlíku až po slepice
PetraK
Nechci jí ublížit.
chápu a ezávidím ti to dilema, ale narkóza v tomto
věku fakt ne
že on byl x let u vojáků
takových magorů znám taky dost .
Taky znám myslivce, který dokáží vyvěsit psa na strom,
páč jim šel po ovci....je mi z toho hrozně vraždila bych.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2013 06:51
- Nahlásit
vlk
tak ten je tam huste napasovanej
PetraK
super, ze si psa nakonec odvezl nekdo jinej, myslim, ze maminka si veeeelmi oddechla ze psa domu nevezli
mam boty durch. ponozky taky. Rifle od pul stehen dolu cely nohavice durch. co s clovekem neudela 25minut v tom lijaku s destnikem.... du se modlit, at se mi nevrati nemoc, protoze v tom mokrym tu budu sedet v praci celej den a bude mi opet fucet klima za krk k tomu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2013 07:04
- Nahlásit
birma
dovolila jsem si mrknout na fotečkííí, jsou moc hezký,
navíc vám krásně vyšlo počásko
A s Adámkem vám to sluší
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2013 07:15
- Nahlásit
denyk
obcas ty lidi des... asi jako sem slysela, ze nejlepsi jak naucit chodit psa u nohy je s nim chodit podel zdi a jak zrychli tak ho prirazit kolenem ke zdi...
|