| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 09:35
- Nahlásit
PetraK
Tak šup šup, koukej na Pecku pořídit stejnej outfit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 09:56
- Nahlásit
Janiii
Tak šup šup, koukej na Pecku pořídit stejnej outfit
co já? já už sem napřed, už před dvěma ročkama sem měla svý žůůžový tepláčky, Tilda se za mnou vopozdil
Nicméně vzhledem k počásku, který nás čeká, bych řekla, že by se mi to šiklo, kdyby mi to půjčil bez ohledu na barvu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 10:38
- Nahlásit
růmštajn
PetraK
taky myslím, že je to kombinace, ale zhovadilost povahy v tom bude hrát velkou roli.
ech, tož mám rozenýho hováda já to tušila
brut
joooj, lity lity....
S tou zeleninou ale, to je mi strašně divný jako ostatním? to jsem nikdy neslyšela...
cernej caj
tak snad si mužík spraví náladu a už dneska to bude lepčí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 10:49
- Nahlásit
Vero
rozenýho hováda
noa. někdo má rozenýho aportéra, my máme prostě rozehýho hováda, tak co! Každej máme něco
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 10:51
- Nahlásit
PetraK
někdo má rozenýho aportéra, my máme prostě rozehýho hováda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 10:52
- Nahlásit
Vero
šécko se dá zdůvodnit, ne? se podívej na politiky, ty do uměj bravurně.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 11:17
- Nahlásit
PetraK
Jakýpak "vzhledem k počásku" ??? Snad zatopííííiš neeeee?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 11:33
- Nahlásit
tak sem vas docetla ale na mobilu to zkratim: sem premyslela na ty pidi fotce, zda dorin drzi kus lidsky ruky Sme ve vlkove nad luznici, v chalupe se zahradkou. Muz odmita jiti kamkoli, taky sem si rikala ze na kaficko bysme mohli. Uvidime.
Jo a na pecku pro vsechny zuzo stejnokroj
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 11:54
- Nahlásit
Janiii
nad zatopííííiš neeeee?
no obávám se, že po včerejšku mám s topením asi trochu utrum jsem ráda, že ten altán neblafnul
cernej caj
Muz odmita jiti kamkoli, taky sem si rikala ze na kaficko bysme mohli. Uvidime.
řekni mu, že máj je lásky čas a že podle nových evropských norem tě musí políbit druhýho květence v kafárně. Jinak má průser a seberou mu dotace a už si ani nebrnkne - myslim hudebně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 11:55
- Nahlásit
Maya
a nedám
Heh, vypadá dost odhodlaně , aneb za kus králika bych zabíjel
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 17:32
- Nahlásit
cernej caj
PetraK
no a musím teda říct, že žrali to maso teď párkrát a mají nejmíń půlku zubního šutru pryč, zvlášť Dorin, kterej to žvejká fakt dlouho, ještě budeme mít 2 králíky a pak jsem se rozhodla, že jim tak jednou dvakrát do měsíce koupím v řeznictví nějaký maso na kosti, aby si to obrušovali, nevíte, co by bylo tak nejlepší, aby tam nebyla moc velká kost, ale zase to nesežrali na jedno kousnutí?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 17:47
- Nahlásit
Rrumstajn, taky u vas v noci bourilo? tu bylo kolem druhy boozi dopusteni!
Maya
že žrali to maso teď párkrát a mají nejmíń půlku zubního šutru pryč
to je zazrak, vid.
nevíte, co by bylo tak nejlepší, aby tam nebyla moc velká kost, ale zase to nesežrali na jedno kousnutí?
To je tezka pisemna prace, ja bych se nebala klasicky morkovy kosti hovezi, co je narezana na spalicky, vis, kterou myslim? Pes kost neukousne, ale hodne se zabavi, zuzlanim, vycucavanim morku. Pak bych zkusila kureci skelety, masity (jen trupy, bez kridel, s kuzi), tema se ti snad neucpou. Pripadne velky kosti z prasete ze zadnich hnatu, kloubovy, na tech by si mohli taky krasne tesaky obrousit a sebrat jim je, kdyz ouzuzlaj chrupavky na kloubech, aby se nedostali k prostredku.
Jestli zvladnou kralika, kterej ma dost ostry duty kosti, prubla bych i kureci stehniska, cely.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 18:03
- Nahlásit
Fifi
u nás v noci byla akorát průtrž, ale bouřka naštěstí ne
morkový kosti na špalíčky neznám, co mám chtít v řeznictví? morkovou hovězí kost? kuřecí skelety mě taky napadly, ale to Kim asi sežere během minuty, ty stehna by asi byly lepší, to mě nenapadlo jako že by to mohlo bejt pro psy
těch vepřových se bojím že to právě neseberu dost brzo, po vepřovým žebru se Kim právě ucpal a jako to nechci nikdy více, ale hovězí kost by asi nedal, to by bylo asi bezpečnější
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 18:04
- Nahlásit
tohle znáte? sice pro děti, ale výlety jsou tam pěkný http://www.poklad.cz/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 18:05
- Nahlásit
Fifi
to je zazrak, vid
no jo, hlavně Dorin stoličky, jak to na nich žvejká, tak mě napadlo, že koupit občas kus masa vejde levnějc než různý ty přípravky na zubní kámen, který jsou obykle drahý jak prase, no a časem uvidím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 18:20 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
Morkovou myslim tohle:
Mivaj je u rezniku, teda jak kde (edit, btw hovezi polivka z ohanky a jedny morkovky nema chybu! ).
S tema veprovyma je to o hbitosti, zabrat jim je vcas, kdyz nejsou zvykli. Ja cubam davam praseci lopatky (u reznika prodavaji tasku kosti asi za bura - zebra vyhazuju, nechavam si jen kloubaky a lopaty) a ty jsou mekci, nebejvaji z nich stepiny ostry. Kosti davam az po zradle, kdy jim naserviruju neco, co spolecne s lopatkou vytvori idealni konzistenci nasledneho exkrementu (cili treba jatra, hovezi mlety s kysanym zelim apod).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 18:38
- Nahlásit
Fifi
no já normálně krmím grancle, takže pro mě ideální nějaká kost i s masem, asi teda ty kuřecí stehna, ale ty morkový kosti teda vypadaj dobře jako na hlodání, se tady příležitostně zeptám u řezníka jestli to vedou, díky moc za rady
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 18:56
- Nahlásit
Maya
Jinak teda podobnym zpusobem poslouzi i patka poradna tvrdyho chleba, jestli by ti to zrali. Ale kost je kost.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:04
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Hlásím, že Al je o dost lepší. Ráno dokonce vrtěla trochu ocáskem, což je úspěch a taky vyběhla ze dveří na ranní venčení. Kdyby jste viděly, kolik hnusu z ní padalo a jak jí to muselo bolet.... Nicméně mám takové osobní podezření, že od kastrace nepoužívala pořádně bříško při tlačení ( asi jí to hned na začátku zabolelo a pak v podstatě "čekala", až to bude neudržitelné nebo "tlačila" vším okolo jen ne pořádně bříškem). Včera večer poprve udělala normální bobek ( ale trochu) a dneska taky trošku v normálu. Tak snad to nejhorší máme za sebou...
Díky moc za držení palečků, jste zlatý, stříbrný a bronzový ... zkrátka jedinečný
birma
tou zeleninou jsi mě teda překvapila a trochu vyděsila
já byla taky překvapená , ale je pravda, že psi si venku uloví spíš nějakou trávu, bylinku nebo jabko než papriku či zelí, salát...
Maya
Kim měl ucpaný střeva asi před dvěma rokama z kosti a jemu teda klystýr nepomohl, až kapačky.
právě že kapačky by přišly na řadu jako další... chudák Kim, dneska už si dovedu představit, jak moc trpí a co to s nima dokáže udělat za šílené bolavé stavy..
Zelenina mě taky docela překvapuje, ale zase na druhou stranu, přirozená strava psa to moc není.
jj, právě že není..
cernej caj
tak hlavne, aby uz Al byla v poradku a ta zmena jidelnicku ji prospela
díky moc.... zatím vypadá líp, tak to nechci zakřiknout, jídelníček upraven a doufám, že správně
Fifi
To jsem v zivote neslysela, nemas k tomu nejakej clanek nebo tak neco?? Psiska sem vzdycky krmila zeleninou, v hojny mire, od korenovy po listovou a nikdy nebyl problem...
teta, článek nemám, jen info od veta s tím, žeu některých psů zelenina způsobuje přicpání u jiných průjmy. Ovoce je přirozenější a bylinky taky.. prý je stejně "spasou" s trávou. U Al nikdy žádný problém nebyl, až teď po kastraci. Sám vet byl překvapený, že místo aby trpěla pomočováním nebo posranděním, tak naopak má takový problém s vyprázdněním. Prý se to stává véééélmi zřídka a on sám se za svou praxi s tímhle setkal poprve..
Nebylo to spis tou praseci hnatou? - ja je vubec cubkam nedavam, prave protoze sama kost a paznehty, maso temer nula.
já myslím, že to byla kombinace všeho dohromady.... tyhle hnátky dostávala i před tím a nic jí neudělaly,takže na ně byla zvyklá. Ale ta kastrace jí trochu víc rozhodila, než to vypadalo a holt kost nepokousala jak měla, do toho dost zeleniny, protože jsem si říkala, že jí pomůže na trávení a máš hotový problém....
Hlavne at se da do kupy a uz ji tohle nepotka, huuuf.
díky moc... taky doufám, zopakovat bych si to nechtěla... ten její řev mi pořád zní v uších a stopy po tom, jak se bránila mám po těle na dlouho....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:17
- Nahlásit
Včera jsem byla na Zumba maratonu pro dětský domov jako prodejce ve stánku s drbnůstkama z Keni. Myšlení lidí, kteří pocházejí z jiných států mi asi zůstane navždy utajeno... např. Němci : měla přijet jedna instruktorka, přijela ona a s ní dalších šest lidí si jen tak zacvičit. Když se řeklo, že vystupovat bude jen ta jedna daná osoba a ostatní si klidně můžou po libosti cvičit,když zaplatí vstupné, tak se strhl poprask s tím, že oni na tento způsob jsou zvyklí a nehodlají to kvůli nám měnit a platit. Jo a ještě jsem byla upozorněna, že oni i na charitativní akci dostávají peníze ( 1000 euro), tady jsou zadarmo. Kluk, co zajišťoval instruktory, tak natahal kde koho ze zahraničí, ale nikomu vlastně nic neřekl a vznikl tam dost nepříjemný bordel, zloba atd... a to naprosto zbytečně. Stačilo jasně říct domluvené podmínky a vzít instruktory od nás ( a že jich tu máme...).
A jako důsledek veterináře, včerejšího překřikování a průvanu dneska nemluvím a jsem ráda za teplo, klid a odpolední chrupání
Joooooo a jedna super zpráva... Už nemusíte držet palce... Mladýho pustili všichni ke zkouškám!!!!! Pokud si dodělá chybějící praxe a zvládne zkoušky, tak bude ve druháku
A mladá si prodloužila bakaláře o rok, aby se nesesypala a zvládla pořádně udělat bakalářku!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:18
- Nahlásit
brut
ten její řev mi pořád zní v uších
jj, Kim taky naříkal, děsný to bylo, vet ještě že musí chodit a on se nechtěl ani postavit, jsem ho tahala po zahradě, rvala do něj mlíko a volejovky, no děs, on byl taky na kosti zvyklej a tohle měl jen jedno malý žebírko a normálka ho rozkousal, ne že by spolknul nějakej velkej kus, vet říkal, že takových psů tam mívá poslední dobou dost, že střevo ucpe i rozkousaná kost a nemusí jí být moc, stačí prostě souhra okolností že to tam zatuhne a je vymalováno, proto já už mu vepřový a vůbec tyhle větší kosti radši moc nedávám
Fifi
tvrdý rohlíky i chleba dostávají celkem často, ale to mě nepřipadá, že by to na ten zubní kámen nějak významně působilo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:19
- Nahlásit
brut
Nicméně mám takové osobní podezření, že od kastrace nepoužívala pořádně bříško při tlačení ( asi jí to hned na začátku zabolelo a pak v podstatě "čekala", až to bude neudržitelné nebo "tlačila" vším okolo jen ne pořádně bříškem).
Tak to je jasny, ze s rozkuchanym, srustajicim pupkem se ji nebude chtit tlacit... Nevim, mne opravdu prijde coby nejvetsi chyba ji dat praseci hnatek, kdyz vis, ze se spravne nevyprazdnovala, to je jak takove "mila zacpo, kde se toulas, prijd k nam." Dorota po kastraci nedostala kost pres dva mesice, a to slo o mekkou lopatku treba... Z veprovy nohy by se mi ucpaly i cuby bez kastrace.
A nemyslim to zle, chran buh, jen tim zatratit zeleninu komplet je mozna skoda.
jídelníček upraven a doufám, že správně
Jak upraven tedy? Co ted bude zrati?
Ovoce je přirozenější a bylinky taky.. prý je stejně "spasou" s trávou.
Tak nevim, toho ovoce si pres leto taky cuby uzivaji, zrovna pecky u merunek ci svestek muzou zpusobit slusnej problem, nebo pes na podzim sbirajici si orechy aj se skorapkou.
taky doufám, zopakovat bych si to nechtěla... ten její řev mi pořád zní v uších
Verim. A urcite se to uz opakovat nebude, paratky vyrad z jidelnicku na vzdy, pro jistotu, nebo max ty vareny a obrat. Pohlazeni obema psiskum posilame.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:19
- Nahlásit
brut
Mladýho pustili všichni ke zkouškám!!!!!
tak to je paráda, že gratuluju moc a moc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:22
- Nahlásit
prej super nejlepší věc na světě na sbírání chlupů dlouhých i krátkých z čekoholiv, tisíce děkovných dopisů majitelů špiců má už zoohit včetně objednávek, takže asi nestíhají vyrábět, jdu objednávat taky
http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/kartace _hrebeny/cistici_kartace/124371#more
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:24
- Nahlásit
PetraK
Ale stejně jako Fifi mě napadlo, jestli na vině není právě ta prasečí noha (jsou to fakt jen kosti), zelenina právě naopak střeva protahuje (spešl, když se dává s trocho oleje).
holka fakt nevím, ta noha to asi všechno dorazila, ale určitě nezačala. Já jí právě dávala dost zeleniny a pro ní to zřejmě nebylo to správné ( v téhle době spíš zlé než cokoli jiného) ... s tou zeleninou jsem hodně na vážkách, ale nemám důvod mu nevěřit. A že by protahovala střeva není pravda, to nedělá ani u lidí natož u psů ... olej se vstřebá hned v žaludku a do střev se nedostane, takže pes má sice krásnou srst, ale na průchod střevama to vliv nemá ( teda pokud mu nedáváš nějaké abnormální množství ) ....
Růžová už pronikla naprosto fšade
...asi byl u tebe v šatníku a okoukl, co jsi dostala ... Právě jsem vymyslela spešl dáreček pro tebe .. Růžové BOA !! Budeš s Tildou na kocertech závodit, komu to víc sluší
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:26
- Nahlásit
Maya
že takových psů tam mívá poslední dobou dost, že střevo ucpe i rozkousaná kost a nemusí jí být moc, stačí prostě souhra okolností že to tam zatuhne a je vymalováno, proto já už mu vepřový a vůbec tyhle větší kosti radši moc nedávám
Tak ja to chapu, kor kdyz krmis jen granclema. Jenze treba prave zebro je zase cesta k problemu, i u psa zvyklyho na prirozenou stravu, kdyz to nepokouse najemno nebo to neni obaleny masem. Jak na to pes neni zvykly, a dostane holou kost = prusvih.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:28
- Nahlásit
brut
Mladýho pustili všichni ke zkouškám!!!!! Pokud si dodělá chybějící praxe a zvládne zkoušky, tak bude ve druháku
A mladá si prodloužila bakaláře o rok, aby se nesesypala a zvládla pořádně udělat bakalářku!!
super zprávy!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 19:32
- Nahlásit
brut
Mladýho pustili všichni ke zkouškám!!!!! Pokud si dodělá chybějící praxe a zvládne zkoušky, tak bude ve druháku
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 20:47
- Nahlásit
brut
super zprávy!
A Alušce brzké uzdravení!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 20:55
- Nahlásit
Vero
S tou zeleninou ale, to je mi strašně divný jako ostatním? to jsem nikdy neslyšela..
já taky ne
Maya
Kim taky naříkal, děsný to bylo, vet ještě že musí chodit a on se nechtěl ani postavit, jsem ho tahala po zahradě,
přesně to samý .... ani pořádně chodit nechtěla, táhla se a bylo vidět, že i trpí bolestí...
normálka ho rozkousal, ne že by spolknul nějakej velkej kus, vet říkal, že takových psů tam mívá poslední dobou dost, že střevo ucpe i rozkousaná kost a nemusí jí být moc, stačí prostě souhra okolností že to tam zatuhne a je vymalováno, proto já už mu vepřový a vůbec tyhle větší kosti radši moc nedávám
přesně tak a ještě, když má paničku blbce a ta si neuvědomí, že kosti má dát později než dala, kor, když se malá vyprazdňuje jinak než dřív..... ach jo Ale vepřové nohy u nás budou od téhle doby tak max na nějaký sulcík, na nic jinho ... stejně jako po Brutově otravě nedávám nic vyuzeného, tak teď nebudu dávat ani nic vepřového s kostí... Až zase začnu, tak s morkovou kostí nebo hovězí stehenní kloubní hlavicí....
tak to je paráda, že gratuluju moc a moc
děkuji, vyřídím
prej super nejlepší věc na světě na sbírání chlupů dlouhých i krátkých z čekoholiv
tak to mě zase až tak nebere, ale je to......BERUŠKÁÁÁÁ .. a tuhle ve sbírce ještě nemám
Fifi
dííky za foun Pochraplala jsem si a trochu se mi ulevilo ... nicméně závěr je jasný : vepřový nohy mi smí domů jen pokud půjdou do kastrolu na vaření, jinak musí zůstat venku !!
|